СЕПТЕМВРИ - 09'27

• 13 881
  • 294
  •   1
Отговори
# 165
Още нови мами Party ДОБРЕ ДОШЛИ!!!
desi_k84 честито.Със здраве и безаварийно Peace
*clara* бързо оздравяване на малкия.Дано не е нищо сериозно.
Оффф,лягам че не се издържа вече.И с тая жега....

# 166
Да се запиша и аз със последния преглед на които бях днес!!! Ходих на ЖК в Шейново се водя. Снощи седя и си мисля и смятам за тези 320 лв пакет какво са ми направили до момента. Преброих ги на пръстите на едната си ръка че даже ми останаха и свободни пръсти.  Rolling EyesКазах си утре като ида ще си поискам да ме прегледат поне на УЗ. До сега не са го правили, защото нявно не съм поискала ConfusedНо си ходя при моя доктор които е в същата болница. Да ама си мисля" те не знаят че ходя там, как до сега нито веднъж не предлжиха да ме погледнат за 6 месеца незнам". В пакета ми влизат 3 такива УЗ-ка но....-няма ги. Днес отивам и вече съм се надъхала че ще ме гледат влизам- само акушерката- "лягай тука, качи се там , дай да те премерим....." и пак нищо за УЗ. Аз накрая попитах дали е "удобно" да ме погледнат на УЗ, защото до сега не са ме гледали а отговора беше"Е как така не са те гледали" newsm09???? ми казвам ей така, ходя си при моя док и до сега не сте. Следващия отговор беше "ми то сега няма доктор, аз не мога да те гледам" При което малко се изнервих smile3516 Аз заявих че това не ме интересува, палтила съм си пакет които ми включва 3 УЗ и искам да си ги ползвам, това че няма док не ме касае. Те сами дали този час, не съм си го избирала аз, така че като раздават часове е добре поне в тези часове да има и доктори там smile3512 Многгоооо се изнервих , казвам ви не е било да ида на ЖК и да не ме ядосат с нещо. Та... жената ме измери, претегли и чу тоновете на бебето с примитивния си апарат за тонове и каза да почакам доктора "ей сега щял да дойде" Дооойййдеее ама след 30 мин. Прегледа ме каза че бебка е 1120 гр всичо и ок и ме прати по живо по здраво. Не човека си беше внимателен ама когато е там newsm62 ОФФФ както и да е важното е че всичко е ок, ама защо ни е такава смотана системата незнам. Едно време като се записах там си мислех че като си плащам поне ще получа  внимание- нищо подобно... След това ходих на Фетална ехокардиография в 3-та градкса- гледаха сърцетоо на бебето обстойно.Много съм доволна от доц. Павлова- мн мила женица, прие ме без записан час, обясни ми всичко подробно и така. Е да прегледа е 60 лв , но беше мн внимателна .Извинете ме за дългия пост , ама леко се изнервих доста днес.
Добре дошли на новите мами и бързо оздравяване на болничките newsm51

# 167
Добро утро на всички!
Mнооого нови мамчета!Добре дошли и здрави бебоци накрая! Hug
dundito 2 ,много дразнеща ситуация,ама браво че си си потърсила,квото ти се полага  Hands Clap  само така!
desi_k84 честито!Със  здраве да си я карате!
Момичета в тия жеги трябва много вода да се пие!
На нас хладилника ни "замина"!Вчера беше техник и каза че няма смисъл  да го оправя и сега хазяйката ще купува нов,а засега сме без и колко работи изхвърлих.........
Много лошо,все едно се връщаш 100 години назад!
лек ден!

# 168
  • където има любов
Здравейте мацки!Отбора ни мнооого се увеличи!Лека и безпроблемна бременност на новодошлите,почти не остана!
Бамба,мерси за сутришното кафенце отново!
Dunditoза съжаление е така в държавицата ни ,ако не си потърсиш правата ,всеки гледа да те мине!
Клара,Арлинакак са дечицата?Ние предната седмица бяхме с Т,после се появи и кашлица,хрема,но за 10 дни се оправихме.Сега отново сме на градина,но като видях снощи едно момиченце от групата на Алекс как кашляше срещу нея ,докато си играеха,направо ми настръхна косата.
Аз след малко излизам на кафе  Wink-сутришно,съботно,само слюбимия.Ще оставим Алекс при баба й,ще пием кафенце,после ще пазарим едни тапети за детската.Е,това нещо нито аз съм го правила,нито мъжа ми.Стискайте палци да се справим!

# 169
Добро утро и добре дошли на новите мамчета!

bamba, както винаги - благодаря за кафенцето!   bouquet Много неприятно, че сте останали без хладилник, дано хазяите ви купят нов възможно най-скоро, че в тия горещини не става без хладилник.

pocahontas80, пази се от тези жеги и наистина недей да излизаш сама. Аз гледам да излизам към 9,30 с детето и най-късно 12,00 сме си вкъщи. Мен също ми прилошава, затова гледам да не се мотая навън след 12. Пий повече вода, не че аз го правя де.  Embarassed

Деси, честита придобивка, да си я карате със здраве!

gorbi, радвам се, че си изкарвате толкова добре. Наистина при мама е най-добре. На мен много ми липсва това внимание, което получавах от нея, нищо че живеем в един град. Тя е в друг квартал и единствено се виждаме, когато ходим да й оставим малката за през уикенда. През останалото време си говорим по Скайпа, но не е същото. А само тя знае как да ме поглези, но уви... Слава богу, чу малкия е добре. Мен също много ме е страх от кърлежите, досега не сме имали нито аз, нито Хриси, но постоянно съм нащрек. Явно трябва постоянно да се мажем с Аутан, както писа Арлина.

*clara*, радвам се, че бебето е добре. За килограмите - на мен сигурно също ще ми се скара док в сряда, когато отида на консултация, но какво да се прави. А за Адко - тази лека Т от какво е? Да не би да се е разболял от нещо и повръщането да е било предизвикано от него? Заведи го на лекар, за да си спокойна и пиши как е днес.

arllina, бързо оздравяване на малката! Наистина от тези детскоградински вируси и на мен ми беше писнало, но така е докато детето свикне да се бори с вирусите около него. В началото и Хриси постоянно се връщаше със сополи и кашлица, но в един момент просто престана да боледува. Сега тези ангини не ги броя, защото тя не се е заразила от някого, просто това й е слабото място.

dundito 2, само така, браво че си си потърсила правата този път. То иначе не става. Радвам се, че бебчето е наред и не се ядосвай. Сега поне ще знаят като ти записват час, доктора също да бъде там.

Чифлигарова, да изберете най-хубавите тапети за детската стая. Сигурна съм, че ще се справите.

Сега ви оставям, че днес Хриси и баща й ще ходят на събор на селото на мъжът ми, а аз съм на английски от 10 часа. Та трябва да я приготвя, че няма кой. Следобяд ще се присъединя към тях, а малката ще я закараме при свеки, че мама е болна и не смея да водя Хриси при нея, за да не се разболее пак. Хубав ден на всички!  Hug

# 170
  • Бургас
Добро утро и от мен!

Пия кафенце на прохлада на терасата и единственото, което ми липсва е усещането, че най-близките ми не спят наблизо, както е обикновено! Нямам търпение да дойде утре и да си се приберат у дома. Към 4 сутринта се разлаяха някакви кучета от съседните дворове и за първи път ме достраша. Иначе не съм от този тип жени. Та станах и затворих вратопрозореца на спалнята.  Embarassed

Добре дошли на всички нови мами- дано ви е приятно в нашата компания и пишете честичко! Simple Smile

kiαrrα , завиждам, откровено, че си толкова сериозна с английския! Много ме е яд, че не се занимавам в свободното си време с езици, а си го губя с този комп!  Twisted Evil Няма такова пилеене на време като моето! И все се заричам, че ще променя това!   Embarassed

Чифлигарова
, убедена съм, че ще купите най-красивите тапети за детската- все пак сте артистични натури, не може да имаме грам съмнение!  Peace Чакаме снимков материал, естествено!  Hug

bamba, пожелавам още днес да сте с нов хладилник, че наистина не си е работа в тази жега да сте без.

dundito 2, и аз като arllina не мога да разбера защо плащате такива пакети. Не сте ли по ЗК?  newsm78 За мен наистина е необяснимо това. И аз както arllina бе писала преди си ходя всеки месец при моята докторка, от която съм изключително доволна и досега съм платила общо 6 лв. (3 пъти по 2 лв. за консумативите по пуснати изследвания). Никога не съм искала изследвания, но тя ми ги пуска толкова колкото ми се полагат. Гледа ме всеки месец на ехограф и не ми иска пари (въпреки, че по ЗК се полагат 2 за цялата бременност). Тегли ме, мери ми ми корема, кръвно, проверка за отоци по краката и това е- по живо и здраво! Прегледа ми продължава точно 10 мин (колкото мога да издържа) и съм много много доволна. Явно практиката в София е съвсем различна.   Thinking

arllina, оздравявайте бързо!  Hug
*clara* , и вие!  Hug

gorbi , пълно ли е с народ вече в Царево?  Laughing Приятно плажуване и умната с жегите!  Peace

Деси, честита нова придобивка! Да служи колкото време е необходимо и най-вече вярно!  Peace

Хайде, ще ставам да си измия малко черешки за закуска и може би ще отскоча до работата, че у дома ми е скучно сама.  Tired

# 171
Добро утро момичета!
Аз от няколко дена съм с ларингит и гласа ми го няма никакъв. С тези студени чайове и напитки се докарах до тук. Сега само си отварям устата като шаран в някакви жалки опити да говоря, а малката си прави каквото си иска.
Онзи ден бях на консултация. Бебо е добре и ми казаха, че е доста едро бебе. За моята гестационна седмица теглото на бебето било нормално да е 0,900-1, 100, а нашия малчуган тежи 1, 310. Преди месец беше само 630 гр. С две думи, живот и здраве, си чакаме един сладък дундьо  Grinning (а аз се чудя що ми е толкова голям корема).
Доки ми каза, че най-вероятно ще се роди над 4 кг, при условие и че малката беше 3,800 и да се готвя за секцио. Така се надявах да родя нормално, ама в моя случай, при ръст 1,52 см с бебе 4 кг май ще е най добре да си го спестя.
Видях, че има нови мами - добре дошли от мен!
След малко ще чета какво сте писали през последните 2 дена.
Спорен и положителен ден желая на всички ви!!!     bouquet

# 172
Здрасти и от мен на всички нови мами  Hug

Здраве за всички болнички  Peace

Измъква ме с е след малко да търсим подарък за рожден ден - идея нямам какво ще купим, а много не обичам така  Rolling Eyes

# 173
Ехои ей ме пак  Simple Smile.
Вчера се бях заредила с чаршафи и сиропи и кво ли още не и '' изгоних '' мъжо на дивана в хола. Слава богу не ми вдига температура детенце и не повръща, ама пък кво пръцкане ( извинете за директността ) падна не е истина. Сутринта стана и хапна и айде пак температурка, не беше много висока но пи панадолче и сега е добре. По обяд ще видим как е само ми е интересно къде таз настинка я лепна като уж са здравички децата в яслата. Както и да е де.
Днес сме си самички с дечко мъжо пак на работа, та ще видим с какво ще се занимаваме.

arllina дано и при вас не е нещо сериозно и бързичко да се оправите.

Чифлигарова сигурна съм че ще изберете хубави тапети за детската, ние на Адко сме му я направили стаята само с кант от тези с картинките, а бебчо мислим да е при нас в спалнята, та само някоя картина може да вземем с анимационни герои и до там, пък като поотрасне бебе ( живот и здраве ) ще е при батко си.

bamba много тъпо това с хладилника ви дано бързичко вземете нов че наистина не е работа в тез жеги без тоз уред.

dundito тез лекари и те са едни, ако не си търсиш правата хич и няма да ти обърнат внмание. Диобре че си си отворила устата и са те погледнали ( на мен ми е много странно тва то ти си минала повече от половината път, пък нито един ехограф ) , само дето пак си чакала толкова време.

Бягам сега да пооправя малко и като приспя на обед детенце пак. Усмихнат ден на всички  Hug...

Да допиша - Тринити как си го лепна това бре сигурно е ужасно дано се оправиш бързичко и детенце да те слушка. А за бебчо верно сте пухкавелчета ( браво на вас ), на мен като ми казаха 750 грама и де да знам много малко ми се видя на фона на това което пишете вие, но док каза че е ок бебчето и вървяло 2-3 дена напред. Явно ще е дребосъче малчугана, батко му се роди 3,300 ще видим сега на финала колко ще сме. Мен ми стана смотанко малко щото мъжо ме успокояваше, че тез килца са от бебчо, а тои само 100 гр. качил от последния път, а равносметката за мен както писах и по напред в темата е + 4 - 5 килца за 1 месец.
Сега трябвало да се следя до 2 седмици какво ще кача и да внимавам какво ям, че понякога '' не сме се усещали че увеличаваме количеството храна ''. То аз нищо не съм увеличила ( а и с тва бльокане ) , но пусто сладко все на нещо такова ще налетя и то по двоини дози...

Последна редакция: сб, 20 юни 2009, 09:38 от *clara*

# 174
Клара, вирус е, не е настинка. Най - ме е страх от тия летните, особено след миналогодишния престой в болницата.Гледай само да не се обезводнява детенце и не го насилвай да яде - глада лекува в този случай. Успех  Peace

Тринити, направи си компрес с извара. То и калций се пие, но се консултирай с лекар дали е удачно сега.

# 175
Атракция благодаря ти за съвета, то и без тва не иска да яде кои знае колко, вчера ми отказваше, та хапна половин филиика така сух хляб с чубричка само и тва беше, а днес малко попарка. Благодаря ти още веднъж за вниманието  Hug...

# 176
Добро утро и от мен.
Пазете се в тези жеги е направо страшничко. Пийте повече течности, ако може да не е газирано и хапвайте повече плодове.

За пореден път се учудвам от системата ни Shocked Така и така плащаш защо да не си потърсиш правата и не разбирам как може до 6-ти месец да не те погледнат на УЗ? Аз ако се обадя, че ме боли зъб докторката едва ли не веднага ме преглежда. В интерес на истината не мога да се оплача от болницата единственото е че малко повече се чака, но пък в крайна сметка нямам бърза работа и си отвисявам по 1 час със книжката пред кабинета. До тук сигурно 5 пъти са ми взимали кръв за ПКК и биохимия и няколко пъти урина. Търсете си правата в крайна сметка нищо по - важно от бебетата няма в този момент.

Дано не съм досадила с напътствия ама пазетет се и бъдете по - спокойни.

# 177
Добро утро, момичета Hug Аз чак сега се излюпвам, ама в последно време ми се спи много, не знам вие как сте.
bamba, мерси за кафенцето и дано бързо се сдобиете с хладилник.
dundito 2 , браво мила, продължавай да си отстояваш правата, явно, че някои лекари трябва да бъдат "настъпвани" за да си вършат работата. Миналия месец като бях на ЖК и казах на моя лекар, че бебо върви с две седмици напред (добре, е ходих на ФМ, за да ми кажат), той се почувства неудобно, че не знае за това и веднага ми назначи УЗ за следващата консултация.
Чифлигарова , не се съмнявам, че ще изберете готини тапети, а и лепенето им не е толкова сложно, аз съм лепила много пъти - ще се справите, и после чакаме снимки Simple Smile
kiαrrα, евала, че си такава прилежна ученичка с английския Flutter
TRINITI, дано се оправиш скоро Praynig Браво за големия бебчо - ще бъде направо отгледано бебе Grinning
*clara*, дано на малчо му премине бързичко и да сте здравички, че в тези жеги да си болен не си е работа.
Аз след малко паля колата и си отивам на вилата на чист въздух за два-три дни - друго си е да седнеш в двора под асмата и да си пиеш кафенцето. Тая София вече трудно я понасям, а и така съм се изнервила, че всичко ме дразни - а около нас е малък ад - живеем в нова кооперация, в която в момента новодошлите правят ремонти - та отвсякъде бръмчат бормашини, чукат чукове и т.н. И за да е пълна картинката около нас има още 3 кооперации в строеж и се сещате за какво става въпрос ooooh!

# 178
TRINITI, дано се оправиш скоро Praynig Браво за големия бебчо - ще бъде направо отгледано бебе Grinning

Както вика доки - направо първокласник ще се роди  Laughing

vesita007 как до сега си издържала на този ужас, който описваш. Не губи време, а пали колата и заминавай, щом имаш такова приятно местенце, където да починеш. Благородно ти завиждам. Прати после някоя друга снимка.

dundito 2 само така!!! На българина трябва да му стане навик да си търси правата, иначе няма да има оправия в тази държава и всеки ще продължи да си прави, каквото си иска.

*clara* дано детенце се оправи бързо и пак тръгне на ясла. Не го сили да яде, щом не иска. Моята дъщеричка миналото лято 3 пъти искара подобен вирус. Ще се оправи.  Peace

Чифлигарова и на нас ни предстои купуване на тапети. Сподели после впечатления. Стаискам палци да направите добра покупка.  Peace

kiαrrα поздравления за ентусиазма. Бебо като се роди да не проговори първо на английски.  Grinning

# 179
  • София
Добро утро момичета, благодаря ви на всички за милите думи!  Hug Аз по-принцип пия много течности, но вчера не знам какво стана, Явно съм била много изморена, защото след като се прибрах вкъщи спах няколко часа следобед а после си легна пак към 22:00 и чак сега станах  Shocked Плюс че вчера само вървех из къщата и плаках, и аз не знам защо. LAdida, и аз не съм страхлива но снощи няколко пъти проверих дали всичките врати и прозорци са затворени преди да си лягам.
Много неприятно, че толкова дечица са болни, дано бързо да се оправят.
dundito 2, много добре си направила, че си си търсила правата  Peace
vesita007 , напълно те разбирам, че искаш да избягаш от този ужасен град, то и ние сме в нов блок и в момента съседите работят усилено в съседния апартамент  Tired
Тринити, дано бързо и ти да се оправиш  Hug Браво и за бебето Simple Smile нашата в 25-та седмица беше само 550 гр та и аз като Липстик малко се притеснявам и чакам с нетърпение следващата ФМ, ама имаме час чак за 16-ти юли  Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт