подсъзнанието може всичко 11

• 54 992
  • 528
  •   1
Отговори
# 420
  • Шотландия
Здрвейте момичета, отдавна ви чета. Искам да ви попитам нещо - как успявате да "гоните" лошите мисли. Във всички книги , които прочетох напоследък пише, че трябва да мислим добри мисли от които се чувстваме добре. Но какво правите когато мисълта за нещо което ви притеснява  и което не  искате да ви се случва постоянно и натрапчиво се връща пак и пак. Имам такива мисли от които не мога да се отърва, те непрекъснато се връщат. Дайте някъкъв съвет.
Има и още един начин. Казват, че вибрационната разлика между усещането на радост и на притеснение, например, е доста различна, затова е трудно да пренасочиш мислите си от много лоши към много хубави отведнъж. Но може да се прави малко по малко, т.е. както изкачваме по стълба, ако сме уморени. Например, ако сме депресивни, т.е. обезкуражени и отчаяни, гневът, например, е една стъпка нагоре, макар че също уж не е положително чувство. Но пък, ни изважда от летаргията и ни зарежда с желание да направим нещо. После - по-малко гняв. После, надежда и т.н.

С други думи, някои източници казват, че всички ние имаме в себе си съвършена система за ориентация дали творим добри неща за живота си целенасочено, или просто творим "по подразбиране", т.е. каквото се случи. Ако не се чувстваме добре, това е сигурен признак, че нещо в процеса на творене не ни е съвсем наред в момента. Съветват точно тогава да потърсим мисъл, която да ни накара да се чувстваме малко по-добре. Така се изкачваме на едно стъпало нагоре. Закрепваме се там. Оттам - пак търсим мисъл, която да ни кара да се чувстваме малко по-добре - хоп- изкачили сме още едно стъпало. Прекарваме определено време там. И така нататък. Дано съм успяла да обясня идеята. С малко тренировки, се научаваме да разпознаваме коя мисъл ни носи радост и коя - само неприятни усещания и е много по-лесно да загърбим втория тип и да го сменим с мисъл, която ни помага да се качим нагоре. Успех в катеренето на стълбата.   Hug

# 421

Ако искаш мога да ти копирам, как да го направиш.
Ако можеш копирай го,за да се ориентирам в основната схема,че като всеки новак ми трябват малко начални напътствия Embarassed
Много благодаря  bouquet

# 422
  • Universe
pavlina3, някъде бях чела и го ползвам успешно - когато Ви нападне негативна мисъл, представете си с големи букви компютърната команда cancel и мислено натиснете бутона. Ако се наложи, направете го няколко пъти. При мен действа Peace
При болки - представете си огромен розов балон, в който е концентрирана болката Ви и мислено го изпратете в небето, гледайки го как се отдалечава / след минути болката отшумява/

Вела ,много благодаря за активния линк   bouquet

За владеещите руски бях дала линк със семинарите на Луиза Хей - http://biblioteki.net/viewtopic.php?t=52930 - приятни са . Това са темите:
"Исцели свою жизнь"
"Вы Достойны Успеха и Процветания"
"Разговор по душам"
"Преодолеваем Барьеры и Блоки"

Г-жа Шуши, и аз бих се възползвала от копирането  Hug

Само да споделя, че няколко пъти се опитах да прилагам Вселенския град , но винаги заспивам и не успявам да изляза от него.
 Joy И аз така - прекалено детайлно "рисувам" подробностите. newsm78  Може да има обяснение и да съм го пропуснала ?!?   mijjjka,   Hug имаш ли някакво обяснение, нещо зърнала ли си по този казус?

В "Небесная 911" прочетох, че ако някое учреждение е "затворено" /по принцип никога не затварят/, или не те обслужват на някое гише, значи желанието ти не е много читаво и висшите сили не ти дават възможност да го поискаш. Доста елементарно го перефразирах  Wink
И още нещо - във Вселенския съд трябва само да си изложите проблема и да помолите за разрешение, а не да призовавате като ответници /обвиняеми/ Вашите опоненти  Peace

Хубав уикенд Ви желая!!!

Последна редакция: сб, 11 юли 2009, 00:43 от lenny_pld

# 423
Ето припомнянето  Laughing

"1.Правите списък на своите желания, които не трябва да са по-малко от 25 на брой. Важното е желанията да са формулирани ясно, да не се отнасят до други хора, а само до вас /тъй като нямаме право да влияем върху съдбата на другите, пък било и най-близки хора/, и да нямат двусмислено тълкование. Например не трябва да се пише "Искам да обновя гардероба си", защото в този случай вашите вещи могат да бъдат откраднати или да изгорят и тогава вие бъдете принудени да обновите гардероба си. Затова трябва да се напише - "Искам да имам възможност да обновя гардероба си". Както и не трябва да се пише - "Искам да бъда здрава", защото е прекалено общо формулирано, а да се посочи конкретния здравен проблем.
2. Когато списъкът е съставен и проверен, го сгъвате, съсредоточавате се и си казвате "Сега се включва програмата за изпълнение на желанията, всичко, което съм написала започва да се изпълнява. Едно, две, три. И сякаш натискате бутона Enter на клавиатура     Някои могат да почувстват топлина, други да имат визуализации.
3. След това е необходимо да се научим да чувстваме себе си, своите потребности, за което трябва да се отделят 10 последователни дни, през които трябва всеки ден задължително да правите нещо за себе си персонално, да се глезите   Например - иска ви се шоколад, купувате си го! Той трябва да бъде обаче само за вас, не да го делите. За детето ще купите друг   
Това помага да се анализират желанията, а когато виждаш целта е понятно накъде вървиш.
Може би изглежда елементарно и дори малко наивно на пръв поглед, но може да бъде само от полза  "

# 424
  • Варна
Прекрасни,мили дами приемате ли нови попълнения?Незнам дали ще ми повярвате,с колко енергия ме заредихте докато ви четох Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes.Днес във форума открих страхотни неща,и Благодаря на Гопод за това.точно навреме ми идват...а може би тайно съм ги търсила?Отдавна гледах филмът "Тайната" и останах запленена от него,но нещо ме спираше да започна да правя всичко.На 22 ри ще си направя картата,направо нямам търпение Laughing Laughing Laughing

Благодаря ви още веднъж , Бог да разлее божествената си благодат над вас  bouquet  bouquet  bouquet

# 425
Лелее,,ама много голям отбор ставаме....много се радвам! Добре дощли на новичките !  Hug  Имам 3 почивни дни....нали се сещате колко е гот?- четене на книжки,мечти,релакс....отивам да си лягам,че по-бързо да идва утре...

# 426
Привет на всички - и на новичките, и на ветеранките в темата    bouquet

lenny_pld , много от пишещите в руския форум също споделят, че заспиват без да успеят да излязат от Града. Май е нормално да заспиваш в началото. Бях споменала преди, че аз все още си нямам Град, само Врата към него и една красива градина с фонтан зад нея  Laughing  Затова не мога да споделя личен опит. Сигурно и аз ще заспивам, поне при Метода Силва заспивах при обратното броене  Rolling Eyes

Мисля, че някъде бях мернала мнение, че трябвало все пак да успяваме да излезем от Града като заключим вратата и оставим ключа в розовия храст  Laughing

Идеята с бутонче Cancel на лошите мисли ми хареса  Hug Аз обикновено ги гоня като им казвам "Вървете си! Не ви желая! Не сте за мен!"

# 427
  • Tам през Атлантическия океан
МиЖке  Joy

аз и на метода Силва и сега в моя град все си заспивам  Crazy (имам си една улица в жилищен комплекс  и една бяла къща от тези по американскине филми  Blush една улица по нанадолнището и се вижда големия океан )
Розов храст си нямам влизам си по друг начин  Whistling

# 428
Розов храст си нямам влизам си по друг начин  Whistling

Как влизаш без розов храст?  Shocked  Joy
Гледай поне тревата пред къщата да е окосена, че Там, Където Ще Бъдеш глобяват ако не е    Laughing

Аз май още си нямам Град, защото нещо не ми е много медитативно в момента  Wink

Последна редакция: сб, 11 юли 2009, 10:01 от mijjjka

# 429
  • Варна
Прекрасен ден,мили дами  bouquet

Снощи опитах с отричането на лошиите мисли,става супер.Това с cancel е страхотна идея Peace

Град си нямам още,сега си строя и засаждам и цветята Laughing

Чувствам се супер,детето ми е здраво вече Party

# 430
  • Universe

Мисля, че някъде бях мернала мнение, че трябвало все пак да успяваме да излезем от Града като заключим вратата и оставим ключа в розовия храст  Laughing

Вратата се оставя отворена - не се заключва - при всеки план за действие  пише така Peace
"Небесная 911"
8. На връщане оставете своя ключ в една от прекрасните рози. Някъде е отбелязано да го оставим в червената роза.
9. Пред вратата мислено повторете "Моето съзнание е единно с вселенското съзнание /вселенския разум/. Колкото повеуче се придвижвам напред, толкова по-мощно ме облива потокът на вселенската жизнена енергия" - това се произнася преди излизане т.е. ние сме още в града
10.Оставяйки вратата отворена, излезте през нея, завършете сеанса, откривайки очи и произнасяйки афирмацията /утвърждението/ - "Аз се събудих !"

П.П.

# 431
Хъм...  Thinking
Ами, да, права си, Лени, аз нещо съм се объркала  Blush

# 432
  • Universe
mijjjka, няма проблеми  Hug
Корективът е съвсем уместен в темата, ние сме търсещи натури, нали за това сме се събрали тук - пък и нещо винаги убягва при самостоятелно четене  Peace

# 433
  • България
Много добри съвети сте дали момичета   bouquet
Анн Шърли, това с "невъзмутимост" много ми хареса  Grinning Също така и премахването с cancel, а може  да ги изтрием  и с бутон delete  Wink

# 434
  • Пловдив

Мисля, че някъде бях мернала мнение, че трябвало все пак да успяваме да излезем от Града като заключим вратата и оставим ключа в розовия храст  Laughing

Вратата се оставя отворена - не се заключва - при всеки план за действие  пише така Peace
"Небесная 911"
8. На връщане оставете своя ключ в една от прекрасните рози. Някъде е отбелязано да го оставим в червената роза.
9. Пред вратата мислено повторете "Моето съзнание е единно с вселенското съзнание /вселенския разум/. Колкото повеуче се придвижвам напред, толкова по-мощно ме облива потокът на вселенската жизнена енергия" - това се произнася преди излизане т.е. ние сме още в града
10.Оставяйки вратата отворена, излезте през нея, завършете сеанса, откривайки очи и произнасяйки афирмацията /утвърждението/ - "Аз се събудих !"

П.П.
А на влизане какво е прави?

Общи условия

Активация на акаунт