АПРИЛската дружина нова радост в редиците си има!

• 14 776
  • 297
  •   1
Отговори
# 270
Perla и аз мисля, че няма защо да се притесняваш. 13 кг! Уау!!! Да ти е жив и здрав Петерчо!  Hug Какво искат тия баби, лели и пр., детето си е супер просто. Моят човек пък отказа АМ-то категорично след 1 год. Не, че и преди това го пиеше с кеф...  Rolling Eyes Не ще и не ще... И аз исках да има поне 1 млечно хранене, най-вече преди сън вечер, но уви  Crossing Arms Заместих АМ-то с кисело мляко и повечко сирене, така че споко  Peace А пък от хранене през нощта според мен на този етап вече няма никакъв смисъл, само излишни ядове за вас.
Сподели моля те повече за тази книга, какво прочете в нея, какво дават като съвети за приспиването, че и мен живо ме интересува. Благодаря ти предварително!   bouquet

Лале, Лурдес и на мен ми стана много мъчно за вас като прочетох, че няма с кой да си другарувате там, да му се не види  Sad Те пък на кви са правят тия... на по-висша класа ли, що ли??!!  newsm78  Аз съм много щастлива, че благодарение на форума намерих много мами с които станахме приятелки и все още излизаме заедно, че и по парковете редовно се запознавам с разни хора, е не всички са добронамерени и склонни да си бъбрим, но все пак....страхотно е да имаш с кой да споделяш  Peace

Нели84 дай боже дълго да се задържи висок хемоглобина на Наско!  Praynig  Hug Честит ти 4-ти курс! Живи и здрави догодина завършила и дипломирана млада мама!  Wink

# 271
аз си затраях, защото не смеех да споделя, че Косьо пие само мляко  Embarassed Беше ми едно гузно такова...един вид мързи ме да му правя друго  Embarassed

Ванче, жено, и аз писах че Лидия пие АМ с бисквити всяка сутрин, и то не къде - ами в колата на път за яслата... Whistling Mr. Green Ми аз съм пробвала попари сутрин, освен събота-неделя - остави. То почва да рови с лъжичка, да се дърпа, къде ти сутрин това време. По-натам като стане по-голямка освен да почне да яде като хората... newsm78

Да ви нахваля мойто - вчера в яслата е изяла обяда си сам самичка! Heart Eyes Grinning Вкъщи също яде малко на вечеря самичка, но и аз й помагах също. Wink

Благодаря ви мамчета за подкрепата! Hug Много е тъпо така самички по градинките, от време на време има някоя разговорлива мама и това е.  Crazy

# 272
Леле, Перла,сподели моля те как го постига това???Искам и аз да го откажа от нощното пиене на АМ /което е веднъж по 200мл/ ти с това 3*300 направо ме разби Shocked ма те тези 13 кила как се правят Wink Няма за какво да си гузна,аз бих се чувствала горда,че съм успяла да приложа на практика съветите от тази книга!
Цитат
Истината е, че после цял живот сандвичи ще яде
И аз така мисля!Затова и не му давам пържена храна,сандвичи,банички,кифли и прочие.Иска ми се повече пресни плодове да яде,но... мляко за закуска и преди сън си е Ок  Peace

Един въпрос: Гледам,че много майки дават на децата си /на възрастта на нашите/ вафли,шоколад и всякакви такива изделия,вие давате ли им?Защото аз на моя шоколадови неща не му давам.Всъщност на каква възрат вече могат да ядат шоколад?

# 273
Много ви благодаря за отговорите Hugпоуспокоихте ме, че правя нещо нередно.

ВаняМ, тук в Германия е практика децата да закусват само с мляко сутрин. Попарата не е позната. След годинката обикновено предлагат нормално мляко, а не АМ. Стига детето да го пие. Петерчо не го тачи.

galivo, книгата е на немски автори "Jedes Kind kann schlafen lernen" (всяко дете може да се научи да спи). Там се казва, че децата нямат нужда от помощни средства ( мляко, биба, носене и т.н.) за да зяспят. Това от 6м. до училищна възраст. Трябва да се спазва точен режим на хранене и спане. 4 пъти яде- в 8, 12, 15 и 18 часа. Може да спи два пъти на ден, като растоянието между съня да не е по-малко от 4 часа, а преди вечерното, не по-малко от 5 часа. Да си има ритуал. Около час преди вечерното спане, баня, после гушкане, разглеждане на книжка. Слага се в негото легло още будно, целуваме за лека нощ, нощна лапа, затъмнена стая, без помощните средства и излизаме. Ако плаче:
гледа се точно по часовник и се влиза при детето да му се покаже, че не е само и се стои около минута
Първи ден- първи път-3мин.
                   втори път-5мин.
                   трети път-7мин.
всеки следващ път     -7мин.

Втори ден- първи път-5мин.
                    втори път-7мин.
                    трети път-9мин
всеки следващ път    -9мин.

# 274
Трети ден- първи път-7 мин.
                   втори път-9 мин.
                   трети път- 10 мин.
всеки следващ път     - 10 мин.

от Четвърти ден първи, втори, трети и всеки следващ път по 10 мин.
Не се оставя детето да плаче докато се измори и заспи. Влиза се в определеното време, гали се и му се говори нежно, че не е само. Не се вади, взема от леглото. Не се влиза ако не плаче или хрипа тихичко.

Петерчо спи от 6 дни така. Първите два дни той плака в спалнята, аз в дневната. Сега заспива сам през деня, но вечер плаче понякога. Даже и през ноща. Отстъпих и дадох биба, мляко няма да дам и няма вече да го сложа в нашето легло.

Лурдес и Лале, съчувствам ви. Аз имам много клиентки и някои са ми добри приятелки. На площатката ходи свекърва ми. Аз си стоя в двора. Нямам време. А двора ни е тоооооооооооооооооооолкова голям, че докато го обиколим идва следващото спане Mr. Green
И ние сме в село и аз не съм видяла да се правят нещо. 99% са немци.

# 275
Леле, Lassi  Shocked  bouquet  You made my day  hahaha

Като имаше питане какво закусват децата ни, аз си затраях, защото не смеех да споделя, че Косьо пие само мляко  Embarassed Беше ми едно гузно такова...един вид мързи ме да му правя друго  Embarassed Ама не е мързелът причината! Истината е, че после цял живот сандвичи ще яде (предвид готварските навици на майка му), а специално детско мляко едва ли  Laughing

Е, тва все едно аз го написах, чесно  hahaha

Днес си взимам и двамата бандити от майка ми и ще се гледаме цяла седмица, дано се справя (че то не е като да ходиш на работа  Rolling Eyes)

# 276
  • Popovo

Един въпрос: Гледам,че много майки дават на децата си /на възрастта на нашите/ вафли,шоколад и всякакви такива изделия,вие давате ли им?Защото аз на моя шоколадови неща не му давам.Всъщност на каква възрат вече могат да ядат шоколад?

Давала съм само да опита веднъж бял шоколад и това е. Мисля, че до 2 г. не трябва, да ме поправят мамите докторки ако греша.
Пък шоколада и за големи не е много полезен, така че

# 277

Аз не давам, но баба му го гледа докато работя и тя му дава всичко Close
Аз самата не обичам сладко и не купувам. Колкото по-късно се почне с това толкова по-добре. Аз варя мляко с ориз, гриз с мляко и пудинг и гледам да слагам много малко захар. Даже мисля да почна с кафята захар да ги приготвям. Ако някой знае дали е по-безвредна, да сподели.

# 278
здравейте.относно спането-Оливия от както се е родила си спи в леглото-така че това за нас не е проблем,АМпие само преди съм,при положение,че вечеря супата в 19.30-до 21.30 огладнява детето Mr. Green,а за беберона-заспива с него само вечер и го плюе,ама ще го махам и аз.сладкодавам само да опита-някоя бисквитка с шоколад,или има детски кексчета-но не и шоколад.сега да ви кажа майтап-днес Олито като се събуди сутринта ака на гърнето,после засуси и я сложих да пиша...пиша малко и я оставих без памперс да тича в нас.по едно време я гледам напикала се на пода и скача с крачета Laughing-попитах я какво е това,а тя милата се смее и гледа умно..........мисля по малко да я оставям без памперс да я уча да казва,че и се пиша.....докато е топло,че есента не ми се ходи с по 1 торба гащи и да сменям.вие мислили ли сте за това?

# 279
  • София
Извинете, ама никак не съм съгласна с това, че шоколадът не е полезен  Naughty Мен например ме прави много щастлива и обла, но това е една друга тема...

Аз на Косьо давам всичко да опита. Мога да кажа, че харесва най-много пържени картофи, кебапчета и бира разбира детето, а Wink. Разбира се, това не му е основна храна. Шоколадите и сладкишите не го блазнят. Бисквитите, които му давам хвърля.

За гърне аз мисля, че е малък. Или пък аз не съм дорасла...не знам, но не мисля да го пробвам на този етап. Оставям го да експлоър-ва света сега на воля, няма да ходя и да го прекъсвам с покани разни.

Лурдес, помня вашите бисквити с мляко, ама аз мислех, че това е за "отскок" преди истинската закуска в яслата Simple Smile

Да ви кажа мен много ме е яд, че Косьо отказа бибите толкова малък. Заспиването ни е голяма драма направо  Rolling Eyes А аз не мога да го оставя сам в стая да заспива, защото свободни стаи няма Sad

# 280
Перла, нашият педиатър е германец и от много отдавна ни беше казал да правим точно по описаната схема, но аз не вярвах че ще проработи при нас. Confused Честно казано, само като я сложа да легне, тя дори не иска да лежи, става веднага на крака и почва да реве. Освен това трябва да й давам АМ-то на заспиване и трябва да е гушната, да ме усеща иначе реве.
Ще видя как ще е тия дни, пък може и да пробвам наново, дано да имаме всички твоя успех! Hug  bouquet

Сисе, не давам вафли,шоколад и нито мисля да давам. По-добре парче ябълка, аз вече съм я научила и като ме види да режа ябълка и вика "Дай"  Heart Eyes Laughing Но все пак съм й давала да опита разни неща, да свиква с различни вкусове.

Ваня, не,не е отскок, това си ни е баш закуската!  Laughing

# 281
ВаняМ, ти направо ми върна жеста!  bouquet

Моята концепция за гърнето е абсолютно същата, ама като гледах масовата гърненизация наоколо, бях почнала лееекинко да се разколебавам. Ти обаче ми върна ентусиазъма за късна среща на Емата с гърнето или тоалетната чиния(май нея предпочитам по-вече Mr. Green)
Шоколад не давам, фафли също, ние сме пристрастени към бисквитите на Нестле Mr. Green, ама нали сега ги отказвме и е суша майка. Иначе то си е пощенливо  - като види някой да яде, задължително се залепя да проси. Снощи напр омаха бая пържени картофи със и без сирене, като накрая захлупи чинийката с останалото сирене върху главата на Еличка Хелънблондиева.

# 282
Здравейте!

Наско от две седмици заспива сам в леглото си с шише мляко!Не съм го вземала да спи при мен сигурно месец вече, но пак се буди нощем! Simple Smile
С гърнето сме до никъде, като го сложа започва да реве и докато му слагам пак памперса и се изпишква или на дивана или върху мен!

Сисе аз на Наско не му давам никакви шоколадови изделия, заради болеста.Но сега е още малък и като види някой да яде се правя че му вземам,а му давам бисквити или пуканки, но догодина незнам какво ще правя! Cry
Иначе всичко друго яде,без мъхести плодове и панирани деликатеси!

# 283
  • Разпиляна във въображението
Димана ме върна доста месеци назад. Почна да се буди по няколко пъти на вечер ooooh! Шоколад - много малки парченца от Киндер. Моята нищо не отказва да сложи в устата затова съм бдителна. Вече сме опитали пясък и пръст и няколко гадинки Laughing

Гърнето не съм го почвала изобщо.

# 284
Момичета, днес ни биха ваксината и искам да ви питам може ли да се мокри ръчичката или трябва да я пазя?   Редактирам се - тази, която се слага на 13 месеца.

Последна редакция: ср, 08 юли 2009, 16:58 от cow

Общи условия

Активация на акаунт