В помощ на фризьора/малко обмяна на опит/

• 109 794
  • 732
  •   1
Отговори
# 360
Ето за тази прическа си търся фризьор !

Понеже никой не ти е отговорил си позволявам да го направя. Прическата не е сложна стой много добре и начупено и изправено. Всеки фризьор с опит може да я направи. Успех

# 361
Сърдечно благодаря misheto17   bouquet !

# 362
Здравейте,искам да попитам актално ли е още дългото каре,това с малко по дълги краища отпред,а от зад не много изкосен врат.

# 363
Актуално е я! То вече куцо, кьораво, сакато тръгнало с карета! Просто много ми е смешно едно нещо като стане модерно и се наложи и всички по модата! Харесва им, не им харесва, но важното е да са "фешън", как иначе?! направо ми се повръща от карета вече ooooh! Тая прическа я наложи оназ грозотия Виктория бекъм и всички луднаха по нея. ама какво толкова и подражават на тая точно незнам - тя грозна като смъртта! Много ми е чудно защо преди няколко години не се бяха юрнали всички така да правят карета, а сега като е модерно го правят. Вярно, че мен никой не ме кара да си правя каре като не ми харесва, просто си казвам мнението.

# 364
amra,а ти с каква прическа си?Може ли и снимка,та да преценим дали си модерна или не Sunglasses

Аз съм с въпросната прическа също,преди повече от година си я направих,защото е модерна и ми харесва.Освен това и много ми отива.Бях с дълга коса,реших да я отрежа и много ясно,че ме подстригаха каре,иначе какво да си направя-актуалната в тинейджърските ми години прическа Л'ореал ли? Ако не знаеш карето също така стои при всяка жена различно в зависимост от вида на косата и цвета и.Аз бях с черна коса тогава и изглеждаше по един начин,сега съм руса и стои съвсем различно.

Така че айде без да обобщаваме и да даваме миродавни мнения.Много ясно,че всеки иска да е с модерна прическа,на мен лично не ми допада когато видя жена с коса,извадена от соц снимка.Неподдържана коса също.
Чакаме твоите снимки,актуализирай ни и ти.Също така и твоите предложения за варианти на коса подстригана "на черта".

# 365
amra,а ти с каква прическа си?Може ли и снимка,та да преценим дали си модерна или не Sunglasses

Аз съм с въпросната прическа също,преди повече от година си я направих,защото е модерна и ми харесва.Освен това и много ми отива.Бях с дълга коса,реших да я отрежа и много ясно,че ме подстригаха каре,иначе какво да си направя-актуалната в тинейджърските ми години прическа Л'ореал ли? Ако не знаеш карето също така стои при всяка жена различно в зависимост от вида на косата и цвета и.Аз бях с черна коса тогава и изглеждаше по един начин,сега съм руса и стои съвсем различно.

Така че айде без да обобщаваме и да даваме миродавни мнения.Много ясно,че всеки иска да е с модерна прическа,на мен лично не ми допада когато видя жена с коса,извадена от соц снимка.Неподдържана коса също.
Чакаме твоите снимки,актуализирай ни и ти.Също така и твоите предложения за варианти на коса подстригана "на черта".
Нямам предвид разбира се "коса, извадена от соц. снимка" и "неподдържана коса" за естетично! Не мога да разбера защо така си ме разбрала ако не е едното( прическата черта), трябва да е непременно другото с неподдържаната коса?! Просто ми е много смешно и непонятно защо едно нещо като излезе на мода непременно пък огромната част от хората трябва да се носят по този начин, макар че има такива на които дори не им отива съответната модна прищявка?! Съгласна съм с теб, че все пак карето стои различно, в зависимост от цвят на косата, структура на косъма и .н Peace Но пак си е каре! не се засягай и не го приемай лично, на мен не ми харесва и си казвам моето мнение. Що се отнася до моята настояща прическа - демоде съм Mr. Green Нито ми е филирана и изтънена косата, нито имам бретон, нито съм на черта, нито се изправям и горя косата с преса, нито си правя огромен обем да ми става главата квадратна, все едно имам отзад сиамски близнак залепен! Косата ми е дълга тъмна, почти до кръста, подстригана на дъга отзад, отстрани е етажирана без да имам етажи и отзад цялостно на косата, с чуплива коса съм. Скоро ще сложа снимки щом е толкова интересно Mr. Green

# 366
  • Габрово
Здравейте на всички колежки,имам един въпрос към вас-от доста време свалям боя с Ремувър на Бест,сваляло ми е дори и черно сега за първи път не се свали от черно изобщо,като престоя над 1 час,  възможно ли е защото е боядисвана с кастинг?

# 367
Не знам дали въпроса ми е за тук ... но имам спешна нужда от съвет от фризьор. Така ... мой близък имаше фр. салон, който затвори. Останали са му много бои проф. Вела и ми ги даде. Реших да ги ползвам обаче нямам идея коя да сложа. Значи в момента косата ми е боядисана между тъмно русо и св. кестеняво ... искам или пак да е така или леко по-светло ... но в никакъв случай много русо (имам предвид пепелно). Освен това трябва да сложа 2 бои а те всички са различни, т.е. трябва ми съвет кои 2 бои да смеся. Номерата са: 7/0, 7/77, 7/3, 6/0, 7/07, 5/07, 8/73, 7/7, 7/11, 6/1, 6/71. Искам да стане нещо като естествено русо, абе някакъв хубав цвят. И още - имам окислител 12 процента на Вела от еднолитровите. Мога ли от него да сложи и в какво съотношение. Благодаря ви!

# 368
  • София
12 % е само за много русо. Ти си за 6%.
Не знам цветвете на Вела, тези след запетайката са номерата на оттенъците, които уж трябва вече да са еднакви при всичките марки бои. А пред запетайката е номер на тона, колкото по-голяма е цифрата, толкова е по-русо. 1-черно, а 10- е много русо. Нормално естествен рус цвят е 8, а тъмно русо е 7, светло-кестеняво е 6. Ако приемем, че номерата на оттенъците отговарят на нормално приетите, би значило, че 7.33 е тъмно русо златисто.
Да напиша и какво означават номерата на оттенъците за да знаеш какво имаш:
,0 --естесвено;
,7 - зелено (елиминира рижави оттенъци, но не се слага на много русо, защото става по-зелено);
,3 - златно;
,1- сиво, пепел (внимава се при русо-златно, за да не позеленее)

Доколкото разбирам, ти си нещо около 7-ца - 6-ца. Ако смесваш 5-ца и 8-ца, ще се получи нещо като 6-ца, но за оттенъците не знам. По-скоро нещо неутрално,а ако не си много жълта, оттенъкът ,7 не трябва да те смущава. Другите бои можеш да смесваш 7-ца и 6-ца, за да се получи горе долу едно и също ниво на тона, като оттенъците гледай да слагаш където има тройка, да има и седмица или единица, за да се тушира златното чрез зеленото или сивото.

# 369
Изобщо ли не мога 12-ката да я ползвам? Видях в упътванията на боите, пише, че ако се ползува боята с 12-ка се изсветлява примерно с 3 тона, а с 6-ца - да речем с 1-2 тона ...  Thinking. Ако сложа по-малко като количество, не става ли?

# 370
  • София
Ами аз не бих ползвала, в краен случай пробвай да разредиш с вода да стане поне 9%, но не намалявай необходимото количество като съотношение окислител-боя.

# 371
Благодаря за отговорите. Мисля, че и при Вела номерата на цветовете са същите ... така че ще смеся 2 седмици с различни отенъци ... проблема ми е с окислителя, днес трябва да се боядисам, а няма откъде да си намеря 9% или 6% ...

# 372
Искам да ви попитам дали това, което смятам да направя е правилно Simple Smile Ще се боядисвам при фризьор, но според него нямало да хване цветът, който искам, в което обаче се съмнявам.
Основата ми е 7, поне последният път ме боядиса със 7.1 и се получи много светло кестеняво. Аз искам още 2 тона по-светла коса, т.е естествено средно русо пепелно. Дали ще се получи , ако смесим 8 и 8.1 и добавим 9% окислител? А дали 6% е достатъчно, понеже не искам много да си горя косата  Sunglasses

P.S Става въпрос за боите Majirel на L'Оreal Professionnel

# 373
  • София
Няма да стане. Така само корените ти ще се боядисат, а по дължините нищо няма да се промени. Аз бих направила леки кичури за да стане по-светъл фона, а след това вече боя. И 6% е достатъчно само, ако ти си много светла, иначе 9%.  Peace Освен това нищо не можеш да си изгориш с 9% оксидант.

# 374
sVeshti4ka, мерси за отговора. И друг път са ме съветвали да започна с кичури, май така и ще направя.

Общи условия

Активация на акаунт