АПРИЛската дружина нова радост в редиците си има!

• 14 799
  • 297
  •   1
Отговори
# 255
Вчера най после намерих на една детска площадка мами с деца на нашата въ3раст, иначе все сами си играят... Все се питам къде са тия жени. По гости ли ходят, по мага3ините ли? Във всеки случаи местните са доста ре3ервирани и ако се съ3дават приятелства то са с мами от чужд прои3ход (Полша, Турция и т.н.) или с германки, които не са от Бавария. Най добрата ми приятелка тук е германка от северната част на страната  Stop

Лале, тука е същото - Люксембург Whistling Площадките в нашето село са празни, от време на време дойде някой, основно от Източна Европа и това е. Според мен тука повечето живеят вкъщи, а отзад винаги имат двор, който е оборудван с люлки, пързлаки, пясъчници, така че децата сигурно там си играят... Да не говорим, че и тука местните са много важни и не завързват контакти, обикновено събота-неделя сама си кукувам в нашата градинка (верно че сме на село, ам авсе пак). През почивните дни всички обаче ходят в големите градски паркове, там става наистина готина лудница от дечурлига. Crazy
е заради това се прибрахме и ние в България,а на всички им е много любопитно Mr. Green

# 256
Здравейте!

На Наско вчера му преляха кръв и сега хемоглобина му е 115. Много плака и от зор каза "мама и баба" за първи път. Това са първите ни думички! newsm44
Тежим 12кг. и сме високи 79 см.

Всички болнички да оздравяват! Praynig

И аз гласувах в неделя за първи път и вече съм студентка 4-ти курс! Simple Smile

# 257
  • Варна
Добър вечер, дами  Hug Hug Hug

Да дам отчет от консултацията: 9420 /+720 гр/ за два месеца и половина и 78 см /+5 см/. Пак добре, очаквах по-лоши резултати. Всичко си ни е наред, днес се държа доста по-подобаващо за нея, а й зъба е почти избил, може би затова мъките за момента са приключили.
Дона, нашата температура беше три дни и не са качи над 38,но аз като стане 38 й давах Панадол на два пъти и от петък насам нямаме Т. Какво точно представлява "шестата болест" и самия обрив на какво наподобява? Лурдес? Аз обрив не забелязвам да има, но доста е наядена от комари и пъпките минават много бавно. Днес доки каза че за такива малки деца нямало мазила или нещо подобно за ухапване от комари. Някой да ползва нещо за тази цел? От вчера вкл през ноща Райд за комарите в къщи, ама тази нощ и аз станах нахапана  Confused Confused Confused
Ласи, ти беше споменала че носиш в себе си сребърна вода - само за промиване на ранички ли я ползваш, или и за нещо друго?
Нели84, дано дълго се задържите без да се налага преливане Praynig Praynig Praynig

# 258
Алокация, обрива е ситен, зачервени пъпки, като тук-таме някъде с връхче, но не са големи пъпките. В началото може да се объркат с обрив от жегата, ама като спадне Т и избиват съвсем и няма грешка тогава. Всъщност Т трябва да височка - Лидия имаше 38.5, 39.0. Ако има обрив ще го забелегиш със сигурност, не се тревожи излишно Wink Hug

# 259
Здравейте и от нас Simple Smile

Да се отчета...днес ми беше вторият ден на работа  Peace  Ми че то било много хубаво да се завърнеш сред хората Simple Smile В друг магазин съм с 3ма нови колеги, веднага се сдушихмеи и сформирахме доста добър екип Simple Smile Виждам си и старите колеги, абе въобще ми е много хубаво и интересно Simple Smile Иначе Габи и баба и се гледат двете и се слушкат много / аз очаквах доста по-сериозни проблеми/. Баба и свикна много бързо с всичко и се опитва максимално да и угажда:) Габи ми е малко геройче, защото плачка само сутрин като тръгваме за работа, а през деня слушкала много Simple Smile Постоянно повтаря "мама" и "тата"  Mr. Green  Ми това е покрай нас момичета. Връщам се назад да ви чета Simple Smile

ПП-Емата и Лидийка са ракошни малки госпожички  Heart Eyes

# 260
Ехей, здравейте! Не съм писала отдавна, но най-редовно чета! Честна пионерска! Но, след приятелското подритване под масата на... той-си-знае-кой  Hug  Hug, реших да се вмъкна и аз на крайните страници на тази тема, че началото и края най-добре се помнели.
1. Честито малко момиче на Васи! Да й е жива и здрава!
2. Всички болни дечица, бързо да се оправят! Алокация, Нели, Тодоран, Кокетка  PraynigИскам да кажа и че, въпреки че не съм с вас от самото начало, тайничко и аз ходих да надничам в чуждите теми, за да видя левент Васко. Трябва да призная, че като го видях ми се прииска пак да си родя бебче. Ася, много ти е сладичък, пухкав, гушкав!

На мен съвсем сериозно ми се иска и трето бебе, но не при този стандарт. Напоследък вкъщи ежедневно се разиграва трагикомедията "В какво се превръщат мечтите". Честно казано, това, в което се превръщат мечтите мирише и цапа! Пък като удари вентилатора... да не ви казвам. Опитвам се да се оплача, с две думи, че хич не върви вкъщи диалогът! Абе, гадна работа ви казвам, идва ми да се гръмна.
 П.П. Ето и малко снимки, на който му се гледатМ
http://www.album.bg/theodora/?delete=14056529

# 261
Alokazia, Лурдес го е описала точно - само дето при Христиан от ситен обривът стана доста силно разпространен и на места е на големи червени петна. Розеола или "шеста болест" е т.нар. бебешка шарка, с която се заразяват основно дечицата до две години. По описание в нета температурата е доста висока около 3-4- дни, самата шарка минава бързо, обривът не сърби, инкбационен период - от 7 до 17 дни.
Aquariel, честито връщане на работа! Надявам се с Габи бързо да свикнете с новото положение!
teoileo, за съжаление и такива периоди има Confused, стискам палци вашият да мине бързо!

# 262
Добро утро!

Да се разпиша и аз -тази сутрин сме кукнали по първи петли, щото баща й тръгна за летището рано и естествено събуди цялата къща Close
Сега се опитвам да я приспя пак, ама небъдна е тая работа като гледам Naughty

Алоказиа, не съм аз със сребърната вода - не я нося аз (аз такова нещо купих веднъж при едната хрема, ама така и него използвах). Аз съм фенка на кислородната вода.

Акварел, честито ти завръщане в реалния свят - как ти завиждам самооооо!

Teoileo, нали знаеш, и това ще мине.... Hug Hug

хубав ден на всички!

# 263
Тъй,тъй,тъй....
Да споделя и аз моя син какво гризна току-що Mr. Green Тък като от известно врене насам се качва сам на шкафа за обувки от там получава достъп до другия шкаф където са наредени парфюмите и т.н. Нагризал стика Рексона и повърнал млякото,което закусва ooooh!
Мира,брей...не очаквах такъв пост да напишеш Rolling Eyes ама се радвам за теб де,че така леко приемаш драстичната промяна Hug И при мен часовника тиктака....нямам търпение вече /ама не защото се чувствам асоциална или затъпяла...парите играят тука Tired/
Лурдес,Лале...егати хората!И вие не се ли познавате поне с една майка,не се ли събирате Shocked сами ли си излизате?Оф,ужас...не стига,че роднините ти са на км. разтояние,ами и да няма по улиците и градинките с кой да се наплюеш!

# 264
ехо.аз набързо и изчезвам,че дребната напъва.Алоказия-аз мажа Оливия със Аутан-за комарите ама съм взела стикчето което е ,мирише много хубаво и попива веднага,а ако я ухапе някой комар съм взела ПСИЛО_ГЕЛ български е за след ухапвания от насекоми и за 2 дни изчезва пъпката.

# 265
Здравейте Hug
Бяхме говорили скоро за приспиването и спането на децата ни. Попадна ми една книга и след като я прочетох, реших да приложа на практика плана описан в нея и да приспивам дето си по точен час, без залъгалка-биберон, без шише с мляко и в неговото легло. До сега пиеше на нощ по около 3 пъти по 300мл мляко и спеше между нас, в нашето легло, което съответно на мен ми пречеше. Не спяхме и тримата спокойно, леглото беше често мокро от разлято мляко, а памперса препълнен. Случваше се да го сменян през ноща. От около седмица спи в неговото легло, без биберон и без мляко. Ноооо започнаха притесненията и естествено мненията на бабата, лелята и някои познати. Детето било малко да му се отнема млякото, от което имало нужда до три годинки. Сега мен ме мъчи гузна съвест, дали постъпвам правилно newsm78
Петер си яде нормано, тежи 13 кг. Храни се с нас на масата и яде от нашата храна.
Вие на какво мнение сте?
Аз мисля, че АМ не му е необходимо повече. Мисля, че в негото легло му е по-удобно, а и аз съм спокойна, че няма да падне от леглото в съня си докато се върти.
Ще се радвам на мнения.
А каква е тая сребърна вода и закво се използва?

# 266
  • София
Perla, ако аз можех да постигна спане в неговото легло и то без хранене нощно време, особено при положение, че детето се храни стабилно през деня и на кг е повече от добре (пу-пу), е*** съм мнението и на бабите, и на лелите, и на който друг се сетиш  Peace

Според мен децата на тази възраст все още имат нужда от АМ, но не и през нощта  Peace

# 267
ПЕрла, и аз съм на мнение да си гледаш детето както ти прецениш и щом няма проблеми ,бъди спокойна и горе главата !
На такива дето се месят без да им искаш мненеието им кажи да ходят да се снимат Mr. Green

А що се отнася до АМ,както казва и ВаняМ, не мисля ,че е нужно и през нощта  Peace

# 268
Perla, нямаш основания за гузна съвест Naughty

Щом спи спокойно и не се буди, значи детето няма нужда от храна. Гладни очи - не заспиват, казват бабите. Laughing
И вие и той имате нужда от спокоен сън. Това е най-важното.
Аз съм от привържениците на млякото (както се знае Laughing), и затова още Емата ми е на 2кратно млечно хранене все още (сутрин и вечер преди сън). За да го запазя, предпочитам да не давам закуска (нищо не губи без попара и прочие тестени чудеса), обядва си добре в 12ч и после в 18 яде супа и готово. Засега това ни устройва.
Не е нужно да претоварваш храносмилателната му система с нощно хранене, ако детето само не си го иска. По скоро намери начин да му набавяш това количество през дневните хранения. 13 кг за тази възраст са си горна граница на нормата.Детето очевидно не страда от липса на храна Laughing

# 269
  • София
Леле, Lassi  Shocked  bouquet  You made my day  hahaha

Като имаше питане какво закусват децата ни, аз си затраях, защото не смеех да споделя, че Косьо пие само мляко  Embarassed Беше ми едно гузно такова...един вид мързи ме да му правя друго  Embarassed Ама не е мързелът причината! Истината е, че после цял живот сандвичи ще яде (предвид готварските навици на майка му), а специално детско мляко едва ли  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт