Януарчетата опознаха си ръчичките, сега и на краченцата пръстенцата искат да си

• 13 170
  • 286
  •   1
Отговори
# 90
Елена, Честит рожден ден! Да си здрава и много щастлива!  bouquet
На празнуващите месечинковци желая здраве, усмивки и слънчеви дни! Grinning
Барборанче, много сте сладки с Петя! Много са ви готини фонтанчета!
Радостчо, разбирам те за захранването, и на мен не ми се почва, но трябва. Питаше ме къде ще летуваме. Ами ще се местим, какво ти летуване, ама аз още се разтакавам и не съм започнала да събирам... Хич и не ми се започва, че не обичам всичко да е на вили и могили, но и това трябва...
Еспа, благодаря за инфото за динята!
Приятен и слънчев ден на всички!(при нас е такъв - не мога да повярвам!!! Grinning)

# 91
Бърборанче, много са сладки опашлетата на Петя, а защо я подстригахте? Сигурно й пречи  newsm78
На нас ни подариха разни фибички, но скоро май няма изгледи да ги използваме.
Тук времето е отвратително- ту вали , ту напича и е задушно.

# 92
Честит Рожден Ден, Елена! Да си обичана, глезена, желана и много,много щастлива!
Честитa половин годинkа на Марио, Калоян и Далия и пети месечинки на Йоана, Алек, Карина, Преслав и Калин ! Да са здравички,палави и весели за радост на мама и тати!

Bubchence, мерси за така сервираното ни кафенце!  Hug

Бърборанче, много сте сладки, а Петя е направо бонбон!

Един въпрос- вашите бебчета (тези, които са на 5 мес.) стъпват ли си вече на крачетата?
И аз това щях да питам, защото днес като държах едно друго януарче, 4дни по-голямо от Дани, ми направи впечатление, че си стъпва на крачетата... и се замислих... Дани -не  newsm78 Не че го карам, но просто случайно забелязах разликата...  ooooh!
И още един въпрос,мами, как овлажнявахте въздуха през зимата??  Дани има нещо като лишеи от външната страна на бедърцата, сестрата каза от сухия въздух, изписа Mustela, мажем вече 6 дни, но тцъ, не минава, по-зле става(обхваща все по-голям участък и са като мн ситни пъпчици) ...  newsm78 Май ще го водя на педиатър утре, ама и вие кажете... А дали може да е алергия??? newsm78 (Не сме захранили)

# 93
Здравейте!

Да не кажа голяма дума, но Рая е вече почти 6 кг...! newsm44 Направо не ми се вярваше вече...
На обяд си хапва към 80-90 мл. зеленчуково пюре, а сутрин и следобед - по половин малко плодово пюренце на Хип.

И тя от 10тина дни си дърпа крачето и лапа палчето на кръка, но по-голяма страст й е да пълзи. Днес я бях оставила на единия край на легло персон и половина с сума ти играчки и възглавници на другия край и отидох да минутка до тоалетна когато... се чу един рев...Дотичах и я видях паднала на земята... Така че, Били-Били, имай едно на ум, че явно малчовците вече са достатъчно силни да избутват възглавниците. Малечка вече достига всякакви играчки където и да й ги сложа с някакво червейобразно пълзене - повдига дупето и за секунди вдига цялото тяло, след което се измества напред и заравя нос в леглото и отново се надига на ръчички  hahaha За да мога да я оставям поне за малко сама да се търкаля сега майсторим предпазна мрежа за първия етаж на двуетажното ни легно (той е персон и половина). След днешното падане мисля най-късно утре-другиден да е готова.

Сладурче,
много се радвам за хубавото ви изкарване на морето! Дай боже на всички да ни се усмихне така късметът  Praynig. Видях, че Никола е сниман на столчето от люлката на Фишер Прайс и исках да те питам - слагате ли го вече на люлеещото се столче или само като шезлонг го ползвате?

Това е от нас, момичета. Сега отправям молитви да не вали между 18 и 21 ч. та да поиграя малко плажен волей и аз да се разнообразя  Praynig

Много  Heart Eyes

# 94
Здравейте мацки.
От вчера имам постижение с домашните пюренца и зеленчукови и плодови и ги яде момата повече от купешките, обаче имам една чуденка  newsm78 ,предполагам ,че плодовете също като зеленчуците трябва да се сваряват ,преди да се пасират на пюре , а аз вчера направих пюре от сурови плодове ,май така не е редно нали?
И още нещо вчера сложих съвсем малко захар на зеленчуковото пюре , но днес не и пак си го яде и вече няма да слагам захар, че не е никак редно.Мисля и за напред да и правя дом.пюрета, то е било много лесно.
Еспа   много благодаря за инфота ,тъкмо се чудех за нея и пъпеша, дали може да се дават, но ще изчакам, като им мине сезона  Laughing
А аз кафе също пия , но отдавна не ми минава само от него, просто си ме боли два дена и това е.

Гери   много сте сладички и двечките  Heart Eyes

Patilina  и ние си имахме такива лишейчета, които се увеличаваха и да днес си ги имаме на отделни части от тялото и само се махаха с кортикостероидно кремче и с нищо друго.Сега дори пак гушата и се е изпъпчила , но такъв род крем не се ползва често , а само 5 дена в месеца може.

А и моята мома си стъпва на крачката и то стабилно и то как разбрах, ами като и правя гимнастика за посядване изправих я и тя вместо да седне се изправи и дори почна да пристъпва  Shocked  с крачки и аз унемях и повече не съм го правила , защото ме е страх да не и изкривя крачетата.
ЧЕСТИТИ МЕСЕЧИНКИ НА ВСИЧКИ БЕБЕНЦА И ЧРД  nbirthday  НА ЕЛИ

# 95
Здравейте момичета.

Много благодаря на всички за топлите пожелания. Да ви се връщат многократно.  Hug
Ето и малко почерпка от мен /аз не мога да правя такива торти като Лили - сега спретнах една бисквитена/, та затова малко нещо с лек градус за отмора.

Патилина, Марти от един месец си стъпва стабилно на краката. Не се обръща още. Явно, че при всяко дете е строго индивидуално.
Вече 2-ри ден давам ябълково пюре. Голямо чудене пада какво да прави с това в устата си. Иначе харесва лъжицата и се опитва да я хване.
Гери, много е хубава Петя.
Това е за сега.
Лека и приятна вечер от мен.

# 96
Елена,  Честит Рожден Ден ,мила !Най-искрени пожелания за здраве ,щастие и незабравими мигове !!!  newsm51 newsm51 newsm59

Да се отчетем и ние- Алекс е 8800 и 68 см. За запичането доктора каза да му давам по-вече течности , ама това е много сложна работа,защото той друга течност освен от майчиното млекце не признава . Ама вчера  с триста зора си пийна сок от круша .От днес почвам със  захранване номер две . 

Пепинка , много сладка принцеса Анастасия .

Бърборанка , и аз подстригах на Алекс бретона, че му влизаше в очичиките . Ама и двете сте много сладки .Сега като ви видях се сетих ,че много ми  е хубаво да видя мама и бебе облечени еднакво .Защо не пробвате ? Страхотно ще се получи ,разбира се ,ако имате еднакви дрешки ,де .

ЧЕСТИИТИ МЕСЕЧИНКИ НА ДЕЧИЦАТА НАВЪРШВАЩИ ГИ   Hug  Hug  Hug

Ето една снимка на любимите ми същества

# 97
  • София
Елена, Много здраве щастие и късмет ти желая Simple Smile

Последна редакция: вт, 23 юни 2009, 18:32 от Доника

# 98
Елена, честит рожден ден! Да си жива и здрава и много щастлива!

Честитa половин годинkа на Марио, Калоян и Далия! Да доживеят още 200 пъти по толкова!
Честити месечинки на Йоана, Алек, Карина, Преслав и Калин!

Гери, много сте сладки с Петя, пу пу....

Натали, ама много пораснал твоя сладур. Голям мъж е станал.

Катериче, аз люлката още си я ползвам, ама внимавам все пак, щото нали уж пишеше - до 9 кг. Въпреки че гледах, че някъде я бяха написали и до 11 кг. тъй че според мен няма проблем. А когато не я ползвам като люлка си ползвам столчето. Нали уж вече сме на 6 месеца и не би следвало да има проблем, че е малко по поседнал. Много ми е удобна за хранене в тази поза.

Никола пък много отдавна има мераци да седи прав. Даже прекалено, щото пък аз не мога да му измия дупето така. Аз го мия в мивката ама като все иска да се изправя и е много неудобно щото пък чешмата не е толкова на високо. Общо взето като усети нещо под краката си все иска да стъпи.

А аз пък да питам освен картоф, морков, тиква и пащърнак какъв друг зеленчук мога да въведа на 6 месечна възраст? Дайте някаква идея, или да почвам с плодовете.... newsm78

# 99
Бърборанче, е много е сладка Петя, пупупу, страшна кукла Heart Eyes. Сами всякак я харесва таз принцеса.

Пфу, Петя си отдъхна цял ден реве и се тръшка, че и подстригах косата  Joy Утре ще ви пусна снимки, че днес ме мързи  Embarassed
Пепи, Петя си стъпва на крачетата, но аз не и давам защото мисля, че и е рано още  newsm78 Мия я като я облягам по коремче на долната част на ръката ми...тя е цели 5 кг и не ми тежи  Joy
Ралче, Ягодке, Пепи, Сиси благодаря. Целувки и за вашите принцеси  HugПепи, подстригахме я защото се потеше много под косичката...беше станала дълга и покриваше вратлето!
Патилина, ако бяхте в БГ вече щяха да ви поставят диагноза АД  #Cussing out Тук на всяка пъшка я поставят и предписват диета + кортикостероид  #Cussing out Овлажнявам кожата на Петя с това http://www.garden.co.uk/php/showProducts.php?plu=0604272 , а  я къпя с това http://www.garden.co.uk/php/showProducts.php?plu=0605592 . Много съ, доволна от цялата серия.
Катериче ,  честито за килограмите на Рая  Hug И дано поиграеш волейбол днес  Praynig
Сиси8227, не съм сигурна за плодовите пюрета  newsm78 Чувал съм, че ябълката се пече , но аз плодови не бих правила. Готовите са супер, виж зеленчуковите са друго нещо!
Ели, как обичам бисквитена торта...ммм...всичките и разновидност  Laughing
Натали, нямаме еднакви дрешки, но на сватбата  и двете бяхме облечени в зелени рокли, а татито със зелена риза (нямам снимки обаче). И на мен много ми харесва да сме облечени еднакво, но аз съм такъв   261uu , че няма желание да си купувам нови дрехи. Алекс много е порастнал  Hug
Сладурчеста, аз въведох морков, тиква, картоф , а след тях ябълка и круша (защото исках да има плод за междинно хранене). Можеш да въведеш чушка (задължително ЗЕЛЕНА вари се и се дава месестата и част), броколи, сладък картоф, тиквичка, карфиол, карфиол, царевица, праз, зелен фасул. Аз доста смело я захранвам Петя, избягвам единствено силните алергени и се  водя  по нея.

# 100
Честит рожден ден на Елена,много здрав и много щастие  bouquet
Честито и на всички сладури месечинковци днес.
И Габи се опитва да стъпва,но си криви краченцата и съм решила да не я насилвам да не вземе нещо да се изкриви.
Много с сладки всички бебоци пу пу,и Петинка е страшна сладурана   bouquet
Тук при нас вмето е супер ,беше много топло и Габи изпи на един път 150 мол вода, нещо нечувано за нея досега ,явно и е било многоо топло.
Също така днес си направи първото къпане във басейнчето ето:
http://bgbaby.net/gabrielka/uplimg/mb_93e31b3a3a515cdaea02de23e6 … ff689_mainpic.jpg
http://bgbaby.net/gabrielka/uplimg/mb_7fdab5777e81fcdfad4427998f … 5d237_mainpic.jpg
Ами това е от нас,хайде ,че наи-накрая имаме гости от Бг,този път са успели да хванат самолета Joy

# 101
  • Варна
Сладурчеста - броколи, тиквичка

Еспа   bouquet

# 102
  • Пловдив
Привеееет!

И ние се завърнахме от село.........с тен.Ходихме на минерален плаж в с.Баня Панагюрско.Много хубаво там..........спокойно,топла,мин.вода........направо супер.Утре ще пусна снимки на малката плувкиня,как плуват с баща и в детския басейн  hahaha   че забравих да сваля фотоапарата от колата и отиде с таткото на работа  ooooh!
Честито на патеричка на всички които са имали повод за празници /няма да ги изреждам,да не изпусна някого/!!!Да сте живи и здрави!!!
Липсвахте ми тези 10 дни и много ми се иска да прочета всичко пропуснато,но незнам ще успея ли.Ще се пробвам де Wink

# 103
elena_d вече и аз понатиквам от пюрето на ябълката, не само сокчето; много е смешен като почне да се чуди какво е това в устата му  Mr. Green Mr. Green Mr. Green Mr. Green Гледа странно, изплюва, а като види лъжицата и зяпва в очакване !

# 104
  • София
Привет, симпатяги,
Завърмах се накрая Hug
Честито на всички, които изпуснах да поздравя за половин-годинката-ей, че големи бебета вече  bouquetДа са живи из здрави  bouquet
Елена, честит празник- бъди много много щастлива и здрава Hug Hug Tada
Да ви се оплача малко, хич не ми върви тия дни Sad
Получих някъв мастит-майко мила, няма такава гадост болка-едната ми гърда като стана на бучки, не се стои от болка-давах му да сучи на Преслав, даже през нощта го будих да яде, спа до мен и като се сети-хапва, но не минава и не минава, лед сложих, малко поолекна. Вдигнах много висока темпаратура, тресе ме яко и накрая заспах като пияна бях направо. Сутринта едва дочках да стане малко светло и тичам да бера малини от двора-да сваля температурата.  Добре че се сетих и за Усмихната Сиси и веднага милото изтича да купи зеле и наложих  компрес и помпа купих, че не я бях взела мойта. И наистина-всичко вече е минало. Hug HugМного полезно нещо е тоя форум-благодаря на всички, че ви има Hug Hug
Това преммина, обаче колата се развали-наложи се нов радиатор да купуваме-и това премина.
И накрая за капак, седнали сме на масата и си хапваме и Преслав ни гледа в очите-иска и той да яде SunglassesИ аз с какъв акъл му дадох да си смукне малко диня, едно голямо парче и аз го държа, той дърпа, ама овца съм-как да предположа най-лошото #Cussing out #Cussing outКато се задави т'ва дете, като взе да посинява, леле, не мога да ви опиша шока, дано никой никога не го изпитва. Хванах го и взех да го тръскам, нищо-лилав стана направо-това за части от секундата, добре, че майката на мъжа ми като по-опитна реагира, бръкна бързо в гърлото и изкара едно парченце-ауууууууууу, добре, че така стана. Само като видях, че всичко е наред, подадох и бебето и отидох в другата стая-рева и треперя-леле като се сетя само и пак ми иде да се разцивря SickСлава Богу-всичко е наред вече.
И последното което беше, но не и нещо ново, не може да ака миличкия и това е-само круши давам-готови  пюрета, но без успех-даже по-зле колики, реве, плаче, не ще да спи. Реших на доктор да го заведа, че и топличък ми се видя. Ако ви кажа с какъв термометър му измериха температурата-ще паднете. Беше залепен с лейкопласт в края, и те е страх да го пипнеш, трябваше да му го сложа под мишницата, а Преслав мирен не стои, иска да го лапа тоя ми ти термометър-оффф, едва го опазих. Прегледът мина, като изключим това с термометъра, добре. 37 градуса, каза, че е добре доки. Разказах и аз за проблемите с гърдата и тя ми каза, че не е трябвало да го храня с това мляко Embarassed Embarassed Rolling EyesАз не че съм специалист, ама няистина така знаех, че не бива да спирам да кърмя в такъв момемт, а то какво били-толкова ми стана съвестно Embarassed EmbarassedИ всичко със захранването оплесках-въобще нещо не се получава Crossing Arms ooooh!
И сега спрях да давам каквото и да е-кърмя го само от едната де, в другата капка няма, ама в голямата има като за двете Simple SmileМалко почивка му давам, че му прецаках стомахчето на миличкото-така реших Simple Smile

Леле, е тоя път прекалих с писането-извинете Embarassed
Желая ви много хубава вечер и много усмивки Hug Hug

Общи условия

Активация на акаунт