Януарчетата опознаха си ръчичките, сега и на краченцата пръстенцата искат да си

• 13 174
  • 286
  •   1
Отговори
# 255
Много са сладки плажуващите бебоци! Heart Eyes

Били били, честита придобивка!

Доника, много да те слушат мъжете, весело изкарване! Нашето ходене на море се отложи за началото на август Sad

Абе и аз се чудя -  какви са тия хора дето налитат да прегръщат и пипат чуждите бебета!  Close На мен една напълно непозната баба ми предложи да го подържала бебенцето Shocked !? При това на настояваше да ми "помогне" !?  А и без да се съобразяват налитат да пипат ръчичките! Нормално е да сме рязки  Naughty

# 256
Добро утро.

Лено, много е сладък малкия. Аз още не смея да отида на плажа с Марти. Страх ме е да не се претопли, а събота и неделя все изниква няква работа в къщи и не стигаме до плажа нито сутрин, нито следобяд. Гледам морето от морската градина и с това приключва.
Зари, много си права, че моята тревожност се предава и на него. Много се опитвам да съм спокойна, да подбирам хората, с които общувам. Просто ме изнервят ей така както си вървя да ми надничат в количката или да го закачат, когато аз не желая. Истината е, че няма как хората да знаят, че на мен не ми е приятно, но пък нали затова са хора - да съобразят, че не на всеки ще му хареса да го закчат и просто да отминат.
В крайна сметка, следродилната депресия ме тресе много яко  Tired. Там е проблема и в комбинация с вечно разхвърляна къща ooooh!, дете в ръцете, никой, на който да разчиташ наблизо - резултатът е - изнервена и асоциална на моменти. Знам, че повечето от вас сами си гледат децата /някои и по две/ и просто им завиждам благородно за търпението и запазването на духа.
Липсва ми точно разнообразие  Sad, но някак си ще трябва да го преживея поне още малко /докато отида при майка ми да си почина/.
Оф ама и аз какво пиша рано сутринта  ooooh!.
Хайде сега по-позитивно. Въпреки разхвърляната къща и неходенето по магазините, ограничените социални контакти /с много интересни хора, ама все майки по площадките  Crazy/, времето при нас е чудесно за разходки и не пропускам ден да излезем навън. Марти вече разбира страшно много неща /предполагам и вашите бебчовци/. Просто се изумявам всеки ден как му се пълни главицата с информация и прави вече връзка между отделните неща.
Това е от мен.
Успешен ден. Радвам се, че ви има   bouquet.

# 257
Знам, че повечето от вас сами си гледат децата /някои и по две/ и просто им завиждам благородно за търпението и запазването на духа.

Недей да завиждаш, защото аз лично не познавам майка, която през цялото време да е изпълнена с търпение и със запазен дух Mr. Green Бъди сигурна, че всички изтрещяваме на моменти, без значение дали сме с едно или две деца Joy Все пак и майките са хора....поне от време на време Peace

# 258
  • Бургас
Знам, че повечето от вас сами си гледат децата /някои и по две/ и просто им завиждам благородно за търпението и запазването на духа.

Недей да завиждаш, защото аз лично не познавам майка, която през цялото време да е изпълнена с търпение и със запазен дух Mr. Green Бъди сигурна, че всички изтрещяваме на моменти, без значение дали сме с едно или две деца Joy Все пак и майките са хора....поне от време на време Peace
Много точно казано  Peace  Аз от помощници не мога да се оплача, и пак сдавам багажа отвреме навреме  Simple Smile Иначе ме водят за много спокойна майка  Wink
А за уручасването и майчиното спокойствие - наистина има връзка. С Мария бях доста тревожна, тя ревлива съответно. Имаме си близка приятелка, дето бае против уруки и Мария редовно беше урчасана. Аз съответно, като някой вземе да и се порадва повече, започвах да се притеснявам ...и това неминуемо се отразява на детето.
С Николай го карам по-леко, не мисля толкова все лошото, и той си е спокоен  Wink
Онзи ден един огромен дог  си навря муцуната в количката при детето , докато се усетя, аха да го оближе  Sick А собственикът ми вика - спокойно, той не хапе  Twisted Evil

# 259
Добър ден.
Аз си научих момата да спи до по-докъсно и сме все или пожегите навън или по-дъжда ама ....аз съм си виновна.
Сега правя зеленчуково пюре и съм сложила и спанак вече, но малко, за да не се отврати, незнам обаче дали може да е замразен, такъв имах в момента.
Лено много е сладък сладура , как се кефи на плажа, дано и нашата мома се радва така, като знам какъв кеф е като се къпеме вечер.
Аз вече нямам търпение за морето и на мен ми омръзна еднообразието всеки ден едно и също .
Ще започна на мойта мома да и давам розовия Девин тия дни ,че да свикне с по-различния вкус на водата, че на морето.
Знаете ли какво искам да ви питам вече ходилите на море.
Как стерилизирахте или по-точно с къква вода ,нали тази вода там е по-различна от нашата и бебета , а и хората страдат от стомашно-чревни разтройства и се  newsm78  как да стане.

# 260
Добър ден и от нас Simple Smile
Сиси8227, Доня Коприва, Еспа, благодаря ви за милите думи за моето детенце  Hug да нагушкате и вашите от Боги.
Виолетово, аз съм абсолютно съгласна с теб, че детето усеща майката по отношение на околните. Много пъти ми се е искало някой роднина като неискам да го пипа,а трябва да държа приличие, съм си мислила подсъзнателно лоши неща за него и детето става неспокойно в него и така си го взимам, колко съм гадна а...  hahaha Ама наистинаааа действа.
Лено, малкия моряк е голям сладуранин.
Кали-мг, малката е много сладка и тя и освен за морето, сега завиждам и на мин. бани- струва ми се доста яко.... искам и на мин. бани  Blush
За депресията- аз като вляза в нея  и започвам да мисля разни глупости, по-точно нещо което да променя по себе си... най- вече върху косата си- горката все тя го отнася  hahaha но последния път си пробих ухото  Whistling Но опредлено разнообразието помага.
Сиси8227,, аз на малкия вече му давам мин. вода с розов етикет, но понякога и преварявам домашна. За стерилизирането на море не съм се замислила, но ще му мия шишенцето за вода и бибите и няма да ги стерилизирам- за 5 дни надявам се нищо да не му стане, все пак лапа къде-къде по-мръсни предмети.

# 261
Честита половин годинка на Йоана и Сияна, на Евгени, Спас и Моника
kali-m-g, леле малката е бонбон, как се кефи на водата
Елена, според мен трябва да въведеш поне няколко храни от групата /плодове в случая/ и после да минеш на зеленчуци, за да свикне стомахчето
Били, честита придобивка
Против депресията на мен лично много ми помагат заниманията и времето отделено само за себе си, в смисъл да правя нещо което обичам /да почета или да послушам музика или да изпия кафе с приятелка или да сготвя нещо засукано/ може да е за 1 час дневно ама ми действа страхотно. Като заспи малчо вечер и имам тези минутки за мен си
Елена, много важно че ти е разхвърляна къщата. Много се впечатлявах в началото и се самообвинявах даже, колко лоша домакиня съм, как не мога да подържам къщата, да готвя и да съм супер майка и съпруга едновремено. Ами не става. Мъж ми все се опитваше да ми обясни че няма и как да стане, за това да си гледам детето, да го обичам и да правя неща които на мен ми харесват, другото много важно – няма да се затрием щото не е обърсан праха 2 седмици или не съм измила прозорците.
Обаче си много права – малчовците растат като гъбки, направо и аз се учудвам как всеки ден става все по-голям човек малчо-калпазанчо
sisi_8227, за стерилизацията на морето не знам как ще е, обаче като се замисля хората и там имат бебчовци, значи трябва да може по някакъв начин да става.

Хубав и усмихнат ден от нас  bouquet

# 262
Добър ден Hug
Нашият тати вчера имаше рожден ден и за това днес черпя на патерица
Аз общо взето само му вдигах кръвното, защото и мен ме гонят някакви депресии, които и шопинг -тур-а не можа да излекува. Иначе му купих лаптоп, парфюм и торта  Simple Smile На мен също купих едни върхарски панталони на UB jeans, по които между другото въздишам от декември месец, но си бях обещала да поотслабна и тогава. Не, че съм много отслабнала но влязох в 38 размер, и това, комбинирано с гледката в огледалото /която за мое учудване не беше отблъскваща/ ме накара да си ги купя  Wink
Бебе намаза бънджи и пееща играчка /още една/. И то общо взето това напазарувах, плюс малко декоративна козметика на мама, че имаше нужда от подновяване  Wink
Елена споко душата Hug Ако това те успокоява- аз дори съм още по-асоциална от теб, а следродилната ми депресия /която на моменти се съюзява със зверско ПМС/ е просто пословична Laughing Ако не ми вярваш -питай любимия  hahaha А да знаеш аз как викам и крещя като ми пипнат детето /та било и близки хора/... да не говорим, че на собствените си родители съм забранила да го целуват -особено по ръцете и лицето и те се съобразяват Laughing За мен е нормално тъй като нали знаете колко бактерий и други гадости дет не им знам имената има човек в устата си...А за разхвърляната къща- и с това се примирих - та ние вече половин месец ремонтираме гарсониерата - представи си гледката и се успокой за твоята къща Whistling
П.П. Вие слагате ли бебоците в бънджи - щото на него пише от 4-ти месец и аз го хакнах за около 10 минути, а той се разтопи от кеф- един смях, едни усмивки...
Хайде лек ден, че пак написах роман Hug

Последна редакция: пн, 29 юни 2009, 11:51 от bubchenceto

# 263
  • София
Здравейте, момичета
Днес бяхме при докторката- моята бубулечка е пораснала с 720 грама и вече е 8 кг и 220 грама Mr. Green. обаче на сантиметри пак си яизкараха 66 см Rolling Eyes, на мен ми се струва, че за цял месец все един сантиметър би трябвало да е дръпнала, ама както и да е. Лекарката пак много се изсили със захранването- иска вече бебчо да яде месни пюрета, в края на месеца попара Confused, аз обаче вече си я знам, само кимам одобрително и си карам, както аз съм решила, не може толкова да силя нещата....и без това напоследък бебчо пак не иска да яде зененчуковите пюрета и сме се върнали на положението да яде по няколко лъжички...така, че да свикне да ги яде тях, после ще мисля как да продължавам...
Обаче друго ми направи впечатление, лекарката каза, че от седмия месец можело вече да я слагам в проходилка Rolling Eyes, я мамите с по-големи дечица да кажат какво им е мнението за това...че на мен ми се стори рано на седем месеца за това Rolling Eyes и въобще прохоидлна наложително ли е да се използва newsm78
Честити месечинки на бебоците днес и да кажа, че снимките са страхотни Heart Eyes
За сетен път се убеждавам, че нашите бебоци са най-прекрасните Flutter
Относно чуждите хора- аз лично никога не бих си позволила да пипна чуждо бебе или дете, а няма да ми е хич приятно и моето да го пипат непознати, на мен ми е малко кофти, когато роднините й се радват и я мачкат много, какво остава за другите.....

# 264
bubchenceto, да ти е жив и здрав мъжът, много късмет и хубави емоции му желая
Ралче, Драганов – ортопеда, категорично ни забрани да ползваме проходилка, било вредно за ставите. Да оставим детето само да реши кога и как да се изправи и да проходи. Отделно съм чела някакво изследване /ама забравих къде/ в което пишеше че всеки час в проходилка забавя прохождането с 1 ден.

# 265
Ха, здравейте и от мен!

Честит имен ден на Петенцето и Павлина и всички, които празнуват днес!

Бубче, да ти е жив и здрав мъжа и много да ви слушка и глези!

Лено, много е сладък Вики на плажа. И с това голо дупе, пу, пу...

Кали, страхотна е плувкинята.....

Сиска, да го изпапкаш твоя сладур... И как се е е издокарал... само за сваляне на мацки  Laughing

Елена, спокойно бе душа. На всички им избиват нервите понякога.
Аз като Виолетка не съм сложила червено конче нито на мен, нито на Никола. Все си мисля, че тия уроки и подобни ние си ги създаваме. Децата много усещат. Като съм нервна и той е нервен. Всичко е психика.

Ралче, браво за наддаването. Щом си наддава по толкова изобщо не я слушай твойта педи. Чак пък и месо да и даваш..., че и попара... Shocked Ми тя другия месец ще ти каже направо от вашите манджи и да си ги дъвче само детето....
И аз четох, че проходилката не е никак полезна. Нашата педи каза чак след 8-9 месец, ама аз мисля и тогава да не го слагам. А някой питал ли е за бънджито какво казват ортопедитеnewsm78 Че на нас ще ни дадат едно, ама са чудя дали е удачно да го слагаме  newsm78.

Сиси 8227
, аз на морето не стерилизирах. Просто си бях взела каната за преваряване на вода и изплаквах шишето с гореща вода. Ама каната я пълних с минерална или изворна вода, то в хотела имаше много. Ние все пак ползвахме само едно шише за вода, ама той толкова и я пи де.

Ние пък онзи ден бяхме на детски рожден ден и Никола шашна всички! От 1 ч. да 8 вечерта е спал 20 мин. Те децата на по 3-4 години спаха повече от него. Ама иначе мрънка, че му се спи. Всички се изредиха с разни начини за приспиване, убедени, че ще стане, ама ц... друг път. Той освен цицата на мама друго не признава. Незнам какво ще го правя това дете  #Crazy.

Искам да ви споделя, че освен кърмещите майки от този форум аз други не познавам. Всяка майка, която питам около мен или не е кърмила, или максимум 1-2 месеца. Направо  Shocked. Вече се чувствам като полезно изкопаемо. Толкова ли е странно да си кърмиш детето  Thinking? Онзи ден на рожденния ден бяхме 7-8 майки и никоя не е кърмила  Shocked, или максимум 1-2 месеца. Чак ми стана неудобно.
Я споделете, тия които не кърмят, как изглеждаме кърмачките във вашите очи?

# 266
Днес Петров ден било! Айде всички с имена Петър, Петрана, Петя и производни на тях да се чувстват поздравени! Grinning  bouquet

Онзи ден един огромен дог  си навря муцуната в количката при детето , докато се усетя, аха да го оближе  Sick А собственикът ми вика - спокойно, той не хапе  Twisted Evil
Е, нямам думи направо! Twisted Evil

Ей го на пак забравих за какво щях да пиша, ама в кратце това беше: за депресията - мен след първото раждане ме хвана чак, когато синчето беше на 1,5 година и тичаше като луд и бъркаше в кофите за боклук, а аз за отрицателно време свалих всички натрупани през бременността кг, че и доста отгоре... Туй за кофите могат да го разберат само майките с поне едно по-голямо дете. Mr. Green
Сега си бях казала, че няма да обръщам внимание на къщата, ама мен чиниите ме депресират, не друго. Ама какво да се прави - съдба. С първото прах на ръка, сега с две пак ще си мия чинии на ръка, а и местене ме чака, как да не се депресира човек...
Иначе гледам да се занимавам повече с Ивка, че като погледна синчето и все си казвам: трябва човек да живее за мига, защото времето отлита. Докато се обърна и то станало вечер... Ей го на - кога минаха 5 месеца? Невероятно!!!
Слънчев ден от нас и по-малко депресии днес! lalalala

# 267
Бубче, да ти е жив и здрав мъжът! Много "скромен" подарък, бе!  Grinning
Снимай се някой път с върхарските панталони.
Аз има едни дънки 36 номер на Hennes. Вече пак влизам в тях, но още са ми много опънати и ще почакам, а много си ги обичам.
Честит имен ден на всички празнуващи!
Аз като Виолетка не съм сложила червено конче нито на мен, нито на Никола. Все си мисля, че тия уроки и подобни ние си ги създаваме. Децата много усещат. Като съм нервна и той е нервен. Всичко е психика.
Напълно за  Peace Аз съм много против суеверията  #2gunfire - създаваш си страхове, на които да робуваш, мое мнение, де

Моята свекърва си дойде от Гърция и сега с нея се занимаваме, не е виждала малката изобщо ( само на снимки ) и сега много й се радва.
Туй за кофите могат да го разберат само майките с поне едно по-голямо дете. Mr. Green
Аха  Party Peace
Ралче, наистина добре сте наддали. Браво!

# 268
И аз доживях да видя това  Laughing pepi_slanchogledche и 0 Гости преглежда(т) тази тема. 

# 269
Привет  Hug

Браво на малчовците! Растат и хубавеят с всеки ден   Grinning

Рая е от тия дето повече хубавеят и по-малко растат, де   hahaha
Още сме си 6 кг., но иначе всеки ден все нови номера измисляме... вече почти е невъзможно да я къпем във ваната, защото непрекъснато е навирила главичка, раменца и крачета и прави коремни преси... А после на мене ми се смее,а   Joy И опитите за пълзене продължавааат.
За храненето - вече категорично мога да кажа, че не харесва картофи и молкови -  с голямо нежелание ги приема. Най-помага, ако тати стои срещу нея и й дрънка с дрънкалка - само тогава отваря устичка   hahaha

Ралче, много сте пораснали, беее  Ортопедът Драганов категорично забрани да ползваме не само проходилка, но и бънджи и каиши за прохождане - всичките били вредни за ставичките и костните системи на малчовците   Naughty Така че не знам...консултирайте се и с други, ако искате, но аз не мисля да ползвам нищо от тези неща...

Лено, морско чадо си имаш тиии   Hug Голям сладурко е! А след като рови в пясъка лапа ли си ръчичките? А самия пясък лапа ли го? Не те ли е страх от разните стомашно-чревни разстройства? Питам, защото и мен ме терзаят тези въпроси за момента, когато стигнем с Рая до моренцето.

И друго щях да пиша, ама като се сетя тогава...
Айде, хубав ви ден!  Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт