Януарчетата опознаха си ръчичките, сега и на краченцата пръстенцата искат да си

• 13 217
  • 286
  •   1
Отговори
# 195
Аз също не изварявам, ама то нали сме на кърма.  Вода преварявах преди, но тя не я пие. Сега съм взела Девин изворна, мисля и занапред такава да ползвам.

чакай я да пиша със стерилното пликче и после слагаш в контейнера
иначе няма да е адекватна пробата[/color]
Има ли ги по аптеките и къде го слагаш- в памперса ли?
На мен детската ми каза да сложа памуче в памперса и после да го изцедя , ама аз си мислех над един леген да я чакам. Но ако става и с това пликче.  newsm78
Kokonut , пробвай пък други памперси.

# 196
Честита шеста месечинка на Цветомир и Кристиян и пета на Антония, Александра и Георги

Ралче, Бърборанче страхотни аватари!
Ралче, от физиологичния не реве, ама знае какво го чака и си върти главата в надежда да избяга, ама неможе още Mr. Green
Невенче, ама много хубава синекоса принцеса имаш
Били, не се ядосвай, по-хубав апарат ще си купите
koral, добре завърнала се
Monick, може би се буди заради зъбчета
Алекс, аз от време на време стерилизирам гризалката за зъби, ама се чудя защо го правя, щото той лапа далеч по мръсни неща и играчки мити само със сапун.
Патилинке, все да питам и забравям, нали се беше оплакала от хиперлактация, как си, нормализираха ли се нещата
Миниии, страхотни дечица имаш, пупупу
Kokoсче, за памперсите – просто минах на по-голям номер newsm78. На Сами му пускаше на гърба.
Как ни наваля преди обяд дъжда, като мокра кокошка се прибрах, добре че носех дъждобрана на количката и малчо остана сух
Ужасно ме мързи напоследък, просто някъв ад
Хубав ден от нас  bouquet

# 197
Нането за стерилната урина. Стерилна ли трябва да е, щот не разбрах? Ама айде за стреилната ще пиша, пък на някой може да свърши работа.
За момиченцата ( то и за момченцата същото де  Laughing): измива се много хубаво, почиства се с памук с риванол еднократно отгоре надолу( при момченцата - главичката на членчето), после се залепва колекторчето(пликчето). Бебенцата пишкат често, така, че няма да чакаш много дълго. Ако я оставиш по голо дупенце, може да я наблюдаваш. Ако сложиш колектора и след това памперс, малко след като се събуди ще имаш урожай  Sunglasses. Аз ти препоръчвам да ги направиш тези процедури с измиването, дори и да не е стерилна урината, защото понякога при замърсяване дава примерно отклонение като епителни клетки или даже единични бактерии. После внимателно се изсипва в колектора, по възможност без да се пипа вътре, за да не се замърси. Peace
Кокосче, на теб разчитам да ме въведеш в обстановката. Laughing Благодаря, за предложението за серилизатора. Всичко зависи от това, как е стопанисван от пазителката му - сестрата на мъжа ми и аджеба става ли въобще за ползване Laughing, или ще трябва да се върна към стария, но изпитан метод с изваряването в тенджера. Laughing За лекетата - може би няма да се изперат и с Ариел Laughing(ама четох някои ползвали онова за избелването, как му беше името, забравих, не е белина де Laughing), а повръщането все някога трябва да спре. Peace За пропускането и аз мисля, по-голям номер ви трябва, може би памперс актив бейби с ластици на крачетата, но то при туй въртене се съмнявам... Laughing
Благодаря за отговорите за водата, момичета!

Последна редакция: пт, 26 юни 2009, 15:13 от yagodka

# 198
Аз давам изворна на Девин! И спрях да стерилизирам шишето и др неща - просто измивам.
Пюренцата приготвям всеки път преди хранене - не ми отнема мн време! Просто ги слагам да се сварят и после пасирам с пасатора! Само първите 2-3 пъти намачквах и минавах през цедка, но тогава ставаше въпрос за мн малки количества и пасатора не можеше да го завърти. Добавям в пюретата по лъжичка АМ, защото Гого категорично отказва да суче след като е ял, без значение колко.
Вчера яде намачкан банан след обяд - хареса му!

# 199
Ето и тук е обяснето за колекторите http://semeistvo.rozali.com/dnevnik-bebe/p7315.html

# 200
хм,  не е стерилна урината, но това с измиването поне е лесно и ясно, .. ми ще действам както е показано на картинката , с колектор, но няма да слагам памперс. С момъка беше много лесно, пъхаш пишката и няма пропуск, с момата ще видим как ще стане... Laughing
ПС Сега и излязоха резултатите - хемоглобин 104. Нисък, но все пак сме още на кърма. Педи сигурно ще се кара Simple Smile.. - вашите резултати как са?

Последна редакция: пт, 26 юни 2009, 15:53 от Naneto

# 201
Espa,  за хиперлаксацията ми питаш, ами нощем гърдите ми се препълват винаги,стават като камък твърди и доста болезнени, събуждам се от напрегнатостта им... Ако Мъндзаркия не се събуди сам до 5-6 часа (като се има предвид че заспива в 8-8:30вечер), аз го скачвам към мен да помага  и той милия спи, ама не отказва да сучи... После около 7:30-8 пак така...Не знам това дали е хиперлаксация, защото аз редувам гърдите и то за 12 часа който и да е ще прелее... Но нека има млекце, ще потърпим  Confused И още нещо, Еспа... Вчера правих гювечета, по твоя идея, но ги пекох в микровелето, че само за 2... Преди мн често ги правех, но скоро не се бях сещала... Благодаря за идеята!

И сега да ви се похваля: преди 3 дни най-после  купихме сам.билети на големите ми дечица и другия месец ни идват на гости  newsm44 newsm44 . Не съм ги виждала повече от 2 години  smile3518
хубав и усмихнат ден  Hug Hug

# 202
Нането- идеален за бебе само на кърма
Стефания на 6 месеца беше със 107, на годината със 128
жълтък й бях давала не повече от 10 пъти общо в микродози
за сметка на това ядеше много спанак  Peace

# 203
момичета, аз вече съм на финала с кърменето. От две седмици изцеждам по 50-60 гр и то само сутрин и вечер. Какво да правя, трябва ли да вземам вече някакви хапчета за окончателното и спиране. Стах ми и да не се образуват мастити. Помагайте  Hug Hug

# 204
Здравейте мамета   bouquet!
Нямам много време и затова тези дни не съм писала. Имам изпит, този път по облигационно право и учебниците са тухли от по 700 стр. единия, другия 400  #Crazy, та направо не се виждам как ще стане номера, но трябва да се справя  Wink.
Мини, прелестна е Стефания  Hug. Това детенце ме е впечатлило още миналата годино, когато започна януарската тема. Много е кокетна и толкова сладичка. Hug
Бърборанче, аватарът ти е страхотен, ох това Петенце, бонбон страхотен е  Heart Eyes!
Данинче, много сте хубави и ти, и Йоанка. Винаги изглеждаш много позитивна и чаровна. А малката е кукла и половина  Hug.
За ориза - аз давах на Александрина на пюре на Хипп морковена супа с ориз. Много го хареса и за първи път си изяде цялото бурканче от 125 гр.
Мисля и аз да добавям по малко сварен ориз към домашните пюрета.
Гледам, че Биляна е дала на Гого намачкан банан. Пресен ли го даде? Може ли да даваме пресни плодове - в смисъл намачкани банан, кайсия и т.н.  newsm78л Аз знам, че до годинка всяка храна трябва да е термично преработена. А вчера една майка, чието дете и колкото моето, каза, че давала сок от череша, праскова и не помня още какво и даже беше много учудена, че аз изобщо не съм давала сокове. Пак взе да ми обяснява за витамините и т.н.

# 205
Абе и аз не съм сигурна с тоя банан дали не сбърках newsm78, ама на Гого му хареса... - настърган го дадох. Ако не трябва казвайте, че все не остава време да търся да чета....
И аз ще добавя в менюто ориз!
Патилина, честита ти радост! 2 г. са наистина много!

# 206
Вие сте на 6 месеца, не е рано
само внимавай с количеството, заради хистамина
може и пъпеш намачкан да даваш май  newsm78
аз бих дала, че им е сезон скоро

# 207
  • София
Момичета, благодаря за това, което споделихте за събирането на урина, ще го имам предвид, когато дойде време за процедурата Hug
Аз да се оплача от моето диване- днес изобщо не пожела да яде на обяд- бях решила за разнообразие от готовите пюрета, днес да й дам сварен картоф, пасиран, ама тя го плюеше, половин час я мъчих поне малко да хапне, накрая я оставих...защо така стана, не знам ooooh!
Дано утре да имам повече  успех, много странно значи, когато реши, че иска да яде, може и 160 грама да изяде, обаче когато не иска, и 20 грама не й се събират Rolling Eyes
Патилина- блаогдаря за съвета за играчките, и браво, че ще видип дечицата Hug, все забравям да ти кажа, че аз винаги съм мечтала да отида там, където живеете в момента с бебчо, сигурно е прекрасно място Hug
Ели- успех на изпитите Praynig
Еспа- аз затова, че нямам дъждобран все още тази седмица не рискувах много да излизам навън с количката, да не намокри бебчо. Нацелувай Сами от мен Heart Eyes
Кокосче- аз съм на Либеро, пропускат от време на време, ама вече когато е много страшно положнеието с акането, зашо наистина не пробваш с по-голям номер
Мини- а от кога започна да даваш жълтък на Стефания Rolling Eyes, питам защото педито натиска вече да давам на бебчо жълтък, аз мисля, че е рано, но от друга страна тя зелените зеленчуци не ги долюбва много и ме е страх за желязото. Саморедактирам се- Мини, ти си писала за жълтъка, ама няма кой да чете ooooh! Целувки на двете принцеси Heart Eyes

# 208

Патилина, важното е, че скоро ще си видиш дечицата! Доста време си е това - 2 години! Аз моя едвам 2 дена изтраях да не го видя, че на екскурзия беше. То една ексурзия - сума ти дрехи бяха изхвърлени  директно в кофата за боклук(това, уверявам те не се переше - Laughing цялото омазано с кал). Останалите още чакат да бъдат изпрани. При нас без балкон и при тая влага, съхненето е невероятно бааавно нещо. Да хвърлям дрехи не ми се беше случвало досега. Laughing Пак се отплеснах...
Ели, ние вярваме в теб за изпитите! Grinning
Ралче, тук при мен казват, че децата не трябва да се насилват да ядат нещо, което не харесват. След някой и друг ден пак предложи - може да й хареса повече. Ааа, как така нямаш дъждобран? При нас, с тия дъждове е направо немислимо да нямаш, може с дни да не излезеш от къщи иначе! Веднага да се поправиш!  Laughing Hug

# 209
Хайде и аз най-после да се отбележа.
Вчера нямах време да се разпиша, та хайде викам днес да компенсираам  Laughing

Честита половин годинка на Цветомир и Кристиян и пета месечинка на Антония, Александра и Георги!

Ние вчера и днес се мъкнем по доктори, че Никола нещо взе, че се разкашля. Той много отдавна си има една задна хрема, от която нон-стоп му хъркаше носа, но от 2-3 дни взе да кашля от тия секрети, които му се стичат в гърлото явно. Та рекох да го водя при педи. Тя обаче нищо не можа да ни каже. Външно нищо му няма. Няма Т, нито му тече носа, но пък дробовете му хъркали каза и били пълни със секрети. Не е настинка или грип и затова реши да ни прати да му изследват носен секрет да видим от какво са тия сополи. Изписа ни Виброцил и Коларгол и Калиев глюконат. Ама тия Коларгол още не съм ги купила, че нещо ги нямаше в аптеката. А тоя Виброцил е мнооооого гаден. Направо ми става жал като му ги капя. То на мен чак ми става гадно като ме лъхнат, пък си представям колко му е гадно на горкия. Ама ще чакаме и резултатите от носния секрет във вторник, да видим да няма някаква бактерия.
На всичкото отгоре ни казаха и резултатите от кръвните изследвания.  Хемоглобина на Никола му е 120, което било направо супер, но пък има урати в урината, които не се знае от какво са. Аз ужким си спазих всички изисквания за взимане на урина, ама нещо....незнам.  Thinking Аз както ми каза Кокосчето си взех от тия колектори и контейнерчета за урина. Взех си от двете по 2 бр. за всеки случай (общо 1,30 лв., което ми се видя много малко). Хубаво, ама реших сутринта преди да ходя до поликлиниката да му го сложа колекторчето и да пишка. То пък той се изпишка, докато го миех и след това го чаках 1 час докато събера в колекторчето за изследването. Ама си му обух памперса отгоре, та не беше толкова сложно. Чудя се обаче от какво са тия Урати в урината  newsm78. И педи не можа да ми каже. Според нея нещо е замърсена урината или нещо такова. Някой да е чувал нещо по въпроса? Или да се е сблъсквал с такива чудеса?

Сашке, аз стерилизирам от време на време само. Само помпата за кърма и 1-2 шишета. Ама нали, за да си ползвам стерилизатора  Laughing. Иначе той Никола какво ли не лапа, не може вече всичко да е стерилно.

Мъча се да му давам вода, ама нещо повече от 30 мл. на ден трудно изпива. Пробва първо да види какво е, и като усети, че не е мляко и бързо се отказва и почва да си играе и да дъвче биберона  hahaha. Незнам как да го накарам да пие и други течности освен кърма. Освен пък да пробвам със сокчета. Поне нямат захар... newsm78 Аз съм много против захарта. Дори аз избягвам да подслаждам напитките. Само с мед подслаждам всичко или с кафява захар. Пък и не ща да му давам захар от толкова малък.

Барборанче, и аз си купих от това пюре на Хип с тиквички и картофи. Но после видях, че има и ориз в съдържанието и реших да му го дам след като съм въвела тиквичките отделно. Та все едно с него ще въведа и ориза. Ама сега пък като ми каза, че ориза е цял....май ще трябва да го пасирам, че Никола много се дразни ако има едри парченца.
Пюретата си ги правя с пасатора. Пасират се много фино като купешките стават. Ама правя по голямо количество и затварям горещо в хладилника. Давам 2-3 дни и останалото го изяждам аз. Много ми харесват  Grinning, а сложа и малко сол, направо са си супер за мен.

Патилина, не мога да си представя да не си видя детето 2 години. Ама като порасне....нищо чудно и да ми се наложи. Предполагам обаче колко ти е кеф, че ще ги видиш.  Hug

Данинце, все забравям да ти кажа, че сте много готини с Йоанка. Супер изглеждаш направо  Peace

Кокосче, и аз винаги си имам проблеми с памперсите. За нас явно няма такива, които да не пропускат. Ама вече се примирих. Поне да не пропускат много пак съм доволна.
Днес тамън реших да ходя на кафе с един приятел и сядаме ние, хващам аз Никола да седи в мен и той като реши да се изака. Ама така, че омаза чак и мен. А аз пък с един бял панталон и станах на петна  #Crazy. Ужас, умрах от срам. Не мога да си стигна до колата. Ама аз тъпо и упорито си останах да си изпия коктейлчето ей така осрана  hahaha hahaha hahaha.

Ели, успех на изпитите. Ще се справиш  Peace

Невенче, много е сладка синекосата хубавица.

Ралче, аз пък имам дъждобран за количка, ама какво от това. Той Никола като не ще да седи в нея, за какво ли ми е точно дъждобрана незнам. Да пази празната количка да не се намокри  Mr. Green. Винаги го мъкна с мен дъждобрана, ама тия дни като все вали не смея да изляза, че не мога да го разнасям на ръце Никола и да държа чадър и да бутам количка. Трябва ми поне още 1 ръка за целта.

Соня, за да не си спираш кърмата с хапчета изцеждай по-добре по малко, докато спре съвсем. Много мой приятелки, които не искаха да кърмят така си спираха кърмата и нямаха проблеми.

Оф, цял ден ми е много тъжно, че почина Майкъл Джексън  Cry. Все едно част от детството ми си отиде. Една от първите ми касети беше неговия албум.....

Лелеееее, улях се.....  Embarassed

Общи условия

Активация на акаунт