Франция - ваканция! (22)

• 20 162
  • 300
  •   1
Отговори
# 165
Запис и от мен днес!
Утре мие  последен работен ден, уф! Ще закрием сезона с разходка с "Bateaux-mouche" с няколко деца от дневния стационар.

После наистина ще трябва да стягам куфарите...
Момичета, които вече са в Бг: вярно ли е, че имало много комари, и други гадини и най-вече, има ли всички необходими препарати против тях или пак да тръгвам по аптеките?

# 166
Мамба, аз имах предвид, че може младата жена да го изморява  Wink.

Да ,бе Роца , разбрах какво има6е впредвид  Wink...явно ти не разбра аз какво имах ...ама нейсе ... Wink
Момичета, които вече са в Бг: вярно ли е, че имало много комари, и други гадини и най-вече, има ли всички необходими препарати против тях или пак да тръгвам по аптеките?
Мария К.има вси4ко в БГ   Peace- въпреки 4е е Абсурдистан и Булгаристан  Wink.....само те съветвам да си вземе6 препрати от някоя аптека в голям град, но съм сигурна ,4е и на морето 6те има вси4ко необходимо  ...за комарите- да ,има ...за другото незнам какви други гадини има6 впредвид....

# 167
Пфу, докато се наканя да драсна за комарите, Мамбата ме изпреварила. Мен щяха да ме изядат комарите нощес, колко шамара си удрях за десетина дни, незнам. Но незнам така само в моята спалня ли беше пълно или са навсякъде  Wink
Живея на 4тия етаж. Една вечер чух, че нещо шуми на терасата. А аз нали спях с отворена врата на терасата, че да влиза въздух. Ставам аз да видя какво мърда там в тъмнината и гледам някаква черна жаба. Аз нали съм психо, реших, че това е лоша поличба, че ще мра, че тая черна жаба се е качила до 4тия етаж с някаква мисия. Смених стаята за спане и последните дни спях в задух със затворени врати и на вентилатор.
Та да - и комари и жаби, и прилепи има! ( една вечер един прилеп се блъсна в главата ми, изкарах му акъла май...а и той моя )

# 168
 Мария К, има... има.. не е каквото да няма!
Комарите определено са най-малкото зло.Вече няколко мои съфорумки пропищяха от кърлежи.Да не говорим , че и бълхите не са изключени.Никой не обезпаразитява(поне в провинцията)
mystic , а дано пък черната жаба ти е била на късмет Hug

# 169
Пфу, докато се наканя да драсна за комарите, Мамбата ме изпреварила. Мен щяха да ме изядат комарите нощес, колко шамара си удрях за десетина дни, незнам. Но незнам така само в моята спалня ли беше пълно или са навсякъде  Wink
Живея на 4тия етаж. Една вечер чух, че нещо шуми на терасата. А аз нали спях с отворена врата на терасата, че да влиза въздух. Ставам аз да видя какво мърда там в тъмнината и гледам някаква черна жаба. Аз нали съм психо, реших, че това е лоша поличба, че ще мра, че тая черна жаба се е качила до 4тия етаж с някаква мисия. Смених стаята за спане и последните дни спях в задух със затворени врати и на вентилатор.
Та да - и комари и жаби, и прилепи има! ( една вечер един прилеп се блъсна в главата ми, изкарах му акъла май...а и той моя )
Мистик, ама ти не си ли във Франция  в момента ??? Thinking нали каза ,4е си се върнала ...и тези комари ги имате в Страсбург ,4е казва6 нощес....или става въпрос за БГ приклу4ения??
Ние в Нант си нямаме комари,може би само покрай реката ,но ние сме дале4 от нея...в БГ ...мда комарите тръгнаха,но ние пък си тръгнахме за Фр-я и така ...за кърлежите -да потвърждавам има ....за бълхите , да съ6то ,но да 4укна на дърво ,нито една от тия гадинки не ни полази ....Прилепи не съм заси4ала...жаби - ами то жаби има навсякъде ...
Мари Рус - обезпаризитяват ,ама всяка об6тина за себе си ...та кой както може се справя... Whistling

# 170
Абе Мамбо бре, от няколко дни съм тук, ама нали Мария пита за комарите, аз реших да кажа, понеже много шамари си бих нощи наред, как един не смачках незнам.  Grinning

Днес звъня на една приятелка французойка да ходим да ядем наобяд и тя ми вика по тел. " на ваканция в България съм, във Варна". Щях да падна  ooooh! Казах и да дава бакшиши и да не мисли, за да е по-добре.

# 171
Абе Мамбо бре, от няколко дни съм тук, ама нали Мария пита за комарите, аз реших да кажа, понеже много шамари си бих нощи наред, как един не смачках незнам.  Grinning

Мда ,де, и аз тъй разбрах ...ма писа нощес -та тва  нощес..викам си- брей , в Страсбург кви комари български .... Laughing

# 172
Момичета, благодаря за отговорите и споделените неволи около бг буболечките... WinkМоята дъщеря има нещастието да ги привлича особено много и е много чувствителна при ухапване. Получават и се едни огромни рани с мехури. Миналата година на морето (тук във фр)беше  дори на антибиотик и с превръзки и дълъг панталон на плажа Sad...Та тази част от ваканцията ме притеснява доста. Да не говорим, че днес получи същите миналогодишни мехури и пак е с едни марли и лепенки, антибиотика все още се колебая, но ето, че още на френска земя започват проблемите с комарите.....
Мистик , припомни ми, че жабите са неразделна част от къщата ни в Първомай Laughing
Мамба, и ти ли се завърна? Проблемът ми е, че няма да съм в голям град и се надявам аптеките да имат всичко необходими (нали в провинцията проблема с гадинките е още по-голям....

Пътувалите с Луфтханза: колко кг  багаж могат да имат децата над 2 г. ? Аз считам, че е като за възрастните, дано не съм в грешка, че не знам какво ще правя с багажа на летището hahaha

# 173
Мария, не знам за комарите, но много било горещо в БГ сега - пък в Първомай като знам какви специални жеги са... та може би поне жаби няма да има Wink Между другото, Сашо също ще ходи скоро до Първомай с баба си и дядо си, но най много да е за два дни, че вече нямаме там собствена къща. Все пак не изключвам възможността да се засечете някъде.

Да ви кажа, понеже сега приключихме договора с нунуто, установих че тъй като са на договор за неопределено време, като го прекратяваш, все едно че ги уволняваш, та трябва да се изплатят неустойки - май така се казва, т.е. около един месец пълна заплата (плюс ваканциите де). Не че имам нещо против да са осигурени нунутата, но ако през годината им се случи да сменят няколко деца, значи всеки път ще получават по една заплата за няма нищо...  Просто ми е странно, след като толкова професии работят с години наред по срочни договори, точно пък за нунутата защо така са го измислили Thinking

# 174
Мария К.ти от Първомай ли си ?...бях там по работа преди един -два месеца ... Wink
Ина4е откуде да съм се завърнала- ...?аз сега пак заминавам -във ваканция де,но не  в БГ .(ходенията там не ги броя).
За Луфтханза - да имат право на кг.  багаж  децата колкото и възрастните.
Сhumbi -интересно това за нунуто ,но е нормално ,имайки впредвид ,4е от едно дете тя не си прави заплата 1000евро примерно,а трябват 4 деца минимум ,поне тук при нас е така ...пък и невиждам за6то да се дискриминират и за тях да има разли4ен статут,друг е въпроса ,4е малко работодатели спазват договори,неустойки , пла6тане на ваканции и тн...

# 175
Честит Рожден Ден на Гогата на Мария !

Да  жив и здрав, късметлия и умник, и да е все така чаровен! Весел празник днес, приятели!

# 176

Момичета , черпя виртуално, днес "официално" съм рожденничка. Минути преди полунощ съм родена между 29 и 30-ти и празнувам и на двата дни, че знам ли може часовника в родилното да е бил изостанал  Wink
 Ние все още сме в ремонт и вкъщи е нещо страшно, от освежителен стана основен ремонт, а заради моите алергии  продаваме и почти всички мебелите на мъжа ми, които откровено не понасях.  Вече са в "готовност" складирани в коридора и стаите Crazy единствено на балкона има въздух и тук съм се изнесла с лаптопа .
 Гледам за комари си говорите. Ние живеем близо до канала, който пресича целия град и добре,че живеем на висок етажи поне вкъщи нямаме. И аз съм с алергия към ухапванията на тези гадинки и единствено дълги панталони ме спасяват. От ухапване ставам на буци, след това на лилави петна, които избледняват за няколко седмици. В Италия комарите бяха особено жестоки...още имам белези.
Роца, за Флоренция обещавам да  разкажа следващия път и ще кача снимки .
Хубав ден желая на всички !  
Редактирам се . Чак сега от Сбъдваща разбрах, че и Гого на Мария е рожденник Simple Smile  newsm59
Да е жив и здрав и много много весели емоции !
Мария , приятно  изкарване на черноморието и дано да имате късмет с обслужването !

# 177
Честит рожден ден на Летициа и Гого! Все хубави неща им пожелавам!   bouquet

Чумбе, дай ми един мейл, че да ти пусна двете снимки дето специално заради теб съм ги правила. Нали ти казах, че в скайпа си ми изчезнала и не мога да те открия повече.

# 178
Благодаря за пожеланията, много мило! Hug Ние се връщаме от Jardin d'acclimatation, децата изкараха, мисля, чудесно-опитаха от всичко:отиване и връщане с ретро влакчето, 15 манежа #Crazy, но нали е празник....пикник...Сега спят, а ние се готвим за двете гостенчета.
Летиция, честито! Желая ти всичко най-прекрасно  bouquet

# 179
Мария, честито пораснало детенце! Много  игри, бели и приятни преживявания в България!   baloni И весел празник!

Честито и на Летиция! Леко привършване на ремонта и още много ваканции!  bouquet

И свекървата има днес рожден ден, да ми е жива и здрава - тъкмо мъжа ми донесе подаръка, бяхме решили да е готварска книга и той е намерил "Ma cuisine anti-âge" Grinning Дали ще й хареса..

Общи условия

Активация на акаунт