Отговори
# 240
Искричка, права си, че отделно се приема полиомелит, което обезсмисля всичко.
И въпреки това съм на мнение, че Пентаксима е най-доброто.

MVinzens, и тази книга която си купила е тип Спок! Не виждам логика бебето да се тъпче със сладка вода, а не кърма. Нима подсладената вода е по-полезна от кърмата...По пътя на логиката звучи абсурдно. Също другият абсурд е, че кърмените бебета имат колики! Shocked Ема не е имала такова чудо...дори вчера гледах в едно предаване, в което се говори за коликите...Та там се говореше, че коликите много зависят от храненето на майката по време на бременността и в периода на кърмене. Също вкусовите предпочитания на бебока също се изграждат още в утробата на мама. Което ми звучи по-логично.

Пак казвам, четете Бг-Мамма, няма нужда от книги, тук има всичко!!! Както и чучко Гугъл знае всичко! Peace

Всъщност аз съм доволна от една единствена книга свързана с детето. А именно.."Изкуството да бъдеш родител" Чудесна е, има много полезно инфо, пак има някои разминавания от моите виждания, но като цяло ми допада. Peace

# 241
 HugЗдравейте сладуранки Hug

Днес направих първите покупки за беб4о и много им се радвам.Толкова неща има,пък на мен вси4ко ми трябва и доста се въртях докато реша какво да купя.Уж не съм суеверна,но до сега нещо все ме спираше.
И така ето какво си купих днес http://www.oktomvriiki09.snimka.bg/album.php?album_id=390927&pid=13015572
и тук http://www.oktomvriiki09.snimka.bg/album.php?album_id=390927&pid=13015629
 и хоп http://www.oktomvriiki09.snimka.bg/album.php?album_id=390927&pid=13015625

ДескА много са сладурски твоите покупки за беб4о.

Лека ве4ер моми4ета

# 242
  • Пловдив
Тази вечер бяхме на лекция по хомеопатия, та там жената говореше, че ваксините, които се поставят, могат да дадат реакция в следващите 40-50 дни, и ако детето ни примерно се разболее от ангина през този период, може да сме 100% сигурни, че е реакция към ваксината. Истината е, че наистина има огромни спънки след това ако не поставим задължителните ваксини.
Миркам, това за "богатите" българи, които парадират е и мое наблюдение. На запад нещата изобщо не стоят така. Виждала съм доста отблизо няколко доста богати западни двойки - те не се различават от нас, нито като държание (в смисъл не е високомерно), ако имаш нужда от съвет и могат да ти го дадат няма да ти кажат - ти пък сега кой си. Въобще съвсем различно нещо. А тук съм виждала мадама, която си слиза от джипа по анцунг (не особено хубав), влиза в магазина и излиза с чанта, пълна с възможно най-евтините боклуци (храни и т.н.). Това не мога да го разбера - нали целта на парите е да ни осигурят здравословен, качествен, по-добър живот. Нашите семейни доходи са средни, но в магазина винаги подбирам храната ни (изобщо не се водя от цената), почистващите препарати - също, козметиката - също. Срещам пълна подкрепа от страна на съпруга ми - винаги ми е казвал, ако това  е по-добро, какво значение имат 5 или 10 лева повече, които даваш за него. Не мога да разбера някои хора.

Последна редакция: пт, 19 юни 2009, 21:33 от ginbay

# 243
за стриите си пишете-аз мисля че изцяло зависи от кожата-с пьрвата ми бременност с нищо не се мазах,качих 26 кг и нямам никакви стрии(освен тези които имах от преди отстрани на бедрата), но затова пьк не успях да си вьрна килограмите-10 ми останаха,какво ли не правих,резултатите са временни;аз и през бременността вьобще не се тьпчех,но това е положениет;сега ме е страх,дотук сьм 6 кг +,но после ще мисля-и без това не е много под контрол..................

# 244
  • Лавал-Пловдив
Поддържам мнението, че парадирането с пари е само по Балканите. Тук съм виждала как едни от най-богатите хора си правят гаражни разпродажби и си продават нащата за кеф за 1-5 $. Хората си ходят спортно облечени, даже раздърпани ( според мен ) независимо, че имат доста повече от бг "богаташи" и се качват с работни дрехи в джип 2009 год.  Shocked Просто тук никой не парадира с това, защото хората са свикнали ли, не им пука ли, имат друг манталитет ли ... не знам.
За ваксините - тук за бебета не знам как е, но за по големи ( дъщеря ми ) само тази година и биха 4-5 ваксини, разбира се като първо са ми пратили писмо от училище разрешавам ли. Бият ги по 2 едновременно, 2 сестри по 1 във всяка ръка. Това ми се вижда малко ужасно, но нямаше последици. Ваксините бяха за хепатит, папилома вирус и ... забравих а сега не ми се търси местния и имунизационен паспорт, защото и тук има такъв.
За водата - абсолютно табу за бебето - тук идеята е да кърмиш колкото може повече ( като за това ти се плаща  Naughty мисля 55$ на месец ) Помага ти се ако не се справяш, за да успееш поне до годинката, вода - не под никаква форма.
Аз съм пила чешмяна вода в Дубай и още съм жива  Joy
Лека нощ на всички, аз тъкмо ставам от следобеден сън, като бебе съм станала  hahaha

# 245
  • Deutschland
Благодаря за поздравите момичета. Hug
За ваксините аз ходих на лекция преди 3 дена точно по този въпрос.Тук също са правили изследвания и са открили връзка между аутизма и ваксините.Пропагандата тук е колкото по късно ваксинираш детето,толкова по добре.Аз ще мисля доста по въпроса кога точно да ваксинираме детето.

# 246
относно сьветите за гледане на бебе в БГ и чужбина разликата е оогромна-в Англия са много по спокойни,не кьпят бебетата всяка вечер, не мажат сьс спирт пьпчето,не гладят дрехи,вьобще бебето не се гледа в стерилна среда,извеждат ги веднага след раждането леко облечени-тук дете сьс шапка не сьм видяла(вярно че рядко е под нула градуса,но в БГ 7-градуса децата са сьс шапки,шалове,клинове-тук чорапогашници има само за момиченца ако ги носят с рокля);сьщо за три години не сьм видяла една майка да си гони детето с льжицата и да го храни ако само може да я дьржи;затова наистина човек е хубаво да сьбира опит,да знае че има и други начини и тогава да решава какво да прави....

и още нещо за момичетата които ще раждат сьс секцио-последните проучвания са че риска от дихателни проблеми при бебето се увеличава ако операцията се направи преди 39 гестационна седмица-вьв все повече страни е забранено да се планира секцио по рано от една седмица преди термин;а в БГ масово предлагат да бьде 2 седмици по рано( и моето пьрво секцио беше така,и  се наложи макар и само за 24 4аса синьт ми да бьде в кувиооз);така че ако имате вьзможност да избирате дата може да проучите и този вьпрос....

# 247
Момичета ще се пръсна от притеснения.До онзи ден мъничкото риташе много силно и много често,а от вчера съвсем малко и много по леко. Rolling EyesДали има проблем според вас.Направо ще се побъркам.Как ли не го дондуркам и то все едно само спи. ooooh!Какво да правя нз.
Сега преди малко ми даде един шут и като че ли пак заспа.

Последна редакция: сб, 20 юни 2009, 07:50 от Анонимен

# 248
Добро утро! Аз тези дни нямах много време нито да чета, нито да пиша и сега виждам, че има цяла нова тема и то вече към края си. Да ви се похваля вчера си взех последния семестриален изпит и съм много щастлива  Party На 8-ми ми е държавния и се надявам да успея и на него, защото ако ли не не ми се иска да се явявам октомври месец с тумбака или вече родила Simple Smile Връщам се назад да ви чета. Пожелавам приятна събота на всички  Hug

# 249
anhelika, спокойно! Има и дни в който бебоците не са толкова активни. Аз няколко дни даже не го усещах... само вечер ме шутираше два пъти да знам че е там, иначе през деня... спи като къпан! Но пък след това имах чуството че цял футболен отбор тренира в коремчето ми Grinning.

Добро утро и от мен!
Днес пак ми дадоха свободно, но май довечера ще ме водят в Силистра..... гадост! Мразя да ходя там.... много е досадно и неприятно! Сега като се съберат бабите от махалата и катп почнат с техните глупости ooooh! Не знам как ще издържа да не се развикам! Ужасно досадни са тез бабки. Колкото пъти сме ходили все съм се карала с тях... все една през друга викат човек може да оглушее, а сега пък направо ще ги разхвърля всикчките. Не съм свикнала да се говори на такъв тон около мен. И мъжът ми отвикна вече да говори така, а там за 15 мин ме заболява главата от шума Shocked
Най-лошото е че ще ме метнат на тема бебе и  #Cussing out После поне ще имам да ви разказвам за глупави суеверия колкото искате! Ще си взема тефтера да си водя записки Peace hahaha

Това с гладенето на дрехите на бебо е .... аз не мисля че е необходимо чак такова вманиачаване! Само бодитата мисля да гладя и то първите месеци, после.....само ако нещо има нужда от гладене тогава! Аз по принцип не харесвам дрхи, които имат нужда от гладене Mr. Green голям съм мързел и ютията определено не ми е любимия домакински уред! Сестра ми например дори и чорапите глади, но мъжът и така е свикнал и нещо, което не е изгладено не го облича!

divanence, може ли да разкажеш повече за имунизациите при вас(ако имаш инфо)? Как се правят , на каква възраст се започва..... стана ми интересно, а с немския съм мноооого скарана и въпреки че съм го учила и две думи не мога да вържа.

# 250
ahnhelika, ти как имаш периоди когато си по-спокойна и не ти се мърда...как имаш периоди, когато имаш огромна физ. енергия...според мен като майки се притесняваме излишно...А самата ти ако си намалила движенията или обратно увеличила според мен има отражение на бебо Simple Smile а ти като го "дондуркаш" го люлееш и то може би спинка Simple Smile по себе си съдя, че ако имам много работа, чак вечер го усещам понякога... Спокойно, кога ти е дадат на следващия преглед...

Относно хранене и ваксини, всеки си има мнение и ако за един това е добро, за друг не е - но всяка крайност според мен и противопоказна, колкото и да е модерна или колкото и да е остаряла-понякога и в новостите и отживелиците има голяма истина...Главата на човек е за това- да прецени какви може да са последствията и дали може да ги понесе. Защото нека не се лъжем и при една мъртва ваксина и при храна която уж не е алерген и при кърмено бебе, могат да възникнат всякакви проблеми...Важното е да се старае да усеща детето, да не слуша стотици простотии и дори и без Интернет ...майчините инстинкти и самосъхранение се стартират! Но знам колко е трудно това особено при първото бебе и налаганите страхове отвсякъде...

Относно това кой как си гледа бебето, как се облича, какво яде, къде живее, какво кара - си е строго персонално и негова си работа...омръзнало ми нашенския манталитет да следим кой какво прави...та след това да го обсъдим и клюкарим...та никого не гледам...всеки си има дете и глава на раменете да прави каквото си иска... #Crazy гледам да възпитам дъщеря си да се интересува от себе си, а не да гледа другите...да мисли според нещата които са и говорени и такива каквито ги чувства...а не да следи кой какво направил и какво казал, дано да успея! Надявам се да успея да я подтикна да си избере работа която обича, а не каквато е модерна, да живее живота си спокойно без да се сравнява и без да се мъчи да достига някого!  Винаги съм си мислела, че по-добре е човек да се вгледа в собствените си грешки, отколкото в чуждите... Много се надявам да успея...

# 251
  • Deutschland
Добро утро.
Мууни като събера повече инфо обещавам да пиша.Аз на лекцията бях с приятелка и тя после ми обясняваше за какво става въпрос(щото и аз с немския съм мммм...не до там добре).Само,че нямамхме много време да говорим след това ,защото лекцията свърши в 10 вечерта  а тя бързаше да се прибере да кърми бебето.
Анхелика споко,щом го усещаш макар и по малко значи всичко е тип топ. Hug

# 252
Доброютро  Hug

Анхелика, споко бре момиче нищо му няма на бебето  Peace понякога от топлото време просто се спотайва  Wink

Всеки си има своя философия за това кое е правилно и кое не, за отглеждането на бебето. Аз съм от тези които не се вманиячават  Rolling Eyes Та нали тези бебета са хора като нас и живеят в средата в която и ние, тогава защо трябва да им правим "инкубатор" и да ги изолираме от всичко което ни заобикала  Laughing Една дружка всичко гладеше, вода преваряваше, купуваше все органична храна за детето си  ooooh! Първо, че това я натоварваше излишно за да мисли във всяко нещо което трябваше да предпази детето и второ детето така един вид се изолира от другите деца. Като тръгна на детска градина настана един малък ужас за нея детето и и целия персонал в градината  Crazy Сама разбра в последствие, че не е била права, ама и костваше много нерви.
За ужас на бабите моето дете си го гледах така както аз си искам, дрешки облечено с една по-малко от мен, тъй като не я кърмех киселото мляко и беше в хладилника (есествено не ледено) и щом писнеше за ядене на секундата го получаваше. Не съм гладила нито една дрешка, не виждам защо да го правя Thinking Преди да се роди щерката свеки настояваше с мас да я мажа и даже ми се опна  Laughing ама тая лошата снаха и заяви, че детето ще се гледа така както аз реша и ще се маже с това което аз реша и ако има нещо против просто да не идва да се дразни  Laughing

# 253
Добро утро и от мен!

Анхелика, споко всичко е наред. Peace Мъничето си почива, и аз имах един такъв ден и знам какви мисли ти минават през главата, но мъниците просто си почиват. Heart Eyes

Наистина както и преди казах, всеки има глава на раменете си и прави за себе си и детето си което сметне за най-добре. Peace

Но когато имаме достъп до толкова много информация е хубаво да се информираме, да претеглим "+" и "-" и да преценим. Simple Smile

Ема е гладена точно един месец, докато майка ми беше при мен, после не. Сега гладя само връхни дрешки, които са смачкани...научих се да простирам хубаво, за да не се мачкат много. Mr. Green Та така ще процедирам и с второто. Разбира се, че и аз съм допускала грешки, които сега ще гледам да не повтарям. Wink

Не мисля, че някой клюкарства, просто показността на някои хора е очебиина и на моменти смешна.

Днес при нас е един чудесен ден. Мъбът ми е на работа, предполагам до обяд да свърши.
А довечера е празник на музиката при нас и е много красиво и весело по центъра...та ще се разходим и до там.

Хубав ден!

# 254
Добро утро!Аз днес нещо не мога да стана-ходих малко на дискотека снощи ама не издържах много....тази музика ме направи на шантава и на бебето не му хареса нещо и се прибрах няма да го тормозя я Wink
Хубав ден на всички!

Общи условия

Активация на акаунт