САМО за фенове на Стивън Кинг!

• 40 597
  • 741
  •   1
Отговори
# 540
  • София
mamakaty, относно "Дракула" и това, че е написана като откъси от дневниците на различните герои - на мен този начин на представяне на сюжета ми подейства още по така  Crazy ... зловещо ... Представях си ги, как стоят и пишат, както знаем по ония времена писането на дневници е било така да се каже направо задължително  Laughing та мисълта ми беше, че тази "форма" ми допадна, различно е и действа на психиката (поне на моята). А и аз много обичам истории за вампири  Flutter Може пък и затова да съм пристрастна  Hug

deadface , много ти благодаря за отзивите за книгите на Кунц   bouquet
Признавам, нищо негово не съм чела, все още ме чакат за прочит тези трите книжки. "Лошо място" ми звучи страхотно, и като заглавие и след отзива ти. Останалите - също ме заинтригуваха.
Гледам в книжарниците доста книги на Дийн Кунц, и много ме изкушават, но едно по едно  baby_neutral

Кажи няколко думи за всички тези:
http://book-bg.com/search.php?skey=%C4%E8%E9%ED+%CA%F3%ED%F6&f=author

Много ме е яд, че не може да се намери нищо на Питър Строб  Tired Аз много го харесвам, вярно, той няма много богато творчество, но съм чела едно книжле от него, много отдавна - "Джулия" - направо ми беше смръзило кръвта, честно ви казвам. Много страшно беше  Twisted Evil Едни духове, едни чудесии, майко мила ... ooooh!

# 541
  • София
Ау, сега отворих линка на Няма ме, много скъпички ги предлагат книгите на Кунц  Tired Що така бе, даже на Стивън Кинг не са така скъпи ... не съм съгласна  Naughty

Ето я  книжката на Строб:

Хубаво е, че все пак може да се намери!

# 542
От Дийн Кунц нищо не съм чела,че и от Питър Строб.
"Джулия"актуална ли е в момента?

Вив, и мен много книги ме изкушават.Даже не смея в книжарница да влезя,че се охарчвам тотално.Уж влизам само да поразгледам и ...вече ги заобикалям отдалеко( малко съм като БекиУ ,само че за книги Joy)

Не можах да намеря "Дракула",свършила е там,където проверих.Бре,много оборотна се оказа.Сега съм се обадила на една приятелка от другия карай на града ,там да търси и чакам да ми се обади.

# 543
  • София
Не, "Джулия" е старичка (ако не се лъжа 92-93 г. съм я чела, тогава беше нова).

Дано намериш "Дракула", и аз днеска гледах по сергиите, ама я нямаше ... Не знам, ако поръчаш на някоя продавачка на вестници, защо да не ти донесат ...
Пък ако не я намериш, може и да е за добро, защото може пък и да не ти хареса, и после да ми се ядосваш  Blush

Хихи, спомням си като беше атакувала Славейков какво направи, скри ми шайбата, честно   Heart Eyes много ме радваш  Hug

Последна редакция: чт, 22 окт 2009, 15:48 от Вивиан

# 544
Питър Строб е известен у нас главно с книгите "Талисманът" и "Черният дом", написани в съавторство със Стивън Кинг. Освен тях в България са издадени самостоятелните му романи "Джулия" (Плеяда, 1992 ) и "Гърло" (Коала, 1994), и сборника с разкази "Магически убийства" (Прометей - И. Л., 2002). Чел съм ги всичките, написани са добре, но нито една не успя да ме грабне така, както го правят Кинг, Кунц и останалите ми любими автори. А "Джулия" изобщо не ми се стори страшна, въпреки че я четох на 14 (но пък аз трудно се плаша Simple Smile ).

deadface , много ти благодаря за отзивите за книгите на Кунц   bouquet
Признавам, нищо негово не съм чела, все още ме чакат за прочит тези трите книжки. "Лошо място" ми звучи страхотно, и като заглавие и след отзива ти. Останалите - също ме заинтригуваха.
Гледам в книжарниците доста книги на Дийн Кунц, и много ме изкушават, но едно по едно  baby_neutral

Кажи няколко думи за всички тези:
http://book-bg.com/search.php?skey=%C4%E8%E9%ED+%CA%F3%ED%F6&f=author

Всичките са трилъри, само в сборниците с разкази - "Непознати пътища" и "Здрач на разсъмване" - има по някой хорър разказ (в единият от сборниците има и един кратък роман, който е хорър и е много хубав). Повечето разкази ги бива (някои даже съм ги препрочитал), но не могат да се мерят с 50% от разказите на Кинг.
"Съпругът" е криминален трилър, прочетох съвсем наскоро и останах много доволен, чете се на един дъх.
"Чудакът Томас", "Чудакът Томас: Завръщането" и "Брат Од" са част от четирилогия (последната още не е издадена у нас), но могат да се четат и поотделно, защото във всяка се разказва различна история, само героят е един и същ. Свръхестествени трилъри са, втората книга е с много напрегнато действие в стил "Умирай трудно", а като сюжет най-много ми хареса първата.
"Входът за рая - платен" и "Обсебване" също са трилъри, не са от слабите книги на Кунц, но не са и от най-добрите. В първата май имаше набъркани и извънземни, но може и да бъркам, четох я отдавна.

*

"Дракула" има доста стари издания, така че все някъде трябва да я има:

"Дракула" от Брам Стоукър, "Гулев", 1991
"Дракула" ( роман по филма на Ф. Копола ) от Дж. В. Харт, "Атлантис", 1993
"Дракула" от Брам Стоукър, "Труд", 2001

# 545
Виви ,няма да ти се ядосам ,дори и да не ми хареса,само да я намеря  Heart Eyes

Пък и аз трудно НЕхаресвам книга. А чета много и различни жанрове.Единственото и то класическо произведение,което тотално не ми хареса беше"Майстора и Маргарита".То бяха едни лудници,едни говорещи котараци,едни летящи голи вещици ,едни измислици премислици  #CrazyДа ме прощава Булгаков ,ама колкото и да се насилвах поне мъничко да ми хареса- не успях.

deadface   bouquet за изчерпателната и полезна информация.Направо си енциклопедия.

# 546
  • София
 Наистина си енциклопедия deadface скриваш ми шайбата  Crazy Браво!
Благодаря ти, за това че си тук, и отговаряш на всевъзможните ни въпроси   bouquet

Ще взема да я прочета пак тая Джулия, може пък да съм била малка тогава (май сме набори  Flutter)

...Единственото и то класическо произведение,което тотално не ми хареса беше"Майстора и Маргарита".То бяха едни лудници,едни говорещи котараци,едни летящи голи вещици ,едни измислици премислици #CrazyДа ме прощава Булгаков ,ама колкото и да се насилвах поне мъничко да ми хареса- не успях.

Joy Joy Joy Оф, ще ме умориш бе жена ...  Hug

Аз пък неможах да прочета "Парижката света Богородица". Е мъчих я мъчих ... зарязах я. Толкова трудно не ми е вървяла книга досега.

# 547
  • София
Вив, споделям мнението за "Парижката Св. Богородица" - мнооого бавна и мудна за четене! Там определено предпочитам киното!
А "Майсторът и Маргарита" на мен ми хареса, но по-налудничава книга просто няма!

Сега как ме зарибихте с този Дийн Кунц ... и както съм с ограничени финанси в момента ......  не е на добре работата  Sunglasses !
А deadface направо ме разби от хубави рецензии - сЯ коя да си търся първо?
А и намират ли се лесно книгите на Кунц? Да не е като книгите на Кинг, в общи линии?

# 548
Здравейте, дружинка!
Виждам, че сте миксирали Кинг с други имена и заглавия. Няма лошо, така поне научавам в бонус по нещо за всеки от вас. Simple Smile
Ще си позволя и аз в същия дух да споделя какво чета. Сега започнах "След утрешния ден" на Алън Фолсъм (някой в прежните постинги беше споменал, че също е чел нещо негово). Някакво фентъзи е май, препоръчаха ми я и реших да прочета. След това мисля да оскверня библиотеката на съпруга ми и да изям няколко книжлета на Мирзакарим Норбеков, за повдигане на духа, подобряване здравния статус и влиянието върху околните - ""Болест ли? По дяволите!", "Енергийна клизма, или триумфът на леля Нора от Долно Нанагорнище", "Къде на майната си зимуват звездите по пладне, или как да прилапаме един милион решения" и "Опитът на един глупак, стигнал до прозрението как да се избавим от очилата" (съпругът ми носи очила, страда от същото заболяване на очите като Кинг, всъщност той доста прилича на него, само дето половинката ми е с руса коса). 
А по отношение на класиката - Натали сподели, че много се е изтормозила с "Майсторът и Маргарита", аз пък смея да твърдя, че няма по-скучна, "трудна", мудна, необоснована и хаотична представителка на класиката от "По следите на изгубеното време" на Марсел Пруст. Голям зор, ви казвам, и това е струва ми се еднствената книга, която съм започвала и не съм дочитала. Опитах, но какъвто и инат да съм, не успях да разбера и изчета това велико творение.
Иначе любими са ми всичките комедии, и не до там трагедиите на Шекспир. Обожавам стихосложението, в което пише, кефи страшно.
Друг любим ми е единствения (за жалост) роман на Оскар Уайлд - "Портретът на Дориан Грей", това малко книжленце, което наистина грабва. До някъде го оприличавам на "Дума Ки" или "Пътуващото зло се отправя на север" Wink
... Пак ми стана дълъг поста, оттеглям се.

# 549
  • София
Конти, значи с теб си правим "компания" с Алън Фолсъм  Hug . Като прочетеш "Денят след утре" (така е преведена моята), да дадеш отзиви като цяло, че съм я приготвила и нея след "Завещанието на Макиавели", която чета в момента.
Друга негова, която чака ред, е "Ден за изповед" - сестра ми я препоръча, която споделя моя вкус към този жанр, та и за нея на по-късен етап ще пиша.

# 550
  • София
Вив, споделям мнението за "Парижката Св. Богородица" - мнооого бавна и мудна за четене! Там определено предпочитам киното!

Ох, отдъх  Mr. Green значи не съм само аз ... Реших, че не ми достига нещо горе, за да не мога да продължа тази класика ... Е, все някога пак ще я пробвам, но няма да е скоро  Naughty

За Кунц, Кали, не си се зарибила само ти, хихи, и аз така, та след Томинокърс-ите, захващам Лошо място, пък каквото ще да става  Heart Eyes

Хайде ей сега да ми кажете, чели ли сте "Селектинското пророчество"? Ей сега на една сергия за стари книги си я харесах за 2 лв. а и продавачката ми я препоръча, в хорър жанра ... ама реших да ви питам Simple Smile

Контес, тоз Норбеков страшни заглавия вади беее ... Joy

# 551
Кали, грешката е моя - "Денят след утре" е книгата. Просто цитирах по памет и съм объркла словореда. Незабавно ще докладвам като я прочета.
А за Норбеков - не само заглавията му, но и съдържанието на книгите му е доста особено, дръзко, погледа на нещата от живота е от 350-я градус, много са ценни според мен, провокират към експерименти със самия себе си и като насоченост са по-скоро психоаналитични.

# 552
погледа на нещата от живота е от 350-я градус,
Laughing Много интересен израз  Grinning

Дийн Кунц има около четири-пет добри книги, останалото е все едно и също, само имената на главните герои се сменят  Laughing Не съветвам да се четат една след друга, че омръзва.
Питър Строб е добър писател, но не ми е страшен, ама хич   Whistling Джеимс Хърбърт и Ричард Матисън съдържат повече тръпка, но не знам доколко са превеждани  Thinking

# 553
Доставиха ми "Дракула" newsm44

Да видим кога ще и дойде редът,че болестите са ни налегнали ,в омагьосан кръг се въртим и край няма кошмарът.

# 554
  • София
Браво!  Heart Eyes Дано ти хареса!
Пожелавам ви бързо оздравяване  Simple Smile

Следващите, които смятам да си купя са:

Освен "Кери" разбира се  Wink

Общи условия

Активация на акаунт