Туристическа виза за САЩ

• 158 551
  • 529
  •   1
Отговори
# 450
неплатени данъци и задължения пречка ли са за издаване на туристическа или работна виза

Преди години, когато кандидатствах за туристическа виза, ми изискаха копие от банкова сметка с налична сума, свидетелство за съдимост и някаква служебна бележка, май точно за данъци... Ако имаш кредити, може и да се окаже неприятна спънка.

# 451
Искам да кандидатствам за туристическа виза, за да отида за Коледа нагости на приятеля ми, който е американец. Никога не съм ходила преди. Нямам нищо на свое име в България.

Имам постоянна работа обаче, на постоянен трудов договор, с висока заплата. Както и цялото ми семейство е в България. Нямам кредити, нито кредитни карти.

Какво ще ме посъветвате да кажа на интервюто и какви документи да приложа освен  копие от трудовия договор, евентуално служебна бележка с последните ми заплати и документи, удостоверяващи семейните ми връзки с родители и т.н.?

# 452
  • California
Какво ще ме посъветвате да кажа на интервюто и какви документи да приложа освен  копие от трудовия договор, евентуално служебна бележка с последните ми заплати и документи, удостоверяващи семейните ми връзки с родители и т.н.?

Най-важното е покана от приятеля ти, с копие на неговия паспорт, адрес където ще отседнеш.
И не си купувай билет преди това. Успех!

# 453
Здравейте,
В момента се опитвам да кандидатствам за туристическа виза. Като първа стъпка казват, че трябва да се плати таксата за виза, но имам проблем с онлайн плащането  чрез TrustPay и се надявам да можете да ми помогнете.

Следвам инструкциите на http://www.ustraveldocs.com/bg_bg/bg-niv-paymentinfo.asp#options за
"След като влезете в профила си и докато сте на екрана на плащане, можете да изберете опцията за плащане TrustPay и въведете данните си за интернет банкиране."
но след като цъкна на "такси за издаване на визи" в профила си (снимка тук: https://imgur.com/OdKxAdr ), директно ме препраща към страницата с упътвания от по-горе. Става като затворен кръг. Не мога да си завърша и профила без да имам номер на DS- 160 формуляра.

Знае ли някой как става плащането онлайн, защото лично платените в банка такси се обработвали много бавно.

Благодаря много предварително!

Последна редакция: чт, 19 ное 2015, 00:56 от saltwater

# 454

Най-важното е покана от приятеля ти, с копие на неговия паспорт, адрес където ще отседнеш.

Обаче според мен ако той ми напише покана ще е проблем- ще изглежда че емигрирам да се женим!! И че въобще няма да се върна!

# 455
Какво ще ме посъветвате да кажа на интервюто и какви документи да приложа освен  копие от трудовия договор, евентуално служебна бележка с последните ми заплати и документи, удостоверяващи семейните ми връзки с родители и т.н.?

Обаче според мен ако той ми напише покана ще е проблем- ще изглежда че емигрирам да се женим!! И че въобще няма да се върна!
А такъв ли е планът?

# 456
Какво ще ме посъветвате да кажа на интервюто и какви документи да приложа освен  копие от трудовия договор, евентуално служебна бележка с последните ми заплати и документи, удостоверяващи семейните ми връзки с родители и т.н.?

А такъв ли е планът?

Не разбира се... Искам просто да имаме възможност да се виждаме когато си поискаме. Да мога да пътувам спокойно до него. Ако след година се оженим хубаво, но аз си имам дела и живот тук в България и няма лесно да отида заради някого другаде. Какво да направя?

# 457
Здравейте!
Искам да кандидатствам за турстическа виза, с цел да отида на един круиз Маями - Бахамите. Проблемът е, че нямам особено много доказателства, с които да удостоверя, че имам силни връзки за връщане в България. На 25г. съм и съм студентка 3-ти курс, но нямам никакво имущество, нито банкова гаранция за благосъстояние. Имам добри възможности, но не и с какво да ги докажа. Има начин да получа покана, защото гаджето ми, с което искам да отида на круиза, е американец, и той би могъл да ми напише такава, но от прочетеното в темата оставам с убеждението, че това по скоро ще е пречка, отколкото - полза. Той работи за американското правителство на висок пост и ако изтъкна този аргумент може ли да ми свърши работа? Също така нямам никакви роднини, които живеят и работят в САЩ.
Единственият ми коз е университета. Мога да кажа в интервюто, че тъй като съм на финалната права, не бих го пожертвала и искам да завърша и работя по спец. си след това. И че просто искам да посетя мечтана дестинация за една седмица и толкоз. Какво ще ме посъветвате? Много ме е страх да не ме отрежат, защото с този човек нещата ни се развиват добре и ако сега не се получи, не знам как ще мога да се виждам с него след година, защото той ще работи от Европа само толкова.

П.П. Надявам се да не е проблем, че съм кандидатствала за Зелена карта през ноември.

Ще се радвам да получа своевременен отговор! Благодаря!

# 458
  • Down south
Връзка между туристическа виза и кандидатстването за ЗК, няма.
Едва ли някой може да ти каже, какъв би могъл да бъде резултат от интервюто, докато не се явиш.
Ако се тревожиш, че могат да ти откажат виза, но държиш да отидете на круз, избрете друга отправна точка.

Друг вариант е годиническа виза K-1.

# 459
MissElle, отдавна покана за туристическа виза не е нужна. Достатъчно е да имаш адрес, където ще отседнеш, както и да покажеш, че си наясно с каква цел идваш.

Предлагам ти да проучиш какви са най-големите забележителности в радиус от 50-100 мили от дома на приятеля ти. Нe знам към кой щат си се запътила, но на интервюто кажи, че искаш да разгледаш страната и споменИ някои от забележителностите. Ако са исторически (напр. Colonial Williamsburg, Washington DC, New Orleans, Mount Rushmore, United States Holocaust Memorial Museum и пр.) или свързани с американски научни постижения (Cape Canaveral, AMNH, Smithsonian Museums и пр.), тогава ще увеличиш шанса си още повече.

# 460
Според мен ще ти дадат виза, на интервюто наблегни на желанието си за туризъм, и по малко на отношението с американеца. Все пак учиш все още.

# 461
Здравейте. Имам насрочено интервю за туристическа виза в Лондон след няколко дни. И мен ме гони параноята,че все нещо ще намерят из документите за да ми кажат не... Имам намерение да представя: освен необходимите паспорт, снимка, потвърждение на ДС форм, потвърждение за плащане на такса виза, copy of instructions, proof of study от университета (студентка съм в Англия), извлечение на сметката ми от банката (около 2000 евро и 300 паунда). Та нещо друго изисквали ли са ви на вас като например акт за раждане или някакви такива странни? Ще пътувам с трима приятели (англичани-нямат нужда от виза и затова само аз отивам на интервюто) и ще гостуваме на наш приятел там (англичанин със зелена карта) за около 2,3 седмици на наши разноски, но в неговата квартира. Даже може последната седмица да отидем на хотел (това да го спомена ли на интервюто?). Та впредвид ситуация,а според вас има ли причина да се заядат? А факта,че уча туризъм може ли да е в полза на обстоятелствата ако примерно почна да им разпъвам локуми колко важно е за моята специалност да придобия опит чрез туризъм на най-различни места...

# 462
Имам въпрос кандидатствам за туристическа виза за САЩ. Имам вече насрочено интервю, но това, което ме притеснява е че ми казаха, че по сметката си  трябвало да имаш минимум 5000$. Работя в България на постоянен трудов договор, семейството ми е тук, не притежавам имоти и т.н. . Искам просто за около 10 дена да отида и да видя понеже имам възможност. Освен работата с какво мога друго да докажа, че нямам намерение да оставам там. И сега проблемът с парите. Колко поне минимум изискват да имаш по сметката си. Като се има в предвид, че аз съм си направила сметката и да кажем имам само около 1500 $ по сметката си. Толкова голямо значение обръщат ли на наличността в сметката ??

# 463
  • Down south
Кой ти каза, може ли линк към финасовото условие.

# 464
Точно това, че в сайта няма такова условие изобщо. За това питам тук дали някой, който наскоро е ходил на интервю знае дали е вярно.

Общи условия

Активация на акаунт