/ и на Анчето. Честита пета месечинка на Даниел, Никола и БелославаПатилинке, за 12 часа и аз преливам, ама мисля че е нормално.Не бях се сещала гювечета в микровълновата – супер бързо изглежда, ще опитам.
Представям си каква емоция ти е да видиш дечицата след такава пауза
Сонче, и аз не бих пила хапчета - хормонални са – просто бих разредила кърменето и бих изцеждала само до обкечаване по 20-30 мл като почувствам напрежение
Ели, успех на изпитите.Ще се справиш, сигурна съм

Ели, Биланка, ето за суровите плодове от кърмаческия
Може след 6 м.
- само някои плодове (банан; авокадо; грозде; пъпеш; ябълка - спорен плод; манго - евентуално)
- не трябва да предизвикват никакъв стомашен дискомфорт
Най-добре след 8 м.
- всички гореизброени могат да се включат и от 8 м.
- суровите плодове са по-силен алерген от термично обработените
- плодовите киселини стимулират двигателната активност на стомахчето (проблемите идват в по-късна възраст)
- суровите плодове съдържат доста фибри (товарят храносмилането)
- в много схеми на захранване сурови плодове се предлагат именно след 7-8 м. (с някои изключения)
Първите пресни плодове, независимо от възрастта, трябва да бъдат нискокиселинни и слабоалергизиращи:
- ябълка (сладка)
- круша (сладка, не много твърда)
- грозде (обелени зърна)
- банан (да не се прекалява с количеството, съдържа хистамин)
- авокадо (съдържа много мазнини, зависи кога и как се предлага)
Избягва се смесването на пресни плодове, поне в началото. Причините са две: за да опознае детенцето 'чистия' вкус на даден плод и за да не се претовари храносмилането поради различната смилаемост на плодовете.
Допълнение за ябълката: в някои схеми се препоръчва сурова, но по-често се среща мнението да е леко термично обработена. Ако е прясно пюрирана, ябълката не е лесносмилаема (заради целулозата и пектина). Ако е под формата на сок, той също може да бъде агресивен за стомаха.
Консумират се до 15-20 мин. след разрязването, почистването и пасирането, след това пресните плодове имат много малко витамини в резултат на окислителните процеси.
Има и научно обосновани теории, че е добре да се предлагат за начало пресни плодове, типични за местните географски ширини, но практиката по-скоро не доказва правотата на тези теории.
Сладурче, дано да не е нищо сериозно това в урината на Никола и секлета от носа да е чист
Натали, не му се тревожи на Алекс, ако трябва спри за малко със пюретата, може да прояде след седмица примерно. Няма да остане детето само на кърма, не познавам аз такъв човек
Ангелче, от времето ще да е това подтискане, и аз бях нещо се разкиснала, обаче едно кратко турче по магазините и гигантска купа сладолед вършат чудеса. Вчера правих и ометох такова количество, че още ме е срам

Хубав и усмихнат ден от нас

От първия ден,купувайки билетите, започнахме да правим списък с местата където да ги водим..., а те правят списък какво да им сготвя
! Та ще има втори тур.
Ето и една снимка от същата фотосесия на моя момък
като види фотоапарат веднага започва да позира.много е смешен 

Документирана е с камерата.
стегнах багажа и утре
Разплака се след втората лъжичка, защото усети че няма повече да й давам, тикнах й празната лъжичка и тя доволна си я осмука