Май дойде и отмина, а ДЕКЕМВРИЙЧЕТО щурее за двамина!

• 15 874
  • 278
  •   1
Отговори
# 210
  • Варна
Да кажа за второто раждане...не знам за по-лесно, но е по-бързо.

определено!
наистина самия процес протича по-лесно,и МНОГО бързо,(поне при мен) но за съжаление по-болезнено  Crazy
ако имате възможност за упойка - ИСКАЙТЕ  Joy аз нямах...прекалено бързо се развиха нещата...
но иначе откъм следродилен период съм пушка! с лора имах три вътрешни шева, сега нямам нито един Whistling
сядам си на дупето без проблем още от родилна зала  Mr. Green докато чаках да минат два часа закърмих малкия и до сега АМ не е кусвал!  Heart Eyes (е освен ако не са му пробутали в бокса,докато им правят дневния тоалет  Thinking )
нямам никакви притеснения относно кърмата, чак си се чудя на спокойствието...
Лохии почти нямам от втория ден...имам де, ама не толкова "размазващи" както първия път, ами някакви слаби течове от време на време Mr. Green
единствено още ме тормоят контракциите за прибиране на матката...ставало по-бавно казват, че е по-болезнено вече се убедих  Crazy особено малкия змей като засуче , все едно раждам пак ooooh! но вече отшумяват...бавно

каката е много ентусиазирана...иска да го милва, но гледам да е само под мой контрол,че каквато е "нежна" ще му извади очите  Crazy сега е хвърлила око на бибите му...иска да му ги тика в устата...понеже и забраних да ги лапа тя Naughty
иначе следи с интерес - как се къпе,как се храни,как се сменя памперса Mr. Green даже днес поиска да го носи  #Crazy ще трябва да си отварям очите на 4 Mr. Green

ежедневието е много "забавно" търча от едното дете на другото като финикиец  Joy днес се наложи да пържа филии с Калоян в импровизиран слинг,понеже точно тогава реши че иска да се гушка ooooh! и от време на време притичвах до компютъра да сменям на Лора едни игрички  Crazy

# 211
Вержи,  Joy ясно ми е каква веселба е у вас!  #Crazy Laughing

# 212
Според мен (не мога да кажа, че нямам опит Joy), всяко раждане си е индивидуално...Големия син се роди бързо и лесно, малкия бързо и мноооого трудно (вярно, че беше с почти килограм по тежък от батко си)...а секциото на Дивна ми се видя песен в сравнение с ражданията... На раждащите нормално, мога да препоръчам отказ от окситоцина - болката е несравнимо по поносима и раждането е напълно естествено! Не позволявайте и пукане на мехура, ако той не се спука сам до пълно разкритие....

Верж, чакай да се раздвижи малкия - да видиш тогава какъв купон става!

Бела, ще си имате още рожби - не се съмнявам! Казано е "дай и ще ти се даде"! Не съм особено религиозна, да не си помислиш нещо, ама има вярно в казаното. "Когато му дойде времето" също е добра приказка, макар и от устата на луд.

# 213
Мммдааа  Rolling Eyes, първото раждане ми го точиха три дена като честите контракции на около 6-7 минути бяха около 15 часа, после за десерт ми включиха окситоцин, който изобщо не ми се струва до ускори процеса, защото напъвах два часа и половина  Crazy. Настроила съм се, че всичко в сравнение с това ще е по-лесно, като разбира се най-важтото е здравото бебе, щото не щеш ли стане нещо лошо всеки би го заменил и за най-тежко раждане само и само да е здраво бебето  Praynig и мама!
Чухте ли за Мазнейковица, как е изтървала една родилка и как нагло говори, ни лук яла, ни лук мирисала  #Cussing out. Да пази Господ  Praynig

# 214
  • Бургас
Чухте ли за Мазнейковица, как е изтървала една родилка и как нагло говори, ни лук яла, ни лук мирисала  #Cussing out. Да пази Господ  Praynig

Аз гледах предаването..... и съм възмутена от безочието и. А, доколкото си спомням из София се цанеше като много добър кадър.

# 215
Привет и от нас Hug

Да бе ужасна история с младото момиче Sad. А и Мазнейкова как се изказа само, сто пъти повтори, че тя не е участвала в операцията, а само е гледала, егати и специалистта ooooh! Да не дава господ да попадаме на такива "специалисти" Praynig

При мен второт раждане ми беше по-тежичко newsm78. Повече ме болеше след като ме пусна упойката, имах повече контранции, но пък на сутринта в реанимацията (бях ресекцио) веднага станах и се раздвижих. Определено е по-лесно като знаеш какво да очакваш и някакси си подготвена Peace
По-спокойно е с второто, като вече си минал и то скоро по този път Peace
Вержи, напълно те разбирам мила Peace и аз съм така. При мен ситуациата е точно като седна да кърмя на Елена ще й се даака и допика едновременно и се започва "Мамоооо пиииш, мамооооо акоооо" hahaha
Лелееее мимина, аз къде гледам, то ти си си от Варна ooooh!. Извинявай и благодаря за отговора Hug

bouquet

# 216
Ей,Дидето,сега се загледах в имената на дечицата ти...Константин и Елена...добре сте го измислили! Wink
Ноела от месец е само с нощен памперс и исках да попитам мамите,които сте преборили и него как подходихте?Будихте ли децата през ноща,слагахте ли непромокаени чаршафчета,колко време след махането на дневния памперс предприехте атака за нощния...? Споделете,моля!   bouquet
Лека нощ!

Последна редакция: вт, 14 юли 2009, 09:21 от мимина

# 217
Мимина, при нас отказването на нощния стана два дена след махането на дневния тази зима. Кристиян просто се будеше и пищеше, че искал в тунетната  Joy. Не бих го будила, но принципно ако се размърда по-неспокойно през ноща го питам има ли пиш, обиконовенно има и така. Успех  Hug

# 218
detelini,благодаря!   bouquet Аз няма как да разбера,че е неспокойна през ноща,защото спим в отделни стаи,но може да се жертвам известно време да спя на дивана в нейната стая. Thinking

# 219
Аз не съм правила нищо специално за махането на нощния памперс. Слагам го все още, въпреки че откакто махнахме дневния не се е напишквала и нощем. Мина повече от месец. Някои нощи се буди сама, пие вода и после иска на гърнето.  Други нощи изобщо не се буди. Естествено всичко се случи след като току що отворихме новия пакет памперси! Joy Само 2-3 съм извадила от него. Но не смея да махна все още нощния. Мисля да купя някаква подложка за леглото й, и за нашето Wink, и тогава ще я оставя спокойно без.

# 220
И аз хич не си представям как ще стане махането на нощния памперс.  Thinking Вики спи в отделна стая, не се буди по цяла нощ, или поне ние не разбираме, но пък сутрин има пишкано в памперса, та засега ще изчакам с него, че не ми се ще да спи мокра.  Peace

# 221
  • Бургас
При все, че Пепи е все още с памперс /денонощно/, още от бебе върху матрака на леглото си има непромокаема подложка за целия матрак с ластици. Понякога се случва да пропусне памперс и така матрака е винаги чист. Чаршафите обаче са си мокри  Mr. Green
Тази неделя реших пак за малко да го оставя без памперс - за 30 минути се напишка 4 пъти и наака 2  Mr. Green Имам чувството, че го правеше нарочно, защото иначе, когато си е с памперс не пишка толкова често. Често след като съм го изпишкала памперса му е сух по 2-3 часа, а сега хем беше изпишкан, пускаше колкото да намокри гащите и се хилеше и показваше къде се е напикал..... Направо голямо диване е. Изобщо незнам какво да предприемам.

# 222
  • Vaudreuil Canada
Тази неделя реших пак за малко да го оставя без памперс - за 30 минути се напишка 4 пъти и наака 2  Mr. Green

Това ми развесели деня Simple Smile
Майтапа обаче настрана - да не би да му е било студено защото тогава че пишка по-често.
Ние май скоро ще атакуваме пампата - вече няколко пъти се случва да седи суха по-за дълго та явно напредваме в правилната посока - пък искаме и пампи гащи явно гледаме от другите деца ....

# 223
  • Бургас
Цитат на: shemet_neveroiaten link=topic=406331.msg11863806#msg11863806
Майтапа обаче настрана - да не би да му е било студено защото тогава че пишка по-често.

И на мен това ми мина през главата  newsm78 ама пък беше доста топло.... и честно да си призная вече ми писна. Къде сбърках и аз незнам.... знам, че детето не е виновно, може би аз не съм достатъчно организирана. Как така всички деца се научиха, само мойто не разбира от дума.... Дали е възможно да има проблем някакъв? или вече много се задълбочавам. От баба ми, знам, че брат ми е имал такъв проблем и до късно инцидентно се е напишквал, неговия син също имаше такъв проблем, та почнах да се чудя да няма нещо наследствено? Ама все пак Пепи не е син на брат ми  Mr. Green

# 224
В началото като махнахме памперса, Велизара пишкаше доста често - през 15-20 минути. Отдавам го на това, че докато е била с памперс не се е сдържала - има - пуска веднага. С времето това се регулира и сега си пиша на 2-3 часа  Peace
Нощният памперс реших да го сваля, защото в Китай толкова големи пампи няма, т.е на нашите килограми китайчетата вече са на 5 години  Joy и нямах друг избор. Вдигала съм я в полусънно състояние да се изпишва, но то направо спи милото, а аз го държа на гърнето, грозна картинка  Sick Сега, след месец без нощен памперс,  вече си спи спокойно цяла нощ без инциденти  Flutter Явно си свикват дечицата  Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт