плацента инкрета...страх ме е

• 103 613
  • 1 218
  •   1
Отговори
# 405
А ако съпругът й започне работа, застраховката веднага ли влиза в сила?

Da  Peace

# 406
Да обаче българските граждани имат ли право на работа в Германия? Имам предвид теzи, които искат да дойдат в страната с таzи цел.  newsm78 Доколкото zнам трябва да са регистрирани неЩо като ЕТ, а не да са обикновени работници.

Поли, те и другите вече са писали, но и аz да си кажа. Няма баzа zа сравнение между българските неонатологични отделения и немските. Видяла съм какви ли не случаи тук. Не се двоуми.

# 407
Ами като студент? Или той, или тя? Застраховката за студенти колко е, 100евро на месец ли? Съпруг и деца вкл.

# 408
Мила Поли,  ще помогнем по дадената от autumnsphere сметка / във форум майчета 2009/. Стискам палци всичко да приключи по най- благоприятния начин за теб и бебенцето. ЩЕ СЕ МОЛИМ ЗА ВАС!  Praynig Praynig Praynig

# 409
А ако съпругът й започне работа, застраховката веднага ли влиза в сила?

Da  Peace

Лошото е, че в България трябва да напусне официално работата си....или пък да излезе в неплатен отпуск Thinking

# 410
Не мисля, че има време да се zапиШе като студент. За zимния семестър се подават документи до 15.07. Освен ако някой няма връzки в някой университет и да се zапиШе мъжът впоследствие.  Thinking

# 411
  • тук
Аз виждам, че се обсъждат варианти за намаляване на сумата, което е супер разумно, но не знам колко бързо може да се случи.
От друга страна съпругът на Поли е запазил билети, което означава, че за себе си е взел решението.
Аз мога да помогна (тук изобщо не визирам личната си финансова подкрепа) с организирането на медийната кампания, защото това работя и имам добри връзки в медиите.
Ако решим и ако Поли е готова да покаже живота си на цяла България, защото това се случва с медийна кампания, аз съм на разположение по всяко време.
Ако има други мами с опит, не искам да извземам функции, можем да обединим усилия - просто да го направим бързичко, докато тя още е тук.

# 412
Ох, аз пак като единствената лоша, ама моля те Поли,

Помоли да има готов и очакващ те екип и тук,
Направи консултация с анестезиолог, всичко е по каса до тук, моля те, не неглижирай нещата. Никой не знае кога ще дойде момента за спешна интервенция. Казали са ти го хората, че не те съветват въобще да напускаш Германия.

Татяна толкова ясно е дала абсолютно разумна идея за безплатна и неотложна помощ в Германия с европ. здравна карта само и присъствие на територията, това май го подминавате непрекъснато.

Не си губете парите и времето по застраховки от тук. Никой сериозен застраховател не би поел този риск. Това дали или не е акутно заболяване и какво се явява въобще, е тема, дълга като света и сега не е момента да се нищи.
Опасявам се, че мъжът ти не чете написаното със ситен шрифт в застраховките.

В МД детското отделение не е чисто. Има предвид наличието на вътрешноболнични инфекции. И ние изпатихме от това доста и не искам да си спомням.  Ако се роди тук, не го давай там.

Пак прочети Татяна внимателно.

Всички сме с теб !
С Божията помощ дано всичко мине и завърши добре !
 Hug Praynig Peace Praynig

# 413
  • София
Аз съм доволна от МД, но синът ми имаше стафилококи след това.

# 414
Аз съм доволна от МД, но синът ми имаше стафилококи след това.

Ама Поли е на светлинни години от нормалната бременност, бе майче, това е природен феномен някакъв.
А бебчето няма съпротивителните сили на нормален плод.
Рискът не е еднакъв за всички.
Моля се да вземат превантивни мерки доколкото това е възможно.

Убедена съм в добрия край и стискам палци.

# 415
И аз да подкрепя Мираета - подгответе нещата и тук за всеки случай със Славчев. Докато заминете трябва да има и тук екип, готов да те поеме при спешност. А тук е много по-важно всичко да е предварително уговорено.

Сфера, доколкото разбрах, мъжът на Поли не говори немски. Това ще е сериозна пречка и за работа, и за записване в университет. Само казвам...

# 416
   Мираета, аз ще пребивавам в Берлин, живот и здраве от понеделник, но ме е страх да чакам да изникне спешността и чак тогава да тръгна за болницата....склонна съм да живея на квартира докато наближи време за операция защото не мога даплатя тези луди пари за престой и наблюдение в клиниката. Но така или иначе операцията трябва да се планира, ще е преждевременно раждане...Значи пак не може да се брои като спонтанен случай и да се поеме от касата.
   А колкото до екип , докато съм тук - Славчев не  в София до другата семица. Наблюдаващия ме лекар е на море.
    Днес се срещахме с професор Ангел Димитров от МД, за да го молим да се ангажира при спешност той ми каза, че не му се иска, защото е на възраст, но да звъннем ,ако има нещо...и да палим свещи, защото нещата са сериозни....Беше циничен, че съм ходила да си давам парите в Германищ и как хората си седщт там да се лекуват а ние бягаме от държавите си....
    В Шейново и директора, и познатия ни лекар са в чужбина - днес тръсих и двамата, тъй като те имат договор с Шарите и се поинтерсувах дали не могат да ме изпратят та, за лечение и операция , за да излезе по-евтино. Казаха, че нямам как да се случи това. Но те са несериозни от самото начало и чсно показаха, ч не им се занимава. Един месец ги молехме поне да пратят снимките ми до Шарите -нищо. Сега като рабраха, че съм ходила до там, запяха друга песен....не ми се говори.
    Вътрешен човек от Майчин дом ми сподели днес, че ако нямам конкретна уговорка с някой - само ще ме прехвърлят от един на друг..А тези, с които мога да се уговоря (добрите ) са Славчев, професор Димитров.  Какво да кажа, освен, че се моля да не изниква спешността

# 417
  • Лондон/Пловдив
Поли чета те и направо настръхвам .Не мога да повярвам какви лекари имаме тук .Аз лично също съм си изпатила от тях ,но твоя случай е къде ,къде по тежък.Как не ги е срам да те прехвърлят един на друг вместо някой да се поинтересува и намери най доброто решение за теб и бебето.Само се моля да стигнеш 30 седмица без проблем  Praynig.Нека Господ е с теб и бебчето.

# 418
  • Германия
Ами като студент? Или той, или тя? Застраховката за студенти колко е, 100евро на месец ли? Съпруг и деца вкл.

По принцип може да стане, но май трябва да представи документи, че владее езика  Thinking. Някой беше написал по-напред, че сроковете са до 15.07...така е, но има специалности, за които не се изисква подаване на документи, а направо отиваш с дипломата и се записваш, поне така е за немските студенти. За чуждестранните може да има някакви квоти, но поне сроковете не са минали.

Полина и от мен имаш едни стиснати палци...сигурна съм, че всичко ще е наред  bouquet

# 419
  • Бургас
Поли,  Praynig

Общи условия

Активация на акаунт