В помощ на фризьора/малко обмяна на опит/

• 109 703
  • 732
  •   1
Отговори
# 510
  • София
Здравейте, момичета.
Много се извинявам,ч е така нахално нахлувам в професионалната ви тема, но исках да задам един въпрос, на който никъде другаде не откривам отговор.
От дълги години съм руса. Преди бях доста светла и се правех с блондор и боя, но напоследък минах на вариант по-тъмно русо само с боя. Корените и дължините са еднакво тъмни, съвсем един тон, но корените са с лек рижав оттенък. Въпросът ми е възможно ли е и как да матирам в домашни условия (имам малко бебе и няма на кого да го оставям за да ходя по фризьори) само корените без да засягам дължините защото те са перфектен натурално рус цвят и не искам да посивеят ако матирам цялата коса  Rolling Eyes

# 511
Виж какво, както и да обясняваш, не може да се дават съвети за косата, цвета и действията без да се види цвета и състоянието на косата реално. Блондора си изсветлява идеално, оксиданта се ползва 6% или 9% в зависимост от състоянието, дебелината и т.н. на косата. Ако стане оранжево, няма да стане с 3% оксидант бяло русо. Това, че ти не ме разбираш идва от това, че не си фризьор, а не че аз не чета внимателно.
И всякакви подобни действия разумен човек извършва при фризьор.

П.П. Не съм виждала блондинка с бялоруса коса и здрава едновремено. Искаш бяло - гориш с блондори. Няма да стане по-здрава от това, че си сложила 3% оксидант, а не 9% при боята.
макар и със сменен тон,благодаря.сега поне получих изчерпателен отговор Laughing Peace

# 512
Не знам колко изсветлява  палете, но ако си 4, то по-светла от 8-ца без блондор няма как да станеш. Боята изсветлява 3-4 тона.
Блондор ще те изсветли, като се надявам, че това ще го правиш при фризьора си, а той ще прецени вече какъв мат да ти сложи за желаемия оттенък. Peace
ти пак не ме разбра,но здраве да е.каквото стане Peace
Тя те е разбрала, но ти не я разбираш но както каза "КАКТО И ДА Е" Simple Smile
ми,обясни ми тогава какво е имала в предвид свещичка Thinkingаз искам с блондор да се изсветля,но с нисък %(6).и предполагам,4е ще стане някакво оранжево.и мисълта ми е дали в/у това оранжево като сложа боя отгоре с (3 %) ще стане бяло или пепелно русо.или аз не мога да го обясня или никои не го чете внимателно Stop
Изсветлявайки косата с каквавто и да е продукт и какавто и да е % оксидант ти вече имаш един изкуствен цвят. След това като нанесеш боята няма да можеш да я изсветлиш още, защото боята не може да изсветли един изкуствен цвят. Тази процедура с изсветляването се прави на фризьор поради няколко причини. Първо тян ще видят точно на какъв цвят отговаря корена ти и колко тона разлика има между него и желания цвят. Това е определящото за това какъв % окислител трябва да се ползва при работата с блондора, също така се преценява безамонячен или амонячен изсветлител да се ползва. След като ти измият блондора и те изсушат виждат какав отенък има русото - наситено жълто, жълто, или много малко жълто. Ислед това преценяват какав цвят да поставят за да убият този нежелан отенък и да се получи цвета които ти искаш. В 90% от случаите се сляга различен цвят от този които ти си показала в каталога. Аз лично за това второто боядисване ползвам безамонячна боя. В твоя случей с 3% окислител. Не всички марки има 3% окислител. Но Тоя се използва Точно когато косата е била предварително изсветлена за да не товари допълнително косата - да не я оврежда.

# 513
Не знам колко изсветлява  палете, но ако си 4, то по-светла от 8-ца без блондор няма как да станеш. Боята изсветлява 3-4 тона.
Блондор ще те изсветли, като се надявам, че това ще го правиш при фризьора си, а той ще прецени вече какъв мат да ти сложи за желаемия оттенък. Peace
ти пак не ме разбра,но здраве да е.каквото стане Peace
Тя те е разбрала, но ти не я разбираш но както каза "КАКТО И ДА Е" Simple Smile
ми,обясни ми тогава какво е имала в предвид свещичка Thinkingаз искам с блондор да се изсветля,но с нисък %(6).и предполагам,4е ще стане някакво оранжево.и мисълта ми е дали в/у това оранжево като сложа боя отгоре с (3 %) ще стане бяло или пепелно русо.или аз не мога да го обясня или никои не го чете внимателно Stop
Изсветлявайки косата с каквавто и да е продукт и какавто и да е % оксидант ти вече имаш един изкуствен цвят. След това като нанесеш боята няма да можеш да я изсветлиш още, защото боята не може да изсветли един изкуствен цвят. Тази процедура с изсветляването се прави на фризьор поради няколко причини. Първо тян ще видят точно на какъв цвят отговаря корена ти и колко тона разлика има между него и желания цвят. Това е определящото за това какъв % окислител трябва да се ползва при работата с блондора, също така се преценява безамонячен или амонячен изсветлител да се ползва. След като ти измият блондора и те изсушат виждат какав отенък има русото - наситено жълто, жълто, или много малко жълто. Ислед това преценяват какав цвят да поставят за да убият този нежелан отенък и да се получи цвета които ти искаш. В 90% от случаите се сляга различен цвят от този които ти си показала в каталога. Аз лично за това второто боядисване ползвам безамонячна боя. В твоя случей с 3% окислител. Не всички марки има 3% окислител. Но Тоя се използва Точно когато косата е била предварително изсветлена за да не товари допълнително косата - да не я оврежда.
  bouquet

# 514
Извинявам се,че нахълтвам в темата ви , но ми трябва съвет от професионалист. Аз не съм фризьорка ,затова моето място не е тук , но се надявам на професионална помощ. От скоро се боядисвам в червено. Започнах при фризьор с боя на БЕС. Пада ми мн. бързо и става огнено-червена , цветът , който искам е по-наситено червено ,но не и огнено . Фризьорите в нашия град са малко и работят само с няколко вида бои- повечето с  БЕС , Виталитис и една испанска,но не мога да напиша правилно името-нещо Ynsey /едва ли го написах правилно/. Искам да си намеря боя ,която да е качествена и да съм доволна от цвета ,но тук няма как. Може ли да си поръчам от някъде ,също и да ми помогнете в избора на номер и % оксидант. Надявам се някой да ми помогне. Благодаря предварително и успех в кариерата ви!  bouquet

# 515
Извинявам се,че нахълтвам в темата ви , но ми трябва съвет от професионалист. Аз не съм фризьорка ,затова моето място не е тук , но се надявам на професионална помощ. От скоро се боядисвам в червено. Започнах при фризьор с боя на БЕС. Пада ми мн. бързо и става огнено-червена , цветът , който искам е по-наситено червено ,но не и огнено . Фризьорите в нашия град са малко и работят само с няколко вида бои- повечето с  БЕС , Виталитис и една испанска,но не мога да напиша правилно името-нещо Ynsey /едва ли го написах правилно/. Искам да си намеря боя ,която да е качествена и да съм доволна от цвета ,но тук няма как. Може ли да си поръчам от някъде ,също и да ми помогнете в избора на номер и % оксидант. Надявам се някой да ми помогне. Благодаря предварително и успех в кариерата ви!  bouquet
какъв е естествения цвят на косата ти и какъв е боядисания?намери точни снимки(може и от интернет),за да добием представа и да ти дадем адекватен съвет Peace

# 516
Естествения ми цвят е кестеняв ,нито светло, нито тъмно. Най-обикновено средно-кестеняво. Но аз отдавна съм го забравила, тъй като се боядисвам повече от 20 години и през това време не съм оставала на него,защото не го харесвам. Прави ме някак безлична.... Аз съм със сиво-зелени очи и кожата ми не е светла, като се опитам да сложа нещо по-светло ,хич не стои добре. Миналото лято реших да сложа светло-кестеняво ,ходих на фризьор да ми свали с ремоувер всички цветове от главата и като се видях ,щях да се гръмна! А  с русо съм като  от махалата. Само тъмни тонове ми стоят добре- кафяво или виолетово ,наситено-червено ,но по-тъмно. За съжаление от скоро се върнах на червеното и нямам снимки.....знам,че преди години слагах Лонда Вулкано ,но не помня дали беше Гореща лава или магически вулкан, но ми стоеше супер ,много добре изпъкваше цвета на очите ми. Но вече не я намирам.Сега съм с една евтина боя на Велатон-червена череша,но пак ми се струва малко светличка. Мислех да смеся 1/2 от нея с 1/2 тропическо червено,но се чудя.  newsm78Даже така ми стои боята и не знам да се боядисвам ли или не. Само веднъж съм се боядисвала и то само с черешовото. Това тропическото е доста тъмно и не знам колко на колко да сложа от двете бои,за да стане наситено червено. Ако ми дадете друг съвет,няма да я слагам. Съжалявам, че не мога да намеря снимки на точния цвят ,който търся.....дано все пак сте разбрали какво искам. Доста объркано и неясно май го обясних, наистина се извинявам. Пропуснах да спомена,че съм доста побеляла....

# 517
За да се направи един наистина качествен цвят
на косата трябва много детайлна диагностика.
Така като казваш "средно кестеняво,но съм и
побеляла" никой няма да се наеме да даде
съвет...Трябва точно да се намери височина на
тона и % бели коси.И още,боите с които работим
са с цифри,а не с наименования.  bouquet

# 518
Благодаря  bouquet

# 519
някой работи ли с боите и продуктите на "JALYD"?

# 520
нещо зацикли темата Thinkingсега ще я разгвижа с един въпрос относно моята коса.
 от доста време се изсветлявам с блондор и после слагам боя.естествения ми цвят е 4,а така постигам 10,че и нагоре...,но косата ми вече не е това,което беше Tiredимах гъста хубава коса,а сега е една тънка и безформена от деиствието на химикалите.решила съм да я потъмня.най светлото,което мога да постигна само с боя с 6% оксидант е #7.но не съм сигурна дали ще се получи желания цвят.ако сложа натурална седмица в/у натурална четворка дали ще стане 7 без оранжеви отенъци?дайте ми съвет как да постъпя.и има ли шанс да си остана руса,но без да си горя косата и да съм жълта.безамонячния блондор колко тона сваля и ще пощади ли косата ми?тя дор не иска да расте вече.стои като слама ако не й направя сушоар Cry

# 521
Можеш да се направиш 7,но с 9% окси.Можеш да бъдеш
и руса,без да ти се гори косата,но за това се изисква
прецизна диагностика.И естествено да се правиш при
специалист.  bouquet

# 522
Можеш да се направиш 7,но с 9% окси.Можеш да бъдеш
и руса,без да ти се гори косата,но за това се изисква
прецизна диагностика.И естествено да се правиш при
специалист.  bouquet
мерси,тути  bouquetа кое според теб е по-щадящо? знаеш ми основата(#4)?да слагам безамонячен блондор и после безамонячна бояза да си стоя все така руса.или боя с 9%оксидант и кичури,че ще ми е много тъмно иначе.май първия вариант,а? newsm78и номер 7 няма ли да ми стане с 6 %оксидант и защо Embarassed

# 523
Незнам какъв е тоя безамонячен блондор.Но след
него можеш да се правиш с безамонячна,но не
от магазина.А 7 няма да стане с 6% окси,защото
той изсветлява 2 тона,реално ще станеш 6 и няма да
си доволна.  bouquet

# 524
тути,ти казваш,че боята сваля 2 тона от естествения цвят,а някъде назад във форума,мисля че свещичка беше писала,че сваля 3-4 тона newsm78 как да го разбирам това. 6 % окси се слага за тон в/у тон или за да свали нивото с 2(3-4тона по думите на някой във форума).с 9% колко тона се свалят тогава?и с 12% колко...?и кога какъв се прилага?ако се използва 9 или 12% на естествена коса от дължините към корените ли се маже,за да стане равно или не?ориентирайте ме,моля Sad Sick  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт