Януарчетата опознаха си ръчичките, сега и на краченцата пръстенцата искат да си

• 13 187
  • 286
  •   1
Отговори
# 240
Добро утро.

Момичета, дали съм асоциална  Confused ???
Питам, провокирана от нова случка с околните.
Марти, е с много лека аура и попива околните като гъба. Всяко едно поглеждане в него, внимание и закачка, после на мен ми коства много тревоги, защото той започва да плаче неистово без причина - дето казват - хваща уроки. Сложила съм чесън, червен конец, синьо око  Crazy, една баба ми даде баене против уроки, което аз упражнявам всеки ден  #Crazy. Направо се квалифицирах. Започнах да не желая да го гледат и да го закачат, особено пък непознати хора. Вчера, когато се прибирахме вечерта, аз го носех, спираме на светофар. Минават покрай мен няк'ви хора, прилично възрастни - около 60-те. Едната го хвана за ръката и го раздруса да му се радва  #2gunfire. ЛЕЛЕЛЕЛЕЛЕЛЕ, честно ви казвам направо ми причерня пред очите /и това не е първият път, когато случайни минувачи го пипат  #Cussing out/. Ами развиках се - реагирах малко първосигнално, ама АМАН  #Cussing out. И на въпроса ми защо го пипа, тя ми отговаря "е какво толкова?" оооооооохххххх.........
Явно нещо аз не съм наред....
Ами съжалявам, че рано сутрин ви занимавам с това, ама като няма кой  Hug.
Айде лек ден, без нерви и само усмивки.

# 241
Добро утро!

Да почерпя за петмесечието на Яна

И да честитя месечинките на астралните близнаци Георги и Ивайла! Да са живи, здрави и много щастливи!

# 242
Павлина, да ти е жива и здрава месечинковката!  Hug И да почерпите в Драгалевския мол  Joy

# 243
Добро утро и от нас, Честита месечинка на Яна, Георги и Ивайла- да радват мам и тати. Simple Smile
А сега да ви представя моя момък колко е пораснал, че скоро не съм ви досадила със снимките ни  Heart Eyes

и още едничка....

Приятен ден от нас  Heart Eyes

# 244
Добро утро и от мен, аз както обичайно в събота не бях тук а при мама и сега ви попрочетох.

ЧЕСТИТИ МЕСЕЧИНКИ НА ВСИЧКИ БЕБЕНЦА ПРОПУСНАТИ ТЕЗИ ДНИ ,ДА РАСТАТ ЖИВИ И ЗДРАВИ И ДА РАДВАТ МАМА И ТАТИ.

Сиска  много е сладък момъка. Heart Eyes
Вчера си забравих направеното пюре от предния ден за Габи и и купих готово със спанак , морков и картоф и го дадох много набързо ,защото беше дошло време за ядене и се беше изнервила Габи и после като прочетох ,ами то имало и дамат и ориз  Shocked  ,ама тя си го опука с не много голям кеф , но и аз съм много настоятелна, абе последно време ми прави впечатление , че зеленчуковите повече ги харесва от плодовите, май няма да обича сладко като мен и дано де.
Снощи бяхме на гости на едни приятели и там имаше техен племенник на 7 месеца точно ,който направо си ходеше  Shocked , е с помощ на родителите си ,но честно ви казвам ходеше , аз обезумях, той бил почнал така още от 5-6 месец и сам си искал, а седял от 4-ти  Shocked,много се учудих.
Дони   пожелавам ви приятни мигове на морето и да слушкат малчуганите.

# 245
Честити месечинковци!!!

Сиска, лимон ли даде на детето бре  hahaha ?
Много е сладък!

Исках да ви пиша много неща ама забравих...после като се сетя  ooooh!

# 246
Здравейте мацки  Hug!

Ние бяхме на море, ходихме активно на вилата и изобщо сме непрекъснато в движение. Малкият човек е много активен и подвижен и вече много му се яде каквото ям аз Mr. Green Посяга към храната и аз му давам да смуче разни неща и скоро и ние започваме захранването. Морето много му хареса - направо се влюби във водата и непрекъснато искаше да я пипа и да джапа в нея и в басейна. Ще гледаме пак да го заведем към септември, но тогава може и да лази и не знам как ще го опазваме  Mr. Green

Ето да го видите юнака

Това е от мен за сега, когато мога пак ще се включа, че с моето активно чедо това е трудно  Hug

# 247
Честити 5 месеца на Георги и Яна! Честито и на ставащите днес на половин годинка! Да са здрави, да папкат и да раздават много усмивки! Grinning
Ето и от нас нещо за разхлаждане в този приятен(при нас, надявам се и при вас  Grinning) летен ден!:

Нането,аз бих продължила с морковчето. Пак с 1-2 лъжички, примерно днес и утре. После бих опитала с малко картофче. Ако го хареса - комбинация от двете. Все нещо ще й хареса, че после да го комбинираш с нещо друго. Така си ги представям аз нещата, но нека и по-просветените да си кажат думата. Grinning
Елена, не си социопат, ами майка тигрица(така де, майка закрилница  bowuu). И на мен ми се случи нещо подобно тия дни  Twisted Evil(за втори път!), с тая разлика, че не съм крещяла, ами учтиво направих забележка, след което избърсах с мокра кърпичка. Жената ме видя, а на мен ми стана неудобно. Що ли, като бебето си е мое и не искам да ми го пипат!?! Tired Явно обаче ще трябва да започвам със забележката.  Hug
Вчера бяхме на гости на едно българско семейство. Толкова готино си изкарахме, направо се чувствам заредена. А Ивка беше толкова послушна - папка, игра си кротко и спа 3 часа!!!
Ейнджъл, няма да се поддаваш на депресията, ей! Това си е сериозно нещо. Мен ме тръшна яко след първото раждане, но си направих равносметка от какво може да се е породила и взимам мерки да не се повтори. Само разнообразие му е майката и по-малко домакинска работа. Peace Hug

Последна редакция: нд, 28 юни 2009, 14:40 от yagodka

# 248
Честита половин годинка на Дария, Антоан и Алесандра и пета на Яна, Георги и Ивка
deni_d81, фенка съм на твоя бонбон Heart Eyes
siska8607, браво за взетите изпита, давай все така до края на сесията. Много ти сладък бечо и как само е засмукал манджата.
Дони, приятно изкарване на моретоооо. Мерси за полезните рецепти за пюрета Hug
Елена, я стига, не си асоциална, просто си загрижена майка орлица. Виж аз съм доста дръпната, ама съм си такава, на площадките винаги сядам някъде в страни на отделна пейка, вадя книжка и забивам нос в нея или си гукаме с бебчо, по този начин спирам всякакви опити за общуване от съседните пейки. Случвало ми се е да се опитват да пипат и щипят бебун, но аз обеснявам, че малчо много си лапа ръчичките и предпочитам да не го пипат. В повечето случай ми се извиняват, че не са съобразили.
Лено, леле много готин малкия и как съсредоточено рови в пясъка, личи че много му е кеф
Мислех да захранвам следващата събота и неделя, ама май ще отложа, че мъж ми няма да го има, а искахме и двамата да споделим мига на първата изплюта лъжичка Grinning. Ще ходи до Каварна за Джулая морниг и за рок феста, най-вече заради концерта на Dream Theater, че им е голям фен.

Хубав и усмихнат ден от нас  bouquet

# 249
  • Пловдив
Привет!

Честито на всички месечинковци днес!

Ей,ама много хубави бебоци бееееее!пу-пу-пу
Блазе на всички които вече са били на море и на тези които сега отиват!На Доника и нейните мъже-приятно изкарване!Ние до морето май няма да стигнем тази година  Sad но пък си ходим на минерален плаж.
Ето я и малката плувкиня

а ето ви и една физиономия

Това с депресията и аз минах през него,даже по една време много сериозно стана положението,но вече май се оправят нещата.И Ягодката е абсолютна права-РАЗНООБРАЗИЕ трябва!
А за захранването...........на всички които сега започват-не се отчайвайте!  В началото всички плюят здраво и са ревове и физиономии,но после се оправят нещата.Гери сега си обича пюретата повече от млякото.
Хубав ден на всички!  bouquet

# 250
Айде сега, един бърз въпрос - започнах захранване с ябълка 1 седмица. Трябва ли да продължа с плодовете или мога след ябълката да дам морков, тиква и т. н.?????? Вече съвсем се обърках  ooooh!. Или може би трябва да дам круша, слива, банан ?????  Crazy

# 251
  • Пловдив
Аз лично започнах първо с плодовете и след около 1 месец,когато вече си хапваше всякакви плодови пюрета започнах зеленчуците.И плодовете и зеленчуците ги вкарвах един по един за по 3-4 дни.......т.е ябълка-1-ви ден 2-3 лъжички,2-ри ден 4-5 лъжички,3-ти ден 7-8 лъжички и на 4-5ти ден вече до половин пюренце/ако иска разбира се/.......после круша по същия начин.........банан и т.н.Със зеленчуците същото........първо морков,после картоф,тиквичка и т.н.Гледах много да не се престаравам,но пък и Гери ги прие всичките пюрета безпроблемно.Само грах и зеле отказва.

# 252
Здравейте, ние се върнахме от първото ходене на палатка на беба - отидохме вчера към 18 и днес към 14 си бяхме вкъщи - голям катун, то не бяха люлки за малката, играчки, чадъри, за нас палатка, дюшек, ядене... малеее, ама много яко беше и се събрахме със стари френдове от Пловдив, дето от преди раждането не съм ги виждала, та кеф голям, сега беба спи, и на мен ми се спи както обикновено. тя се държа прилично много

Кали - я кажи, на този минерален басейн каква му е температурата, че ми се иска наесен да водим малката - 36-38градуса е, на мен като бременна ми беше супер, та се чудя сега как ли ще е?

Елена - хората понякога не се усещат, и аз реагирам остро - но ще взема назаем и аз начина, по който Еспа обяснява - както винаги много мила.  Hug

Вайлет - като ме хване еднообразието на дните - понякога ми се набива на очи доста - и аз съм като в следродилна. та с моя мъж решихме, поне веднъж на 2седмици ТРЯБВА да се ходи някъде на разнообразие. "Разнообразие му е майката" - това  ми е било девиз от преди и да помисля да забременявам  Laughing

чаооооооооооооооо

Дони - да ти е много яко на моренцето

# 253
Ехо здравейте и от нас.
Радостчо още имаме гости едните си заминаха други дойдоха и е пълна лудницата ,всички се радват на Габи и тя си умира от кеф ,че е център на вниманието.
Днес си купихме един басейн за градината и сега го пълним и с тате ще си правим нощно къпане Joy.
Понеже няма да ходим на моренце тази година поне басейнче да си имаме.Ще го снимам утре и ще покажа.

# 254
Елена, аз не мисля, че изобщо трябва да се притесняваш и да се осъждаш за реакцията си. Така си се почувствала, така си реагирала. Аз  от позицията на дете, което е било прекалено много пазено, предпочитам Рафаел от рано да свиква с хората. От позицията пък на изключително гнусливо същество, не са ми приятни излишните докосвания.
  По принцип съм направо хипер социална и мога да се забърборя с всеки,  нямам предразсъдъци за обществено положение, раса, каквото и да било. Много съм отворена към хората, докато не ми дадат причина за обратното-тогава реактивно и плътно пускам кепенците. Обаче ако ме стреснат или не ми уцелят момента, първо ще реагирам по инстинкт, пък след фойерверките ще му мисля Wink.  
Рафаел целият на мен се е метнал-супердружелюбен и социален, на всички се хили и си умира да комуникира и да му обръщат внимание.  На мен ми е приятно като му се радват и той като е доволен така. Но пък, в интерес на истината, хората се съобразяват и са го пипали лекичко само по краченцата, което на мен не ми пречи. Най-вероятно, ако някой ме стресне или пък го пипне по начин, който не ми харесва, и аз ще реагирам по-бурно. Но мисълта ми е за урочасването-аз за себе си стигнах до извода, че бебетата ни зависят от нас-ако майката е спокойна, позитивна и не мисли за евентуалните лоши помисли у другите, не се забелязва и въздействие върху бебето, не знам как го обясних, но т. е. позитивната нагласа и възприятие на майката е най-силната защита за бебето, която не може да се сравни с конци, мъниста и сушена растителност.
"Няма по-силна магия на света от тази на майката"- ако си спомнят почитателите на Хари Потър babydust7
Аз на Рафаел нищо не съм му вързала и и приемам много позитивно вниманието към него, слава Богу засега не сме имали проблеми.  Всички ме питат има ли си нещо против уроки, и аз се усмихвам и казвам: "Да, той си има вълшебна майка да го пази!"   Kissing Heart    
Единственият път, когато споделих с вас, че е урочасан, всъщност в последствие си дадох сметка, че аз самата страшно много се изнервих и ми беше неприятно присъствието на това момиче, и че аз предадох нервността на детето си, защото то попива и усеща всичко от мен, не случайно казват, че до първата годинка майката и бебето все още са едно цяло. Така че, ако ти е неприятно хората да обръщат внимание на твоето бебче, моята рецепта е да си измислиш твой си ритуал, или да си наречеш някаква вещ, може да е дори някое бижу, с което се чувстваш добре и ти харесва, нещо "против уроки", което на теб да ти дава спокойствие , увереност и сила да си преградата за евентуални лоши въздействия върху него. И да си реагираш както ти дойде и както го почувстваш, без въобще да ти пука и да се тормозиш след това.

Лено, невероятен е твоя сладур на плажа - такова абсолютно щастие излъчва, че направо нямам търпение да заведа и Рафа -дано и той така се влюби в моренцето. Моля те, пусни още малко снимки да му се порадваме, ако нямаш нищо против!

А за депресията-можело да връхлети цялата първа година след раждането. Мен ме обхваща за около ден-два обикновено, и слава Богу, че не ми държи дълго. Но в такива дни ми е супер криво. Сега най-вероятно стана, защото и аз се оциклих най-накрая-минаха безметежните дни бонус след раждането  Tired!

Последна редакция: нд, 28 юни 2009, 22:25 от Angelviolet

Общи условия

Активация на акаунт