АПРИЛската дружина нова радост в редиците си има!

• 14 773
  • 297
  •   1
Отговори
# 285
  • Разпиляна във въображението
Коя е тази ваксина?

# 286
Кау ние не я къпахме Simple Smile

Пиша ви от работа, за това е толкова объркано Simple Smile

за шоколада- давам всяка седмица от кухнята- шоколадова грис халва  Peace  Нищо друго Simple Smile

за гърнето- днес Габи сама е поискала да ака в него, аз съм си наумила, че ако до есента не се научи, после като стане студено ще е много трудно  Rolling Eyes

Бис Габи имаше един ден здрава хрема, течеше като река, капнах по 2 капки във всяка ноздра по 2 капки сребърна вода, на другия ден нямаше и следа. Пише че се използва за много болести, антибактериално и тн, капе се в очи, нос, уши...абе навсякъде Simple Smile

Заспива сама, като аз лягам до нея и и пея, после я местя в леглото и и си спи там даже и на обед .

Браво на Лидийка, че вече яде сама, това е голям напредък.  newsm10

Бибите все по малко и харесват, даже ги отказва понякога Simple Smile

Нели стискам ви палци  Hug

Благодаря за честитките момичета   bouquet

Що бе Сис се учуди на поста ми  Laughing

# 287
Добър ви вечер моменцаи малки момченца,
За шоколада да се изкажа и аз-аз и давам,пък тя да яде колкото може,яде максимум една две хапки,примерно от малките шоколадчета на м...ка изяжда половината по собствено желание,другото мама го папка,и така,давам и всичко ,пък тя ако иска да яде,кебапчета,банани,ябълки,всичко.
За млякото аз спрях да и купувам Ам, но пък си яде кисело мляко ,вечер при заспиване и една бутилка през нощта.
 Със заспиването имаме голям проблем,първо защото не иска да заспива с никой друг освен с мен,ама никой друг,ей на онзи ден бяхме на гости,наште я гледаха и вече към 10 часа звънят  на пожар да идвам щото пищи,добре че бях само два етажа по-надолу и така на два пъти,е луднах това как ше се оправим не ми еясно ,като след два месеца май ще тръгва на ясла. Второ от известно време (май бая време стана) спи с мен ,а баща и се изнесе в другата стая,че няма място за него,не иска да си спи в кревата или се събужда по някое време и пак ревввв и айде разваляме дисциплината.ТРябва да пробвам тоя метод въпреки че съм почти сигурна че няма да имам успех.
За гърнето- когато я сложа прави работите,ама колко често я слагам е друг въпрос,е всеки ден го ползваме де.
Айде лека ви вечер  bouquet

# 288
Perla - чакай, чакай - пак ще прочета тази чудна схема и ще взема да пробвам...И какви са тези мнения от баби и лели??? Че детето трябва да изпива по литър-два вода за нощ ли??? Аз нали ви се бях оплакала, че Елица се "пристрасти" към пиенето на сок (1:10 някъде разреден с вода - абе чиста вода почти...но само вода не пие) - и нощем ме правеше луда да пие сок. И като липсвах в БГ няколко дни - татко й и майка му (!) я гледаха - връщам се и ми казват - "Никакъв проблем нямаш със спането - като заплаче - бутваме сока и толкоз..." Впоследствие разбирам, че предните 2 нощи са й давали по 4 БУТИЛКИ от 150 мл  за нощ - ама това си повече от половин литър ooooh! И резултатът - е, няма памперс дето да го побере това количество - ЕЛица се е будела с мокро боди ooooh! Да бе, да - нямам проблем със спането Confused И приложих и аз доста ограничителен режим - давах й сок, но по МАЛКО - преливах от една голяма бутилка по 10-20 мл колкото само да заспи...но и това не е начин - така че, мисля, да се възползвам от твоята "рецепта"...И, моля те- не се вързвай на мнения на околни и познати - нормално ли е според теб да пие повече от 1/2 литър и да пишка цяла нощ??? Те защо не си легнат с памперс, напоен с 1/2  литър вода, пък да видя как ще изкарат до сутринта... Много ме впечатли твоя пост - чакай пак да го прочета, че да го проумея...само дето се чудя това ядене в 15...Елица спи между 14 и 16...

П.С. Еее, Ласи - ти нали си имаше теория за пишкането в гърне - като може да изкачва детето стълби Wink Аз наживо съм те зачеквала на тази тема, ама сега си казах - и форумски да те зачкна Wink Аз слагам Елица от около 10 месечна на гърне - не, че се е научила или си го показва сама. Днес, например, след като се върнахме от разходката я сложих на гърнето и след явно нежелание от нейна страна - махнах я, нали не трябва да се прекалява...в момента, в който стана се изака права, на, както вече всички знаете, не толкова белия килим...и според мен са МАЛКИ за гърне!!! Макар че аз, за разлика от ВаняМ, съм дорасла Simple Smile

Тео-илео - мааааааалко тъга лъха от поста ти, а??? Я го спри тоз вентилатор!!! Слагай дежурната усмивка и толкова - животът е прекрасен, но по принцип е преходен - не се коси - нямаш време за това!!! Hug

# 289
ЛУРДЕС, пробвай и дано има успех. И Петерчо много плачеше като го сложех в неговото легло и скачаше като попарен. Не се карай, а нежно успокоявай и излизай от стаята Peace въпреки, че плаче. Ще протестира и ще свикне. Търпение.

Памперса, ще махаме следващата година. Специалистите твърдят, че детето трябва да е готово за това. Иначе се стресира.
Дъщеря ми преди 23 години не е ползва памперс и трябваше милата много бързо да се научи да ходи на гърне. Сега с Петерчо сме на друго мнение Mr. Green

Абе и нашия момък се храни сам, ама какво мацане ееее... и после чистенеее, не е за разправяне. Но го оставям да се учи. Нека да е самостоятелен Wink

Пак ще питам:
каква е тая сребърна вода?

# 290
ВаняМ, ти направо ми върна жеста!  bouquet

Моята концепция за гърнето е абсолютно същата, ама като гледах масовата гърненизация наоколо, бях почнала лееекинко да се разколебавам. Ти обаче ми върна ентусиазъма за късна среща на Емата с гърнето или тоалетната чиния(май нея предпочитам по-вече Mr. Green).

Ласи,Ваня и аз съм от вашите.Не знам дали мен не ме е страх повече от това гърне или нея, но за сега малката Фея ще ползва пампи  Hug

# 291

нали си имаше теория за пишкането в гърне - като може да изкачва детето стълби Wink

Подкрепям мнението. И аз съм го чела това.
Детето е готово за тоалетна ( гърне ) между 2 и 3 годинки. Така, чееее догодина, лятото.

# 292
Тодоран, много съжалявам за притесненията, през кото сте минали. Като препатила да те питам - каза ли каква е причината да се появи бактерия и да причини пиелонефрит? Видяха ли ви на ехограф, правиха ли и други изследвания? Доц. Лилова от Токуда следи Христиан, доволна съм от нея Peace

Дона, Марта нямаше бактерия, слава Богу, стерилната урина беше чиста. Сега предстои да направим отново, дано отново е чиста. Причините за тези инфикции са или замърсяване, или по кръвен път, така ми обясни лекарката. При Мартето вероятно е станало от замърсяване, от памперса. При децата на тази възраст, и особено при момиченцата, се случвало често, защото уретрата била много къса и лесно попадали в нея микроби, които причинявали възпаление на пикочните пътища. Препоръчаха по-скоро да се отървем от памперсите. Не знам как ще стане. А ние и гърне още си нямаме  Blush Защото и аз като Ласи и ВаняМ мисля, че е малко ранко за тях. Някъде бях чела, че детето може да контролира вече тези си нужди, когато започне да се изкачва изправено по стълби. Е, Марта вече се катери съвсем сама и изправена по стълбите. Може пък и да е дошъл моментът  Laughing
Дона, а какъв беше вашият проблем? Извинявай за въпроса!

Марта също пие по два пъти на ден АМ - сутрин и вечер. Но на нея АМ-то й е първа закуска - към 6 ч. После хапва още веднъж към 10 ч - кус-кус, кисело мляко или попара с много кандърми. Обядва към 13-13:30, следобедна закуска към 17 ч. и вечеря към 20:30 ч. А вечерното мляко пие към 23:30. ТЯ спи по това време, но става неспокойна и започва много интензивно да си смуче бибата. Като гаврътне в просъница 150 мл мляко, в повечето случай се успокоява и заспива. И сутрешното мляко обикновено  е такова количество - 150 мл. рядко пие по 180 мл.

Шоколади, вафли и неща, в които има какао, не давам. Поне до 2 год. не смятам да предлагам шоколад, а ако успея и по-задълго. Всъщност Теди го захраних с шоколад може би на 2 г. 1/2, но това не пречи сега да е пристрастен към шоколада . Вероятно е наследствено.  Mr. Green

Марта по-често заспива сама. Но понякога има нужда са се гушкаме и се гушкаме  Grinning

neli84, дано да се задържи по-дълго хемоглобинът така висок.

Ние днес бяхме на контролен преглед и всичко според лекарката е ОК вече.

# 293
П.С. Еее, Ласи - ти нали си имаше теория за пишкането в гърне - като може да изкачва детето стълби Wink

Абе пише го и по книгите даже.  Wink

МОята хубавица е пристрастена към биберона си. Както си върви или играе, се сеща, обръща се и започва "ме-ме, ме-ме" (нейната дума за биба), и стига да рев и писъци, ако не й се даде "ме-ме" - то.   ooooh!

# 294
  • София
Ползването на гърнето е като всички безкрайни други вечни теми, колкото гърнета или липса на такива толкова и мнения. Децата са малки и още не осъзнават, но пък е хубаво да нямат страх от гърнето.Аз Рада я слагам няколко пъти на ден, понякога се дърпа,но аз не я насилвам.Предполагам в яслите ще се научи много бързо.
Перла много ме заинтригува с този метод,дано да успея да го приложа!  

# 295
Привет и от нас Hug
perla , ето това е тема за сребърната вода http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=153633.0;topicseen
Аз на гърне слагах до преди един месец.Имахме резултат при всяко сядане,но от месец на сам не иска и да го погледне....И баткото мина през такъв период, така че не се притеснявам.
Мони пие АМ вечер сама за преспиване по 240 мл.нощем ако се размрънка и давам вода.
През деня я оставям сама в леглото и до 5 мин е заспала
Никога не е спала на друго място освен нейното легло, така че проблема с леглата го нямам.

# 296
# 297
Здравейте  Hug
Перла много благодаря отново за схемата за заспиване   bouquet И аз ще се опитам да я приложа, само да събера малко смелост  Embarassed

За гърнетата ето моя опит. От месеци слагах малкото на гърне, когато знаех, че ще прави голяма работа, само тогава, другите просто не мога да ги изчисля по време и не ми се занимаваше честно казано да тормозя себе си и детето да висим с часове до уреда. В резултат, естествено всичко си беше ок, аз си спестявах смяна на поредния памперс, детето не беше омазано до уши, с две думи чиста работа. Не знам какво се замотах обаче, имаше период от няколко дни, може би седмица в които бяхме в движение и нямаше възможност за тези упражнения.... в резултат... преди няколко дни го сложих на гърнето.... е нямаше такъв рев просто, въобще не желае да седи на това чудо вече, демек, върнах се там откъдето бях тръгнала  Mr. Green
Та в тоя ред на мисли и опит ето какво намерих в една книга, която купих по препоръка на мамите тук, още докато бяхме бременни, казва се "Изкуството да бъдеш родител" на Др Фицхю Додсън:
"За да се научи да не се изпуска, детето трябва да е овладяло известен брой сложни дейности, включително нервно-мускулния контрол върху сфинктерите си. Този нервно-мускулен контрол е абсолютно непостижим за дете, ненавършило две години. Тогава е моментът да се започне привикването, а не докато е бебе. Не че не можете да обучите и дете, което няма годинка, но преждевременното обучение ще бъде скъпо заплатено от психологическа гледна точка"
За себе си реших, че ще се борим с тази дейност лятото догодина, макар, че много ме изкушаваше да махна памперса преди появата живот и здраве на новото бебе... Но при условие, че детето физиологически не е готово, не виждам смисъл да мъча себе си и него. Според мами минали по този път, когато детето е готово, работата ставала много лесно и бързо - максимум за седмица, две  Peace

Общи условия

Активация на акаунт