САМО за фенове на Стивън Кинг!

• 40 643
  • 741
  •   1
Отговори
# 60
  • В средата на времето
Предвид колко стара цивилизация са... абе вярвате ли наистина, че съществуват някои да ги наречем "странни" индиански места? Защото аз да.

Аз даже вярвам, че има паралелни реалности, в които се случват нещата описани от Кинг Laughing..Малко лудо звучи, но мисля, че през времето когато е имал проблемите с алкохола и наркотиците тогава е успявал да надзърне там.. Rolling Eyes

Кинг има един разказ за една девойка, която пътуваше и всеки път търсеше все по-кратки и кратки пътища, за да стигне от точка А до точка Б и на края минаваше през някакви странни места и наистина пристигаше доста бързо. Сеща ли се някой как се казваше този разказ и от кой сборник е? Благодаря предварително за инфото  bouquet

# 61
stefka.k, откъде имаш информация, че Кинг смята да се развежда? И аз чувам за пръв път подобно нещо.  Rolling Eyes
Izida, разказът се казва "Прекият път на госпожа Тод" от сборника "Маймуната" (1993).
Вивиан, привет и на теб. Радвам се, че форумът ти харесва и се надявам да го посещаваш и занапред. Относно въпросите ти - говори се, че Бард ще преиздават "Безсъние", "Особени сезони" и "Четири след полунощ", а през септември Плеяда ще пусне на пазара неиздавания досега сборник с разкази "Just After Sunset".
Kally May, благодаря за хубавите думи и peace  Peace
Колкото до "Клетка" - книгата е хубава, но със сигурност не е от най-добрите романи на Кинг. Ако трябва да съм по-конкретен - докъм средата е супер (особено ако си падаш по ужаси), но после става леко скучна и краят е разочароващ.

Последна редакция: чт, 25 юни 2009, 00:57 от deadface

# 62
stefka.k, откъде имаш информация, че Кинг смята да се развежда? И аз чувам за пръв път подобно нещо.  Rolling Eyes

Embarassed От преди време още от жълтата преса (от най-жълтата). И все ме е глождило (въпреки, че те пишат какво ли не), че дали пък не е вярно. И понеже никъде другаде не съм прочела после за подобно нещо ... затова питах. Е, не ми се сърдете сега, просто си питам за нещо, което отдавна съм се чудела вярно ли е.

Последна редакция: чт, 25 юни 2009, 07:55 от stefka.k

# 63
  • София
deadface ,
... говори се, че Бард ще преиздават "Безсъние", "Особени сезони" и "Четири след полунощ",

"Особени сезони" е вече факт, преиздадена е.
Дано и останалите преиздадат, благодаря за инфото  Heart Eyes

И на мен "То" ми е любима..Ама ,след като я прочетох ме беше страх от доста нормални неща Blush

"Сияние " и " Жива факла " ще ги прочетеш за ден- два всяка...

"4 след полунощ" е една от първите книги на Кинг,които съм чела и ми хареса много - вярно е за разпускане

Аз бих започнала от "То",след нея ще имаш още по- голям мерак да четеш Кинг Heart Eyes

"Огън " също много ми хареса, прочетох я за ден.Беше ми толкова интересно каква съдба ще измисли Кинг за това бебе,че докато не я прочетох не я оставих.
Kally May ,може да сложиш линк към Форума на СК на 1-ва страница

Мда, права си за "Сияние", че ще е за ден - два  Crazy От вчера, откакто я почнах съм тотално пленена, чета всяка свободна минутка  ooooh! Супер жестока ееее Party

"Огън" и на мен ми беше приятна, разпускаща, и ми беше много симпатичен главният герой, даже доста ми стана мъчно за него на финала.

Момичета, кажете за какво се разправя в "Пътна мрежа" ? За нея все противоречиви мнения, на някой им харесва, на други не ...

# 64
"Пътна мрежа " се разказва за мъж, който не е съгласен да си продаде къщата ,за да мине нов път на мястото където е...

Абсолютно реална ситуация- на наш съсед сега са му отчуждили половината имот ,за да мине улица....Той води дела,губи ги ,но не се отказва...

Чела съм книгата отдавна,но ми хареса тогава.

# 65
Забравил съм, че "Особени сезони" вече е преиздадена  Embarassed Истината е, че рядко обръщам внимание на преиздадените неща, защото имам абсолютно всичко от Кинг на български и английски и новите издания не представляват интерес за мен (освен ако няма разлики в текста).

"Пътна мрежа" е чудесна книга, като идея напомня доста на "Гняв" и вероятно ще ти допадне много, ако се чувстваш поне малко аутсайдер в обществото. Причината доста хора да не я харесват е, че в нея има малко действие, освен това е написана някак хаотично, защото всичко е пречупено през погледа и съзнанието на главния герой, който е една доста объркана личност - нещо, което прави четенето трудно и тромаво на места, но си има своите достойнства, а и звучи много стивънкингско. Това е така нареченият "поток на съзнанието", който Кинг владее като никой друг.

# 66
А "Колорадеца" някой каза, че била пълна скука от началото до края. Не съм я чела, но си спомням, че я коментирахме като слаба книга.
Привет и от мен в новата тема! Kally May,   bouquet поздравления!
Аз коментирайх Колорадеца и да, имаше доста отрицателни мнения. Честно да ви кажа, така и не можах да я прочета. Явно не я писал СК тази книга точно. Tired
Последния месец нищо не съм чела, а все чакам да си купя Дума Ки....пфуу....само ви чета и ви завиждам... Grinning

Спомням си,ч е Пътна мрежа много ми беше харесал....Трябва да го препрочета!

# 67
  • София
"Пътна мрежа" и на мен ми хареса много  Peace , но както и deadface казва, зависи си от читателя. Преди да я прочета, чувах много негативни отзиви за нея и я бях започнала с доста резерви, но накрая ми хареса книгата.

... говори се, че Бард ще преиздават "Безсъние", "Особени сезони" и "Четири след полунощ", а през септември Плеяда ще пусне на пазара неиздавания досега сборник с разкази "Just After Sunset".

Охооо  smile3508 ! Нямам търпение, специално за "Безсъние"! Може да си представите какво "наказание" за фен на Кинг да има втората част на дадена книга, без да може да си намери първата  cry ! Същото е като с отделните части на "Тъмната кула" - добре, че поне тях изчетох всичките.

Доня Туфиня  Hug !

# 68
"Безсъние" мисля вчера я гледах в Пингвините,в Пловдив.Беше ново издание...
Да не се лъжа,ще погледна утре /по всяка вероятност/,но ...

# 69
"Колорадеца" и на мен не ми хареса особено: първо, защото не е типична книга на Стивън Кинг и второ, защото завършва недовършено и крайно незадоволително. Все пак има една негова книга, която ми хареса още по-малко и това е "Момичето, което обичаше Том Гордън".

# 70
  • София
"Безсъние" мисля вчера я гледах в Пингвините,в Пловдив.Беше ново издание...
Да не се лъжа,ще погледна утре /по всяка вероятност/,но ...

Провери, дано не бъркаш, макар че аз редовно следя и-нет книжарниците, както и сайта на "Бард", последното издадено е "Особени сезони" през май.

Kally May , да имаш втора част от дадена книга, без първата, наистина е наказание, и то жестоко!!! Аз години имах само първа част на "То", затова и не съм я прочела, иначе щях да я глътна още като тинейджърка, когато се запалих по Кинг. След това деца, семейство, това онова, и сега тъкмо, когато се поокопитих от тия задължения, "Бард" ми "подариха" новото издание на "То" и си купих и двете части  Mr. Green Тъй че те разбирам де, това ми беше мисълта  Laughing
Сега ме мъчи "Черният дом", защото имам само "Талисманът"  Sad

Относно "Тъмната кула" - имате ли идея дали ще преиздават изчерпаните от тираж поне? Мечтая си да прочета поредицата. Като краен вариант, ще си купя всички части които успея, пък 2 и 4 ще чета в Читанка.

Дона Туфиня
, ако не се лъжа ти търсеше "Град Отчаяние", успя ли да я намериш, или я прочете онлайн?

# 71
Все пак има една негова книга, която ми хареса още по-малко и това е "Момичето, което обичаше Том Гордън".

Я! Не съм чувала даже. Колко неща не съм чела...  ooooh! А аз да ви призная не харесах "Играта на Джералд". Нещо ми дойде безсмислено бавна. Но нищо чудно ако сега я прочета да остана с друго впечатление. За "Ланголиерите" много пъти съм споменавала, че също не ми допадна. Веднъж спомням си започнах една, която едва изскопчих за малко от една приятелка.  Дори съм и забравила името, а и не можах да я завърша. Става дума за книгата, по която е направен филмът "Stand by my" (дано го пиша превилно). Обаче на филм дяволски много ми хареса. Уж нищо особено обаче... имаше ми някаква атмосфера с тези деца.

# 72
  • София
Стефче, при мен също трудно тръгна "Играта на Джералд", обаче книгата е доста дълбока и много смислена. Вярно, в началото малко дотяга с липсата на действие, но нещата бързо се променят. На мен много ми допадна дълбочината, до която стига Кинг в съзнанието на героинята. Наскоро си говорихме с мъжа ми относно филмите, по кой негов роман би станал един смислено дълбок хорър, и понеже аз досега не съм гледала филм по Кинг (изключвам Шоушенк и Зеленият път), който да ми хареса, та смятам, че такъв филм би станал именно по "Играта на ДЖералд". Даже би станала много готина психарийка.

# 73
На мен всичко що съм чела от Кинг ми харесва, с изключение на "Колорадеца".Ако беше й сложил финал какъвто и да е ,дори отворен( за мен книгата все едно свършва по средата) и нея щях да харесам.

Краси,дали е била "Безсъние"?Аз следобед ходих до нашите "Пингвини"и прегледах всичко,което имаха от Кинг- нищо ново- 'Особени сезони" е последната издадена.

# 74
  • Варна
Вивиан, като стана въпрос за филмите по Кинг, след като прочетеш Сияние гледай филма на Стенли Кубрик с Джак Никълсън в ролята на Джак. PeaceТочно готина психарийка.

Общи условия

Активация на акаунт