СЕДМОКЛАСНИЦИТЕ- палцестискането тече, децата се тестуват

• 23 739
  • 375
  •   1
Отговори
# 270
  • България
 Светли беше доволна от себе си, преброи си 69т., обади се на господина по БЕЛ и той съвсем я успокои Simple Smile. Още спи и ме помоли днес да не я будя.
 За нея повечето емоции бяха снощи на годишния концерт на балета. Глождят я съмнения, че няма да може да танцува догодина и това страшно я тормози. Разбрала се е с госпожата да ходи само на репетициите в петък, но след концерта се разплака и се е успокоила чак половин час след увещания от приятелките и госпожата..... Поне се е разтоварила от напрежението Simple Smile

# 271
  • София
Добро утро на всички! Аз успях да поспя след като глътнах един 'мелатонин' снощи към 11ч. Грешки в тестове и изпитни варианти винаги е имало, колкото и тъпо да е това. Дано наистина проверяващите приявят здрав разум и не ощетят децата. Моят син вчера се оплакваше от болка/напрежение в гърдите. Това ме притеснява най-много. Янита е много права - да са здрави, другото ще се нареди. Хубав ден на всички!

# 272
Момичета, бих искала да ви помоля за някои сайтове с тестове по математика... Сигурно сте публикували и в предишните теми, но поне в тези, които аз успях да прегледам, не намерих такава информация...

# 273
  • София
Добро утро момичета!

УСПЕХ НА ДЕЦАТА НА ИЗПИТА ПО ФИЗИКА В НПМГ!

Сега за нашия вчера,..

Сина ми уж изчислява някакви точки, но не искам да споделям мнение преди резултатите, защото в тая паника на някои въпроси се забравя какво е писало детето , и после още повече се шашка- тук имам ли нямам ли точка,..

Лично моето мнение е следното:

- приемам 'Метода на изключването' за начин на решаване на въпрос 9  само ако думичката "донемайкъде"  е изписана във всички речници и Гугъли ЕДНАКВО, а децата /се предполага, че/ масово не я знаят! НО - думата е спорна! Следователно за мен извода е: техническата грешка в  "тайНствен" - всички деца поне знаят, че се пише ТАЙНА. От друга страна - ключа с верните орговори е категоричен! И не виждам начин да се признаят 2 точки на всички деца , ако е имало такава практика други години - Дай Боже и сега! Praynig

- да пропуснат думата "приятел" още в текста за преразказ е недопустимо! Ми да го бяха copy/paste от нета, след като тооолкова е трудно да го въведат без грешка! А е толкова фрапиращ този пропуск, че се чудя дали някой изобщо е проверил въведения текст преди да го размножат !

- грешата за по-малко полета при вписване на ЕГН-то също ме навежда на мисълта, че има вероятност за грешка и в 'ТАЙСТВЕН'

Аз искам да поздравя ВСИЧКИ ДЕЦА, абсолютно всички, за това, че  стигнаха до този изпит , че се справих с напрежението и че не ни разочароваха!  Точките само от теста не са меродавни - има и преразказ, има и.. математика! Simple Smile

БРАВО НА ДЕЦАТА, БРАВО!

Както казаха на една родителска среща - не са важни оценките, а е важно детето да бъде прието където желае!
Ние със сина ми търпеливо ще изчакаме и математиката, и резултатите, и статистиката от РИО на 02.07 и чак тогава можем да направим някакви обобщени изводи , които пак няма да са 100% меродавни!

# 274
Добро утро.
Вълненията явно продължават.Аз не се впечатлявам толкова от това донемайкъде.
Дъщеря ми е оградила отговор А) по метода на изключването.
Вчера се прибра в 21.30 ч.След изпита мина само да се преоблече.Цял ден беше с приятели от класа-не могат да се разделят.Сигурно ще стане от сън към обяд.Горе-долу си знае оценката,но да видим резултатите.Проверяващите може друго да решат.
Дано децата,които са недоволни от представянето си вчера по БЕЛ и са малко отчаяни,се съвземат за математиката.

# 275
  • София

Да ви призная, стресът, който преживяхме през последните десетина дни, ми напомни, че най-важното е децата ни да са здрави и да знаят, че са обичани. Другото ще си дойде на мястото.

Янита, надявам се всичко да е зад гърба ви вече! Вярно е, че тези наши терзания са направо смешни  в сравнение с много други неща!,..

# 276
Добро утро на всички! Аз и тази нощ не спах  Тани рева до 3часа въобще не е доволна от резултатите на теста 69/70точки не е сигурна какво е писала на  един от въпросите а 9ти ни е грешен . Колкото ми е чуствителна така я побъркахме с тея изпити тая година  милата аз дето съм на 40немога да издържа. Днес е на изпит в НПМГ по Физика. КЪСМЕТ НА ВСИЧКИ ДЕЦА НА ПРЕДСТОЯЩИЕ ИЗПИТИ

# 277
  • София
Момичета, дали някой ще може да осигури тестовете по математика на Регалия?
 Имат пробни изпити тези дни

# 278
Добро утро на всички! Аз и тази нощ не спах  Тани рева до 3часа въобще не е доволна от резултатите на теста 69/70точки не е сигурна какво е писала на  един от въпросите а 9ти ни е грешен . Колкото ми е чуствителна така я побъркахме с тея изпити тая година  милата аз дето съм на 40немога да издържа. Днес е на изпит в НПМГ по Физика. КЪСМЕТ НА ВСИЧКИ ДЕЦА НА ПРЕДСТОЯЩИЕ ИЗПИТИ

69 - 70 точки не са никак малко... като имате предвид, че общия брой точки  е 75 ( говоря за теста )... Simple Smile...

# 279
Момичета, дали някой ще може да осигури тестовете по математика на Регалия?
 Имат пробни изпити тези дни

и аз искам от тези тестове Praynig Laughing

# 280

69 - 70 точки не са никак малко... като имате предвид, че общия брой точки  е 75 ( говоря за теста )... Simple Smile...
Ох и аз говорех цяла нощ на тази тема ама Тани си е такава и я разбирам я де не и е лесно съсипа се от решаване на тестове. Някой грешки са и от бързане но те искат за час и полвина 50въпроса което при нас няма как да стане.  

# 281
  • София
Стига бе хора! Всеки резултат над 66-67 т. гарантира оценка не по-малко от петица. И то при много слаб преразказ. А не може деца с такъв брой точки да имат слаба оценка на преразказа. Така че успокойте децата. Всичко тепърва предстои. Засега са се справили чудесно.  bouquet
Между другото и аз съм кандидат за евентуални тестове по математика.

# 282
  • Варна
добро утро

аз реших да не смятаме колко точки сме изкарали на теста защото той вече е минало , каквото било било , ще гледаме напред .  

# 283
  • София
Успех на децата по физика днес в НПМГ! Успех и утре на изпита по химия! Наистина, да гледаме напред. БЕЛ смятам, че е преборен, къде по-добре, къде по-зле. Математиката е труден изпит. Малко тестове тези 3-4 дни, ако не друго, поне ще настрой децата на тема математика.

# 284
  • София
Момичета, току-що говорих с учителката на Ангел по БЕЛ. Тя е възмутена от въпрос номер 9 и изписването на "донемайкъде". Цитира Нов правописен речник от 2005 г. на БАН-стр. 58, т. 37.10-полуслято писане на наречия и стр. 554, където е изписано "немай-къде /от немай-къде/". Каза, че въпросът е некоректен и смята, че не трябва да се зачита. Тя знае за нашия форум и ме посъветва да алармираме за проблема. Аз мисля в понеделник да звъня в МОН. Ако сме повече обаче, вероятността да има ефект е по-голяма. Вие какво мислите?

Общи условия

Активация на акаунт