Времето наполовина до НОЕМВРИ мина, всички вече питат "бебче ли в корема има" 23

• 12 060
  • 285
  •   1
Отговори
# 135
Добро утро !
elena vasileva  мерси за закуската.
Боянка дълъг и щастлив семеен живот!

Момичета,едно въпросче:
В задължителните изследвания ,които минават през здравната каса,включва ли се  хламидийна инфекция?защото разглеждам мойте и не мога да разбера newsm78А знам,че ако има такава,има и проблем newsm78

# 136
Pesheck , добре дошла при нас- лека и безпроблемна бременност ти желая !!!  bouquet / познавам те от друга тема /
По въпросът за шийката и аз ще следя отговорите , защото и на мен не ми е ясно !

Катерина26 , изследванията за хламидия е задължително! Някои доктори го лекуват по време на бременността , но някои не се наемат , както в моят случяй. На мен докторите ми казаха , че няма опастност за бебето , рискът е реален едва при нормално раждане, а аз ходя при двама на консултации. Дано да съм ти помогнала !
Приятен ден от мен мамчета !!!  bouquet  bouquet  bouquet

# 137
klem4e   мерси за инфото,ама не мога да намеря в изследванията никаква информация,заради това се съмнявам ,че ми е било назначено.Как се обозначава в изследванията?

# 138
Бела, задължително потърси второ мнение....защо са измервали НТ, струва ми се малко късно  newsm78, ще стискам силно палци всичко да да мине добре с възможно най-добрия изход за вас  Hug

Пешек, добре дошла   bouquet

Миралюба, Бояна, честито   bouquet

Миралюба, снимките ти са наистина много хубави...

Билянка, резултатите в понеделник ли ги чакаме? Praynig

# 139
Катерина26 и аз съм страшно объркана от това какво е по здравна каса и кое не... Уж си плащаме за бременност и раждане преди да забременеем пък и мъжете плащат също, а е странно, че не всички задължителни изследвания минават през здравната каса Thinking Thinking Thinking
Сега ми предстои фетална и тя е платена ... имам три оферти и три телефона за доктори ... вече се чудя къде да отида ... newsm78 newsm78
що се отнася за хламидиите може и да са включени към здравната каса, така мисля  Thinking

# 140
Здравейте и от мен мили мамчета!
За шийката-и на мен не са ми я мерили,трябва ли да го изисквам от гинеколога ми??? newsm78

# 141
  • в ябълковата градина
За шийката - на мен ми я гледаха на магаре и на вагинален ехограф.
Но ми я гледаха, защото имам оплаквания - контракции.

# 142
След вчерашното падане съм добре/да чукна на дърво/,поне не ме боли корем или нещо такова,ама бая се уплаших.Щом до  момента няма никакви симптоми,че може да се случи нещо лошо значи всичко е наред с бебка Praynig Ще трябва малко повече да внимавам у дома по теракота.
 За скъсяването на шийката- като ходих в началото на месеца на ехограф и питах лекаря дали може да ми каже с коремен/3D/,дали има някакво скъсяване той каза,че може,всичко било наред със шийката и не се налага серклаж.Така че предполагам,че ако ехографа е добър и лекаря ,разбира се може да се види някакъв проблем и без вагинален преглед,за който аз съм абсолютно против.

# 143
Благодаря ти Gulia,аз от време на време вечерно време получавам нещо такова!Нали контракциите бяха втвардяване на корема???И все пак,ще кажа на моя лекар да ме погледне за всеки случай,предполагам,че няма да е проблем за него! Thinking

# 144
Здравейте!

Катерина26, мисля че хламидиите се откриват при цитонамазка. Ако са ти правили, няма проблем.

За скъсяването на шийката - на мен не са ми я мерили специално. Едва, когато имах оплаквания, ме прегледаха и за щастие всичко е ок.

Бела, с теб съм!  Hug Стискам палци за амниото. И аз подкрепям съфоромките в заключението, че не БХС, а 4Д е плашещо.

Боянна, много си хубава, миличка  Hug Бременността определено те прави още по сияеща!

Аским, относно сърбежа ти - това се получава през горещините. На мен много пъти ми се е случвало и преди да забременея.

Иначе с нас всичко в добре. Вчера и днес доста се поразходих и след малко пак излизам. Въпреки че предната седмица бях на инжекции, сега се чувствам много добре и някак съм по жизнена.

# 145
Хламидийте се откриват по три начина - чрез кръвен тест , чрез взимане на секрет от влагалището за моментално тестуване  и чрез ДНК тест , който е най- достоверният / за който пак се взима пак секрет от влагалището / .
Относно скъсяването на шийката , искам да питам какви оплаквания имате ?

# 146
Здравейте!

Бела, мила стискам палци всичко бебчо да е наред  Hug
Бояна, Миралюба честито   bouquet
klodia задължителните изследвания минават през ЗК. Вярно е, че има доста такива, които също е хубаво да се правят, а не се поемат. Относно плащането на лекарите - това, което плащаме е за избор на екип. Раждането е безплатно, но те изражда лекар, който в този момент е на смяна.
За шийката - мисля, че не се усеща ако има скъсяване. При мен Док я прегледа с вагинален ехограф и мануален преглед.
За хламидиите - Клемче е написала начините на изследване. С цитонамазка немогат да се открият. Катерина26 изследването за хламидии се обозначава с IgG, IgA и IgM (мисля, че тези бяха буквите). Изследването се поема от ЗК само в случай на стерилитет, спонтанен аборт или преждевременно раждане (това го прочетох в Зачатие).

# 147
  • Пловдив
Бояна и Миралюба - честито! Пожелавам ви щастлив семеен живот и много здраве и хубави ноемврийски бебенца  Hug  bouquet

Бела
- дано да е фалшива тревога  Praynig. И аз бях с риск 1:50. Хормонът ми беше 5 пъти над допустимите стойности! Амниото каза, че всичко е наред Слава на Бога.  Praynig Ще се молим за теб майче.  Praynig

Янечек - правилно си спомняш  Heart Eyes

Последна редакция: пн, 22 юни 2009, 09:43 от xelita

# 148
Благодаря ви,момичета  Hug Много сте мили   bouquet
За шийката-и на мен не са ми я мерили или поне не знам да са я мерили.
Днес нещо много ме наболява кръста и корема ниско долу...не знам какво е усещането при контракции...дали е това?! Ако продължава и утре смятам да отида на лекар.Усещането е странно,прерязваща болка от време на време и чувство на тежест.

# 149
момичета, кажете какво е усещането при контракции и аз като Boyannа се чудя дали не ги получавам  Sad

Общи условия

Активация на акаунт