плацента инкрета...страх ме е

• 103 346
  • 1 218
  •   1
Отговори
# 630
  • София
Който е в България и няма възможност да ходи до банка може да направи превод през ePay.bg
Айде бе, банки на всяка крачка и всеки ъгъл. Те са като аптеките Laughing. Какво значи няма възможност Naughty...или се търси извинение  Crossing Arms Имам ли желание, имам и начин  Peace

Е, не го вземай така навътре, това е просто една много удобна алтернатива на ходенето до банка. Аз пратих превод през ePay точно 5 мин след като Поли публикува номера на дарителската сметка снощи. Бързо и супер удобно е. И е чудесна алтернатива за майки на много малки бебета например, които не искат да ги водят със себе си по обществени места. Както и да е - важното е да се съберат парите. Който може, да помогне с колкото може. Който не, да се помоли се за Поли и бебката, всякаква подкрепа им е важна сега.

# 631
Поли, ние с моето семейство сме с теб!  Кураж и бъди силна и уверена, че всичко ще се нареди!

Аз ще се моля, за теб и детенцето!

Който е в България и няма възможност да ходи до банка може да направи превод през ePay.bg
Айде бе, банки на всяка крачка и всеки ъгъл. Те са като аптеките Laughing. Какво значи няма възможност Naughty...или се търси извинение  Crossing Arms Имам ли желание, имам и начин  Peace

Е, не го вземай така навътре, това е просто една много удобна алтернатива на ходенето до банка. Аз пратих превод през ePay точно 5 мин след като Поли публикува номера на дарителската сметка снощи. Бързо и супер удобно е. И е чудесна алтернатива за майки на много малки бебета например, които не искат да ги водят със себе си по обществени места. Както и да е - важното е да се съберат парите. Който може, да помогне с колкото може. Който не, да се помоли се за Поли и бебката, всякаква подкрепа им е важна сега.

Веднага след като прочетох за варианта с ePay и аз пратих парички за по-малко от 2 минути, въпреки че имам банка точно до офиса. Това е един удобен вариант, не вярвам, че има хора тук в тази тема, които да си търсят извинение.

# 632
  • Манчестер
Начина с ePay си е много лесен и не виждам абсолютно никаква причина да не се използва. Таксите са символични. Ето, една мама писа, че живее на село и там няма банка, но пазарува и плаща през интернет. Проблем не виждам.
Либи, не сме се разбрали  Heart Eyes Не съм казала, нищо против метода за плащане през ePay Naughty. Това че ти и други са намерили начин по който да преведат парички, евала  bowuu Hug. Просто наблегнах на факта, че някой си търсеха извинение, че нямали възможност blahblah , че дори тези от чужбина започнаха с PayPal  blahblah ...дайте сега и PayPal  ooooh! че на нас ни е по-лесно, че видиш ли банките вземали такси ooooh!. Че PayPal, също взима  Naughty и то не малка  Naughty. Ето и ти си платила такса през ePay, но това не те е притеснило  Hug
Яд ме е , че много се разводнява с това хленчене....дайте, бързо Поли давай  сметка......ама защо пък сега тази, не може ли друг начин ooooh! #Cussing out
Мисля си, че така само ще се разпръснат силите и средствата Thinking, и в устрема си да помагаме, в което не се съмнявам, че всички го желаем, ще настане едно объркване  Thinking....не знам  newsm78 така си мисля  Tired Дано сте ме разбрали, какво исках да кажа Blush

# 633
Искам и тук да изкажа подкрепата си към Поли и да кажа, че според мен взе правилното решение за Германия  Peace
Дано се наредят бързо нещата и близо до доктори, които знаят какво да правят и какво да очакват!

# 634
 Мила Поли, нямам много време да чета във форума, но твоята история прочетох на един дъх.
Родила съм три деца / две нормално и едно секцио / , имала съм много трудни и проблемни бременности  и раждания, но това, което ти преживяваш е .... как да кажа.. тръпки ме побиват.
Никога не съм предполагала за съществуването на такава диагноза.
Мила Поли, не те познавам, но се възхищавам от смелостта и силата , с които преодоляваш трудностите, които съдбата ти е поднесла. Ти си изключително силна жена!!Не всеки би издържал. Кураж,мила! Кураж! Не се предавай! Сигурна съм , че всичко ще е наред! Дано Бог  е с теб и новият живот в теб!!

# 635
Поли, говорила ли си с хора от http://www.save-darina.org/?
Сега разговарях с моя позната, която се занимава с една фондация. За съжаление те като организация не могат да помогнат веднага, но ако си съгласна могат да организират някакво събитие за събиране на средства. Тя ме посъветва да се обадиш на телефоните в сайта http://www.save-darina.org/- имали много опит с държавните институции. Дано да могат да помогнат и финансово.  
"Спаси, дари на..." няма банкови сметки, съответно и готови пари.

Колкото до институциите, проблемът основно е във времето. Процедурите са тромави, дори и да имат желание да помогнат.
Но, ако правилно съм разбрала, за Здравната каса нещата са задвижени?
Европейската здравна карта е едно - тя е за спешни случаи, а формуляр Е112 за планирано лечение в страна-член на ЕС - друго. Заявлението се подава в РЗОК, а те по служебен път го изпращат в НЗОК, където го разглеждат, правят запитване до нац. консултант по съответното заболяване и отговарят в сравнително поносими срокове:

Цитат
Заявления за издаване на формуляр Е 112 се препращат в 2-дневен срок от подаването им в НЗОК. Те се разглеждат в 10-дневен срок от постоянна комисия в НЗОК, която изготвя мотивирано предложение до директора на НЗОК за издаване или отказ за издаване на удостоверението. Когато в заявлението са визирани обезщетения в натура от обхвата на чл. 82 от ЗЗ (това са медицински услуги, които са извън обхвата на задължителното здравно осигуряване), НЗОК го препраща в 3-дневен срок от подаването му в Министерство на здравеопазването. В този случай министърът на здравеопазването дава писмено съгласие до НЗОК за издаване или отказ за издаване на формуляр Е 112 в 10-дневен срок от получаване на заявлението.

Удостоверенията или отказите за издаване на удостоверение се съобщава на заинтересуваните лица в тридневен срок чрез устно уведомяване за съдържанието на акта, което се удостоверява с подпис на извършилото го длъжностно лице, или чрез отправяне на писмено съобщение, включително чрез електронна поща или факс, ако заявителят е посочил такива, или се изпращат на съответната институция при спазване на указанията, посочени в съответния Е-формуляр.

Не тая големи надежди за този вариант, защото издаването на такъв формуляр все още е голяма рядкост, но не пречи да се опита.

Вторият вариант е подаване на заявление в Министерство на здравеопазването за финансиране на лечението. Подава се в деловодството и е адресирано до Комисия за лечение в чужбина, заедно с медицинската документация и офертата от Германия.
Лошото е, че там процедурата ще отнеме минимум 1 месец, а Полина вече няма време.

И в двата варианта не се финансира вече започнало лечение.

Понеже прочетох някъде назад, че се притеснявате, че разгласата ще попречи да се използва европейската здравна карта, мисля, че има шанс да се получи.
Полина заминава за Германия като турист. Ако, недай Боже, прокърви преди датата на планирано секцио, това е спешен случай и трябва да бъде приета в болница. Оттам нататък до голяма степен зависи от немските лекари да изискат от районната й здравна каса в България заплащане на извършените манипулации и медицински услуги. Те си знаят какво да изпратят, това не е работа на пациента.

Трети вариант. Мамите в Германия да потърсят фондация, която да поеме, макар и частично, финансирането. Това е напълно възможно, в "Спаси, дари на" имаме 2 деца, за които немски фондации помогнаха за лечението. Фондацията, която проявява интерес, сама се свързва с мениджмънта на съответната болница и договарят помежду си условията за финансиране.
Доколкото знам, Католическата църква също откликва в такива случаи.

И така и така съм се включила, нека кажа и моето мнение за медийна разгласа. Според мен е необходима.
Без друга разгласа, само с помощта на интернет, също става, но не в такива кратки срокове. В България интернет все още ползват малък процент хора. Много от големите дарители пък нямат време да влизат по форуми и фейсбуци.
Възможностите за разгласа на телевизиите, големите национални ежедневници и радиа са несравними в това отношение.
Разбирам защо на Поли не й се иска, но в момента, при нейното рисковано състояние, подобни морални дилеми са мнооого на заден план. Или би трябвало да бъдат.

# 636
пропуснала съм около 20 страници, че ме нямаше тия дни. Може ли да ми кажете дали има открита банкова сметка вече?

# 637
  • Добрич
пропуснала съм около 20 страници, че ме нямаше тия дни. Може ли да ми кажете дали има открита банкова сметка вече?
Има да, има й сайт. Ето виж:
http://help-polly.info/

Днес успях да преведа сумичка, малка, но от сърце.

Последна редакция: пт, 21 авг 2009, 14:02 от anuschka

# 638
  • ул. "Мечтание"

Дарителска сметка на Поли в Обединена Българска Банка
IBAN: BG55 UBBS 8002 1434045910 , BIC:UBBS BGSF
Полина Иванова Василева
Адрес ул.Софроний Врачански 41, София, България

# 639
Рибка, благодаря ти за разясненията и предложенията!!!

Благодаря, ей така от мое име, на всички останали за подкрепата!  bouquet

Поли, вече съм още по-убедена, че всичко ще е наред! Hug

# 640
Аз тотално се скапвам. Поисках личен съвет от друг лекар, каза ми да си стоя при Славчев, че не се знае в Гермнания на кой ще попадна, положението било серизно, екип от добри специалсти трябва....хора, откачам

# 641
Поли, ти си в една от най-добрите болници в Германия и екипът има опит. В БГ дори не могат да ти осигурят екип  ooooh! Разбирам да беше тръгнала за някоя селска болница в Германия, но случаят не е такъв. Не се вързвай на тесния мироглед на тези хора  Naughty

Горе главата!

# 642
Poli, v germania ne popada6 na 1 lekar, a na zial ekip, 4e ako e nuzhno dori i 2!

izobsto ne moga da razbera, kak e vazmozhno vse oste da se kolebae6?
sorry za latinizata, no sam na rabota, a ne vizhdam kredor

osven tova samo 1 dobar lekar niama da ti stigne- triabva ti ginekolog, sadov hirurg, urolog i pediatar za bebeto.... a na germankata sa i kazali, 4e nedai si bozhe da se nalozhi kravoprelivane, dori zialata i roda da dari krav, niama da i stigne. Kade v BG ste ti osiguriat podobni grizhi, ta dori i srestu 60 000??

Последна редакция: пт, 21 авг 2009, 14:02 от Azalee

# 643
Аз тотално се скапвам. Поисках личен съвет от друг лекар, каза ми да си стоя при Славчев, че не се знае в Гермнания на кой ще попадна, положението било серизно, екип от добри специалсти трябва....хора, откачам
Полииииииииии!!!
Не питай старило, а питай патило!
Отивай при доктори, които имат опит за твоя случай!!!
Моля те, не се раздвоявай и следвай плана за Германия  Hug

# 644
  • Добрич
Поли, решението на Германия, болницата Шарете, е най- правилното!!!
Не се поддавай на други внушения, мисли само позитивно, моля те!
Горе главата!

Общи условия

Активация на акаунт