Франция - ваканция! (22)

• 20 169
  • 300
  •   1
Отговори
# 150
Ето ме, тук съм!Оцелях!!! ooooh!
Офффф, много обичам гости, но честно - много ни се събра, че и накуп!Четири двойки за по 15-20 дена всяка, стари, млади,ранобудни,къснолягащи,какви ли не!С повечето си прекарахме и много приятни моменти, но последните ми дойдоха малко множко!Беше моя приятелка от детинство с 5 годишното си момченце.Аз не съм знаела какво чудо са българските майки!Не знам дали всичките са така, ама направо ми се взе акъла!От ставането сутрин се почва "обуй се, не тичай,потен си-облечи се (екати логиката не ли потен си-съблечи се?),внимавай,пази се от вратата ще се нараниш,чехличките си сложи, къде без чехли си тръгнал,не се мърляй,с това не се играе,сок от хладилника не се пие....".До обяд вече ме болеше главата, туй дете как издържаше не знам!Мойте си шляпат боси в тая жега (въх, боси по плочките, представете си!), нейното с чорапи и чехлички.Предупредих че стълбите в къщи са опасни и е най-добре да се ходи бос по тях - дървени са.Но не, настива се, знаете и затова с чорапки и пластмасови чехлички се тича из къщи.И в един хубав ден детето падна по стълбите - прекатури се две стъпала и си удари главата в картонената врата...Леле като писна тая жена!"Какво ти е маме, какво ти стана, как си, кажи ми нещо, кажи ми нещоооо"- това ревейки с глас и пет реда сълзи - аз си изкарах акъла, помислих че се е изпотрошил, кръв на струя, крайник подгънат под старнен ъгъл,детето в кома.А на детето нищо му няма, ама и цицина няма даже, само се беше уплашил и ревеше с глас (и как да не се изплаши, майка му така реагира че...).Гушнах го, опипах го по ръчички и крачета, основата на главичката, питах го боли ли го някъде - не.Викам айде да пйнем водичка и да се успокоим.поуспокоихме се и...айде към болницата че да проверим дали нямал хематом...(не коментирам).Прегледаха го (опипаха го и го питаха къде го боли  Rolling Eyes ) и ни казаха ако почне да залита, повръща,говори несвързано да отидем пак.Но детето се беше много наплашило и много рева и на прегледа макар да каза че не го боли и ...повърна като излязохме от болницата...нямаше световна сила която да й обясни на тая жена че повръща от рев - диафрагмата му повече от час подскача като луда и избута храната навън.Докато не си тръгнаха спяха с леген под кревата и детето се третираше като стъклено.Накрая сина ми ревеше стресиран в другата стая, защото не можеше да си играе с него и трябваше да търпи всичките му лиготии и да му отстъпва.Дете на 5 не може да се къпе само, да се облича само,да си мие зъбите само, да се храни само (яде само с лъжица, предварително нарязани неща,така било в градината, вилици не им давали), не може да играе игри като "криеница" - като му кажеш "пу за тебе" то ти вика "пука ми" и играта е дотам.На детската площадка половината от забавленията са етикирани "опасни" и на детето ен му се позволява да играе там, в парка правихме пикник - "ама на тревата ли ще сядаме, ама има ли КЪРЛЕЖИ!"-това в много добре поддържан парк, с прясно окосена ливада на която всички се търкалят!
Ох, оплаках се, имах нужда да изкопая една дупка и да викам, викам...Мерси че ме изслушахте Hug
Може това да е нормално, може сега моята приятелка да ме разнася как децата ми шляпат боси и лазят по плочките, как сина ми се облича сам и не ме впечатляват цветовите му комбинации, как нито веднъж не съм викнала по него "ще настинеш!",как го пускам на люлките да си играе въпреки явната опастност за живота,която представляват...
Хубавото е че тръгваме на къмпинг в понедлнииииик!На полуостров Жиен, след Тулон.Ние така решихме - тази година тук на море, а по Коледа в България.
Сбъдваща много добре те разбирам, и аз не вярвах че евъзможно, но Япония ми липсва страшно много!Таткото ще ходи през септември и така искам и аз...
Роцмного страхотно и безпроблемно да си изкарате, не забравяй антибактериални кърпички и тоалетна хартия в джоба и фотото да снима, снима и ти да разказваш, разказваш...
Някой накъмто Лион няма ли да идва?  bouquet

# 151
 Здравейте и приятно изкарване на заминаващите на почивка !
 Нашата медена седмица в Италия мина и замина и вече броя дните до истинската ваканция в Сицилия .
 3200 км навъртяхме, 38 градуса жега, в апартамента нямаше климатик и нощем се разхождахме до парка отсреща да ядем сладолед, за да се охладим  Blush , храната " ала болониезе" е много тежка, калорична ,преобладаващо месна, но бяхме длъжни да опитаме  Laughing
 Флоренция - красив град, но малко прехвален ми се струва. Несравним е с красотата на Рим .
 Болоня има хубав стар център и оригинална архитектура, но също не е нещо изключително. Най-приятни бяха гористите хълмовете около Болоня с тихи ресторантчета и разкошна панорама към долината, където ходехме да вечеряме и да се спасяваме от задуха и горещината в града. Венеция решихме да оставим за разглеждане в по-подходящ сезон. Братовчедката на мъжа ми ни посъветва на път за Флоренция да посетим 2 близки designer outlet  Wink Всичките дизайнерски марки  на -30-70% от цената outlet, включително  Прада, Бруно Мали, Балдинини, Фурла , Поллини, Черути ...цени около 50-100 евро. Най-трудното на подобно място е да избереш измежду всичките изкушения и да контролираш кредитната си карта Crazy Знам,че има подобно нещо близо до Париж и ми е любопитно дали и там е така !?
 Самурайка, освен колоритна ти си и много издържлива жена !  Hug Пий едно с повечко лед и се наслаждавай най-после на спокойствието и рожбите си.

# 152
Самурайка, пожелавам ти приятна семейна ваканция след тези перипетии. WinkПосле да разказваш за този полуостров, бях му хвърлила око, когато още си мислех, че ще стигнем до "ваканция във Франция" Sunglasses
За съжаление и аз съм се сблъсквала с тези мании на бг майките, макар, че разбира се не можа да се обобщава. Просто тази мания от "настиването" е някаква психоза там ooooh! И разбира се , аз излизам лоша и безотговорна, че не предпазвам децата от ходене бос или неносене на чорапогащник. Липсата на настинки при децата обаче не е доказателство, че може би не съм чак толкова "грешна". Случаите като твоята приятелка все пак, в такава крайна степен,надявам се са изключение Peace

Летиция, добре завърнала се. бях изключила , че сте на медени пътешествия, чудех се къде изчезна?

чумби, от сега зареждай бутилките и му мисли къде ще ни настаняваш Joy

# 153
Май вече даже съм закъсняла със зареждането на бутилките - ето че Самурайка вече идва! Самурайче, малко далече ми идва този полуостров, но ако имате път в нашата посока (към Сен Рафаел, в посока Ница), да ти дам телефон да звъннеш и да се видим!
 В двора има място за цял палатков лагер, няма проблем с настаняването  Laughing  Иначе Жиенс е много интересно и приятно място - раят на кайт-сърфа, ролковите кънки, колелетата, бебешките колички... Ама ти и в Япония толкова много гости посрещаше?!

Ех, Летиция, блазе ти - ваканция-разгрявка, истинска ваканция, после сигурно и ваканция за разтоварване... това е то да си млада булка! Използувай пълноценно момента!

# 154
Добър ви ден мадами.

Аз се завърнах от моята одисея. Комай един от най-приятните ми престои в родината, но предполагам е заради това, че имах крещяща нужда от ваканция някъде на различно място от тук. Какво по-различно място от тази странна държава България!
Тъй като вече знаех къде да не ходя, ходих главно на тествани от мен места, с приятни за мен хора. И въпреки всичко пак не е цвете.
Според моето скромно мнение Бг.-то е още по-сдухано от преди. Родният ми град се е смотнал тотално, София и тя една сива и безлична. Абе, хубаво ми беше, ама след първата седмица само чаках кога ще дойде време да си ходя, та накрая съкратих престоя с цели 6 дни и тръгнах скоропостижно наобратно.
И ми е мъчно, много мъчно. Няма да пиша защо за да не ви карам да четете това, което пиша след всяко мое ходене там. Пак ще ходя и пак ще ми е мъчно, съдба, какво да прави човек, че се е родил българин.

Срещнахме се със Снупи, аз и надух главата с вайкане и охкане, че тъкмо се бях сблъскала с една българска действителност, която главата ми не побираше. Снупи, абсолютно куул, ми каза, че това е така, няма какво да охкам, стават такива неща. И докато оревавах орталъка, забравих да и кажа колко ми е симпатична и как с удоволствие ще я чакам в Страсбург да пием по една от "мойте" бири  Grinning

Чумбо, какво ти е станало със скайпа? Не съм те трила никога, изчезнала си, а и не мога повече да те открия. Имам две снимки специално правени за теб.

Много се смях на самурайския разказ. Ми да, ето последно в Бг. на 36 градуса на сянка, моя приятелка с бебе на 3 месеца го облякла с боди, вълнени чорапи, жилетка и отгоре одеяло. Аз го гледам, че е изпотено и и казвам - "Абе жена, съблечи го и го остави само по памперс, да диша тази кожа". Тя изпадна в шок от това мое изказване. След това повече нищо не казвах, само наблюдавах, даже гледах и да не мисля много - много.

Кой питаше за Евро Лайнс. Аз с тях пътувах. Много тежко пътуване, едва изтраях, мисля, че повече няма да имам кураж да мина такъв дълъг път с автобус. Но то не е до автобусната компания, просто е много, много дълго и мъчително. Поне за мен.

Мише, със закъснение ЧРД. Да си много здрава и обичана!
На останалите - хубава ваканция!

# 155
Мистик добре завърнала се Sunglasses Познато чувство, на мъка , при завръщането от Родината....Но както казваш, още много пъти ще ходим до там, да се опитаме да гледаме позитивно Grinning
Ние заминаваме след точно една седмица. Вече се замислям за багажите, че сама с двете деца за един месец...

Лека вечер от мен! Аз излизам на ресторант "по женски " с колежките, нали другата седмица затваряме за месец Sunglasses

# 156
чумби с най-голямо удоволствие бих се видяла с вас, ама ние като разпънем катуна и няма да мръднем, поне такова ми е намерението, избирах го да е на плаж къмпинга че да не мърдам никъде!Все пак дали не бихте размислили за една разходчица до тоз красив полуостров...?
мистик моето чувство на мъка ме обзема още от летището - като ме посрещнат "приветливите" панелки в Дружба, които стават все по грозни, а билбордовете край тях все по-лъскави и се получава ефект "Момбай"...което ми напомня Роце ти в кои точно градове щеше да ходиш? България е едно доста абсурдно местенце от планетата и опитите ми да го разбера отдавна са изоставени.Няма нищо по-ужасно от настинка, но деца и бременни да се возаят в коли без предпазни колани - ми то си е съвсем нормално!Татковците да карат като малоумни - ми то си е въпрост на чест едва ли не! Rolling Eyes И си права - не само не трябва да се обажда човек, ами и по-добре да не мисли, че...майка ми ми описа същата картинка като това бебче дето ти разказваш - но с пластмасовото покривало за дъжд отгоре в допълнение към одеалцето и чорапките!На жегата и слънцето!И отвчера не мога да отърся съзнанието си от тоя образ...горкинкото...
Мария К даядо ми, лека му пръст, педиатър с дълга практика, неуморно се опитваше да обяснява на майките, че има вирусни и бактериални инфекции, а не настинки и че чистия въздух и лекия ветрец могат само да му направят добро на едно дете, но не би...Негов лаф беше "българинът най го е страх да не настине и да не се мине!" Но моренцето в България си го обичам, пожелавам ви да си изкарате хубава ваканция!
Летиция страхотно пътешествие!Много романтично и спокойно звучиш, завиждам благородно!

# 157
Ехооо,  добро утро  food010Аз се озовах пак и отново дежурна снощи, сега чакам смяната ми да дойде Wink Вчера се самопредложих да взема дежурството на една разсеяна колежка, която не съобразила, че хем е дежурна хем заминава на ваканс и то с деца точно на възраст като моите. Обещавам (си) обаче , че ми е за последно това лято, вече доста се поуморих, няма да имам сили за ваканцията в Бг Joy

самурайка, мерси за пожеланията! След малко като сдам гарда, и заминавам на Карфур да купувам куфари, че багажи трябва да се стягат. Просто подобрих всички собствени рекорди тази година: и подаръците са купени и багажът има шанс да е събран още уикенда, просто невероятно(обикновено всички правя в наййй-последната минута)

Хайде, включете се, френски мами Sunglassesнещо съвсем забавихме темпото-имаме още само месец да изпишем темата!

# 158
  • пак на Рив Гош
Добър ви вечер от една болна и скапана Роца!

Самурайка, много колоритни гости сте имали (аз се разпознах донякъде в частта за чехлите вкъщи Wink). Между другото, изразът на дядо ти за настинките и минаването, го знам от мой много добър приятел, също лекар  Grinning - може би се предава с тайните на професията.
Питаше ме в кои градове ще ходим. Ще бъдем в южната част на Индия. "Базата" ще е в Бангалор (главният град на щата Карнатака). Пристигаме, оставаме 3 дни (за сватбата на нашите приятели), после пътуването ще е в региона. По план-програма трябва да посетим - природният резерват Мудумалай, Мизор (посещение на храма на биволите и двореца), Шринагапатнам, Хасан (посещение на храмове), Шраванабелагола и обратно в Бангалор. Имаме ден и половина в Бангалор преди тръгване за разглеждане и покупки  Grinning (отсега предвиждам място в багажа за подправки, поне една готварска книга и една-две туники  Laughing). След няколко години (като съберем пари  Laughing) ще отидем на север - Раджастан, Агра и, евентуално, Мумбай. Ще ми се да мога да посетя и Амритсар, и Варанаси (Бенарес) ...
На вас ви пожелавам хубаво време на морето (да се потопите в Медитерането от мен, аз дотам за 10 години не съм стигнала..).  Hug После ще разказвате.

Мария, браво на теб! Остава сега и куфарите да стегнеш навреме  Laughing. Между другото, хотелът ви добре изглежда (минах през сайта им). Дано да улучите хубаво време.

Мистикова, добре завърнала се. Попрочетох малко от преживяванията ти в темата за случките.  Hug
Летиция, добре завърнала се и на теб. Разкажи малко повече за Флоренция (в списъка за следващите дестинации ми е). В парижките аутлети не съм ходила, но според една колежка, си заслужават.

Да ви разправям аз какви перипетии с ваксините изкарах. Нали бях издала забрана на всички вкъщи да се разболява - всички слушат и изпълняват! Добре, ама, във вторник и сряда, моят колега по бюро киха и кашля аз се държа мъжки и не прихващам  Laughing. В четвъртък вечерта след работа се ваксинирам - тифоидна треска, хепатит А, дифтерия и тетанус (оказа се, че противодифтерийната ваксина за възрастни е също петвалентна, като за децата) и лекарката ме предупреждава, че мога да се почувствам отпаднала. Аз нали курназ го раздавам - ай с`я една ваксина ще ме събори - вчера на работа, почвам да кихам е кашлям (също като колегата, който вече беше здрав и хич не се чувстваше виновен  Grinning), вечерта едвам долазвам до вкъщи и днес цял ден спя. Отпадналост, грънци! Като размазан парцал се чувствах, спах поне 10 часа през деня (тъй де, аз мармот ли съм или лукова глава!  Grinning)... едва сега изпълзях. Камбанката, по логистични причини, бе ваксинирана вчера... за нея ще видим утре...

# 159
Леле Роца, как си ги запомнила тези имена на градове  Laughing, даже и едно не мога да се сетя докато пиша сега  Joy Вече нямам търпение за снимките  Sunglasses

Аз да се похваля се возих на мотор, яхуууууу  Laughing до моренцето, много хубаво беше. А как ми се искаше да се цопна, но беше доста бурно  Confused

Мария К, хубава ваканция пожелавам, да си починеш  Peace

# 160
Яаааа, jalana на линия Grinning Браво за мотото, аз май никога не съм се возила Rolling EyesКолкото и да се опитвам да си спомня... На "кое море" бяхте?

Роца, мила, ти ме хвърли в шах...Никога не съм и чувала тези градове hahahaПризнавам, че не съм се интересувала никога особено от Индия, но чак пък толкова.... С нетърпение очаквам да чуя отзивите ти, защото виждам, че доста хора си мечтаят да отидат там (с изключение на мен Sunglasses) и ми е интересно дали реалността отговаря на очакванията.
Иначе бързо оздравяване Hug (ПС: Противодифртерийна ТРИ-валентна ми направиха скоро:ДифТетПолио. Опитват се да пробутат петвалентната за който захапе, но аз отстоях. Разправят, че имало епидемия от коклюш, та затова...но точно коклюшния компонент е най-тежък откъм странични ефекти. Иначе си има едно, дву, три...и тн валентни, до шест. Според желанието на клиента Sunglasses

Аз съм до кривата круша с багажа. Много бързо се самопохвалих. Куфарът е на "отмирисване " на терасата, и май до сряда е неизползваем. Нямах "бюджет " вече за скъп марков такъв, та закупих един супер на външен вид , но китайски отвътре, та миришее на синтетика, не се трае Shocked Всичко ще е в торбички, то вече е ясно. Някакви идеи за отмирисване на куфар Wink?

За Бг иначе били големи жеги Cry както и миналия път в 2007...

Последно: разбрахте ли, че президентът ни Сарко е в болница ? припаднал днес при джогинг...

# 161
  • пак на Рив Гош
Роца, мила, ти ме хвърли в шах...Никога не съм и чувала тези градове hahahaПризнавам, че не съм се интересувала никога особено от Индия, но чак пък толкова.... С нетърпение очаквам да чуя отзивите ти, защото виждам, че доста хора си мечтаят да отидат там (с изключение на мен Sunglasses) и ми е интересно дали реалността отговаря на очакванията.
Иначе бързо оздравяване Hug (ПС: Противодифртерийна ТРИ-валентна ми направиха скоро:ДифТетПолио. Опитват се да пробутат петвалентната за който захапе, но аз отстоях. Разправят, че имало епидемия от коклюш, та затова...но точно коклюшния компонент е най-тежък откъм странични ефекти. Иначе си има едно, дву, три...и тн валентни, до шест. Според желанието на клиента Sunglasses

Знаех си аз, че трябваше да се консултирам с лекар Simple Smile. Ама той мъжът ми купи ваксините, де... карай, свърши, сега съм ваксинирана срещу всякакви страхотии  Laughing
А за индийските градове, да не мислите, че наизуст ги знам - пищова с програмата на пътуването ми беше в отворен в другия прозорец Wink

Слушах за Сарко по новините тази вечер... обясняваха, че се случва при хора на неговата възраст и неговия начин на живот... пък нали е и с млада жена Wink.

# 162
Мария, той мъжо има мотор и е много запален, но мен все ме беше страх, е най-накрая се престраших и не съжалявам  Crazy. Абе то моренцето до нас, ние сме на 20 мин, от него, идея си нямам как се казваше  Laughing

Ти куфара си отмирисваш, ами аз един бански, нали ви бях казала, че ходихме на топлите басейни и там има една специфична миризма на дърво, е сега познайте 2 чифта бански миришат та се не траят, пробвах какво ли не и направо ще се пръсна  Close, сега стоят простнати на балкона до следващото накисване  Simple Smile

Роца, а тази програма ти ли си я правила или организатора е друг  Grinning?

# 163

Слушах за Сарко по новините тази вечер... обясняваха, че се случва при хора на неговата възраст и неговия начин на живот... пък нали е и с млада жена Wink.

Много ме разсмя...мда ....и той 4овек като нас, възръстта не про6тава на никого , въпреки младата жена ... Laughing
.... е сега познайте 2 чифта бански миришат та се не траят, пробвах какво ли не и направо ще се пръсна  Close, сега стоят простнати на балкона до следващото накисване  Simple Smile

Желана ,стига се кахъри бе мила, има лек и за твойта болка Hug - ти4ай утре по магазините ,4е солдите свър6ват ...въпреки кризата .... Peace

# 164
  • пак на Рив Гош
Мамба, аз имах предвид, че може младата жена да го изморява  Wink.

Жалана, програмата, както и цялата организация на пътуването из региона, настаняването и сватбата, са в ръцете на родителите на младоженците (и по-скоро на булката).  Grinning Ние (и останалите гости от Франция) само пристигаме с багажа, апарата и Камбанката  Grinning.

Общи условия

Активация на акаунт