Туристическа виза за САЩ

• 158 548
  • 529
  •   1
Отговори
# 465
  • Down south
Аз съм в САЩ и са идвали доста гости с туристически визи, за такова условие чувам за първи път.
За да не се чудиш излишно, обади се в консулството и ги попитай.

# 466
Не вярвам да има такова дискриминиращо изискване.

# 467
Аз и за двете визи (туристическа и trainee) като кандидатствах имах $2000 в сметката. За втората виза адвокатката ми в САЩ ме посъветва да имам поне тази наличност в сметката.

# 468
Благодаря много за информацията успокоих се Simple Smile

# 469
Споделете как мина интервюто!?

Някой знае ли дали имат ли база данни дали си кандидатствал преди за виза? Колко години назад? Примерно от 2003 г. ако си кандидатствал това има ли значение?

# 470
Споделете как мина интервюто!?

Някой знае ли дали имат ли база данни дали си кандидатствал преди за виза? Колко години назад? Примерно от 2003 г. ако си кандидатствал това има ли значение?

Естествено , че имат

# 471
  • София
Здравейте,

след няколко дена и аз съм на интервю. Мислех, че няма да имам никакъв проблем, имам собствен бизнес тук, оставям две малки деца, имущество на мое име нямам, а поводът за гостуването е юбилей на вуйчо ми и най - вече, че възрастната му майка (баба ми), имаше доста злополучни самостоятелни пътувания до САЩ и вече не се наема да ходи сама. Един вид са ме взели за придружител Simple Smile)) Шегувам се разбира се, но отивам безцелно, с план за 1 месец престой. Проблемът - кандидтствах за туристическа и бизнес виза. И сега ако трябва да защитавам някакви бизнес интереси там съм супер неподготвена, защото наистина не се осведомих за какво е тази виза, а по - скоро го маркирах като опция, ако нещо излезе, да мога легално да реагирам в държавата, например регистрация на фирма и т.н. До каква степен трябва да се притеснявам и да си подготвя ли някакъв бизнес план..? Защото такъв определено не ми е в главата.

# 472
Ако става въпрос за B1/B2 визата за бизнес или туризъм, не можеш с нея да регистрираш фирма. Целта й е да посетиш бизнес партньори или клиенти или някоя конференция, като трябва и да го докажеш (кореспондеция с партньорите, билети/покана за конференцията). Ако отидеш с бизнес план или им кажеш "Ако нещо излезе...", директно ще ти откажат, тъй като това не е работна виза. Можеш да прочетеш повече за тази виза на сайта на посолството: http://bulgarian.bulgaria.usembassy.gov/business_visa2.html

# 473
  • София
MIdnightDream, супер много ти благодаря!
В такъв случай мога ли просто на интервюто да кажа, че не съм се ориентирала съвсем правилно и бих искала да получа само туристическа виза?

# 474
Ами на мен не ми е много ясно какво точно си писала там, т.е. какво точно имаш предвид под "маркирах като опция". Ако искаш само за туризъм да отидеш, пак кандидатстваш точно за тази виза. Да не би във въпросника да е имало някакъв въпрос за бизнес и да си отбелязала, че мислиш и това да правиш? Ако е така ми се струва, че ще е по-добре да канселираш и да попълниш наново, пак за същата виза, но без да описваш там, че имаш бизнес намерения. Ако не е имало такъв въпрос, а просто си избрала тази виза, то всичко е наред. Имай предвид, че би било добре да имаш идеи какво би искала да посетиш там, защото може да те питат какви забележителности искаш да посетиш и ако нямаш идея, ще им се стори, че намеренията ти не са туристически.

# 475
  • София
Midnightdream,

опитвах се снощи да си спомня какво точно попълвах, но не успях.
Все пак, мисля че, се касаеше само еднократно отбелязване на типа виза, за който кандидатствам.
Бяха три опции B1, B2 и b1/b2 заедно. Повече от това не са ме разпитвали по отношение на бизнес.
Имам 3 дена до интервюто. Мислиш, че мога да стартирам въпросникът наново ли?
Ох, наистина се притесних като ученичка пред матура.

# 476
Ако стартираш въпросника наново, ще трябва да си насрочиш и нова дата за интервю и да платиш и такса наново. Ако не си писала изрично, че смяташ да правиш някакъв бизнес там, според мен няма за какво да се притесняваш. Не мога да си спомня аз като взимах туристическа дали можеше да се избира само B1 или само B2, все си мисля, че вървят заедно, но може и да греша. А и ако допуснем, че вземеш 10 годишна туристическа виза, би било добре да имаш опциите и за посещения на конференции например, ако някой ден ти се наложи, та от тази гледна точка би било логично хората да си избират и двете опции, не само едната, след като няма разлика в цената.

# 477
  • София
MidnightDream,

много ти благодаря! Аз говорих и с вуйчо ми, при когото отивам. Ще оставя нещата така, то няма и много време, след 3 дена ми е интервюто, ще кажа, че имам намерение да посетя някои съплайери в областта и бих искала да преговарям с тях за доставка на съплайс, което си е 100% истина. И в крайна сметка, за мен това си е business relative, така че се надявам всичко да е ок.
Принципно пишеш, че B1 и B2 често се издава комбинирана.
Ще ви държа в течение какво  е станало, в случай че дискусията е полезна и на други за в бъдеще.
Прерових нета, за съжаление не можах да открия подобен на моя случай, но групата визи е една, така че много се надявам всичко да е наред.

# 478
Успех на интервюто!  bouquet

# 479
  • Down south
Ако наблегнеш на бизнес интересите си, според мен, виза няма да получиш.
Акцентът трябва да падне върху това,
че би искала да дойдеш  на гости  по специалвн повод и същевремвнно да поразгледаш страната, което е било мечта от детството. Чела си много книги за Америка и сега би искала да осъществиш мечтата си.
Успех!

Общи условия

Активация на акаунт