Лято се задава вече, на морето иска СЕПТЕМВРИйското човече!

• 12 409
  • 289
  •   1
Отговори

167 майчета се радваме на

81 момиченца     и    88 момченца

Кръстница на темата: Красииии

През СЕПТЕМВРИ сме родени, всичките послушни и засмени! (*clara*)
Слънце хубаво напича,СЕПТЕМВРИйче бодро,бодро тича! (Красииии)
В парка слънце грее, а СЕПТЕМВРИйчето между дърветата дивее!  (Else)

Първите ни бебенца: Лора и Дани на мама Hellche - 20.07.
Последният сладур: Александър на мама Very - 10.10.
Рекордна дата: 12.09. – родени 14 бебета
Най-мъничко родено: Лора на Hellche - 1.850 kg
Най-тежко момченце: Ерай на мама Berina - 4.200 kg
Най-тежко момиченце: София на мама St.Anger – 4.150 kg
Най-дълго момченце: Агоп на мама Thumbelina - 54 см
Най-дълго момиченце: Ангелина на мама Кукла - 54 см
Най-подранили: Лори и Дани на мама Hellche - с 44 дни
Най-закъсняло: Леа на мама Beerbaby - с 14 дни
Най-точни: Николай на Samira, Константин на Kamelya,
Марин на liudmila73, Мартин на Шоколадче
- родени на термин
Първо зъбче: Александър на kalaka
С най-много коса са: Димитър на Mishoka и Дария на Mika2006
Първо проходило дете: Станимира на Else

# 1
Запис!

Еми,и аз вярвам,че това е Божа работа и докторите може да грешат! Praynig Praynig Praynig

# 2
Стискам палци за добри новини Еми  Praynig  Hug

# 3
Еми  Hug Дано не се сбъднат очакванията на докторите  Praynig Praynig Praynig Praynig Praynig

# 4
  • Гърция
emuk, непременно се косултирайте с лекари допълнително. На майка ми много добър приятел преди няколко години получи тежък инсулт, казаха им за някакви инжекции, които си набавиха от чужбина и се възстанови напълно. Първите няколко дни са много важни. Кураж Hug!

# 5
  • София
Момичета, аз съвсем ви загубих дирите. Crazy Върнахме се от Ямбол, трябваше ми седмица да вляза в крачка тук наново, после пък баща ми дойде по работа и обикаляхме София и извън нея. Междувременно започнах да си търся работа, просто Емко му е вече много скучно в къщи, прави бели, не ме слуша, подкукуросва и Дани и правят още бели...  Whistling Laughing В Ямбол накрая не направиха на луда калинка, нали го нямаше баща им, само викам след тях. Като си намеря работа тръгват на градина, щеше ми се Дани да го гледам още година, но не можем да си позволим само единия да е на градина и аз в къщи, та така.

Дани се опитва да казва за гърнето, но сега само веднъж каза за акото, съобщава след като се е наакал, но пак е нещо Simple Smile, след сън пишка в гърнето. Приказва мнооооого, особено като си спомня брат му на тази възраст ползваше 10тина думички и бабите разправяха, че късно щял да проговори. #Crazy Обяснява всичко, пита, че й разсъждава. Надявам се бързо да свикне на градината и дано Бог го пази от болести!

Ми това край нас, дано имам време да ви следя. Heart Eyes

Не съм ви чела, само разбрах, че майчето на Емук не е добре. Миличка, мога само да ти кажа, че чудеса още се случват, молете се и вярвайте и Бог може да й помогне, въпреки прогнозите на лекарите! Praynig Praynig Hug

# 6
  • София
Запис

# 7
# 8
 book Записвам се и аз да следя темичката

Praynig Praynig Praynig да пишем само хубави работи в нея

Емук   Hug Hug

# 9
  • гр.Варна
И аз влизам само ,за да прегърна силно Емукче! Hug Hug Hug
Кураж, миличка! Както каза Ваня, чудеса се случват! Peace Peace Peace Искрено се надявам и при вас да се случи! Praynig Praynig Praynig

# 10
Еми, кураж и много позитивна енергия за майка ти и от мен!  Praynig  Praynig  Praynig  Hug  Лекарите обикновено са песимисти и далеч не винаги са прави. Има ли човек близки около себе си и воля за живот, стават и чудеса.

Момичета, попрочетох малко последната темичка, за да вляза в час, че май много отдавна не съм писала. Истината е, че просто физически няма кога. Мъжът ми много пътува (не че иначе помага за каквото и да било) и гледам Алекс почти изцяло сама съчетано с ходене на работа на пълен работен ден всеки ден. Много ми е тежко и съм адски изморена и, със срам признавам, вечно ужасно препотена от бързане и мъкнене едновременно на торби, дамски чанти, раници, лап топ, че и дете. Толкова време ме няма, а сега влизам и се оплаквам, но е факт, че животът ми никак не е цвете в момента и се чувствам като самотна майка, която се оправя сама с товар твърде тежък за раменете й. И най-тъпото е, че нито на работа мога да покажа нещо изключително, нито като майка и домакиня имам кой знае какви резултати - детето е добре, доколкото е ОК да го гледат по цял ден непознати, а аз да го виждам за час и половина вечер, а къщата ми е тотален ужас, добре, че никога нямаме гости.
Виждам, че повечето вече сте на вълна ясла. Алекс последните 2-3 седмици ходи плътно и май започва да се адаптира, защото вече не плаче така неистово като го водя, а като го взимам ме оставя спокойно да му обуя обувките без да драпа да си ходи на секундата. Wink Да чукна на дърво, дано все така се развиват добре нещата.

Държа да споделя с вас за медицинската мистерия на Алекс с поддържане на ниска темпаратура - около 37,3-37,6, която понякога стига и до 38. Така е повече от 2 месеца, като и видимо отслабна. След като го гледаха какви ли не специалисти и дадох сума ти грешни пари без някой да може да изкаже диагноза, май най-сетне се разбра какво му е - инфекция на пикочните пътища, която се диагностицира с едно просто изследване на стерилна урина. Още не мога да повярвам, че го водих при какви ли не светила, взеха му 4 пъти кръв, а никой не се сети да изследва стерилна урина. То не е много повод за радост, диагнозата е сериозна (а гадината бактерия е упорито ко**ле, че се влияе само от 2 антибиотика, при това се слагат само венозно), но поне вече имаме насока къде е проблемът. Сега предстои повторно изследване за потвърждение, гледане на ехограф, хомеопатия и едва след това тежката артилерия. Споделям това, за да имате предвид, че децата ни не са малки за бъбречни проблеми и с пожелание на никой да не му се случва.  Praynig По този повод трябва и спешно да махаме пампата, което направо не го виждам как ще стане...  Rolling Eyes

bravy, аз съм отдавнашен върл фен на мюзикъли и ме уцели точно в 10-ката с Норт Дам. Simple Smile)) Особено песни 4 и 6 са прекрасни, а актьорът Квазимодо има невероятен глас! Дано имам време някой ден да изгледам целия мюзикъл.  Peace Не че не го изгледах вече почти целия в youtube, нямам спиране. Wink

Кали, а в коя ясла е Пепи?

Последна редакция: пт, 19 юни 2009, 01:00 от Hexina

# 11
Да знаете също, че гледах много хубави снимки на мноооого пораснали дечица и не мога да повярвам как литна времето и скоро ще стават на 2 годинки, а ми се струва, че беше вчера, като си бременеехме заедно.  Hug
Прочетох и за много болни дечица и се ужасих от летния вирус - дано повече никой не се разболява от него.  Praynig

КалиМей, да не те отчайвам, но този хотел на Златните е доста зле. Бях там в края на май и няма такава бивша соц дупка - остаряла база, кофти стаи, мизерна храна, слаб или липсващ нет. Дано поне за активния сезон се стегнат. И дано ви дадат от реновираните стаи, че другите са пълна трагедия - изобщо не преувеличавам. При черноморие преливащо от нови хотели кой от кой по-прекрасен, как се натъкна на този? Миналата седмица бях в Слънчев бряг и спах в чудесен нов хотел 3* до Cacao Beach (даже имаше два големи басейна) за невероятно скромните 58 лв за студио!!! Чак не ми се вярваше, но като се поогледах какво чудо са изпонастроили наоколо, тъва посмъртно няма как да се напълни с туристи и е нормално цените да падат, а да се стараят качеството на услугата да става по-добро.

Последна редакция: пт, 19 юни 2009, 01:05 от Hexina

# 12
Хей,Хекси,радвам се,че писа!Сещах се често за вас с Алекс! Hug
За инфекцията-аз,първото нещо,което си мисля като вдигне Лизи Т и няма други признаци за болест,е проблеми с бъбреците!Заради моите такива!А и тези инфекции са точно с такава ниска Т! Confused Ако беше писала тука,щях да ти го подметна като идея,но вие и сами сте го открили!Сега няма страшно,ще го излекувате!
За пампа-не е толкова страшно!Ще се справите и с това!Макар,че иска време и нерви! TiredА при теб е сложно,но...За мъжа ти няма да коментирам,че се нервя!Той не че моя е по-различен,макар,че е вкъщи по цял ден! Close Прегръщам те и Алекс също!Пиши пак когато имаш време! Hug  bouquet Hug

Аня, Hug

# 13
  • Асеновград
Хекси, Hug Hug,не ти е лесно,мила  Confused честно казано на мен на моменти ми е доста трудно,хем не ходя на работа,а и мъжа ми страшно много ми помага,когато може.Изобщо на всички работещи майки се възхищавам,честно казано за момента аз не мога да си представя да ги съчетая нещата  Rolling Eyes
Дано Алекс бързо се пребори с бактерията,и да не се тревожите  Hug Hug Прегръдки  Hug Hug
За хотела- Кали,старичък е,да.Стаите са точно от едно време,като в хижа.Честно казано не мога да ти кажа подробности,въпреки че съм била 2 пъти-а 1-я път с преспиване.Бях толкова развълнувана 1-я път,че празнувам 8-ми декември за 1ви път,и изобщо всичко беше толкова тържествено отганизирано,че изобщо не забелязвах подробностите тогава  Embarassed Но като цяло хотела е от стария тип.За храната също не мога да коментирам-тогава си бяхме с куверт и доколкото си спомням беше вкусно  Rolling Eyes Не съм разглеждала хотела и не мога и да ти кажа как са условията за деца...а и тогава бях на друг акъл и дори и да е имало нещо впечатляващо не съм го забелязала  Hug Hug

# 14
Хекси, наскоро наши много близи приятели, кръстници на Стилияна се сблъскаха със същия проблем. Ако беше споделила за тази температура щях веднага да те насоча! Между другото един професор заключи, че с Бисептол, приеман в определен график се лекува. Ако искаш мога да разпитам Peace
Бързо възстановяване на Алекс, че всичко ви умислих. А за другото.... ясно е, че е просто ужасно да се чувстваш така, но това е да си майка явно! Прегръщам те!

Общи условия

Активация на акаунт