Германска нова медицина - 4 част

• 79 270
  • 741
  •   1
Отговори
# 690
Мег, и на мен ми убягват тия ендометриозни кисти, още повече, че те не е задължително да се прикрепят към яйчниците, могат да бъдат към червата, стомаха и къде ли не .. или в тези случаи те ще са съвсем различни кисти и това, че традиционната медицина ги нарича ендометриозни е просто тяхното обяснение (не че имат особено смислено такова ..)?

Именно, Амели! Доколкото съм чела, има случаи на образуване на ендометриозни кисти дори в мозъка (масля, че при мъж беше, което тотално опревергава теорията на официалната медицина, че част от лигавицата на матката изтича през тръбите в коремната кухина...) Всъщност, ифициалната медицина има само смътна теория и "лекува" такива кисти с операция и изкуствена менопауза (при жените; пре мъжете не знам как ги "лекува"). Мен също ме интересува какво е обяснението в светлината на ГНМ и съответно лечението (макар в превода за яйчници и матка да има информация, все още не я навръзвам съвсем).

# 691
Кристиян, благодаря ти много за отговора!

Долу-горе така ги разбирам и аз тези констелации.

Деснячка съм.

Мноооого си прав за това, че напоследък за някои ситуации съм „претръпнала” и „не ми пука”, а по принцип не съм такава. Особено по отношение на семейството ми – през последните месеци имах моменти, когато не ме интересуваше(ама изобщо) какво прави мъжа ми и няколко пъти се карах на детето си, което е най-послушното дете на света. Не бях аз, с две думи.

През последните почти 5 месеца аз и детето живеехме в Шумен при майка ми, а мъжа ми смени 3 работи в три различни града. Преди два дни ни взе със себе си в Банско и оттогава няма и помен от булимия. Мисля си, че евентуално единия конфликт може да е бил свързан с майка ми, която все се отнася с известно подозрение към всичко, което правя аз, включително не всичко, свързано с отглеждането на детето ѝ допада(като факта, че не разрешавам да се дава шоколад на малкия, който е на 1г и 5мес, но вече спокойно може да си хапва шоколадче, според нея). Примера може да е малко глупав, но като ти правят по около 10-15 безсмислени забележки всеки ден и като го няма съпружеското тяло да ме подкрепи или поне успокои и ето ти проблем.

Ако това е бил единия конфликт и сега може би вече  е решен, значи трябва да търся другия, нали така. Ето тук вече удрям на камък и не знам дори в каква посока да търся. Не че нямам проблеми, които евентуално да са довели до конфликт, но все си мисля, че всичко съм преживяла и просто приемам нещата такива каквито са. Най-вероятно някъде дълбоко в мен е останало нещо, с което не съм се справила напълно. Може ли поне да се каже от какво естество би могъл да бъде този втори конфликт или е трудно така

И нещо друго си мисля – ако единия ми проблем е отношението на майка ми към мен, това означава ли, че при всяко по дълго гостуване при нея, ще имам проблеми. Звучи ми малко като – трябва да се пазя от майка си, ако искам да съм здрава.

Много се разписах нещо, извинявам се. Просто искам да приключа веднъж завинаги с тази булимия и да си гледам детенцето спокойно.

# 692
Няма за какво.
Пьрвият ти конфликт е "страх и погнуса" от нещо и е станал доста отдавна.Заедно с него може би си асоциирала и друг конфликт,който заедно спьрвия са блокирали едната хемисфера.
След време си изживяла териториален конфликт (много вьзможно да е майка ти),който е ударил в другата хемисфера и с ега да си в констелация.
Ако майка ти е шина или поне поведението й е шина за теб,то трябва да избягвате да водите на такива теми разговори или ти да се опиташ да вьзприемеш по друг начин нейната намеса в "територията "ти.
Пьрвият ти конфликт може да е станал около 11 годишна вьзраст и може заедно с него да си асоциирала и уплаха в лицето.
Например "Някой бие пред теб твой роднина,ти се замьрсяваш с неговата крьв и в сьщото време имаш ужас и уплаха от случката"
Това е само пример за случка,която може да предизвика такава тежест на конфликт.

Правила ли си изследване на НбА1? Ако имаш,дай ми го да го видя или ми кажи числото само.

Ако си взимала противозачатьчни по време на конфликта,трябва да те "разглеждам" като левачка.
Цитат
И нещо друго си мисля – ако единия ми проблем е отношението на майка ми към мен, това означава ли, че при всяко по дълго гостуване при нея, ще имам проблеми. Звучи ми малко като – трябва да се пазя от майка си, ако искам да съм здрава.

За сьжаление,ако тя е в центьра на конфликта е най добре да се избягват контакти  ДОКАТО не си решиш конфликта.Има два начина.Или го решаваш реално като не я виждаш или се преустройваш духовно и психически така,че да не я вьзприемаш по сьщия начин.Всеки избира нещо.

И не е страшно детето да си хапне шоколад.Нищо няма да му стане.Поне докато е при баба.Понякога от недаване на нещо стават по тежки конфликти отколкото от самият шоколад вредите. Heart Eyes

Ненаатоа,ти си цяло чудо  bouquet  bouquet

# 693
Ненаатоа,ти си цяло чудо  bouquet  bouquet
Само половин. Embarassed

Ето нещо по повод разсъжденията на Персоната:

Връзката между психика, мозък и орган,
за която се е предполагало още преди 1981 година

Хората винаги са усещали връзка между психологичните конфликти, емоциите, травматичните преживявания и житейските шокове, каквато е например смъртта на брачен партньор или на дете. Езикът ни е изпълнен с безброй изрази и фрази, отразяващи това. Следващите изрази накратко илюстрират колко близо са били хората до разбирането на биологичните конфликти в смисъла, в който аз съм ги разбрал:

Описание на шоково преживяване –  ДХС:
Дойде ми като гръм от ясно небе.
Все едно някой ме удари.
Прониза ме точно през сърцето.

Продължаваща конфликтна активност:
Никога не успях да го преодолея.
Не можах да го преглътна.
Дълго време се борих с този проблем.
Така ще бъде по-добре за мен.
Все още имам безсънни нощи.
Не мога да го преживея.

Мозъчно ниво:
Главата ми не може да го търпи.
Главата ми ще се пръсне.

Архаични конфликти за „залъка”, засягащи сливиците:
Не мога да асимилирам нещо.
Не мога да хвана/да грабна нещо.
Искам да имам нещо.

Несмилаеми чревни конфликти, несмилаем гняв:
Не мога да търпя някой.
Все още не съм го асимилирал.
Заседнало ми е в стомаха.

Екзистенциален конфликт, засягащ бъбречните събирателни каналчета:
Удари ме право в бъбреците.

Конфликт на уплаха, засягащ областта на ларинкса:
Останах безмълвен.
Онемях от ужас.
Дъхът ми спря.
Думите заседнаха в гърлото ми.

Уплаха-страх конфликти, засягащи ларинкса:
Онемях от страх.
Останах без думи от ужас.
Дъхът ми спря.
Думите заседнаха в гърлото ми.

Уплаха-страх конфликти, придружени от двигателен конфликт:
Замръзнах от ужас.
Превърнах се в стълб от сол.
Бях парализиран от страх.
Не знаех дали идвам или си отивам.
Бях хванат в капан.
Все едно бях пуснал корени.

Сексуален (женски) (мъжки сексуален) териториален конфликт, засягащ коронарните съдове:
Разби ми сърцето.
Сърцето ми кърви.

Територия – гняв конфликти, засягащи черен дроб,  жлъчен мехур, стомашна област:
С такъв гняв той изплю отрова и жлъч.
Една гадина премина през черния ми дроб (гняв).
Удари ме в стомаха.
Позеленя и пожълтя от яд.
Умря/поболя се от яд.

Страх отзад конфликт („страх във врата”), засягащ зрителния кортекс:
Не мога да се отърся от проблема.
Проблемът, опасността е надвиснал(а) над мен.
Все още ме преследват подобни мисли.

Конфликт на самообезценяване, засягащ костите:
Да повалиш някого.
Не си способен да се противопоставиш, да издържиш на нещо.

Вонящ конфликт, засягащ назалната мукоза (носната лигавица):
Това смърди/вони!
Наистина ми омръзна; дойде ми догуша; стига толкова!

Слухов конфликт, причинявщ тинитус:
Не мога да повярвам, че чух това!
Все още ми пищят ушите. Все още ми звучи в ушите.

Конфликти на раздяла, засягащи кожа, очи и други:
Да загубиш някого от поглед.
Да бъдеш разкъсан, откъснат.
Прекъснат контакт.

Единствено през 20-ти век това знание се загуби за лекарите и учените. Това е наистина изумително, тъй като има доста логика във всичко.

В древна Гърция с психичните конфликти са се справяли свещениците на бог Асклепий. Те задавали въпроси за това какво е сънувал човека предишната нощ и въз основа на това правели заключения за психичните проблеми и физическите болести на хората, търсещи отговори. През ІІ век римският лекар Гален прави наблюдението, че веселите, щастливи жени са по-малко податливи на рак, отколкото меланхоличните жени.

Вероятно много от жителите на земята имат подобно интуитивно разбиране за болестите. През 19-ти век много лекари са вярвали, че ракът е резултат от удар на съдбата. Английският лекар Джендрон в своя трактат, публикуван през 1701 г., „Запитване до природата, познание и лечение на рака”, пише следното: „... ракът бе причинен от злощастно стечение на обстоятелствата, много тревога и мъка.” Неговите наблюдения са много близо до връзката между конфликтния шок и рака.

Това знание е още по-ясно изразено в една книга, публикувана през 1846 г. от д-р У. Х. Уолш със заглавие „Естеството и лечението на рака”. Споменато е дори откритието за шоковото преживяване (ДХС), когато авторът пише за момента на неочакваното: „Много е писано за влиянието на емоционалната болка, неочакваните обрати на съдбата или за меланхоличния темперамент по отношение предаването на канцерогенни вещества. До колкото може да се вярва на предишните автори, тези прояви съставляват най-влиятелната причина за рака ... човек може да направи много убедителни наблюдения по отношение влиянието на ума върху развитието на тази болест. Самият аз направих така при случаите, в които връзката бе очевидна ... ”

Въпреки наличието на подобни тези е очудващо как и защо лекарите са пропуснали това знание.

Х. Сноу систематично е изследвал тези взаимовръзки в Лондонската ракова болница, преглеждайки 250 изходящи и приходящи пациенти с рак на гърдата или на матката. Той заключава през 1893 г. в своята книга „Ракът и раковият процес”, че от тези пациенти, над 200 са докладвали за преживяни емоционални проблеми преди да се разболеят.

Той заключава: „От всички причини за развитие на рак, във всяка форма, най-силни са невротичните агенти; най-често срещаната причина е емоционалната болка. Изтощението и лишенията са следващата. Те принадлежат към причиняващите незабавно рак причини като предразполагат и влияят по-нататъшното му развитие. Интересното е, че слабоумните и душевно разстроените хора рядко имат рак.”

Това знание малко по малко изчезва през 20-ти век и вниманието се фокусира върху хирургията, анестезията, радиационната терапия и т.н. Интересното е, че тези естествени реакции на ударите на съдбата започват да се губят по времето на Фройдовата психоанализа. Никой не е имал възможността сериозно да изследва наблюденията, направени от тези интелигентни лекари през миналия век. Изумително е колко решително се избягва това.

© д-р Рике Герд Хамер

# 694
Седя си сега и си мисля... нещо ми издиша тази логика с майка ми.

Когато булимията се появи в живота ми живеех във Варна и следващите 4 години си страдах, а майка ми не беше постоянно до мен. След това имах сериозна криза, когато работех в Турция и тогава пак майка ми беше достатъчно далеч, за да е причина за това. Имала съм кратко проявление на болестта и докато съм си била в Шумен, но ми се струва странно да я обвинявам за това, което се е случвало във Варна или дори в Турция...

Мислех си, че може самия факт, че сме разделени в момента с мъжа ми да е причината, но отхвърлих тази идея с мисълта, че и друг път сме били разделени и то не за кратко - веднъж за 5 месеца, два пъти по за два месеца и сега за около 4... Не сме имали проблеми, просто бюрокрация... А сега последния път мъжа ми искаше да се установи най-после някъде,  да намери подходяща квартира и тогава да ни вземе с детето.

Днес започнах да връщам времето назад и установих, че всъщност периодите с булимия съвпадат с разделите ни – най-трудно беше, когато бяхме разделени за 5 месеца, аз бях в Турция, той в Молдова и изобщо не знаех дали някога пак ще бъдем заедно. При по-кратките раздели кризите бяха по-незабележими и всичко отшумяваше, когато вече бяхме заедно....

Замислих се кога точно е започнала тази болест и какво се е случило тогава. Ами случило се е това, че ме заряза първата ми по-сериозна любов и то ей така без особена причина, без да сме имали проблеми.... След това имах краткотрайни връзки и вероятно след всяка раздяла е имало булимична криза. Сега не мога точно да си спомня абсолютно всяка подробност, но така си го обяснявам – не е от значения конкретния човек, а самия факт, че се разделям с него.

Това ми звучи много по-логично на мен, но и нечие обективно мнение няма да ми е никак излишно   Rolling Eyes

А, Кристиян,  докато си напиша фермана и ти си успял вече да ми отговориш  Hug

Мисля, че ключът е в „Някой бие пред теб твой роднина”. Вторият мъж на майка ми е много зловещ тип и си спомням много добре една случка, когато ние с майка ми спяхме на едно легло, а съпругът ѝ беше някъде(не помня къде и защо) – по някое време през нощта той се появи, буквално издърпа майка ми от леглото, заведе я в другата стая и започна невероятен скандал, не съм сигурна дали я е удрял, но си спомням много добре страха, който изпитвах. От тази случка нататък изпитвах постоянен страх за майка си, защото скандалите никога не са спирали, няколко пъти в мое присъствие ѝ е посягал, дори веднъж си спомням как увиснах на ръката му в опит да спра удара.... Малко след като разбрах, че съм бременна, майка ми каза, че се е изнесла от апартамента и живее при леля ми(бях сигурна, че до това е довел някой удар от страна на мъжа ѝ). Тогава най-после тя реши да се разведе и си мислех, че кошмарът е приключил. Обаче майка ми се върна за малко в общия апартамент и един ден като ѝ се обадих просто, за да я питам как е, тя ми заяви, че е в болница със сътресение на мозъка – познай защо... пребил я беше идиота. Сега вече са разведени, не живеят заедно, но.... точно снощи сънувах, че този тип пак се е нанесъл в апартамента при майка ми и даже спеше на спалнята, където сега спи мама. Това ме навежда на мисълта, че още не мога да се успокоя и да приема, че всичко това вече е минало.

А това изследване на НбА1 – ми звучи като на китайски, извинявай  Embarassed  Ако е нещо важно, мога да се поинтересувам и да го направя.

За противозачатъчни – пила съм съвсем за кратко, малко преди да забременея, т.е. поне 5 години след началото на булимията и много след тази случка с майка ми. Мисля, че няма как да окажат влияние.

Нееее, чудо и половина си ти  Hug  bouquet
Още като се включих в темата исках да ти го кажа, но все забравям  Embarassed

# 695
Здравейте, имам въпрос и се извинявам ако е обсъждан преди това....не мога да прочета всички теми.
Какво казва ГНМ за зъбите?Ще поясня, доколкото разбирам за източник на проблемите със здравето се определят конфликтите.Как да разбера какъв конфликт определя зъбобола,кариесите и тн.Как привържениците на ГНМ решават стоматологичните си проблеми?Подлагат ли се на лечение изобщо?

# 696
Здравейте, имам въпрос и се извинявам ако е обсъждан преди това....не мога да прочета всички теми.
Какво казва ГНМ за зъбите?
Няма нужда да четеш всички теми, само сайта - www.gnm-bg.com
Там има тема за зъбите - http://www.gnm-bg.com/index.php?option=com_content&view=arti … =78&Itemid=88

# 697
Мерси на всички за отговорите. Ще си задавам въпроси и ще търся, както ме посъветвахте Peace

# 698
Там има тема за зъбите - http://www.gnm-bg.com/index.php?option=com_content&view=arti … =78&Itemid=88
Прочетох я....никъде не пише дали е позволена намесата на стоматолог.Моля, ако не ви затруднявам да ми кажете с две думички.

# 699
Този,който плюе по ГНМ или е неинформиран или го прави нарочно.
Дадено нещо е крайност само за този, който подхожда към него с невежество или нежелание!

# 700
Какво казва ГНМ за зъбите?Ще поясня, доколкото разбирам за източник на проблемите със здравето се определят конфликтите.Как да разбера какъв конфликт определя зъбобола,кариесите и тн.Как привържениците на ГНМ решават стоматологичните си проблеми?Подлагат ли се на лечение изобщо?

Мисля,че задаваш вьпроса си доста провокативно.Какво значи да си привьрженик и дали се подлага той на лечение...Ако някой даде точен отговор на това веднага ще влезе в параграф "секта".

Прочетох я....никъде не пише дали е позволена намесата на стоматолог.Моля, ако не ви затруднявам да ми кажете с две думички.

Какво значи "позволена"?При лекуване на онкозаболяване традиционната медицина позволява ли друга алтернатива за децата?Имам пред вид вместо,а не паралелно.
Разбира се,че стоматолог винаги може да свьрши полезна работа.Най хубаво би било стоматологьт да знае за ГНМ и да знае защо в този момент има зьбобол,кариес,гранулом и тяхното значение.Не да умьртвява зьби при всяка болка или да ги вади затова,че имат  малки кариеси.Което е доста честа практика.
Разбира се,за човешката суета винаги ще има нужда от зьболекари и зьботехници.Като мисля,че  вторите извьршват по голямата част.
Всеки отделен зьб може да получи конфликт според функцията си.Ако искам да разкьсам някого ще се отрази на кучешките ми зьби и тн.
Дано това отговаря на вьпроса ти.

Последна редакция: пт, 18 дек 2009, 04:47 от Christian

# 701
Fio, още в самото начало пишеш, че всичко е започнало с желанието ти да отслабнеш и си спряла да се храниш. Според мен, единият конфликт е свързан с това, че ти не си се харесвала достатъчно и си обвинявала някакви излишни килограми за свой неуспех в нещо.
Може би, както пишеш, първата ти любов те е зарязал (и си го видяла с някоя по-слаба от теб?) и това те е подтикнало да искаш и ти да си по-слаба или пък си решила, че ако си по-слаба, ще си по-привлекателна. (незнам, просто разсъждавам, непрестанното натрапване на свръхслаби манекенки и певици и демонстрирането на техния успех, определено води до желание на младите да приличат на тях)

Така или иначе, си мисля, че от този някакъв момент натам, всеки твой страх от евентуален неуспех, те хвърля в криза, а не точно разделите с мъжа ти или проблемите с майка ти. Например страх от представяне на даден изпит по време на следване, а защо не и страх от отхвърляне/неодобрение от страна на желания мъж и т.н.

Ще се радвам да споделиш, дали има нещо вярно.

# 702
elica2009, aми не знам, може и ти да си права донякъде. Имам още да си мисля по въпроса и да си изяснявам някои неща.
Отслабването започна основно заради абитуриентския бал, а въпросното момче се появи в живота ми по-късно, т.е. вече бях отслабнала. Когато се разделихме, той твърдеше, че в живота му няма друга, но това не означава, че на мен не са ми минавали такива мисли...  Rolling Eyes

Просто съм удивена как сега изведнъж всичко спря от момента, в който мъжа ми ни взе при себе си, затова си мисля, че може това да е причината. А може да е само временно затишие и затова искам да си изясня всичко.

А иначе си много права за това натрапване на „скелети”, колко ли живота е съсипало това....

Кристиян, малка молбичка към теб  Praynig
То е очевидно, че с единия си конфликт още се лутам и не съм сигурна(но ще го разкрия  Mr. Green)
Може ли да си кажеш мнението за другия – дали е възможно тази случка с майка ми да е предизвикала първия ми конфликт? И ако е така, какво мога да очаквам при евентуално разрешаване на конфликта? Предварително благодаря!

# 703
Фио,
Извинявай,че не ти отговорих.
Всеки конфликт трябва да е по желязното правило на рака.Трябва да са изпьлнени трите условия.
Така по лесно ще се сетиш дали това е било за теб шок или не.Всекидневните дребни конфликти не дават такова отражение както това,което имаш ти.
Това,което си преживяла е било шокова случка,изолирано,тежко и си била сама.Няма как да позная с няколко изречения от твоя страна.Намирането на конфликт е работа на професионалист и може да продьлжи часове постоянно разпитване.Това не сьм в сьстояние да го направя,нито сьм специалист.Мога само да те насоча кьде да тьрсиш.

Трябва да мислиш за дни преди да започне булимията.Какво ти се е случило тогава?
За булимия има задьлжително два конфликта.Но не е задьлжително да са едновременно станали.т.е. ако си имала един конфликт,който е бил активен например когато си била на 15,може би си имала тогава конфликта на уплаха или на "отвращава ме нещо".Този активен конфликт не дава симптоми.Чак след години,ако си се сдобила с втори на "териториално ниво".тогава се е получила констелацията и си получила "благодарение" на тези две комбинации булимия.

НбА1с е изследване за крьвна захар.Не се прави рутинно и може би се заплаща.Питай.По него може да се познае дали конфликта ти е на "страх и отвращение" или "настрьхваш като котка срещу някого или нещо".

При решаване на който и да е конфликт ще прекьснеш булимията завинаги защото ще "развалиш" констелацията.

При пьрвият си приятел,който те е напуснал взимала ли си противозачатьчни?

Последна редакция: пт, 18 дек 2009, 11:37 от Christian

# 704
Кристиян  Hug няма за какво да ми се извиняваш, по-скоро аз трябва да се извиня, че досаждам с въпросите си  Embarassed

Наясно съм, че няма как да познаваш толкова добре всеки, който ти задава някакъв въпрос, че да можеш на секундата да кажеш: Ето това ти е проблема, направи това и това и всичко ще бъде наред! Насоките, които даваш, обаче са безценни и лично на мен много ми помагат. Смятам, че имам още много да чета, докато си обясня всичко. Напоследък съм като хипнотизирана – всяка свободна минутка прекарвам в четене за ГНМ  Crazy

Дала съм на зълва ми да преведе материала за булимията, но го намерихме в някакъв италиански сайт, та оттам ще превежда. Надявам се като прочета и това да ми е по-лесно разбирането на ситуацията, в която се намирам.

За това, което се е случило дни преди да започне булимията – точно раздялата е.
Другото, което се случи по това време е, че отидох да уча във Варна, но това беше нещо, което очаквах с нетърпение, бях приета в специалността, която исках, бях много щастлива и не мисля, че това може да е предизвикало нещо подобно.

За противозачатъчните – по това време не съм вземала. Никога не са ми харесвали като идея.

Общи условия

Активация на акаунт