Януарчетата опознаха си ръчичките, сега и на краченцата пръстенцата искат да си

• 13 363
  • 286
  •   1
Отговори
# 225
Честита половин годинка на Петенцето /целувки от Сами за любимата Heart Eyes/ и на Анчето. Честита пета месечинка на Даниел, Никола и Белослава

Патилинке, за 12 часа и аз преливам, ама мисля че е нормално.Не бях се сещала гювечета в микровълновата – супер бързо изглежда, ще опитам.
Представям си каква емоция ти е да видиш дечицата след такава пауза
Сонче, и аз не бих пила хапчета - хормонални са – просто бих разредила кърменето и бих изцеждала само до обкечаване по 20-30 мл като почувствам напрежение
Ели, успех на изпитите.Ще се справиш, сигурна съм Hug
Ели, Биланка, ето за суровите плодове от кърмаческия
Цитат
Сурови плодове

Може след 6 м.
- само някои плодове (банан; авокадо; грозде; пъпеш; ябълка - спорен плод; манго - евентуално)
- не трябва да предизвикват никакъв стомашен дискомфорт

Най-добре след 8 м.
- всички гореизброени могат да се включат и от 8 м.
- суровите плодове са по-силен алерген от термично обработените
- плодовите киселини стимулират двигателната активност на стомахчето (проблемите идват в по-късна възраст)
- суровите плодове съдържат доста фибри (товарят храносмилането)
- в много схеми на захранване сурови плодове се предлагат именно след 7-8 м. (с някои изключения)

Първите пресни плодове, независимо от възрастта, трябва да бъдат нискокиселинни и слабоалергизиращи:
- ябълка (сладка)
- круша (сладка, не много твърда)
- грозде (обелени зърна)
- банан (да не се прекалява с количеството, съдържа хистамин)
- авокадо (съдържа много мазнини, зависи кога и как се предлага)

Избягва се смесването на пресни плодове, поне в началото. Причините са две: за да опознае детенцето 'чистия' вкус на даден плод и за да не се претовари храносмилането поради различната смилаемост на плодовете.

Допълнение за ябълката: в някои схеми се препоръчва сурова, но по-често се среща мнението да е леко термично обработена. Ако е прясно пюрирана, ябълката не е лесносмилаема (заради целулозата и пектина). Ако е под формата на сок, той също може да бъде агресивен за стомаха.

Консумират се до 15-20 мин. след разрязването, почистването и пасирането, след това пресните плодове имат много малко витамини в резултат на окислителните процеси.

Има и научно обосновани теории, че е добре да се предлагат за начало пресни плодове, типични за местните географски ширини, но практиката по-скоро не доказва правотата на тези теории.

Сладурче, дано да не е нищо сериозно това в урината на Никола и  секлета от носа да е чист
Натали, не му се тревожи на Алекс, ако трябва спри за малко със пюретата, може да прояде след седмица примерно. Няма да остане детето само на кърма, не познавам аз такъв човек
Ангелче, от времето ще да е това подтискане, и аз бях нещо се разкиснала, обаче едно кратко турче по магазините и гигантска купа сладолед вършат чудеса. Вчера правих и ометох такова количество, че още ме е срам Blush

Хубав и усмихнат ден от нас  bouquet

# 226
Виолетке  Hug Heart Eyes

Ето това е зет като мед
цветя подарява, целувки изпраща...а за сватята думи нямам!!!
Възхитена съм. Това трябва да се отбележи с бира  Laughing

Иначе за балансирането между интересите на малки и големи...трудна работа. Калоян е все сърдит, че не му обръщаме внимание...ми не мога да се разкъсам, не става. Задоволили сме максимално прищевките му. Стаята му прилича на игрална зала. Има всичко, което може да има(това не е много добре...)включително и люлка от тавана...и вече компютър, въпреки протестите ми. И пак  е недоволен и с право. Иска си внимание детето. Чака с нетърпение Анчето да порасне да му е другарче в игрите. Обича да я забавлява и в такива моменти му прощавам всичкия шум, лигня и кекерчене, които в други случаи ме изкарват от равновесие. Обаче сестра му се забавлява жестоко с него и това му дава крилааааа....Трудно е с две деца

Иначе аз  като имам претенции към някое дете директно отивам при майката и говоря с нея. Много е кофти саморазправата с дете.
Веднъж на площадката играят децата, нещо в пясъка се бяха заровили и едно детенце метна пясък нагоре и си го изсипа на главата. Майката разбрала недоразбрала и недовидяла погна Калоян защо бил засипвал сина и с пясък. Калоян започна да се чуди защо му се карат, аз като рипнах с корема(това миналото лято), но докато да стигна тя вече  му се караше юнашки, стигнах на думите "Искаш ли 2 шамара да ти забия сега, че го целиш с пясък...?" Ейййй щях да я удуша. И на габарити го докарвах...прогонихме я дружно с другите майки, повече не се вясна на нашата площадка обаче се чудя какво щеше да стане ако не бях реагирала, видяла и разбрала какво се случва? Късмет, че точна тогава гледах към децата...

Та монетата има 2 страни...хора всякакви, свят шарен, настроения бол, с децата обаче според мен винагитрябва да се внимава и проблемите да се решават между възрастните, поне до една определена възраст...

# 227
Много благодарим за милите пожелания с Дани,на мама голямото 5-месечно синче  HugИскаме да ви почерпим с много и вкуснички неща, ама за сега това:

Честито и на другите месечинковци - да са здравички и щастливи и да имат достатъчно от всичко   bouquet Hug

Благодаря ви, сладурки за съпричастноста за предстоящата ни среща с децата, наистина много се вълнуваме всички,броим дните.... Почти всеки ден си говорим и гледаме на skype  и по тел, но искам да си ги гушна, а те пък нямат търпение да си видят братчето. Ралче, относно мястото където съм сега - струва се да се види, и мисля че е едно от райските кътчета на земята за живеене... Живялаа съм в Казанлък, София, Берлин, Атланта(САЩ), и сега тук и определено най-много ми харесва... Е и в Атланта ми беше добре,дори като пристигнах от там тук, от носталгия ли , що ли, но всичко сравнявах и мислех че сърцето ми е останало в тая Атланта... Ама как няма, като децата бяха там...
А сега тая надежда да им хареса тук, и ако решат да се преместят  Praynig От първия ден,купувайки билетите, започнахме да правим списък с местата където да ги водим..., а те правят списък какво да им сготвя  Mr. Green  
Усмихнат и прекрасен ден!
Внимание, докато пишехте, в темата бяха публикувани 2 нови отговора.

PS Espa  Hug

Последна редакция: сб, 27 юни 2009, 16:03 от Patilina

# 228
Еспа, благодаря!

Честити месечинки на порасналите бебоци!   bouquet

# 229

Донята, ми  кавалер от рано ще го възпитаваме - че то ако не нашите, съвсем са на изчезване галантните мъже в днешно време! Тъстът много се запали по идеята за биричката, та ако сте в Южния долитаме.
Иначе и аз съм съгласна, че при нормални обстоятелства на майката трябва да се обърне внимание, не да се разправя човек с чуждо дете, особено пък с агресия, а още пък повече, докато е както казваш в една определена възраст. А тази прекалено много си е позволила, и аз щях да побеснея. Добре, че сте реагирали. Но не пречи, да се направи забележка и да се обясни и привлече вниманието и любопитството на детето към това какво не е редно,  без то да бъде нагрубявано. Защото едно дете просто не си дава сметка, че прави нещо, което може да го нарани него самото и е опасно и за околните, че мъкне и мята камъни примерно. В такива случаи се спирам и му обяснявам, а и на майката също й казвам, защото тя в тоя момент може просто да се е разсеяла и да не го е забелязала. Бих искала ако аз нещо се заблея, което на всички ни се случва, а на мен особено, и мен някой да ме предупреди, а не да отмине безразлично.
Еспа, забравих да ти пиша за супичката-онзи ден точно тръгнах да я правя и се наложи да изляза по спешност, та оставих мъжът ми да я махне от котлона-та хем я бях подлютила, че нямах черен и явно не уцелих количестовто бял пипер, хем забравих за доматеното пюре  Crazy ! Та ще има втори тур.

# 230
  • Русе
Честита 1/2 годинка на Анчето и Петето и 5 месеца на Белослава, Даниел и Никола! Да са все така лъчезарни деца и да радват много всички около тях! Ние пък днес си имахме проблеми със съседите заради ремонта. Мъжът дойде да крещи и заплашва моя мъж и кофтито е,че с майката се разхождаме заедно то време на време. Много мразя да съм в лоши отношения със съседите Sad

# 231
Ягодке,мерси  Simple SmileЕто и една снимка от същата фотосесия на моя момък Mr. Green
като види фотоапарат веднага започва да позира.много е смешен Laughing
Еспа,благодаря за полезната информация, която винаги пускаш за захранването Hug

# 232
Момичета, благодаря за пожеланията!  bouquet Аз бавно напредвам с четенето, но живот и здраве мама като дойде в понеделник да поеме бебка ще увелича темповете и ефективността на ученето  Wink
Еспа, благодаря за информацията  Hug  bouquet. Както винаги си супер отзивчива.

Сладурчеста, дано с малкия сладурко Никола всичко е наред. Една голяма прегръдка за него от нас  Hug Hug Hug

Честити месечинки на Петя, Анна, Белослава, Даниел и Никола  newsm51 smile3525

Дени, страхотен е твоя момък. Пу-пу! И моята бубка така позира, види ли ме с апарата се усмихва веднага.

Относно по-големите деца на площадките, кафетата и градинките - моето мнение е, че няма смисъл да се караме на децата, по-скоро трябва да се обърне внимание на майката, защото на детето не му е ясно или не му е обяснено, че не бива да крещи или бута, хвърля камъни и пр. Разбира се тук отварям скоби, че си има деца, при които нещата са непоправими и безвъзвратно изпуснати, но се надявам да са значително малко и детето ми да има крайно ограничен контакт с такива.
При нас също се получи подобно нещо - Алексанрдинка си спинкаше, а едно дете при това на позната буквално се хвърли върху количката с крясък. Бебка се събуди, разрева се, даже след това известно време като някой се надвесеше над количката, тя се разреваваше. Майката дръпна детето скара му се, но малко след като успях да успокоя Александринка, то направи същото нещо  Shocked.За себе си реших, че няма да ходя на места, където играят по-големи деца. На едната ми приятелка децата са на 2 и на 5. Често излизаме заедно, но те са такива фурии, че най-редовно са разревали малката, просто и се радват по-емоционално от това, което тя може да понесе  Wink. Правя им забележка пред майка им, но много умерено, обяснявам им, че тя е малка още, да не я дърпат, да са по-тихички когато спинка и определено има ефект.
Не знам, въпросът с възпитанието е нещо много сериозно и отговорно. Дано успея да възпитам детето си както добре да се държи, така и добре да се справя с тези деца, на които в семейството много неща за общуването не са им обяснени или са обяснени погрешно.

# 233
ден първи от захранването - 2 гр. пюре от морков бяха погнусено изплюти, като същевременно имаше позиви за повръщане...  Joy Документирана е с камерата.
Как да процедирам утре - пак моркова ли да дам или да опитам с тиква? На мен ми се струва по - логично да продължа още един път с моркова, тя нищо май не погълна, но поне да видя реакция ще има ли?

# 234
хахаха...Дария  hahaha

и Анчето беше ужасена първия път.

Според мен, продължавай с морков  Peace

# 235
Гледам, че коментирате по-големите деца.
Само да отбележа, че съм напълно съгласна с Донята. Мой основен принцип е да не правя забележка на детето (освен, ако не сме изключително близки), а евентуално на майката.
Но от личен опит знам, че не можеш да ограничиш децата в игрите, а и не е нужно. Кога ще дивеят - като станат като нас ли? Не може непрекъснато да им се слагат забрани, още повече за нещо толкова естествено като игрите...

# 236
Ягодке, аз също купих чадърче за количката,че си пече все пак ,ама защо не пробваш от ebay.co.uk.,търсиш си твоята марка количка и ще ти излязат всички модели и можеш да си избереш и ще си сигурна ,че ще става за твоята.
Честити месечинки на всички бебченца.
Радотчо пак изчезна някъде.Каде си?
По повод за малките и големите деца ,аз смятам ,че отговорността е само и единствено на майката.Не смятам ,че трябва да се стига до саморазправа със самото дете,то не разбира Peace

Последна редакция: сб, 27 юни 2009, 22:47 от bili_bili

# 237
Здравейте, момичета, много ми домъчня за вас. Аз се позагубих няколко дена. Първо защото ми е много натоварено с изпитите, но Слава Богу едун по един минават и най- важното е че ги взимам  Heart Eyes Но направо луднах- никак не  е лесно да се грижа за бебо и да уча- направо  Crazy
Иначе малкия е добре, този месец пропуснахме консултация че не сме в града но нямаме и ваксина така че не ме притеснява. незнам за мерките и теглилките, но смятам. че е в норма  Praynig Иначе голямо гукане и викане по цял ден пада. Смее се с глас и пълни на мама душата. Отскоро си изследва крачетата, само се хваща за петичките и им гука, но все още не ги лапа. Още не сме се захранили, но като хапвам нещо и изкусително ми следи лъжицата или вилицата- иде му да я налапа, няколко пъти му давах нещо съвсем мъничко да опита и не бута лъжицата, по което судя, че иска да го захранвам. И така, смятам от понеделник да започваме  Heart Eyes
Честно да си призная не съм ви чела назад, но нямам и никакво време. Все пак утре ще се опитам да се върна малко назад.
Честити месечинки на бебоците.
целувки и до скоро  Heart Eyes

# 238
  • София
 ooooh! стегнах багажа и утре  Ах морето, ах морето
Мързи ме напоследък да пиша - признавам без бой и виновна...Ама се чувствам в момента точно като дните преди да родя - всички родили, аз с корем. Сега на всички бебетата кльопат пюрета - моя точи само влажен поглед...След морето може и да се почнем.
Да се включа и аз за по-големите деца...Реагирам според ситуацията. Принципно, моя Убавец не се притеснява от такива нашествия - има опит с батко си. Дори напротив - много се радва на по-големите деца. Онзи ден сме излезли на улицата, по-големите каки наобиколили количката и му пеят - Мила кукло Барби..., а нашия си умира от кеф, гука и се хили с глас. Обича да му обръщат внимание. Имало е случаи, когато съм се карала умерено и на дете, защото майката или не е наблизо или въобще нехае, но в никакъв случай брутално...Нали моя не е стока - палав. Преди да родя и той беше лепнат за всяка количка, но сега си има "негово батче" и другите бебета не са му интересни...Скоро се сби с едно съседче на кого било бебето - всеки казва , че било негово... Wink
А ето ви и нещо от мен Преди време - точно като готвех за Хриси при Звездев готвеше и д-р Антоанета Антонова - това са част от рецептите, които съм си записала. Надявам се да са ви полезни.
И така оставям ви...Не знам дали ще вземем лаптопа и дали ще имам възможност да ви чета - ще се разбере де...И нека някой се погрижи за новата тема, ако съм без нет Hug

# 239
Хоп и аз да се разпиша...
Мъжлето си е в къщи от два дена и покрай него нямам време за компютъра Crazy
Били, как е с гостите! Обикаляте ли много?
Днес започнахме захранването. Анджито изпапка две лъжички оризова каша. Много й хареса на лакомийката ми GrinningРазплака се след втората лъжичка, защото усети че няма повече да й давам, тикнах й празната лъжичка и тя доволна си я осмука hahaha

Общи условия

Активация на акаунт