Отговори
# 165
Галя, да няма колики твоя Теди? Горкичката ти, направо си  влязла в някъкъв филм.Дано момичетата спец по кърменето се включат бързичко и да ти  помогнат със съвет.Голям гладник мъничкия  Теди Simple Smile

Да Оличка, напрво ще ми изяде и ушите накрая  Joy Слава Богу спи от около час вече значи все съм успяла да го понахраня малко  Mr. Green, ама колкото до днешния филм - направо си беше егати хоръра  #Crazy

# 166
  • София/Варна
Галя, не всеки плач е от глад. Опитвала ли си да предложиш биберон-залъгалка, поне за малко, колкото да можеш поне до тоалетна да идеш.

Глъм, всичко изглежда перфектно при теб. Нормално е да намалява количеството следобед. Ако те притеснява това, хапвай стимулиращи храни по това време. Мен много стимулиращо ми действа 1/4 динка, или купичка сладолед, или литър вода.

Лято, езичето на мъничето се патинира от кърмата, нормално е. Гъбички са, ако има бели, ясно открояващи се петънца по бузите и езика. За жажда и дехидратация най-ясния признак е хлътването на голямата фонтанелка, когато се погали главичката на мъничето се усещат ръбовете и. По принцип при кърмените бебета се налага даване на водичка едва след като температурите преминат 30-35 градуса. Тогава вече дори и постоянно да виси на гърда, бебето не може да компенсира загубата на течности. Когато пампите са обилно напишани и цветът на урината не е притеснителен, няма място за паника.

# 167
Галя, не всеки плач е от глад. Опитвала ли си да предложиш биберон-залъгалка, поне за малко, колкото да можеш поне до тоалетна да идеш.

И аз така мисля, че не всеки плач е глад, но точно това ме интересува когато не е глад, не е памперса, може да са колики или нещо друго  newsm78 идея си нямам, а детето се къса от рев и ми иде и аз да ревна с него  #Crazy Давам чая от копър, ама той не го харесва хич и едва гълта наполовина 2 супер микроскопични лъжички от него.

Мдаа, пробвах с биба-залъгалка и за повечеко време се залъгва - около 30 мин - и след това си трябва папане, че вече нищо не помага - дори гушкане. Особено помага след баня преди хапването че се къса от рев тогава. Иначе днес успя да се залъже толкова, колкото да се помая какво да му давам - кърма директно от сорса или изцедената в шишето. В крайна сметка изяде тази от шишето и след 20 мин вече беше на гърда. Е, явно съм успяла да го понахраня, защото все още спи от 18:30 до сега.  Whistling

Последна редакция: нд, 21 юни 2009, 21:13 от Galia1982

# 168
  • София/Варна
Галя, моята дебеланка в момента си преяжда яко и цвърка заради това - не и харесва да лежи само по гръб. Слагам я в слинга във вертикално положение и така се разхождаме из апартамента. Харесва и също да е в столчето за кола, където главичката и е по-високо от коремчето. Опитвала ли си нещо подобно?

# 169
Здравейте, момичета, нещо не мога да смогна да ви прочета.
Ще напиша какво ни се случва тези дни:
Слагаха на бебка втората хепатитна и я мериха. Вече е 5780г и 58 см Simple Smile Държа се супер геройски на ваксинацията. Иначе от вчера има мн силни колики и супер мн ме стресна като ревне и аз не знам какво да правя, пусках и сешоар и искам да благодаря на този дето го е открил, кротваше Simple Smile
Иначе мн обича да се разхожда, аз също едвам се задържам вкъщи, малко по-трудно е с придвижването, но не се отказвам.
Онзи ден ходих на гости на братовчед ми и носих количката във входа им, качвам се на етажа и разбирам, че съм объркала входа, идеше ми да се гръмна, защото беше доста носене, но се справих.
Имам следния проблем : Бебка не иска и да погледне биберон. Вчера ходих на моминско парти на една приятелка, мъжът ми на ергенско и оставихме бебка на родителите ми. Бях им приготвила кърма. Легнах си с усещането, че ще спя непробудно до 10ч поне, но в 6ч се събудих, защото майка ми и баща ми стояха над главата ми държейки една ревяща бебка Simple Smile Не искала въобще да хапне от шишето и в момента, в който я сложих на гърдата и засука и се успокои. Не иска и залъгалки. Да препоръчате някоя марка биберони. Ние сме с Авентски за 1м.
Относно секса да кажа, че ние отдавна открихме сезона и е мн добре, даже имам усещането, че дори по-готино от преди раждането. Само веднъж ме заболя след секс, но аз съм си виновна, защото забравям, че все пак съм била оперирана и се впускаме в акробатични пози  hahaha
Софийски мами, кога ще направим среща с бебетата?

# 170
Галя, моята дебеланка в момента си преяжда яко и цвърка заради това - не и харесва да лежи само по гръб. Слагам я в слинга във вертикално положение и така се разхождаме из апартамента. Харесва и също да е в столчето за кола, където главичката и е по-високо от коремчето. Опитвала ли си нещо подобно?

И моя мъник не обича по гръб много време, особено ако е спинкал доста преди това, и ако хапне и го сложа в леглото с мечките (всички чаршафи са на мечета) и не ще - свива се, гърчи се (даже мостове ми прави на повивалника понякога  #Crazy , а е толкова мъничък още). Аз на ляво мога да го слагам само, че дясното раменце е с пукната ключица при раждането и ми казаха да не лежи на дясната страна и да не си вдига дясната ръка, така че кокато е ред на дясно да се спи сме по гръб и главата само надясно обърната (друг е въпросът че и когато сме за ляво пак сме така по гръб и главата само на ляво обърната, ама той сам си се извърта по гръб вече)

Мерси KayRenn за идеите и че ме мислиш  Wink Ми да ти кажа честно и аз се замислям за слинг-а че на бебчо много му харесва да сме гушнати един до друг  Hug ще си взема един само препоръчай марка и на следващото ми ходене до пигис ще си купя  Peace

А за столчето за кола го пробвах, ама шушката е много мъничък още и се свива на 2 вътре. Изглежда ми много неудобно за него - някак изкривен и сгънат милия  Confused

# 171

Можеш ли да покажеш как точно я поставяш в слинга?
Аз не успявам да намеря позиция, в която и двете ръце да са ми свободни на този етап, все му прикрепям главата ...

# 172
  • София
KayRenn, благодаря!   bouquet Пипам и аз фонтанелата (помня, че го беше споменавала), засега не съм забелязала някакви ръбове, ама и аз толкова разбирам от фонтанели  Wink По повод водата - как преценяваш кога детето е жадно в жегата, за да му предложиш? А по колко? А не обърква ли това храненето?
Галя, съчувствам ти, знам какво е да се шашкаш, че бебето е гладно и ти не можеш да го нахраниш. Дано скоро излезете от този период и да се кърмите спокойно и с удоволствие!
Малкият уж заспа, аз ще бягам да взема душ и да си лягам.

# 173
  • Sofia
Ох, аз днес реших да лагам преди 12 ч. обаче малкият е буден. Днес спа цял ден, обърка съвсем режима и остана с 5 хранения. Обаче след толкова спане, сега не му се спи и дойде време за 6-то хранене.  Whistling Дано не си поиска и издържи до сутринта  Mr. Green

За фонтанелата-  аз често я виждам хлътнала. При рев например. Друг път пък в едино момент е хлътнала и след малко се оправя.  newsm78
Лека нощ, ще пробвам да спим Thinking

# 174
Добра вечер май-чета, ние днес открихме сезона на Дружба, първият плаж мина без инциденти Laughing, само че докато си слагахме хавлийките с нашия татко, нашият батко - Ивайло свари та се окъпа целия в морето hahaha, а обеща да не прекалява с водата, защото е още студена. Диана беше доволна под чадъра, в столчето за кола, по едно време й пуснах и сенника.
http://kremena1702.multiply.com/photos/album/39/39#1
http://kremena1702.multiply.com/photos/album/39/39#10
Плажът продължи около час и половина от 16 до 17.30ч, но повече никога на плаж в почивните дни Naughty , едва намерихме по-тихо и не толкова населено място, ми то толкова много хора имаше, че по едно време мислех да се връщаме и плуват в студената вода    sport027 Shocked
Купих си слинг и мойта хитруша вече взе да си спи в леглото Laughing , обаче мисля че това се дължи на факта, че вече приема залъгалката, е не винаги. Bani, нашата залъгалка е на Nuk. Обаче слинга не ми е ненужен, върши страхотна работа за вечерните кръчми край морето, щото подухва ветрец, а и моята принцеса не спи в количка, която не се движи hahaha  
Burberry, ето снимки със слинга
http://kremena1702.multiply.com/photos/album/39/39#13
http://kremena1702.multiply.com/photos/album/39/39#15
Вечерните бирички, такова мляко правят, че чак ставам да се цедя в 5 сутринта, ще се пръсна, обаче в следобедните часове и при мен настава суша Sad
Ами спокойна нощ на всички и сладки сънища  smile3524

# 175
Галя, и аз като KayRenn да те успокоя, че не винаги бебчовците плачат от глад. Моя нали и той е ревлив, та вече почнахме да различаваме кога е глад, памперс, разходка или просто е решил да ни къса нервите. Когато обаче е последното бая време и ни отнема да го занимаваме. Реве си диването и на ръце и в количка и къде ли не. Някоя нощ ще го качим в колата и ще обиколим село, че поне там винаги мълчи. Само се успокой и започни да търсиш варианти с които да го успокоиш и да няколко дни ще му хванеш цаката. Само не се шашкай, че проблема е в храненето.  Hug

Откакто KayRenn обясни за хидратацията и фунтанелата постоянно проверявам и вече 1-2 пъти в жегите усетих ръбчетата и веднага дадох чай. Малкия пи жадно и след 30 мин той се успокои и ръбовете не се усещаха, Така че, това е страхотен метод за такива заспали майки, дето освен да кърмят друго не се сещат да предложат  Confused

Тъкмо заспахме така че лягам и аз
Лека на всички, които са нощна смяна като нас Simple Smile

# 176
  • София/Варна
Аз съм със слинг тип шал. С Айла се кооперирахме при ушиването, затова не бих могла да препоръчам марка.

Можеш ли да покажеш как точно я поставяш в слинга?
Аз не успявам да намеря позиция, в която и двете ръце да са ми свободни на този етап, все му прикрепям главата ...

Ползвам ето тази позиция, понякога леко я видоизменям - тъй като бюста ми е много голям, слагам малката вертикално, с главичка между гърдите, с лице към мен. Крачетата са свити в утробна позиция.

Лято, всичко е индивидуално по отношение на водата. Аз имам опит с малко по-голямо кърмаче (баткото). В края на юли започна да ми виси постоянно на гърда в най-горещите часове на деня (13-16ч). И колкото и да сучеше, все не беше доволен. Започнах да предлагам водичка и максимума, който съм стигала за денонощие беше 125мл. Гледах да не давам вода непосредствено преди хранене.

# 177
  • София
Galia1982 ще ходим на село след някой и друг месец, ако не са отлетели още на юг ще видя там  hahaha И моят е по-нервен тия дни, вчера беше ужас, но ето какво винаги ми върши работа:
Първо пробвам на ръце в диагонално положение, нито легнал, нито изправен, това често го успокоява. Ако не става, слагам го седнал в мен като по-голямо дете и пускам филм или друго на компютъра. Открих, че го заинтригува и го гледа шашнато поне няколко минути (той всичко си гледа шашнато де.. ей така  Shocked  hahaha ) И го държа през кръста и коремчето (така се и топли и помага и при колики) и с главичка м/ду гърдите ми и така даже имам свободна ръка да пиша във форума  Sunglasses Ако и това не помогне, тайното оръжие е на рамото. Там винаги се успокоява, но при тати примерно не става, ясно има точно определен начин, който просто налучквам някак  newsm78 Ако започне да ме "кълве" по някое време значи е гладен, ако ли пък не след като ме пооповръща малко задрямва. Държала съм го по над 40мин така докато заспи достатъчно дълбоко, та да го оставя. Ако е заспал твърде скоро се разбужда като го свалям и ми се иска да се  #2gunfire И през цялото това време му говоря, най-често му разказвам за разни наши случки с тати и приятели или какво ще правя, или какво как ще готвя и как се чисти  Mr. Green

Време му е да се буди дано не съм се излъгала да стана да приготвям храна а той да реши точно пък днес за пръв път да спи  Crazy
Съжалявам за километричното обяснение, но ако има шанс на някого да е от полза ще се радвам..

# 178
Добро утро Момичета,
Ето за днес аз слагам първото кафенце с кифличка.   Flutter Но след като баткото вчера ни сервира изчезване, та няма да описвам как съм бягала в морската с количката от там през подлези и улици за да го търся #Crazy  и на фона на преумората от последните дни покрай безсънието с бебчо, реших, че днес задължително трябва да е по добър и весел ден. Ето и бебо и баткото и таткото още сладко спинкат. Аз си пия кафенцето след 5 часа и половина сън  newsm44,  чета разни смешки в нета, та ще ви копна нещо весело и дано създам ведро настроение и у вас Simple Smile)

Дева Мария разглежда бележника на Исус:
- Математика - 2! Да разделиш 5 хляба не можеш! Химия - 2! Въпреки забраната за алкохол в училището, си превърнал водата във вино! Физкултура - 2! Вместо да плуваш, като всички ученици, си ходил по водата.
След малко добавила:
- Е, сине, с такива оценки можеш да сложиш кръст на твоята великденска ваканция!

Габриела казва на мъжа си:
- Виждаш ли на снимката този малкия? Отзад, вдясно. Да? Значи, довечера в пет отиваш да го прибереш от детската градина.

Две майки си говорят.
- Пък моят да вземе да купи на детето нечуплива играчка!
- Че какво лошо има?
- Всичките ми чинии изпотроши с нея!

Учителката пита:
- Какво време е “аз чистя, ти чистиш, той чисти...”
От последния чин се вдига ръка:
- Предпразнично!

Може да ги знаете ама аз много се смях Simple Smile))

Последна редакция: пн, 22 юни 2009, 11:09 от MINOLTICHKA

# 179
Добро утро и от нас!Вчера и Жорко беше неспокоен,цял ден се дра е рева,а днес маминия ми се усмихва.
Ние отиваме на разходка в Южния парк,лек ден на всички и много гуш от нас  baby_neutral
хм....времето ни изпревари.....добре че не излезнахме  Rolling Eyes

Последна редакция: пн, 22 юни 2009, 08:38 от ralichkou

Общи условия

Активация на акаунт