СЕДМОКЛАСНИЦИТЕ- палцестискането тече, децата се тестуват

• 23 750
  • 375
  •   1
Отговори
# 240
... Е, няма да хванем бал 38.5 ама не е болка за умиране  Laughing...

В това можеш да си сигурна - максималният бал е 36.
Спокойно, мамчета, БЕЛ е малкия проблем. А към точките имате и точки за преразказ. Всичко ще е наред.

# 241
  • София
Стам - ние бяхме заедно след изпита, нотя има гадният навик да не си чува телефона.
Според Лили, има 68 точки. Е, няма да хванем бал 38.5 ама не е болка за умиране  Laughing

...

Разбирам.   bouquet  68 точки не е лошо.Сега по 25 на преразказа и ще е супер! Grinning

При нас е голяма драма,реве и се къса.Не мога да го успокоя.Беше доста самоуверен вчера,а и учителката му каза,е има знанията,но все бърза.
57 т.   Cry

Дано с математиката навакса. Peace А и още не знаем колко точки имат на преразказа....Миличките  деца.Голямо напрежение беше.

# 242
Спорът вече е абсолютно безсмислен. Предполагам, че са заложили тази дума "донемайкъде" (и аз не зная как се пише и моето дете също е сбъркало отговора) не защото са очаквали децата да я знаят, а защото са очаквали да знаят и да открият грешките в другите думи. И по метода на изключване да стигнат до верния отговор.

# 243
 Оф - дразня се когато гости полазят някоя тема.
Прикрити и великоумни донемайкъде.
 Close

# 244
Дъщеря ми е отговорила вярно на 9 въпрос, но на други 2 супер лесни така се е изложила ooooh!

# 245
и ние сме отговорили вярно на 9ти... за съжаление сме сбъркали толкова елементарни въпроси че, въпрекиче и казвам да е се ядосва...скришом ме е яд че е бързала и е променила отговорите си след черновата.
С уникалните 49 точки сме. Като гледам в темата единствени под 50 ooooh! Дано на преразказа се е справила. Тя каза че е написала 3 страници и се е справила добре...но ще видим!!! Tired

# 246
По никакъв начин не съм искала да подразня или да обидя някой. Просто стигнах до този извод, след като прочетох една майка да споделя, че детето й е с пълните 75 точки от теста. Затова съм използвала "предполагам" и също така казвам, че и моето дете е сбъркало на този въпрос.

# 247
Българският,както и всички други езици се променят малко или много постоянно WinkТази дума в "Под игото" може да е писана по един начин,а сега да се изисква по друг.Няма значение,браво на всички деца,трябва да се радвате.А и не мислете,че много деца имат такъв резултат от теста.Не знам дали "Под игото"  за преразказ беше подмолен камък или не,защото е хем учена(и в по-говечето случаи мразена) творба,но хем е и може би една от най-трудните творби.Миналата година преразказа беше "Заложна къща".Много хора мислеха,че е лесно,но всъщност имаше много изброяване а и на места е било трудно да се преразкаже без повторения и да е ясно.
 ellytza всичко е наред,57т. са доста добър резултат.А може и преразказа да му е силата Hug Hug Hug
 Сега се успокойте,мина българския.Според мен децата ще правят много по-малко грешки от надоглеждане или от притеснение на изпита по математика,отколкото на този по БЕЛ,защото ще са подготвени и ще знаят какво ги чака.Не мисля,че ще е толкова труден,колкото очаквате.Съсредоточиш ли се,винаги ще намериш изход.В крайна сметка ако не излиза,нагаждаш отговорите и  ще разбереш.Миналогодишния тест по математика за мен беше лесен,но аз съм си малко неизживян математик,тъй че...Реших го и изкарах 5.80 приблизително,но децата бая се изпотиха.Не е коректно такива задачи да се дават на седмокласници,които не са изучили достатъчно материал да пробват различни решения на задачите.

Последна редакция: пт, 19 юни 2009, 21:57 от Cheryl

# 248
  • гр. София
Отказвам да се вълнувам повече. Crossing Arms  Говорих дълго с учителката,която го подготвяше.Тя ми обясни,че формулата за изчисляване на оценката ще се формира тепърва.Така,че няма нужда да смятаме.Това,което е било миналата година,си било за тогава.

# 249
  • Бургас
Напълно съм съгласна, Хетерата, май никой от нас, родителите, не го знае това "донемайкъде", а сме сравнително грамотни хора... Да не говорим, че и в повечето правописни речници липсва... За мен е абсурдно да искат правилен правопис на подобни думи от 7-класници, а в същото време половината ни висшисти са прости вишисти, инжинери и мъникенки.

Аз също не успях да отговоря вярно на този въпрос  Embarassed .
Но по метода на изключването стигах до него. Което всъщност поставя под въпрос до колко теста като форма на изпитване дава реална представа за знанията - на практика се оказва, че може и да не знаеш верния отговор, но по метода на изключването да го достигнеш. Да не споменавам пък, че със затворени очи да избераш, има 25 процентова вероятност да  уцелиш   ooooh!

Между другото, по мое време в университета тъкмо започнаха да прокарват тази форма на изпит. Смея да твърдя, че по предметите, по които съм държала тест, знам най-малко.

# 250
  • София
ellytza Успокой ли се детето?
Най-несправедливо е децата да страдат. Днес една от квестрките се била вторачила в сина ми. По някое време дощла при него и го накарала да си вдигне ръцете. Той много се е притеснил. Не знам какво се е въртял, но тя не е била особено дипломатична. Все пак децата влизат там с една химикалка и вода. Не искам да мисля как след това е мислил в/у теста. Факт е, че е попълнил теста от въпрос 50 кум 1, наобратното. Дано да е обърнал и бланката. Не искам да мисля какво е сътворил. За сега бих се рдшала на 3.

# 251
  • В центъра на мръсотията
... формулата за изчисляване на оценката ще се формира тепърва...

Т.е. тази скала и начинът, по който ги оценяваха досега отпада?  newsm78

# 252
... формулата за изчисляване на оценката ще се формира тепърва...

Т.е. тази скала и начинът, по който ги оценяваха досега отпада?  newsm78

Добре де тези умните от МОН , не бяха ли публикували формулата за оценяване преди самият изпит ,
какви са тези простотии
Побъркахме си децата заради тях

# 253
  • у дома
Да, скалата за определяне на  оценките се формулира чак след проверката на всички работи и се нагажда така ,че процента на ниските оценки да е възможно най-малък...
За БЕЛ нямам представа,но за математиката и двете години скалата на оценяване беше една и съща,въпреки че действително миналата година беше по-труден теста и се очакваше точките за тройка да са по-малко...

Последна редакция: пт, 19 юни 2009, 22:30 от svetlaem

# 254
ellytza Успокой ли се детето?
Най-несправедливо е децата да страдат. Днес една от квестрките се била вторачила в сина ми. По някое време дощла при него и го накарала да си вдигне ръцете. Той много се е притеснил. Не знам какво се е въртял, но тя не е била особено дипломатична. Все пак децата влизат там с една химикалка и вода. Не искам да мисля как след това е мислил в/у теста. Факт е, че е попълнил теста от въпрос 50 кум 1, наобратното. Дано да е обърнал и бланката. Не искам да мисля какво е сътворил. За сега бих се рдшала на 3.

Спокойно сигурно  просто не може да си спомни от притеснение какво е писал и сега си мисли ужасии
Успокой детенце всичко ще е наред Peace Peace Peace

Общи условия

Активация на акаунт