САМО за фенове на Стивън Кинг!

• 40 630
  • 741
  •   1
Отговори
# 510
Всички версии звучат малко или повече логично, но според мен романът е метафора на живота. Каквото и да правиш, колкото и да се бориш, си безсилен; това е игра, която не можеш да спечелиш - накрая винаги умираш. Да не забравяме, че Кинг пише "Дългата разходка" по време на Виетнамската война, когато американското правителство е изпращало младежите на негова възраст на фронта, за да участват в една напълно безсмислена за тях война. Кинг е живеел в постоянен страх да не бъде вербуван, като същевременно си е давал сметка колко безсилен е срещу системата - едно гигантско зъбчато колело, което може всеки миг да го затисне и смачка. Измисленото тоталитарно правителство, което организира жестокото състезание в книгата, е олицетворение на тогавашното американско правителство и респективно на самия живот.
Много интересно PeaceНе ги знаех тези подробности.
Значи правилно съм се ориентирала за финала.Страхотна интерпретация с войната във Виетнам!

# 511
Плеяда само "Кери" ли преиздава? А Бард какво прави? Трябва да се попълни колекцията, какво се тутат тия хора? Да нарисуват един-два варианта на корици, текстовете ги имат в превод и да печатат. И без това качеството на хартията не е особено високо, едва ли се "вътрят" чак толкова  Thinking
Последното тълкувание на "Дългата разходка" е наистина интересно. Но е факт, че финалът на произведението не е категоричен, доказателство за което са и последните постинги в този форум. Кинг е писал книгата по време, в което американското правителство е изпращало негови връстници на фронта, но Кинг не е бил там, нали? Минал е между капките. Защо същото да не се е случило и с Гарити - да е минал между зъберите на гигантското зъбчато колело на иначе непобедимата Игра? Незнам, може би не съм толкова черногледа и вярвам и виждам светлия финал на нещата, и това да е по-силно от очевидната логика на автора. Но имам право на това, нали? Както вече казах, финала не е категоричен, и Кинг е оставил вратичка за вярващите в happy end-а. Автора влага въобръжение в сюжета, но читателя е този, който проявява въображение в образите - за мен смъртта винаги е била бяла, и никога под формата на черна фигура, камо ли с качулка - онази с косата...

# 512
  • София
Всички версии звучат малко или повече логично, но според мен романът е метафора на живота. Каквото и да правиш, колкото и да се бориш, си безсилен; това е игра, която не можеш да спечелиш - накрая винаги умираш. Да не забравяме, че Кинг пише "Дългата разходка" по време на Виетнамската война, когато американското правителство е изпращало младежите на негова възраст на фронта, за да участват в една напълно безсмислена за тях война. Кинг е живеел в постоянен страх да не бъде вербуван, като същевременно си е давал сметка колко безсилен е срещу системата - едно гигантско зъбчато колело, което може всеки миг да го затисне и смачка. Измисленото тоталитарно правителство, което организира жестокото състезание в книгата, е олицетворение на тогавашното американско правителство и респективно на самия живот.
Много интересно PeaceНе ги знаех тези подробности.
Значи правилно съм се ориентирала за финала.Страхотна интерпретация с войната във Виетнам!

Да, наистина е много интересно, това донякъде обяснява някои неща.

...и Кинг е оставил вратичка за вярващите в happy end-а. ....

Като мен ...
Аз изпаднах в доста мисли след финала. Единият изход, който за мен беше допустим, беше като на повечето от вас - черната фигура, която означава фатален край.
Другият вариат, ми беше, че Гарати е получил нещо като силна халюцинация, породена от смъртната умора и постоянния стрях от смъртта, ... та финиширайки и падайки долу, мозъкът му поражда това видение ...

За Кери  Mr. Green Умирам от кеф, защото я нямам!!!
Браво на Плеяда, и на  deadface   bouquet  bouquet  bouquet

# 513
  • София
Определено това, което deadface разказа изцяло мотивира книгата и хвърля светлина върху съдържанието й. Почти напълно получих удовлетворение, че я прочетох  Mr. Green !

За "Кери" - много се радвам, защото моята книжка е толкова парцалива вече, милата.
И сега ако Бард кажат, че ще преиздадат и "Град Отчаяние", направооо   ura ! Не, че имам някаква конкретна информация, но си се надявам  Blush !

# 514
Е, те ако кажат, че преиздават и "Отмъстителите" и "Капан за сънища"...., а за "Цикъла на върколака" чак и не смея да се надявам, нищо че съм оптимист до глупост, граничеща със склонност на вяра в чудеса  Confused

# 515
  • София
То при всички положения рано или късно ще бъдат преиздадени, дали от Бард или Плеяда. Няма начин да не бъдат, след като един път са издавани в България, едното преиздаване си е рутина. След като се е видяло, че Кинг е четен автор в нашата държава, мисля, че няма да е нещо невъзможно (преиздаването на разни редки неща де).
Друг е въпроса вече кога  Wink

# 516
И сега ако Бард кажат, че ще преиздадат и "Град Отчаяние", направооо   ura ! Не, че имам някаква конкретна информация, но си се надявам  Blush !
И аз това чакам... smile3508

# 517
Вив,не можах да се пласирам за ТК4.Продадена е.
Много ми харесваш така с Мадона в подписа Peace
Аз скоро пак ще понамина през "Славейков".Там има почти всичко,може да ми излезе късметът

"Кери" я имам  и няма да я купувам.Друго да бяха преиздали Mr. Green

# 518
  • София
Вив,не можах да се пласирам за ТК4.Продадена е.
Много ми харесваш така с Мадона в подписа Peace
Аз скоро пак ще понамина през "Славейков".Там има почти всичко,може да ми излезе късметът

"Кери" я имам  и няма да я купувам.Друго да бяха преиздали Mr. Green

Hug Hug Hug Мади и Стиви - двете ми големи любови  Laughing
Жалко ... за ТК Tired
Хайде, чакам като си намериш липсващите части да четем и обсъждаме, (дано ги намериш по-скороHeart Eyes
Май само ние двете не сме я чели Simple Smile

Аз дочитам "Дракула" - много, много, много интересна и страхотна! Който не я е чел, веднагически да се поправи! Няма как да не ви хареса, като сме любители на жанра  Flutter  Много напомня на Селймс лот, една от най-любимите ми!!!  Grinning Grinning Може би Стивчо е взаимствал от нея, когато я е писал  Thinking

Кога ще пускат Кери, знаете ли?

Последна редакция: вт, 13 окт 2009, 10:28 от Вивиан

# 519
Снощи сънувах, че летя.... над щата Мейн и гробището за домашни любимци. Виждах ясно очертанията на малките гробчета, а някои от тях не чак толкова малки. Можех да направлявам движенията си и височината, на която да се издигна или спусна. В следващия момент бях малко дете и си играех с децата от детството на Краля. Видях и къщата на СК, както и тази на майка ми. Представяте ли си, майка ми и Кинг живеят в един квартал?
Хубаво нещо са сънищата, в тях отново мога да прегърна мама или да си поговоря с нея, защото в този живот вече от 11 години не мога да го сторя, а в Мейн едва ли ще отида някога....

# 520
Контеса, щастлива си, че сънуваш /по-точно, че помниш сънищата си/. Малко хора го правят това. Аз също много сънувам, приятни сънища, неща, които харесвам, обичам, искам да ми се случат. Рядко сънувам лоши сънища. Затова май обичам да си поспинквам честичко  Embarassed
И когато ми домъчнее за близък човек, помисля ли си за него, го сънувам. Така имам усещането, че не сме се изгубили съвсем.  bouquet

# 521
Сънищата са канала, чрез който се срещаме и контактуваме с близки хора, както и с такива от други свои прераждания, които по някакви причини не си спомняме. Права си, че не сме се изгубили съвсем с близките, които са ни напуснали и са там, където е нашият роден дом. Те са в нещо като друго измерение. Никой още не е успял с точност да даде обяснение на съня - какво го поражда, случайни ли са картините от него, предсказват ли нещо или просто ни отнасят някъде, където да се срещмем с лица и предмети. Имам съмнения, че руснаците са построили някаква категорична теория за това, но мълчат.... сигурно още експериментират и ще изненадат света с откритията си. Само знам, че са извършили опити, резултатите от които доказват, че по време на сън, душата наистина напуска тялото и извършва астрални пътувания. Но ако бъде събуден по време на едно такова пътешествие, душата му е в състояние да се върне за части от секундата, благодарение на т.нар. "сребристо-сива нишка", сигурно всички сте чували за нея, но повярвайте, тя съществува, и свързва физическата обвивка-тялото с душата на човек. Не съм я виждала, но мои близки, загубили скъп човек са чували пукване, минута преди той да издъхне. Чух го няколко пъти от познати, и когато се запознах по-подробно с тайнството на пътуванията на душата по време на сън и смърт, бе обяснено, че в момента на отделянето на нематериалното ни АЗ, се чува пукване. Тогава свързах нещата и някак си повярвах, че е точно така. Но това е друга тема, за един друг форум.

# 522
  • София
Добро утро, банда  Hug

Блага вест, тая сутрин  Party

http://book-bg.com/details.php?id=30788

bouquet  bouquet  bouquet
Благодаря много на Плеяда!!!
Оставаме в очакване на новият сборник с разкази  Heart Eyes

# 523
Кои разкази ще се преиздават?

Аз временно съм зарязала Кинг
Чета нещо съвсем лееко , разтоварващо и смешно- Беки Б.

# 524
  • София
Няма да се преиздават, а издават  Mr. Green
Ще бъде чисто нов сборник с разкази, които Кинг е публикувал в различни медии в САЩ от 2003 г. насам. Сборника е издаден вече в доста държави, у нас го чакаме през ноември.

Както и новия му роман "Under the Dome", който още не е излязъл мисля, значи ще дойде у нас догодина евентуално.
Хубавото му е, че е мнооооооооого страници, повече от "ТО".

Аз лично го чакам с огромно нетърпение, но като гледам бързината на издаване в България, ще има да си почакаме. Сборника е излязъл преди почти година (ноември 2008) а още не са го издали ... но както и да е ...

Ето и снимчица:

Всичката информация ми е от форума ТК, благодарности за това на deadface   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт