САМО за фенове на Стивън Кинг!

• 40 562
  • 741
  •   1
Отговори
# 600
  • София
Чели ли сте "Повелителят на мухите"?

# 601
Аз не съм, но в редица романи на СК е спомената. Ще взема да са поразтършувам.

# 602
  • София
Аха  Peace аз затова питам  Heart Eyes

# 603
  • На погрешната планета
Сега дочитам една книга в съвсем друг стил за разнообразие и като започна "Умален свят" ще дам отзиви Simple Smile

Кой е разказа за автоканибалеца? Май не съм го чела.

# 604
Разказът е "Начин на оцеляване" от сборника "Маймуната".

"Повелителят на мухите" я прочетох като малък (на 11-12) и тогава много ме впечатли, защото я възприех най-вече като приключенски роман от типа на "Робинзон Крузо". По-късно я прочетох отново, защото Кинг беше споменал някъде, че е сред любимите му книги и този път я възприех доста по-различно, защото повдига много интересни въпроси, освен това психологическият профил на героите (група деца, които попадат на необитаем остров след самолетна катастрофа) е изграден много добре (нещо типично за героите на Кинг). Този роман е своеобразно изследване на човешката природа, човешките ценности и човешкото общество.

# 605
  • София
Чели ли сте "Повелителят на мухите"?

Не, но съм гледала филма, който беше много хубав! Със сигурност книгата ще е по-хубава! Историята не е хорър, нито трилър, но е много въздействаща и направо разтърсваща.
По-подробно в бяло: Става въпрос за деца от едно военно училище, които попадат на самотен остров. И как от абсолютно цивилизовани нормални хора се превръщат в диваци. Само едно от момчетата успява да съхрани себе си и поради тази причина става мишена на останалите.
deadface много точно резюмира книгата в последното си изречение   bouquet  Peace !

# 606
Така, аз пак пиша в списъка ми за покупки..Дийн Кунц след подобно резюме ще я купя.
"Повелителят на мухите"- също.

Много хубаво,че разширихме така темата,вървя към пълно разоряване Crazy

# 607
  • София

Много хубаво,че разширихме така темата,вървя към пълно разоряване Crazy

И аз!  Crossing Arms

deadface    bouquet

# 608
В Сиянието много ме издразни това, че беше прекалено повърхностно направен

Има по-добра телевизионна версия от 1997г. Ст.Кинг има доста пълноценно участие при изработването му, като се почне от написване на сценария, до това, че е филмът (мини-серийки) е сниман в същия хотел, който и е вдъхновил написването на книгата.

# 609
Първият филм по "Сиянието" (на Кубрик) не е лош, стига да не си чел книгата (защото е доста по-различен). Впрочем, Кинг изобщо не го харесва, затова приема да напише сценария за втория филм (на Мик Гарис), който не е филм, а телевизионен минисериал и се придържа много повече към книгата.

"Мизъри" също не е лош, стига да не си чел книгата. Иначе няма начин да ти хареса много, винаги ще му намериш кусури. Но пък това се отнася за 99% от филмите по Кинг. Според мен единствено "Изкуплението Шоушенк" може да се мери с книгата/новелата, въпреки че има още 3-4-5, които се доближават доста до това, което трябва да бъдат (примерно "Зеленият път", "Stand by Me" и "Проклятието").

# 610
  • София
Разрових се и пускам още една книга, препоръчвана от Стивън Кинг:

Романът, който завладя Америка! Богатство и бедност, преуспяващи и неудачници, възход и падение - животът такъв, какъвто е. Изумително правдива, раняваща и незабравима история! Чаровната красавица Кари Мийбър тръгва от малкия град и завладява Бродуей. Тя вкусва от благата на висшето общество и милионери наддават за нея. Но това ли е щастието? Щастлива ли е Кари Мийбър? Финалът е разтърсващ. Изненадата е покъртителна! Когато романът бил отпечатан в САЩ, самите издатели се уплашили и той бил потулен в складовете. Днес владее сърцата на милиони читатели по света!

Останалите, май не са издавани в България.

От послеслова на "Тъмната половина"

# 611

Ексклузивен трейлър на "Under the Dome" от Стивън Кинг, която излиза в САЩ на 10-ти ноември

# 612
  • София
ХОП ! - да пусна и аз нещичко  Wink !
Отивам да прегледам линка на deadface  Hug !

# 613
  • София
Благодаря и на двамата   bouquet
"Under the dome" изглежда много, много обещаващо!  Crazy

# 614
Здрасти банда Sunglasses
И аз благодарая  bouquet.Ако има нещо интересно из линковете да го споменете накратко,че не всички сме в час с английския.
Мен най- много ме вълнува кога ще излезе в България.

Общи условия

Активация на акаунт