АПРИЛската дружина нова радост в редиците си има!

• 14 779
  • 297
  •   1
Отговори
# 240
Тодоранче, браво че Марта е по-добре!  Hug
Аквариелче, не се притеснявай за дъвченето, щом и педи ти казва - няма страшно. Peace
Хелън, тия дни от жегите ли тука, не знам, ама спането е ад... Рев,рев,рев, няма успокояване, нито на ръце, нищо...
Мусито, дай снимка на легълцето и на тия прегради. Че и аз мисля да местя Лидия от креватчето в легълце. Да има прегради, които да се махат, слагат.... Ама как ще стане номера?!?
Ние бяхме на ваксина последно на 29 май и на консултация, беше почти 9 кг.... Laughing Какво да ви кажа... Има ли по-слабинки от нас? #Crazy

Ето малко снимки от сутрешната ни разходка:

# 241
  • Някъде на път....
Леле, страхотни снимки,момичета!  Hug
Аз почти нямам време за форума, Петър вече е във ваканция и по цял ден играем и се забавляваме!
Влизам само да ви попрочета набързичко!
Много ми липсвате!  Hug

# 242
Ех,морееетооо...е, супер без деца  hahaha
Изкарахме страхотен уикенд във Варна, Каварна и околности - абе до Шабла стигнахме. На плаж не че ходихме де, ама кръчмите бяха уважени.
Много, ама много ми хареса нощна Варна  Wink

# 243
Такаааа Ася не се е включвала и никой не пише-АСЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯ бърззо идвай че пак я закъсахме,ше ни изфърлят ут форума.
 Лассиииии душа вие в рая сте ходили,как можа ваобще да си помислиш да се прибирате.Ама пък кака ни Ема цяло ревю ни изнесе,ти един куфар само за нея ли носи,но не беха шапки,то не беха бански,замая ми се главата,все едно модно списание гледах  Wink ма така са те плейбои моделите,да свикваме ние.Наситина всичко изглежда върха,пък другия път дано сте запомнили къде е дупката на Ема и да продължава да копае.
 Ева-мери ти ли питаше за храненето и движението междувремено- и ние сме във вашта група,ако искам да яде,въпреки че и това много ме оправя напоследък.
 И аз дадох своя глас вчера и се надявам да се раздвижат малко нещата в обичаната ни държава,че както има една поговорка "тя рибата се вмирисва от към главата" и ние така яко сме се вмирисали ,въпреки че мога да се контрирам с друга поговорка " на младо прасе и на нов шеф да не се радваме,че не знаем каква свиня ше излезе"  ,ама дано Бат Бойко опровергае малко очакванията на всички,и дано да не му подлагат много спънки.
 по повод морето и аз винаги много съм го обичала,ама много,мечтата ми е да имам хотел на морето( е това е най-смелата - бахти колко съм скромна) и много се радвах като заминавахме на към БУргас,ама неведоми са пътищата Божии.От малка и аз не съм мигвала като затръгваме,то 10 дена преди това си приготвях багажа,и цяла нощ не мигвам,то са едно пеперуди пърхащи в корема ми,то е чудо. Всъщност аз нали съм си селско чедо,много се вълнувах нашите като ни водеха и по София,и насам и натам ,а не мога да кажа че рядко е било,водили са ни често  и всеки път е било едно и също-трепети, трепетиии.Малеее а пък като ми купеха нещо като бяхме малки,примерно ,редовно ни водеха в ЦУМ там на 3 тия етажа ако не се лъжа бяха детските работи и като ми купят нещо и вечер си го слагах  така на столчето че да си го гледам постоянно,МНого мили спомени.А сега когато сме затрупани от всякъде и с всичко ,едва ли Калина ще се радва така,на някой  обувки примерно.
 Всички дечица толкова са порастнали   bouquet
 Хайде чао ви за сега

# 244
здравейте.ние днес бяхме на консултация,но Оливия само с влизането в кабинета и ревна-ама и тия сестри са за бой-плашат децата с тия бели манти и маски на лицата... #Cussing outе както и да е-успяхме криво ляво да я измерим та сега сме 83см и 11.200.сисе-нали имаше табличка на 1 стр.където слагахме размерите,а сега не я виждам Blushще сложа и малко снимки в нашето бебешко албумче,че доста изозтанах.сега спинкаме,а аз дремя тука hahahaхайде лек ден от мен.

# 245
Здравейте, момичета! При нас нищо ново. Днес ще взимам час за прословутата страшна ваксина, че докато се наканя пак ще се продрискаме Simple Smile или не дай си боже нещо друго. Лилито и тя реве още с влизането в лекарския кабинет, но явно е нормално, вече може би помнят предишния път. Ох, на моменти доста лудвам с тия деца - Васко не ходи вече на ДГ и с двамата е уморително и ужасно изнервящо  Tired.
Леси, страхотна почивчица сте си направили, благородно ви завидях за възможността да отидете на такова красиво място, а Емата е голям сладур, много е красива.
Ехмея, права си, морето е супер без деца, който може да си го позволи. Това не ни се е случвало от далечната 2003г. Simple Smile
Да се похваля - купихме си нова миялна - голяяяма 60см. Старата нали остана на свеки и тук от месец и половина бях по пет пъти на ден пред мивката да мия чинии, но вече край, баста, финито и т.н. 
Хм, тук преди минути гърмя като на буря ама за съжаление пак ще се разминем с дъжда. Хайде чао, отивам да положа морно тяло на дивана!

# 246
  • София
Здравейте мацки,гледам хубаво сте поразмърдали темата!Браво на Ася,най-накрая запозна пловдивската група! Тия за морето,че като ти е до колене,не те влече да ги нямаме. Толкова много го харесвам,че направо загивам.Дори да няма време за плаж,пак е гот да усещаш морския бриз.
Ласи,страхотна морска сирена е тая Емонция, предполагам покрай мохитото е забърсала и някое гадже.
Ние се върнахме миналата седмица от Гърция и съм много доволна от почивката и от Рада,на нея водата и хареса, но не прояви интерес към пясъка. От есента сме "ученички", как ще се справим като сме залепени една за друга, дано да мине по-леко!
Хелън миналата седмица сложихме първата доза синфлурикс, от странияните ефекти се появи зачервяване на мястото,мина за около 2 дена.
Хубава и не толкова дъждовна седмица!

# 247
Хайде да попиша и аз,че имам 5 свободни минутки.
Да ви кажа и аз вчера гласувах.Бяха отворили една секция в един град на 40 км.от тук,та се засилихме.Ами,какво да ви кажа,народ,народ...в 13:30ч.,когато минахме, в урната почти вече нямаше място-едва влизаха бюлетините.А най-приятно ми стана,когато разбрах,че който е с малко дете не чака на опашката,а влиза направо!Та, минахме бързо Laughing
Исках да пиша и по други теми,но ми свършва времето,понеже обядвам и пиша,то петте минути минаха...Ако мога довечера ще пиша пак ThinkingЧао Hug

# 248
  • Варна
Здравейте, не съм писала отдавна и последните 2-3 стр ги прочетох по диагонал, за което ще ми извините, но направо луднах тия дни  Confused Confused Confused

От една седмица не мога да си позная детето, миналата седмица поддържахме три дни Т между 37 и 38 градуса. Водих я не лекар, гърлото е чисто, диагнозата беше зъби, и по-скоро един, защото аз не виждам повече избиващи. От петък няма Т, но е ужасно кисела, раздразнителна, почти постоянно плаче и мрънка, вкл и през ноща, не иска да яде - ако успее половината да хапне, направо банкет вдигам, постоянно иска да я взимам и се гушка в мен... и прословутия зъб още не е избил, а с татито вече сме на ръба на нервите и силите си. Тази вечер преди да я изкъпем, един час се гушка само в мен, въобще не иска да стои на краката или на дупето си, само лежеше по леглото, а днеска специално ми се струва по-сънлива от всякога. Сутринта стана в 6, като до 8 не спря да реве, после заспа около час, на обяд спа три часа и половина, и тази вечер заспа в  21,30, което е супер необичайно за нея. Въобще не е онова дете, което имах преди десетина дни. Ако щете ми вярвайте, днес си взех валидол да си имам под ръка, щото не се издържа...
Блонди и Ласи да кажат има ли диагноза за нашите оплаквания, вече почвам да си мисля че му има нещо на детето, а ако наистина е зъб и това е само 5, господ да ми е на помощ от тук нататък  Cry Cry Cry

Лурдес, не се тревожи, и ний сме от вашия калибър. Утре сме на консултация и ще дам точни данни, но след тази седмица на неядене, не очаквам никакви плюсове.

Оплаках ви се, мога да ходя да си лягам.... лека ви нощ  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

# 249
Здравейте банда и команда  Laughing

Сори, че не съм писала от 100 години, ама Бобката за 10 дни ми се разболя 2 пъти, първия път добре мина за 2 дни, кажи речи само, ама втория път 3 дни не свали темпретаурата, накрая само стенеше горкия, нямаше сили даже да заплаче  Confused, та доста ми се изправиха косите.... Вече е добре обаче, май изкара прословутия вирус с обрива - т.е. сега има само обрив.

Дидиморке, от кога ме гложди, че не ти отговорих, нали пита за детегледачките. Какво да ти кажа, който и да гледа твоето съкровище, все ще намериш забележки, не е както да го гледа мама. Нашата жена е много мила и добра и Боби си играе много с нея - радва и се като я види сутрин, ама ето на за 10-ина дни два пъти преболедува детето....Тая седмица ще остана аз с него, да укрепне. Така ме гризе съвестта, че не се грижа аз за него, а го поверявам в ръцете на някой друг. Мисля си например, че ако се организирам по-добре ще мога вечер като си легне Боби да работя или пък през деня, когато заспи, ама не ми остават сили и така....От септември имаме нова жена, защото тази няма да може да продължи след лятото. Дано и с нея да свикне. Също така си мисля, че детска ясла е по-добрия вариант, от колкото сам в къщи с чужда жена, обаче мен ме притеснява,че Бобката доста боледува тази зима, ако укрепне следващата, на пролет на 2 годинки ще го дам на ясла. Мисля си, че ако е с други деца ще му е по-леко, защото той е контакен и обича лапетиите.

Ася, много се радвам, че имаш желание отново да пише в нашата тема, ние сме едно семейство  Hug Момичетата са прави, че напоследък нашия форум не е това, което беше...За съжаление много хора се отказаха да споделят, защото се чувстват не разбрани, а как ми липсват старите времена, когато бяхме толкова задружни....

Ласси, ама много хубаво сте си изкарали.Емма е възхитителна. Голяма красота  Hug Направо се размечтах  Hug

Нашата страшна ваксина мина и не разбрах дали имахме последствия, защото Боби имаше всички изброени реакции, нали изкара вируса с обрива  долу горе десетина дни след ваксината почна цялата работа newsm78

Галке, Хелън, дано скоро се успокоят Сашето и Еличка  Hug

Диди, страхотни спомени от детството  Laughing
Аз пък си спомням как баща ни като пътуваше за София винаги ни носеше банани и замразени къпини посред зима. Веднъж си бяхме поръчали дървено сабо - ей като видяхме, че е намерил и ни го носи, няма такава радост. Цяло лято играхме със сестра ми на ластика с тия дървени чехлички и така се кефихме , че тракат на плочките.

За живеенето на морето, какво да ви кажа, аз най-много от всичко искам вече да живея на чисто място -  с море без море, както дойде. Искам детето ми да диша чист въздух и да се разхожда по чисти улици...Ама скоро не се очертава да се преместим от София, а пък и това дето го искам (за въздуха), освен в в някое Родопско село да се изселим или пък в Швейцарските Алпи, незнам как ще ми се сбъдне  newsm78

А, да бе, това е последно - нямам отлепване на сакчето, всичко е ок. Бременна съм си и корема ми расте здраво, вече ми личи и не може да се скрие  Laughing

# 250
Alokazia и  ние сме горе долу така.

И  Сияна иска само да се гушка от 2-3 дена и е   доста кисела все нещо  мрънка. Но нямаме Т и  горе долу хапваме. И  понеже  вечер не си хапваме супичката а само  нещо  дребно  от нашата вечеря и  се буди към 2-3 ч да хапне. А през дена спи по най- много  час и половина на обед и  сутрин по 30- 40мин.

Лурдес много  сте сладки. А за кг ние сме още по слабички- края на  май и бяхме 7.400кг. След 10 дена сме на консултация та ще видим колко  сме качили дано  да сме поне над 8кг.

Чао от мен и лека вечер на всички

# 251
А3 не 3нам моите колко тежат, тук не се мерят така редовно като в БГ. Преценявам на око, че всичко е наред. Вчера най после намерих на една детска площадка мами с деца на нашата въ3раст, иначе все сами си играят... Все се питам къде са тия жени. По гости ли ходят, по мага3ините ли? Във всеки случаи местните са доста ре3ервирани и ако се съ3дават приятелства то са с мами от чужд прои3ход (Полша, Турция и т.н.) или с германки, които не са от Бавария. Най добрата ми приятелка тук е германка от северната част на страната  Stop

# 252
Вчера най после намерих на една детска площадка мами с деца на нашата въ3раст, иначе все сами си играят... Все се питам къде са тия жени. По гости ли ходят, по мага3ините ли? Във всеки случаи местните са доста ре3ервирани и ако се съ3дават приятелства то са с мами от чужд прои3ход (Полша, Турция и т.н.) или с германки, които не са от Бавария. Най добрата ми приятелка тук е германка от северната част на страната  Stop

Лале, тука е същото - Люксембург Whistling Площадките в нашето село са празни, от време на време дойде някой, основно от Източна Европа и това е. Според мен тука повечето живеят вкъщи, а отзад винаги имат двор, който е оборудван с люлки, пързлаки, пясъчници, така че децата сигурно там си играят... Да не говорим, че и тука местните са много важни и не завързват контакти, обикновено събота-неделя сама си кукувам в нашата градинка (верно че сме на село, ам авсе пак). През почивните дни всички обаче ходят в големите градски паркове, там става наистина готина лудница от дечурлига. Crazy

# 253
  • Popovo
Здравейте, не съм писала отдавна и последните 2-3 стр ги прочетох по диагонал, за което ще ми извините, но направо луднах тия дни  Confused Confused Confused

От една седмица не мога да си позная детето, миналата седмица поддържахме три дни Т между 37 и 38 градуса. Водих я не лекар, гърлото е чисто, диагнозата беше зъби, и по-скоро един, защото аз не виждам повече избиващи. От петък няма Т, но е ужасно кисела, раздразнителна, почти постоянно плаче и мрънка, вкл и през ноща, не иска да яде - ако успее половината да хапне, направо банкет вдигам, постоянно иска да я взимам и се гушка в мен... и прословутия зъб още не е избил, а с татито вече сме на ръба на нервите и силите си. Тази вечер преди да я изкъпем, един час се гушка само в мен, въобще не иска да стои на краката или на дупето си, само лежеше по леглото, а днеска специално ми се струва по-сънлива от всякога. Сутринта стана в 6, като до 8 не спря да реве, после заспа около час, на обяд спа три часа и половина, и тази вечер заспа в  21,30, което е супер необичайно за нея. Въобще не е онова дете, което имах преди десетина дни. Ако щете ми вярвайте, днес си взех валидол да си имам под ръка, щото не се издържа...

Оплаках ви се, мога да ходя да си лягам.... лека ви нощ  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

Така като чета, все едно за моето дете си писала. Температурата стигна до 39 , направо ми се взе акъла. Но на Гого му избиват три кътника едновременно. Единия е готов остават два.
Започнах да пасирам храната защото не иска да дъвче, явно го боли много венеца, не че имаше голяма полза, но все пак хапна малко.
Док каза да мажа с "Лидокаин" било по добре и с по голям ефект от разните там други бебешки гелчета за венци.

# 254
Alokazia, koketka, никак не ми се струва вероятно да се вдига такава температура от никнещи зъбчета Thinking
И Христиан беше с много висока температура три дни и накрая се обрина - педиатърът ни каза, че е розеола или "шеста болест". Пламен на същата възраст я изкара пак така с висока температура, но обривът беше много лек - по шийката и около ушите, малко на гръбчето, а Христиан направо целия е покрит без ръчичките и крачетата. Изглежда си направо шаркав. Кво беше това чудо, ужас.
Тодоран, много съжалявам за притесненията, през кото сте минали. Като препатила да те питам - каза ли каква е причината да се появи бактерия и да причини пиелонефрит? Видяха ли ви на ехограф, правиха ли и други изследвания? Доц. Лилова от Токуда следи Христиан, доволна съм от нея Peace

Общи условия

Активация на акаунт