САМО за фенове на Стивън Кинг!

• 40 663
  • 741
  •   1
Отговори
# 480
  • София
 bdbaloni
ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН на нашия човек !!!
 Hug Tada  ura Tada  newsm67

Аз съм все още на "Дългата разходка", но нещо напоследък хич не смогвам да се добера до нея, а така ми се четееее! Остава ми 1/3 да я свърша, а после нямам идея какво да захвана. То си зависи и от това с какво чувство ще остана след тая книга. Вариантите за мен са два - или да искам да захвана нещо пак на Кинг или да си дам почивка. Та ще видим какво ще е точно!

# 481
  • София
Кали, като я дочетеш кажи, да обсъдим финала  Hug Че имам някои питанки по него ...

# 482
  • София
Кали, като я дочетеш кажи, да обсъдим финала  Hug Че имам някои питанки по него ...

Задължително ще кажа! Ама кога ще е, не знам, че малкият ми е пак със сополи и е една суетня около него ...  ooooh! !
Можеш да си представиш!

# 483
Да е жив и здрав СК и все така талантлив  newsm51 happy bd baloni
Моят брат също има рожден ден днес и на него пожелав живот и здраве  Grinning  bouquet
Вив, аз също гледах 1408 след като прочетох разказа от четанката и ми си струва, че направо мо-та-мо е направен. На мен ми допадна.

Последна редакция: пн, 21 сеп 2009, 18:46 от mamakaty

# 484

... LONG LIVE THE KING!!!  Grinning Grinning Grinning

# 485
  • В средата на времето
baloniЧестит рожден ден и от мен! Grinning Да е здрав и още дълги години да има желание и възможност да пише и да ни радва!  baloni

deadface, колажа е newsm10 Grinning

# 486
  • София

Страшен!

# 487
Здравейте!
Няколко дни никой не е писал.
Аз достигнах върха на Тъмната кула, разбирайте - прочетох и последната част от поредицата. Кажете "Алилуя". (Който не я е чел, може да пропусне поста ми, сърби ме езика да си изкоментирам финала). За втори път ревах (май взе да ми става навик) на книга от Кинг. Този път обаче, за разлика от предния, ме разплака сюжета. Джейк и малкия странен рунтавелко Ко, ми бяха любимци от втората (по-голяма) половина на повествованието, и май за близо 3600 - 3700 страници време се привързах към героите, особено към горе споменатите.
Финала обаче .. ме вбеси. Не за друго, а защото се оказа точно такъв, какъвто го предвиждах още от "Вълците от Кала". Започнах да се съмнявам от непрекъснатото повтаряне на "Ка е като колело" - върти се и всичко се повтаря, нали? Не знам точно в кой момент Кинг е решил точно този да бъде финала, или в кой момент Ка му е повелила да го напише по този начин, но ми се струва, че откакто повтаря за колелото, вече е бил наясно и това е било начин да подскаже на читателите как ще се развият нещата... или може би аз самата започнах да обръщам внимание на непрекъснато повтарящата се реплика "Ка е като колело..." ала-бала..., защото вече надушвах накъде вървят нещата. Разочаровах се, дума да няма, въпреки че повече от логично ми се струваше на върха на кулата да се мъдри още една врата, която води към друг свят, точно към този, в който Стрелеца осъзнава, че за него няма нищо по-важно от това да достигне кулата, и поема на дълъг път..., защото Ка е като колело, нали? Надявах се този път Стефчо да не беше толкова предсказуем, поне за Верните си Читатели, и да ни изненда с по-неочакван край...
До такава степен свикнах  с всички тези светове, че снощи, когато съпруга ми ме попита какви са тези гърли, които избират за Милен Цветков във "Vip Dance" от устата съвсем непринудено ми се изплъзна "Техния Ка-тет нали се разтури, щото с Мира Добрева се изпоразсърдиха?...", а той се обръща въпросително "Катет ли?", мислейки най-вероятно за онази страна от триъгълника в геометрично-математическия смисъл на думата. Е, Ка-тет като звуков състав не е толкова далеч от Квартет, нали, а и са близки по значение...
Пак много се разприказвах, но се развълнувах, надявам се да ме разберете...

# 488
  • София
Контеса Алилуя!!!  Grinning

Представям си колко е интересна поредицата ...
Аз си я пазя за зимата, когато съм нон стоп вкъщи с детето/децата, и ще си я чета с кефец  Mr. Green

Много е гадно така, като се привържеш към героите, пък книгата вземе че свърши...
Аз така като тебе, с децата в ТО Simple Smile Толкова ги заобичах, страхотно удоволствие изпитвах да чета приключенията им и  истиски страх ме гонеще за живота им Simple Smile
А пък това само от две книжки, представям си от 8 Simple Smile каква истинска любов развива човек!

# 489
  • София
Ооо, привързаността към героите е неминуема с ТК. Само като си представиш колко време трябва, за да се прочете цялата поредица, и ти става ясно, че буквално тези персонажи стават част от живота ти през този период. Доста дълго време ми трябваше после, докато хвана друга книга. Изпитвах някаква празнота, че в следващата книга (без значение дали на друг автор или пак Кинг), няма да са същите герои.
Контеса, на мен пък точно този финал ми се струва най-логичен и мотивиран. Всеки друг щеше да ми се стори изсмукан от пръстите и не на място. Права си, като казваш, че е подсказан многократно, но пък мен това не ме подразни, даже си ме държа в напрежение дали наистина Кинг ще удържи докрая и няма да разводни финала точно с някоя фантасмагория.
Не го приемай като критика към теб - нали пречупваме всяка книга през себе си и може би затова на мен цялата поредица ми е толкова любима и ще си остана с мнението, че Кинг никога вече няма да напише нещо толкова добро.

# 490
О, да, споменах, че повече от логично е да приключи така книгата, очаквах точно този край, а исках да бъда изненадана... може би за това се вбесих на края.
Дали ще напише нещо по-добро?... По-обемно, едва ли, но защо не и по-добро? Има още хляб в тоя човек, задава се нещо ново и различно, убедена съм.   Twisted Evil

# 491
Поглеждам ви  само по диагонал,защото коментирате ТК,а аз не съм я чела,не се и очертава скоро Confused

# 492
ОИма още хляб в тоя човек, задава се нещо ново и различно, убедена съм.   Twisted Evil

Ми  Tired Задава се Under the Dome, което от сега го виждам като притоплен миш-маш между Мъглата, Сблъсък, Буря на столетието и Необходими неща.

В момента дочитам разказите от Just After Sunset. Много лесно се четат и няма празно място, но май няма и ентусиазъм както едно времешните  Thinking

ТК ми беше много разточителна, ама то си е типично епично фентъзи... Краят ме изненада, защото е нещо доста употребявано като завършек напоследък в хорър жанра, а очаквах г-н Кинг да подходи по-новаторски... Но пък си пасва на съдържанието, затова не му се сърдя  Mr. Green

Забелязахте ли че и синът му вече напредва в жанра? Имат сходен стил.

# 493
ОИма още хляб в тоя човек, задава се нещо ново и различно, убедена съм.   Twisted Evil

Ми  Tired Задава се Under the Dome, което от сега го виждам като притоплен миш-маш между Мъглата, Сблъсък, Буря на столетието и Необходими неща.

В момента дочитам разказите от Just After Sunset. Много лесно се четат и няма празно място, но май няма и ентусиазъм както едно времешните  Thinking

ТК ми беше много разточителна, ама то си е типично епично фентъзи... Краят ме изненада, защото е нещо доста употребявано като завършек напоследък в хорър жанра, а очаквах г-н Кинг да подходи по-новаторски... Но пък си пасва на съдържанието, затова не му се сърдя  Mr. Green

Забелязахте ли че и синът му вече напредва в жанра? Имат сходен стил.

"Кутия с форма на сърце" е много хубав роман и на места звучи почти като Кинг, разказите в "20th Century Ghosts" също ги бива. Надявам се новият му роман, който трябва да излезе през 2010, да е още по-добър.

Да разбирам ли, че разказите от "Just After Sunset" не ти харесват особено?

Едва ли има някой, който да не е останал поне малко разочарован от края на "Тъмната кула". Разочарован, а не изненадан, шокиран и т.н., защото дълбоко в себе си всеки е очаквал нещо подобно. Поредицата просто няма как да свърши по друг начин. Затова краят е разочароващ, но е точно такъв, какъвто трябва да бъде.

Колкото до "Under the Dome" - аз й възлагам големи надежди, защото близо половината от нея (макар и не в сегашния й вариант) е написана в началото на 70-те, когато Кинг е в стихията си. Впрочем, от тук можете да си свалите кратък откъс от "Under the Dome" и доста дълъг откъс (61 стр.) от "The Cannibals" - недовършеният роман, който Кинг е преработил в "Under the Dome" (и двата, разбира се, на английски).

# 494
Ако близкия месец в щатите "Under the Dome" излезе, то най-рано пролетта на 2010 можем да го очакваме на родна реч. Да не бъда прекомерен оптимист, но гриза нокти от нетърпение вече.
А някой да има инфо за преиздаване на нови (стари) заглавия скоро?

Общи условия

Активация на акаунт