САМО за фенове на Стивън Кинг!

• 40 565
  • 741
  •   1
Отговори
# 585
  • На погрешната планета
В 23 ч.по ТВ 1000 започва "Мизъри" tv

Не си заслужава гледането Stop. Книгата е разкошна, но филма е пълна нула Confused.

# 586
В 23 ч.по ТВ 1000 започва "Мизъри" tv

Не си заслужава гледането Stop. Книгата е разкошна, но филма е пълна нула Confused.

Аз пък го считам за добро постижение във филмирането на Ст.Кинг  Crossing Arms Дори не си спомням ка си представях Ани Уилкс преди да гледам филма. След като го изгледах, започна да ми се струва че гаднярката не може да изглежда по друг начин и това е перфектния вариянт  Laughing Виж, Джеймс Каан по не ми се вписва като главния герой, но във филма са чудесна двойка  bowuu
И въобще който не е чел романите ще се впечатли, ако харесва този жанр, и току-виж ги подтикнало към четене  Mr. Green

# 587
  • София
"Мизъри" за мен е от филмите, които са сравнително добре направени (ако се абстрахира човек от книгата). Но никой филм, който съм гледала досега и на ьота не може да се доближи до книгата. Никога. Дори някои филми са ми смешни ... а книгите са невероятни.
Например филмите "Сияние", "Сейлъмс Лот", "Мъглата" ... смехории. Надявам се някога някой наистина свестен режисьор да се опита да направи филм, с който да предаде психиката на героите, така както Кинг го прави в книгите си. Мисия почти невъзможна. То може би и затова няма нови филми по книгите му. Никой не смее, защото знае, че ще се изложи!

# 588
О, аз за Сияние не съм много съгласна - е, да 29 години след създаването му е малко шантав. Но за 80-те години си е бил направо класика. Гледах го наскоро - с Джак Никълсън- Шашнах се от качеството и стила на филма!
А също така гледах и това http://www.DMCA-removal-from-Google/index.php?page=torrents& … ry=0&active=1
, това вече е смешно  Wink

# 589
deadface, за какво иде реч в книгата?
Това е сборникът с разкази "Just After Sunset", който включва само непоместени в другите му сборници разкази. Повечето разкази са писани след 2003 година. За подробности - виж едноименната тема във форума на Тъмната кула.

Ехеее!  Heart Eyes Страхотна новина!!!
deadface , а "Under the dome" кога горе-долу да очакваме?
На този въпрос не бих могъл да отговоря. Но мога да изкажа предположение - най-рано през май 2010.

# 590
  • София
Ехеее!  Heart Eyes Страхотна новина!!!
deadface , а "Under the dome" кога горе-долу да очакваме?
На този въпрос не бих могъл да отговоря. Но мога да изкажа предположение - най-рано през май 2010.
[/quote]

Аха, ясно  Hug

Няма ме, радвам се да те видя в темичката  Hug

mamakaty права си, че за времето си е бил сигурно сензация. И за стила също - наистина е вложено. Но психиката им, страданието в нея, раздвояването и всички емоции на героите, някак си не успяват да изложат така, че аз поне да ги усетя, както когато чета. Сложен автор си е Стиви  Heart Eyes

Последна редакция: вт, 27 окт 2009, 13:08 от Вивиан

# 591
Вивиан, аз също не мога да сравня добрата стара книга с едно няколкочасово филмче  Peace В Сиянието много ме издразни това, че беше прекалено повърхностно направен и ако не си чел едва ли ще вденеш логиката на историята. А и много акценти липсваха - например храстите-животни - та те бяха почти основата на темата  Wink
А и главната актриса /Shelley Duvall/....малииии, за страх да я гълташ...Толкова тъпичка са я представили във филма, а представата ми за нея не беше такава докато четях книгата.
И все пак филма влезе в колекцийката  Laughing

# 592
  • На погрешната планета
Ами, не знам, може би защото гледах "Мизъри" броени дни след като бях прочела книгата, затова се разочаровах много от филма. Направо на сила го изгледах, а книгата я прочетох на един дъх и ми подейства разтърсващо. А може и да имам по-богата фантазия от сценаристите и да си представям нещата по-страшни от колкото са Mr. Green.

Взех си от библиотеката "Умален сват" на Табита Кинг. Някой чел ли я е? Хубава ли е?

# 593

Взех си от библиотеката "Умален сват" на Табита Кинг. Някой чел ли я е? Хубава ли е?

Много ми се иска да прочета нещо нейно, но дали няма да я гледам после странно  Confused Аз лично ще чакам коментара ти дори след първите 20 страници.  Grinning

# 594
  • София

mamakaty Точно това щях и аз да кажа - във филма има някакъв измислен лабиринт вместо храстите  Tired Освен БГ превода да не е точен, но се съмнявам.

А и главната актриса /Shelley Duvall/....малииии, за страх да я гълташ...Толкова тъпичка са я представили във филма, а представата ми за нея не беше такава докато четях книгата.

Да, адски грозновата жена, не искам да я обидя, но в книгата я описват привлекателна и руса, а във филма е точно обратното.
"1408" ми хареса като филм, макар че има много добавени сцени, които ги намя иначе. А, да, и края е различен  Laughing
Но иначе поддържа интерес.

Няма ме , после да кажеш как е. Нищо на Табита не съм чела.

# 595

http://www.pe-bg.com/?cid=3&pid=33987
"Сърцето ти принадлежи на мен" от Дийн Кунц

B новия си роман Кунц навлиза в най-закътаните ужаси на човешката душа и се опитва да проследи какво ни прави това, което сме. Трийсет и четири годишният Раян Пери има всичко на този свят – процъфтяващ бизнес, любима жена, живот, какъвто винаги е искал да води. И тогава се появяват първите симптоми. Само след няколко дни той е вече в списъка на най-нуждаещите се от ново сърце. Раян може да изгуби всичко и най-вече живота си. Година по-късно той отново се чувства като един милион долара на цяло. Бизнесът върви добре, опитва се дори да си върне момичето, което обича. И тогава започва да получава анонимни подаръци: кутия сърцевидни шоколадови бонбони за празника на влюбените Свети Валентин, медальон във формата на сърце. Но най-тревожеща е видеокасетата с подробна сърдечна операция и смразяващо послание: сърцето ти принадлежи на мен. Раян е преследван от тайнствена жена, която предявява права към всичко негово. Тя прилича като две капки вода на младата жена, чието сърце бие ритмично в гърдите му. И е дошла да си го вземе обратно.

*

И аз бих искал да прочета някакви отзиви за "Умален свят" на Табита Кинг. Впрочем, преди време коментирах в темата една друга нейна книга - "Лица във водата", която е писана в съавторство с друг писател.

# 596
Аз да ви кажа,не можах да го гледам.
Главният герой много ми приличаше на Ед от "Лас Вегас" (незнам дали е същият) ,второ като видях в началото синьо- лилавите му крака и си представих как след време ще ги реже оная откачалница и ми призля честно казано.Незнам какво точно са давали ,ама не ми се гледаха такива неща.Още повече не бях на вълна  след ' Дами канят".
Пък и мнението на Няма ме ,съвсем ме разубеди.
"Мизъри"прочетох много бързо,интересна е,държи в напрежение,но не е сред фаворитните ми Кингови книги Peace Ей това рязане направо ме убива,като че ли то най- зле ми влияе на психиката.Ех ,оня разказ за автоканибалеца направо ме размаза ,да не почвам за него пак..

Споделям напълно мнението на Вив за книгите на Кинг и филмите по тях ,да не влача цитати
И така и така съм тръгнала да напиша в тая тема - "Пармският манастир "съм чела отдавна,с детски акъл(награда ми е за отличен успех тоя манастир  Crazy) ,но помня,че ми хареса тогава.

# 597
Главният герой много ми приличаше на Ед от "Лас Вегас" (незнам дали е същият) ,
Peace

# 598
  • София
deadface новата книга на Кунц звучи много добре. ще си я взема, макар че съм натрупала огромно количество непрочетени книги. А съм си харесала още много ... ама не мога да устоя.

Нат, мерси за отзива за "Пармският манастир"  Heart Eyes Ще се чете, ясно е.

Аз пък захванах "Кръгът". Много леко върви и е интересна.

# 599
  • София
Новата книга на Кунц и на мен ми разпали любопитството! Звучи си направо екстра за четене  smile3508 !

Общи условия

Активация на акаунт