СЕПТЕМВРИ - 09'27

• 13 644
  • 294
  •   1
Отговори
# 75
Атракция, аз пък миналия път слагах Гино превалил и от него въобще не ми се изчистиха гъбите.
Сега стои в къщи Гиназола и се чудя да го ползвам ли. Благодаря, че ме успокои, че се изписва и при бременност.  Hug

Мислим да ходим на море другата седмица, ама като се върнем, май ще е най-разумно да отида да ми вземат секрет и да се изследва  с какво да ги уморя тези гъби.
В момента не ме мъчи голямо течение. Ям доста диня и като пия и вода достатъчно, както вече бях казала преди, сякаш течението ми силно намалява. Та ще устискам седмица - 10тина дни, си мисля.  Laughing

# 76
За бременни "най-препоръчителни" са Гино Дактарин и Гино Певарил. На мен ми изписаха Гино Певарил, но още не съм ги купила, има два варианта - за 15 дни и 3 дни. Естествено, различава се в мг-те. Гиназол съм ползвала два пъти - първият бях много доволна, но вторият нещата станаха по-зле. По приницип при установяване на гъбички се прави тест за конкретната микробиология кой препарат е най-подходящ, а не се изписват кой каквото свари, защото ефектът може да е нулев.

Ако се колебаеш какво да вземеш, може за момента да ползваш отвара от смрадлика /тетра/. На мен ми помага, а и със сигурност няма да ти навреди. Има и едни прахчета - Тантум роза. Те помагат ако много те тормозят гъбичките, а и не са лекарство. Има и едни глобули - Феминела Ваги Ц. Те съдържат витамин C, правят средата по-кисела и съответно пречат на гъбите да се размножават. И трите неща не са вредни за бебето и не са с рецепта, затова ги казвам. Надявам се да съм помогнала  Peace

Ааа, а и да ги изчистиш сега, няма гаранция, че няма да се върнат след няколко седмици защото много се влияят от средата, която пък се влияе от хормоните.  Crazy

# 77
Здравей Ксантипа,

Благодаря за съветите.  Hug
Тези прахчета Тантум роза през устата ли се пият и колко продължително? Чувала съм за тях, но не съм ползвала до сега.

# 78
Разтварят се в преварена /или просто топла/ вода и се миеш с тях. Може и с дамски душ, но аз ги ползвам само външно. Дано ти помогнат.  Mr. Green

# 79
При първата микробиология се установи, че имам гъби и док ми изписа Гино певарил, три дни по една глобула. В интерес на истината нямах никакви оплквания - нито сърбеж, нито болка. Явно от бременността са се засилили гадовете.
Гингерина за Токуда ще ти разкажа накратко, а пък ти ако искаш отиди другия месец да слушаш. Обясненията бяха в две части - от лекар акушер-гинеколог и от шефката на неоанатологичното отделение /много готина жена/. Докторът обясни, че политика на болницата е да има до сто раждания в месеца, за да не се претупват пациентите. За това, ако има желаещи да раждат там и не ходят на ЖК, трябва да се избере доктор и да се срещне с него между 30 и 32 г.с. Заплащането за избор на екип означава, че този доктор ще дойде от началото на раждането, ще го води и ще наблюдава развитието на нещата до края на процеса. Всяка родилка се настанява в отделна предродилна зала, в която си има баня и тоалетна, след това в отделна родилна. Докторът каза изрично, че не използват форцепс. Стаите, в които се настаняват родилките, са за по четири жени и ВИП стаи, където може да се настани и бащата на допълнително легло. Бебетата стоят при майките. Докторът обясни, че се поддържа строго стерилна среда в отделението и достъпът за външни лица е забранен. Бащата / ако има и друго дете в семейството/ виждат майката и бебето веднага след раждането и толкова. След това може да се видиш в часовете за свиждане само на определените за това места. Задължителният престой е три нощувки при нормално и пет нощувки при секцио. Докторката обясни, че бебетата се дават на майката 2 часа след раждането / това е при нормално протекло раждане /, а след 24 часа се къпят за първи път задължително в присъствието на майката, като се обясняват всички елементи на първите грижи за новороденото. Отделението са привърженици на активното кърмене и оказват пълна помощ и съдействие, а и винаги се съобразяват с желанието на майката. Дохранват се само при желание на родилката.
За бебето се носят само ръкавички и залъгалка, ако искаш. А за теб тоалетни принадлежности, чехли, фотоапарат, зарядно. Има и интернет, така че може и лаптоп да си вземе човек.
Съжалявам, стана много дълго, но дано съм била полезна. Като обстановка си беше много цивилизовано. А и ни увериха, че отношението към всеки е индивидуално и основно се обсъждат всички неща и желания с пациентката.

# 80
  • София; Дружбето
Уффф прибрах се. Не се спрях тази седмица, едвам си стоя на краката. А мивкаата е пълна до горе и ако н еизмия ще завъдим някое интересно животно Crazy
Добре дошло на новото майче. Аз раждах в Шейново без избор на екип и съм доволна. И ообратно на липстик имам много лоши спомени от МД, където по вина на лекарите загубих бебе. Така че за всяко заведение ще получиш две мнения. Та пак ще раждам в Шейново без да избирам екип
Аз гъби нямам, но и да имамх бих ги лекувала в деветия месец. Преди това вредите са по-големи от ползите, затова не виждам смисъла да се рискува.
Уффф спи ми се, толкова запомних до тука Blush Blush

# 81
  • София
Привет мамчета  Hug
Едвам успях да ви изчета много сте писали бре  Wink
tchopar, gingerina, maliby благодаря ви много за полезното инфо от отворените врати   bouquet на мен лично ми беше много полезно макар още да не съм се ориентирала къде да раждам.
Момичета да ви питам знаете ли кога е последната комсултация на ЖК, т.е. горе долу в коя седмица  newsm78
На мен ми дадоха дата за 15.07 като тогава ще съм 30 г.с. и сестрата ми каза да си нося книжката за болничен  Thinking че аз до него имам още един месец (~15.08)  newsm78

# 82
  • Испания и Стара Загора
Здравейте,момичета,
не съм ви чела.Бързам да се разпиша в новата тема,докато не са ми спряли пак интернета. #2gunfire
Вчера бяхме на родителска среща в ДГ.Обясниха ни всичко какво трябва да занесем и кога ще започват децата да ходят.Ще тръгват на 9.09. и родителте трябва да приготвим едно табло с наши снимки,което ще бъда зкачено в стаята за да може децата по-бързо да свикнат и да не им липсваме толкова.В нашата ДГ тази година са приети 25 деца и ще са в две групи по 12-13,което ми се струва доста добре.Казаха ми на един лист да напиша с латински букви как е на български "Имам пиш,имам ако,искам вода,боли ме..." за да могат учителките в началото да разбират какво има казва Алекс.Само не ми хареса ,че до септември трябва да отуча Алекс да спи на обяд.За сега мисля да не го правя,пък като тръгне на ДГ ще видим. Peace
Иначе с бебка сме добре.Рита постоянно.Другата седмица съм на ЖК и сигурно ще ми даде направление за микробиология:peace:
Сега отивам назад да ви чета и после ще пиша пак.
 Hug Hug Hug

# 83
  • София
Е изчетох ви най-накрая...ама какво ми остана в главата?! newsm78
Поли мисля, че питаш за мен или поне аз споменах, че при обилното ми течение доктора се усъмни за изтичане на околоплодни води. Прави се изследване с някаквъп препарат вид лакмус или нещо такова, което показва че не са води. Не бяха и гъби и общо взето не се знае какво точно ми тече. Поне не ме сърби, боли и т.н.
Рефреш и аз като теб. Занижен хемоглубин, желязо в нормата. И казват пий желязо - ама защо и те не знаят. Да не казвам че си ги платих,38 лева, защото по здравна каса вече съм ги била изразходвала.Станахме пишман доктори. За Кандидата ти беше писала , нали? Как така на око определиха, че май е кандида Thinking? И за да се лекуват гъби се прави антибиограма, а не подред каквото си знаят. Ксантипа ти е дала много добри идеи Peace Тантум роза е много добро. Ползвала съм го преди години вагинално, бяха готови шишинца за вагинална употреба с душове, но по време на бременност по-добре външно
за стоволовите клетки и аз съм много за!! Като отида на отворените врати в МД ще питам как стои въпроса при тях и с коя лаборатория работят
Липсик Бейби мол в  Люлин е много добре зареден. Повечето неща са доста скъпички, но пък има всичко!! Останах очарована от продавачките при бебешките дрешки. Ходи ни по задниците 1 час да ни обяснява, даже ни направи списък на необходимите вещи - легла, вани, дрехи и т.н. почувствах се европейка Joy
Диди ако краката ти оттичат толкова много трябва задължително да си пуснеш изследвания дори на своя глава!

Сега за мен-вчера бяхме на доктор и казаха, че бебетата са добре - и двете напреко и секциото за сега е в кърпа вързано. Щели да са дребни бебета. Сега са около кило всяка. Предписа ми инжекции 4бр през 12 часа за преждевременно развитие на дробчетата на бебетата. Това е превантивно ако се родят по рано да нямат проблеми си дишането. Надявам се да стична 9 месец, защото много ме е страх...
А да не казвам, че едвам намерих кой да ми бие инжекциите. ЖК са отпуска 1 месец, а в поликлиниката няма амбулатория и въобще. Най-накрая се съгласи сестрата на другия гинеколог. Чакам я сутринта в 7,30ч идва жената, не си мие ръцете, слага спирт на памука и го оставя на мръсното бюро, приготвя ампулата /добре че си бях купила игла и спринцовка/ и чак тогава ми би инжекцията. Хигиена нула! Ама какво да правя? Ако можех да си стигна задника щях да си я бия сама

# 84
Бубара,не е ли рано за инжекциите?Флустерон ли се казваха?А и ти при кой доктор ходеше?

# 85
tchopar, koga e bil denqt na otvoreni vrati v Tokuda???  newsm78 Az sym tam na JK, a... Super info dava6!

# 86
Момичета искам да ви попитам нещо, знаете ли какво означава циитонамадска и трябва ли да се прави по време на бременност, защото днес една подната ми каза че на нея и правили 2 пъти, в началото и в края на бременността. Аз на 23.06 съм на ЖК и ще питам доки.

# 87
Момичета искам да ви попитам нещо, знаете ли какво означава циитонамадска и трябва ли да се прави по време на бременност, защото днес една подната ми каза че на нея и правили 2 пъти, в началото и в края на бременността. Аз на 23.06 съм на ЖК и ще питам доки.
desi_k84, да не би да става дума за цитонамазка newsm78

Последна редакция: чт, 18 юни 2009, 16:48 от vesita007

# 88
  • София
Мимчето бекарството е Флостерон, но от 2-3 седмици го няма по аптечна мрежа и затова ми го смени с Дипрофос. По-скъпичко е ама се ядва. Аз съм при д-р Дяволов Майчин дом! Каза да ги бия сега и след 10 дни да повторя. Да раничко е ама нали сме с близнаци и както каза той, че преждевременното раждане при нас обикновенно се получаа не от друго, а ако се ритат много и едното бебе спука мехура на другото - просто няма как! Каза че е превантивна мярка, а не че вижда някакъв проблем. Наистина на някои майчета им го бият когато вече съм им изтекли водите, но тогава е малко късничко да подейства. Абе откъде да знам Каквото каже правя!! Аз на първи съм при доц. Димитова и ще видя и тя какво ще каже. Вчера между другото говорих по въпроса и със доктора, които ми прави инвитрото и той каза че това е правилния подход и е задължително да се направ тези седмици, защото от 32 нататък може да се случи всичко. А аз съм в 29 г.с. Охх пак стаа много дълго...
Деси на мен по време на бременността не са ми правили, ама по здравна каса какво ли правят. Това е взимане на натривка от шийката на матката за а се видят дали има разни злокачествени или други образувания. Аз съм го правила предбременността заради процедурите по ин витро. В момента /средат на седмия месец/  Peaceи пари да ми дават - няма да дам да ми слагат спектлум и то в ЖК. Мое мнение!
Някой бее писал за плацента превия - предна плацета и плацента са две различни неща. Горска китка го е казала много добре

# 89
Цитонамазка се прави в началото,като се запишеш на ЖК. Взима се материал от шийката на матката за изследване. Ти до сега не си ли си правила? Вече е желателно 2 пъти годишно, профилактично.

На мен от 2-3 дни ми се позасилиха контракциите. Май ще трябва да увелича дозата Магнерот.Ще си запиша час.Почвам да се шашкам,че ще родя преждевременно-ей такава мисъл ми се е набила и не мога да си я изкарам от главата  Tired

Общи условия

Активация на акаунт