САМО за фенове на Стивън Кинг!

• 40 635
  • 741
  •   1
Отговори
# 75

Аз даже вярвам, че има паралелни реалности,в които се случват нещата описани от Кинг Laughing..Малко лудо звучи, но мисля, че през времето когато е имал проблемите с алкохола и наркотиците тогава е успявал да надзърне там.. Rolling Eyes

Ами точно такава ситуация я има в "Тъмната кула"  Simple Smile Най-вероятно и самият той вярва в такова нещо, защото сам се е вписал и като герой от книгата  Laughing

Вивиан, Черният Дом не е въобще свързан с Талисманът по сюжет, само по тематика. Но това си е тематиката, която се е появявала във всичките му книги. В смисъл че не са като първа и втора част на една и съща история, не е необходимо да си чел едното, за да разбереш другото.

# 76
"Безсъние" не е била преиздавана.

А аз да ви призная не харесах "Играта на Джералд". Нещо ми дойде безсмислено бавна. Но нищо чудно ако сега я прочета да остана с друго впечатление. За "Ланголиерите" много пъти съм споменавала, че също не ми допадна. Веднъж спомням си започнах една, която едва изскопчих за малко от една приятелка.  Дори съм и забравила името, а и не можах да я завърша. Става дума за книгата, по която е направен филмът "Stand by my" (дано го пиша превилно). Обаче на филм дяволски много ми хареса. Уж нищо особено обаче... имаше ми някаква атмосфера с тези деца.
Книгата, по която е направен филмът "Stand by my", всъщност е новелата "Тялото" (Есен над детството) от сборника "Особени сезони". (има я издадена и като самостоятелна книжка)

Вивиан, като стана въпрос за филмите по Кинг, след като прочетеш Сияние гледай филма на Стенли Кубрик с Джак Никълсън в ролята на Джак. PeaceТочно готина психарийка.

Кинг не харесва "Сиянието" на Кубрик и препоръчва на всички да гледат телевизионната екранизация от 1997.

# 77
  • София
Според мен много сполучливо е пренесен на екрана романът "Проклятието", филмът хареса дори на мъжа ми, който не е почитател на Кинг.
Куджо също е доста страшничък, макар че е стар филм, без особени ефекти.
Stand by my не съм го гледала, казвате, че е добър?

# 78
Наскоро си говорихме с мъжа ми относно филмите, по кой негов роман би станал един смислено дълбок хорър, и понеже аз досега не съм гледала филм по Кинг (изключвам Шоушенк и Зеленият път), който да ми хареса, та смятам, че такъв филм би станал именно по "Играта на ДЖералд". Даже би станала много готина психарийка.

Точно тези два филма, които споменаваш са според моя вкус едни от малкото хубави. По негови романи. И"Томичукалата" много ми хареса. А и върви доста плътно по книгата като се има предвид какви своеволия правят някога режисьорите. А може и да не е така хубав, но явно съвпада с това, което аз съм си представяла докато съм четяла книгата.

Не харесвам филмите по негови романи, защото преекспонират моментите със страшните чудовища, внезапни смразяващи дъха ситуации, кървища. А Стивън Кинг е много повече от това. Страшното може да не е обезателно чудовище. И макар да разказва често и за такива, все пак двойно повече е описвал и за страховитите метаморфози вътре в човека. А това... трудно се екранизира.

Stand by my не съм го гледала, казвате, че е добър?
Ами то вкус. Малко е мудничък. Но аз определено не си падам по екшъни. Някакси пресъздава една атмосфера. Просто едни деца. Разговорите помежду им, закачките, детските им представи за забавно....

# 79
На филми само "Зеленият път " и 'Изкушението" са ми харесали.
Лично мое мнение е, че книгите му са много трудни за филмиране,губи се част от ефекта и не се получвава особено добре.
Не знаех,че 'Куджо ' го има на филм..

deadface ,очаква ли се преиздаване на 'Тъмната кула" 1- 4?
И знаеш ли "Безсъние" кога би трябвало да излезе?
И в по- далечен план какво друго ще преиздадат?
Ако трябва да пишем на 'Бард" ?

# 80
  • София
За филмите - и аз харесах "Проклятието"  Peace , особено като се появи и самият Кинг като герой в началото, играе аптекар  hahaha! Харесаха ми още и филмираните "Ланголиери", "Човекът с косачката" и "Добрият ученик".
И като се е отворило дума за екранизациите, искам да попитам нещо, за което не получих отговор в предната темичка, а тук пишат повече хора и дано някой да знае. Deadface, ти особено си ми голяма надежда  Praynig !
Миналата година по някое време хванах по ТВ (не си спомням канала - или ТВ1000 или MGM) филм "Кери", но не беше този "Кери" на реж. Браян де Палма, който съм гледала преди години. Поразрових се малко и намерих, че има филм "Кери" от 2002г. , телевизионен. Знае ли някой откъде мога да си го дръпна да го гледам (в Замунда го няма) , защото беше с променен от книгата финал. Кери във филма не умираше, а я спасяваше някакво тъмнокожо момиче.
И друго - някакви отзиви за "Кери-2"?

Благодаря предварително за отговорите   bouquet !

# 81
"Кери 2" не съм чувала..
'Подпалвачката- завръщането" даваха скоро по БТВ- измислици- премислици Mr. Green(Не знам дали Кинг го е написал сценария или не)

# 82
  • София
Момичета, вчера попаднах в тази книжарница  http://liternet.bg/book/partnerbooks.php?ID=15555  на 4та част на Тъмната кула. Поръчах я, да видим дали ще я има и ще ми я доставят. Веднага ще ви докладвам.

# 83
Днес пообиколих книжарниците около нас.В "Нанси" имаше Тъмната кула ІV- "Магьосникът.Ако за това става въпрос.
И онзи ден в "Литера" ми се стори ,че видях втора,но за това не съм сигурна.А ми е малко далеч и днес не стигнах до нея.

# 84
deadface ,очаква ли се преиздаване на 'Тъмната кула" 1- 4?
И знаеш ли "Безсъние" кога би трябвало да излезе?
И в по- далечен план какво друго ще преиздадат?
Ако трябва да пишем на 'Бард" ?

Нямам представа дали ще преиздават "Тъмната кула", но се говореше, че ще преиздават всичките му стари неща. Не знам и кога ще излезе "Безсъние", дори не е 100% сигурно, че тя е следващата поред. Sad Ако искаш, пиши на Бард.

RE: Kally May

http://www.imdb.com/title/tt0319970/
Carrie (2002) (TV)
Даунлоуд

Това не е Кери на Браян де Палма, нито The Rage: Carrie 2 (1999), а съвсем нова екранизация на романа. Не съм я гледал, така че не мога да кажа дали е по-добра от Carrie (1976).
Колкото до The Rage: Carrie 2 (1999) - тя няма нищо общо с книгата (освен идеята за владеещото телекинеза момиче) и Кинг не участва в сценария. Прилича повече на тийн слашър, отколкото на психологически трилър/хорър и на практика не е нищо особено; оценката, която са му дали в IMDb - 4/10, - е съвсем основателна.

Btw, филмът "Човекът с косачката" няма нищо общо с едноименния разказ на Кинг. Има и втора част - Lawnmower Man 2: Beyond Cyberspace (1996), - която също не е свързана по никакъв начин с разказа. Ако бях на мястото на Кинг, щях да ги съдя. Но, като се замисля, има цял куп филми, на които се мъдри името на Кинг, а нямат нищо общо с произведенията, по които уж са направени. В някои е използвана само идеята му, без да е следвана сюжетната нишка на произведението - такива са, да речем, 7-те части на "Децата на царевицата" и втората част на "Гробище за домашни любимци", а други нямат нищо общо с идеята и сюжета - веднага се сещам за The Mangler (Пресата) 2 и Sometimes They Come Back... for More (1998).

# 85
  • София
deadfaceHug Hug Hug !!! Точно този е  Peace ! Много благодаря   bouquet !
Филмът не е лошо направен, единственото, което ме издразни беше промененият финал. Но като цяло е ефектен.
От твоите думи си вадя заключението, че ще пропусна "Кери 2"  Crossing Arms ! Много мразя така да се злоупотребява с даден автор и идеите му с цел чиста печалба! Много точен пример е този, който даваш с "Гробище за домашни любимци", втората част си е направо  Sick ooooh!! А пък дори не знаех, че "Децата на царевицата" има ЦЕЛИ 7 части  Shocked , знаех за 1-ва и 2-ра!
"Човекът с косачката" има някои заемки от разказа и не е лош за гледане. Виж, втората част нямам идея каква е, а нямам и желание да се просветля  Laughing Naughty !
Благодаря ти за линка още веднъж  Hug !

# 86
  • София
Завърших "Сияние"  #Crazy #Crazy #Crazy
Уникално нещо беше тази книга! На моменти направо кожата ми настръхваше  ooooh!
Влиза в списъка ми с любими!!!  Heart Eyes

П.п "Магьосникът" не дойде, написаха ми мейл, че е изчерпана. Защо не ги махат от сайтовете, като ги няма, ей това не мога да разбера.

# 87
И аз я поръчах.
Значи да чакам имейл и аз Confused

Защо не ги махат от сайтовете, като ги няма, ей това не мога да разбера.
И аз това се чудя...Поръчвам вече книги и то различни от 3 сайта и каквото и да поръчам- все го няма ooooh!

# 88
Завърших "Сияние"  #Crazy #Crazy #Crazy
Уникално нещо беше тази книга! На моменти направо кожата ми настръхваше  ooooh!

Дааа, за жалост Кинг се отказа да ни плаши по такъв завладяващ начин след като претърпя злополука  Sad По-нататъшните му книги са повече драма и изследване на човешкия характер, отколкото страхотии.  Crossing Arms

# 89
Дааа, за жалост Кинг се отказа да ни плаши по такъв завладяващ начин след като претърпя злополука  Sad По-нататъшните му книги са повече драма и изследване на човешкия характер, отколкото страхотии.  Crossing Arms
Разкажете ми повече за тази негова злополука. Много ми е интересно. Или дайте линк към точната тема в стивънкингския фенски

Общи условия

Активация на акаунт