Германска нова медицина - 4 част

• 79 612
  • 741
  •   1
Отговори
# 540
Според мен това със страха в гърба са си о4ите.
Ти сама знаеш колко силен и колко време е бил конфликта активен.

Наскоро свеки имаше такъв конфликт. Бях писала по назад в темата (17стр.). Беше 2 месеца активен и то мнооого активен. Диагнозата на лекарите беше глаукома или отлепване на ретината. Тогава Кристиан писа 4е отлепването е епилептоидната криза.
При нея оба4е вси4ко се оправи. 2 месеца беше и топлата фаза.

При теб си мисля оба4е 4е се е стигнало до решаване на конфликта по-бързо, така 4е не се притеснявай излишно.  Hug Hug Hug

# 541
Здравейте, всички,

Аз от няколко дни много усърдно се запознавам с НГМ и тъкмо приключвайки първата тема бях доволна, че съм прочела всичко и видях, че те са 4 .. та имам още много за четене  Simple Smile

Но междувременно в главата ми вече бушуват много въпроси и ще се радвам ако някой може да ми помогне да намеря отговор:

Първо -  имам ендометроиза, имах голяма т.нар. шоколадова киста, която беше оперативно премахната (заедно с прилежащия яйчник  Sad). В писанията за яйчници не срещнах такъв вид, мисля, че е по-различна от тази произвеждаща естроген, защото всъщност е пълна с кръв ..
Мислейки какъв конфликт може да е довел до това, се сещам единствено за изоставяне от тогавашен много сериозен приятел, но това е около година преди да ми бъде открита кистата. Или по-скоро тогава беше най-сетне преживяването от моя страна, че той ме изостави ..
Тъй като ендометриозата се води нелечима от традиционната медицина, аз все още съм на тръни ще се появи ли или не нова киста .. та ако това е било разрешение на моя конфликт може би вече няма да се случва?

И още нещо - преди известно време загубих моя много близка приятелка, като това беше голям стрес за мен, тъй като аз я открих .. и предполагам и се обвинявах за много неща, които е можело да направя за да го предотвратя .. Притесненията и страховете си ги преживявам и се справям с тях вече втора година. С НГМ се замислих, че това все някак трябва да се отрази върху моето здраве, но всъщност не съм боледувала от нищо по-сериозно от хрема през това време. Но си спомням много ясно един сън, в който летях заедно с нея и колко по=спокойна бях след това - Кристиян беше писал за "Щастлива комбинация", но не намерих повече по темата .. Имате ли идеи?

Благодаря ви много, с помощта на тази тема наистина се чувствам една идея по-спокойна и сигурна, дори преди да знам отговор на конкретните си въпроси!   bouquet

# 542
Amélie, ако не си прочела това, виж го:

Рак на яйчниците
Конфликтен шок - загуба чрез смърт или заминаване.
Активна фаза на конфликта – некроза.
Лечебна фаза - изпълнена с течност киста, която впоследствие се втвърдява и образува тумора и се разклонява в съседната тъкан с цел ‘изхранване’. След това се капсулова. Операция се налага, само ако пречи механически. Тази  някогашна овариална  киста действа подмладяващо, тъй като произвежда много естроген. Когато се спука изпълнената с течност киста = т. нар. ендометриоза.

Не знам в ГНМ кистите да се подразделят на видове, такива класификации прави обикновено традиционната медицина. Кистата си е една - след некрозата в активната фаза на конфликта, започва образуването на киста, което означава, че конфликтът е бил решен.
Кистата произвежда естроген, когато е напълно завършен нейният цикъл - около 9 месеца след образуването й. Предполагам при теб е открита по-рано и съответно е премахната с яйчника, може би защото все още е била прикрепена към него...
Кистата постепенно се прикрепва към най-близките тъкани, за да се кръвоснабдява и когато се образува собствената й кръвоснабдителна система, едва тогава тя се откъсва и започва да произвежда естроген.

Ако си се чувствала изоставена от приятеля си, че си го загубила завинаги, това трябва да е бил конфликта...

Нова киста би се появила ако преживееш отново конфликт на загуба с ДХС, иначе не. Както цитирах горе, ендометриоза се получава след спукване на киста (което аз поне не мога да си го представя и изясня как става и защо не се лекува от трад. медицина).

Кистата ти на кой яйчник беше?

В сайта ни има 3 разказа на жени с кисти и рак, може да ги прочетеш, ако не си го направила вече (http://gnm-bg.com/index.php?option=com_content&view=article& … 160&Itemid=71).

# 543
Привет, nenaatoa,

Прочетох за рак на яйчниците, и трите описани случая на сайта, но нещо от пъзела ми липсва.
В ГНМ се казва, че когато се спука изпълнената с течност киста това всъщност е ендометриоза, но традиционната медицина я описва като удебеление на лигавицата на матката, като се отделя тъкан, която по някаква (необяснима, разбира се) причина се превръща в киста. В този смисъл не ми е ясно как може ендометриозата да е лечебна фаза - възможно е кистата да е някъде плаващо в тялото и да отделя кръв, което да води до вътрешен кръвоизлив. По моите представи това не може да е биологичната цел .. и да е излекуваното състояние  newsm78

Останалото наистина долу-горе влиза в картинката - десничарка съм, махната ми е киста заедно с десния яйчник, описана като шоколадова с дебела капсула и това би могло да е разрешението на конфликта с въпросния приятел, който най-сетне успях преди около 10-ина месеца да превъзмогна и да продължа напред. Сега прегледах епикризата и пише, че имало и по-малка киста на левия яйчник - нямам деца, майка ми е жива и здрава, евентуален конфликт с нея не се сещам за по-сериозен ..

И другото, което не разбирам е - в този случай не трябва ли да съм усетила активна фаза на конфликта - а тази некроза ми звучи като нещо много сериозно, което да не забележа?

Затова си мислех, че може би ендометриозата е всъщност проблем на матката, за която е писано в табличката с конфликтите:
Грозен, неприятен генитален конфликт (не сексуален), отнасящ се до човек от противоположния пол.

Което ми звучи даже по-вярно за въпросната ситуация с въпросния човек ..
Но не намирам повече информация за лечебни фази и прочие ..
А и ако е отговорен мозъчния ствол (за ендодермата ..) не е от значение дали съм деснячка или не и може затова да е и на двата яйчника, което пък няма общо ако проблема е с матката .. въобще обърках се Simple Smile

# 544
...........
В ГНМ се казва, че когато се спука изпълнената с течност киста това всъщност е ендометриоза, но традиционната медицина я описва като удебеление на лигавицата на матката, като се отделя тъкан, която по някаква (необяснима, разбира се) причина се превръща в киста. .......
Затова писах, че точно това не ми е ясно...

За некрозата - да, звучи страшно, но тя не се забелязва, освен ако по това време не се направи профилактичен подробен преглед. Освен това в темата пише, че се понижава производството на естроген, което би довело до аменорея. Та си мисля, че ако активната фаза продължи доста дълго и е налице аменорея, ще се забележи и открие некрозата. Но понеже аменореята се счита за такава при поне 6 месечен период (от традиционната медицина), то активната фаза също трябва да е с такава продължителност.
Иначе типичните симптоми за студената фаза (активната фаза на конфликта) си остават - студени крайници, липса на апетит, безсъние и т.н., но на това може и да не се обърне внимание...

Цитат
Затова си мислех, че може би ендометриозата е всъщност проблем на матката, за която е писано в табличката с конфликтите:
И аз свързвах ендометриозата с ендометриума на матката, но при матката не се говори за ендометриоза, а при яйчника.
Традиционната медицина не знае причините и за това състояние; предполага, че клетките на ендометриума пътуват по кръвен път и си ходят където искат, дори до мозъка...
Твоята `шоколадова киста` се образува, когато ендометриална тъкан се развива по яйчниците и е шоколадова, поради тъмния цвят на кръвта.

Цитат
А и ако е отговорен мозъчния ствол (за ендодермата ..) не е от значение дали съм деснячка или не и може затова да е и на двата яйчника, което пък няма общо ако проблема е с матката
При яйчниците има значение латералността, за ендометриума, който се управлява от мозъчния ствол - няма.

За съжаление, не мога да ти отговоря на въпросите, само си разсъждавах.... Дано Кристиян да се включи с подробности, защото и мен ме интересува ендометриозата (братовчедка ми е с такова нещо).

Ако знаеш немски, погледни сайта на Пилхар, там може да има повече подробности!

# 545
nenaatoa, благодаря за разсъжденията Simple Smile

Немски не знам, преглеждам английските сайтове и статии, но за съжаление конкретно за ендометриозата не мога да намеря повече информация .. ако намеря нещо интересно ще споделя Simple Smile

# 546
Най-после Марколин сложи линк и към нашия сайт - http://learninggnm.com/documents/links.html

# 547
Най-после Марколин сложи линк и към нашия сайт - http://learninggnm.com/documents/links.html

Я виж ти, едва на 4-то място сме по превод от всички езици в света.  bowuu
nenaatoa, страхотна си!   Heart Eyes

# 548
  • Горна Оряховица
Здравейте, интересно ми е на какъв конфликт може  да се дължи постянния "тремор'' на клепачите на дясното око (повече от месец -всеки божи ден).Много често и досадно ми играят и всевъзможни точки от цялото тяло- най често стомаха. По едно време реших че съм бременна и бебето рита  Shocked- пак беше доста продължително но отмина и сега окото е най- досадното. Ходих на ЯМР със съмнение за МС -за щастие се отхвърли тази вроятност. Имате ли предположения  newsm78  Praynig

# 549
На мен така ми играе част от устната. Най-често вечер като си легна. Мисля че е от натрупалото се напрежение през деня. На моменти отшумява.

# 550
Здравейте, интересно ми е на какъв конфликт може  да се дължи постянния "тремор'' на клепачите на дясното око (повече от месец -всеки божи ден).Много често и досадно ми играят и всевъзможни точки от цялото тяло- най често стомаха. По едно време реших че съм бременна и бебето рита  Shocked- пак беше доста продължително но отмина и сега окото е най- досадното. Ходих на ЯМР със съмнение за МС -за щастие се отхвърли тази вроятност. Имате ли предположения  newsm78  Praynig
На мен пък на дясното око... И аз имах същите съмнения за бременност  Whistling Много странно...
Каква е връзката с МС  newsm78

# 551
  • Горна Оряховица
Един от симптомите е ,но не е определящ .

# 552
 Здравейте - много се радвам че срещнах тук защитници на тази медицина
 Аз лично съм убедена , че това е пътя и истината към здравето .
 Ние си имаме дори основите .Още Учителя Петър Дънов е показал , че това е пътя.  Аз поне намирам доста сходни неща в това на което ни е учил той и тълкуването в тази медицина.

Мога само да потвърдя някой причинно следствия ако може да са  от полза за някой . Двете ми дъщери изкараха за една седмица варицела - възможно най леко. Беше в периода когато каката започна първи клас - причината раздяла / мисля че и двете имаха причина - едната тръгва на училище - другата остава без кака за известно време / 
 Ние сме от семействата който не боледуват почти от нищо - понякога се сополиви някой от нас и това е.
По принцип сме суровоядци на 90 % приблизително / Аз съм сто процента веган , но на малките им позволявам да кривват за да не се появява проблем яде ми се ама не може  Mr. Green/

Да споделя само ,че според мен за да избягваш от конфликт/ или по скоро да не възприемаш дадена ситуация като такъв/  според мен е много важно да се научиш да обичаш света като цяло - да се научиш да прощаваш...   да опознаеш истинската човешка същност.

Последна редакция: пт, 06 ное 2009, 10:51 от krissie

# 553
Здравейте, интересно ми е на какъв конфликт може  да се дължи постянния "тремор'' на клепачите на дясното око (повече от месец -всеки божи ден).

Не всичко на този свят се дължи на конфликт!

Треперенето на клепач сигнализира за дефицит на магнезий. Яж повече царевица примерно или други богати на магнезий храни, за предпочитане в сурово състояние.

Да споделя само ,че според мен за да избягваш от конфликт/ или по скоро да не възприемаш дадена ситуация като такъв/  според мен е много важно да се научиш да обичаш света като цяло - да се научиш да прощаваш...   да опознаеш истинската човешка същност.

Абсолютно вярно!!! Peace

# 554
Опитвам се да си обясня диагнозата "вирусна пневмония" при 3  месечно бебе, без никакви други превещаващи оплаквания. Обяснението в болницата било: ами, при бебетата всичко става много бързо, от сутринта до вечерта може да се развие пмевмония Tired бебчето е от нашата отчетна тема...

Общи условия

Активация на акаунт