Франция - ваканция! (22)

• 20 136
  • 300
  •   1
Отговори
# 180
Ехоооо! Здравейтв от Бг  земя! Пътуването ни мина добре, като се изклиучи, че на летището някоя слънчасала мома си беше объркала сака с моя и трябваше да чакам два часа да се сети и да се върне и ми го донесе...Засега се адаптираме, децата като гледам по-лесно...

Защо не пишетет в мое отсъствие? Sunglasses

# 181
Здравейте момичета,аз малко ще нахлуя в вашата темичка /ида от английската ама само да ви питам нещо и ще си ходя  Joy/

С моя приятел обмисляме 2 дневно посещение до Франция-Париж ,та бих искала да попитам ако някой може малко да ме насочи,към хотел /нямам никакви претенций ,ще сме за 1 или 2 нощувки/само въпроса е да е близо до центъра ,там където са най -интересните неща.. Blush
Горе-долу прочетох  линковете който сте пуснали ,ама ако трябва да съм честна нещо не ми стана ясно /това с хотелите/.
И как е името на центъра смисъл как се казва улицата  Embarassed
Абе ще съм благодарна ако ме насочете.
Благодаря Ви много
 Hug Hug Hug Hug

Последна редакция: сб, 01 авг 2009, 00:52 от mimaa

# 182
  • пак на Рив Гош
Мимаа, "център" в Париж е широко понятие. Има Париж и предградия  Peace. Всичко, което е затворено в околовръстното шосе (Boulevard Périphérique) е Париж. После започват предградията, като границата изобщо не е от ярките. В това отношение доста напомня на Лондон (и там не забелязах обособен "център", където е съсредоточен целият живот). Самият Париж е разделен на 20 района (arrondissement, arrdt), които започват от Сена и Лувъра и номерацията върви като охлюв в посока на часовниковата стрелка. Ето една карта на с основните забележителности и районите, за да добиеш по-ясна представа - http://www.parisholidays.fr/images/plan%20paris%20monuments%20-%20immeuble.JPG
Това, което донякъде би отговорило на понятието "главна улица" (с хиляди условности) е Шанз-Елизе (Champs-Elysées) и продължението и, rue de Rivoli. Шанз-Елизе започна от Триумфалната арка, слиза до плас де ла Конкорд (place de la Concorde), минава до градините на Тюйлери (jardin des Tuileries), покрай Лувъра (Palais du Louvre), недалеч от нотр-Дам и стига до Chatelet-Les Halles (квартал с голям търговски център). Хотел в тези части не ви препоръчвам, защото са ужасно скъпи (например в близост до Шанз-Елизе се намират небезизвестните Плаза Атене, Жорж V, Крийон, Риц  Grinning). Не се притеснявайте да вземете хотел около Операта Гарние (9-ти аррдт), Бастилията (11ти аррдт), Латинския квартал (6-ти аррдт) или Монпарнас (14-ти аррдт) в зависимост от бюджета ви - метрото в Париж е редовно (ако няма стачка), работи от 5 сутринта до 1 след полунощ, и човек не би трябвало да има проблеми, ако избягва опредерени квартали. Аз лично не бих препоръчала хотел около спирката на метрото Chatelet-les Halles или около площад Пигал (но аз съм известна със "снобските" си предпочитания към левия бряг на Сена  Laughing Wink). Не се притеснявай, дори и ако не сте до Айфеловата кула, за 2 дни можете да видите основното в Париж.
Иначе хотел точно не мога да препоръчам, защото за последен път съм отсядала в хотел преди 10ина години (беше на една от любимите ми улици, rue Daguerre в 14-ти аррдт). Може да прегледаш тези две теми в подфорума "На път" - там момичетата бяха споделяли впечатления за хотели:
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=365079.0;all
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=236211.0;all

Мария, приятно изкарване на родна земя ихубаво време на морето  Grinning.
На мен днес ми се наложи да ходя на спешен "шопанж" до Париж, добре че приятелка-съфорумка прояви разбиране и удари едно рамо, та да не се мотая сама по магазините  Laughing
Чумби, свекърва ти хареса ли книгата-подарък?

# 183
  • Бургас
Сега и аз ще се мушна във вашата темичка с подобен въпрос.
Средата на месеца ми предстои любовна почивка loveuuu. Любимият ми каза "Избери си някъде по Лазурния бряг и отиваме". Ха сега де, да избера, ама къде по-точно. Ще ми помогнете ли?  Praynig Цяла вечер блея в сайтовете, но по-добър съвет от хора, които са там няма. Двоумя се между Монако, Ница и Кан, защото и трите са наблизо и в който и да оитдем, ще можем да си правим екскурзии до останалите два. Клоня най-много към Монако, ама там  #Crazy Money - много мангизи за едно легло... И в крайна сметка, който и да избера, има ли забележителности в тези райони, освен плажове и разходки с яхти. Да ми помогнете с курорта, пък после ще ви черпя със снимки, или каквото кажете, ако има мами там и среща можем да си устроим.  Peace

P.S. Je vous souhate une bonne nuit. Bises... 

# 184
Madleine 
Мисля , че най - добре е хотел в Ница . Там са по евтини , а и е по средата ... Mercure или http://www.all-seasons-hotels.com/fr/hotel-6991-all-seasons-nice … x-port/room.shtml    имам добри впечатления, а и е в центъра на ница близо до всички ресторанти дискотеки и културни мероприятия...Има доста неща за разглеждане  Simple Smile Зависи вие от какво се интересувате , но ако харесвате аквариуми непременно отидете в http://www.marineland.fr/  на мен специално много ми хареса  Simple Smile В Монако съм ходила В Океанографския музей , също беше интересно ... Във всеки хотел има брошурки с реклами какво може да разгледате и посетите ... Остров Corse също е атракция  Simple Smile Приятно изкарване на Cote d 'Azure  Wink

# 185
  • Бургас
Избрахме Монако все пак и хотелът ще е http://www.starwoodhotels.com/lemeridien/property/overview/index … l?propertyID=1921. Може да си наемем кола или с автобус до Ница и Кан, милият искаше на най-тузарското място. Цените на стаите  #Crazy ooooh!, ужас не се живее, но в името на любовта... Само нещо със самолетните билети не мога да се справя - няма самолети до Монако, а били до Ница, но пак не мога да намеря подходящи - ще летим или от Варна, или от Истанбул. Някаква помощ за билетите?

# 186
Здравейте от мен, аз не съм писала от мноооого време, но нещо все не успявах да стигна до тук  Laughing, та доста съм позагубила края (то не че преди бях много в час де  ooooh!)
Ние уж бяхме тук за малко, от март месец все казват, че проектът, по който работи мъжа ми свършва скоро и няма да има друг и така и все не свършва и сме тук поне до 20 септември май. Аз по цял ден се занимавам с малката и не ми остава много време за компа. Тъй като не мислех, че ще се заседим тук толкова, така и не се заех да уча френски и ми е много кофти, че нищо почти не разбирам. Е, понаучих някоя и друга дума, чат-пат разбирам за какво ми говорят, ама само до там  Confused

Гледах много снимки, всичките много интересни, не мога да ги изброявам, че ще пропусна някой.

И много поводи за празнуване е имало - така че честити празници със закъснение на всички   bouquet

Чумби, а вие къде точно сте? Ние мислехме да ходим до Сен Тропе някоя събота или неделя, до там няма директен влак, а се слиза в Сен Рафаел, вие там някъде ли сте? Ако искаш може да се видим, ако решим да ходим скоро  Simple Smile

Видях, че Галандри е в Ница - аз ходя дя там от време на време на пазар, може да се уговорим да се видим, ако си се върнала от БГ вече (честит ви нов член на семейството   bouquet)

Madleine, аз живея точно до Монако, вие кога ще идвате на почивка и за колко време? И до Ница и до Кан можете да отидете или с влак или с автобус. Автобуси до Ница има много често, билетчето е 1 евро и пътува около 40-50 мин. До Кан няма директен автобус от тук, трябва от Ница да хванете. Влакът стига по-бързо, мисля че за 20-25 мин. е до Ница, а до Кан около час (или малко повече, но е директен и има доста често) - струва 4 евро до Ница, до Кан не знам точно, но към 8-9 евро ще е може би. Кола също можете да си наемете, има из града няколко агенции за коли под наем, не знам как са цените обаче  Rolling Eyes
За самолетните билети - лети се до Ница. Ако искате от Варна ще трябва с 2 смени - в София и Цюрих/Мюнхен/Франкфурт/Париж. Ние като си ходихме до БГ летяхме в едната посока с Луфтзанза през Мюнхен, а после със Суис през Цюрих, това до София, после отделни билети с БГ еър до Варна, така излиза доста по-евтино. Последно като ни идваха гости от БГ летяха със швейцарските и в двете посоки и билетите излязаха към 450 евро мисля  newsm78, плюс още 160-170 евро за София-Варна. От Истанбул нямам идея кой лети и как стоят нещата. От летището до тук можете да хванете автобус 110 - струва около 17 евро, ако искате директен, но зависи и в колко часа кацате. Има и по-евтини варианти, но отнемат повече време, ако те интересува, ще ти кажа  Grinning
Дано съм ти била полезна, ако има още нещо - питай  Hug

Хайде, че много се разписах нещо, ще се постарая да се включвам по-редовно занапред.

Ето снимки и от нас, който има желание да гледа: http://knencheva.multiply.com/

Весело изкарване на всички, които са на почивка или им предстои, ние още не сме планирали, защото не знаем още докога ще сме тук и накъде ще ходим после  Crazy
Чао от мен засега  Hug

# 187
  • Бургас
Много съм ти благодарна kupa, толкова полезна информация ми даде   bouquet. Може би пак ще имам въпроси близките дни...

# 188
Привет от почти брега! Морето работи с пълна пара, за съжаление не мога да стигам често до него и си умирам от яд.
 Леле, скоро и Роца ще духне за Индия и съвсем ще намалеем старите муцуни. Добре че има  ре-появили се!

Kupa, ние наистина сме близо до Сен Рафаел и до Сен Тропе (горе-долу посредата, само че не по брега), но точно в този период съвсем приятелски те съветвам да не се опитвате да ходите до Сен Тропе. Около Монако не е ли същата навалица в момента? Най-добре след края на август, че и по-нататък, ако още сте тук. Ще се радвам да се видим. Аз вече те видях на снимките -  ама това коремче на снимките твое ли е? Второ бебче ли очакваш? Много е сладка тази малка Габи! Hug

Роц, свекървата си взе книгата на планината да си я чете - току виж се върнала толкова подмладена, че да не можем да я познаем. А ти разучи ли какво е времето в този район в момента? Гледах малко снимки в Гугъл Ърт (ей, покрай теб ще поизуча географията) - страхотни храмове и толкова екзотика..! Айде, че не остана, лека подготовка!

Мария, ехо... как е, приспособихте ли се?

# 189
Чумби, не е мое коремчето, на сестра ми е  Simple Smile, тя чака бебе всеки момент, на нас ни е рано за второ още  Laughing
А за навалицата - ами то тук винаги си е малко или много навалица, сега не ми се струва по-различно  Rolling Eyes Само покрай формулата беше лудница. Но ще видим, може и да го отложим ходенето за по-нататък, ама като не знаем дали ще сме тук, пък ни се иска да отидем  Crossing Arms

Madleine, радвам се че съм ти била полезна  Hug

# 190
  • Бургас
Отнови писах на лични, kupa,  защото съм малко притеснена. Много почиващи в това Монако бе #Crazy

# 191
Да се разпиша и аз че сме пристигнали успешно, повече от успешно дори - по пътя нямаше почти никакви коли та не сме спирали и за 1 минута освен за пиш паузите, които съчетахме с купуването на винетки. Пътя почти навсякъде беше перфектен, само в Германия доста ремонти имаше, но през там минахме вечерта и си спистихме вероятни огромни задръствания, за сметка на това в България и по-точно околовръстното на София ни взе животеца, та живи здрави пристигнахме за почти невероятните 26 часа от Анже до родния Асеновград  Simple Smile море и обиколки из страната тепърва ми предстоят така че ще пиша пак явно, надявям се да сме на местенца по различни от често срещаните (както ми представи България една приятелка наскоро завърнала се) силикон, мускули и чалга  Joy Приятна ваканция на всички

# 192
Може да си наемем кола или с автобус до Ница и Кан, милият искаше на най-тузарското място.

Shocked

Да се изфукаш ли пишеш тук щото ако беше по умна щеше да се сетиш че има гугъл за тия неща.

# 193
  • пак на Рив Гош
Много почиващи в това Монако бе #Crazy
Мадлен, из целия Лазурен бряг август месец е пълно с народ. По традиция още от 50-те години (когато много заводи са затваряли и са пускали служителите си в отпуска), във Франция август месец е мъртъв месец - всичко живо е по почивки. А и тази година май французите предпочитата да си останат във Франция вместо да пътуват в чужбина, заради кризата - или поне така си го обясняваха едни интервюирани по телевизията тия дни.

Купа, много хубави снимки  Grinning. Антиб изглежда приятен град. А Габи е бонбон!  Hug

Дюк, много бързо сте пристигнали! Приятна почивка на родна земя!  Grinning

Чумби, и аз така гледам по Гугъл Ърт, че почти нищо не знам за този щат... наваксвам и с малко четене  Grinning. Нашите приятели на сватбения си сайт са постнали изключително подробно описание на обичаите и традициите, както и цялата символика на сватбената церемония. Та и с това се просвещавам. Времето се очаква да е около 30-33 градуса, не много влажно, мусон още не се очаква. Хотелът ни изглежда страхотно (не знам защо се сетих за двореца на махараджата от втория епизод на Индиана Джоунс  Wink).
Но, докато дойде времето за заслужена почивка, имам още 4 дни на работа... бууууу...

# 194
  • Бургас
Може да си наемем кола или с автобус до Ница и Кан, милият искаше на най-тузарското място.

Shocked

Да се изфукаш ли пишеш тук щото ако беше по умна щеше да се сетиш че има гугъл за тия неща.

И 5 Гугъл-а да има, по-изпитан и сигурен метод от това, момичетата, които живеят там да ми кажат няма. И не, не се фукам, а споделям.

Кupa, мисля че ще ти донеса поръчките Simple Smile, само стискай още малко палчета  Hug.

Общи условия

Активация на акаунт