подсъзнанието може всичко 11

• 54 997
  • 528
  •   1
Отговори
# 405
Дори и без новолуние, МИСЛИТЕ СТАВАТ НЕЩА. Всеки миг, всеки ден творим с мислите си нашата действителност.  Simple Smile
Опитайте - ще се получи, и тогава остава само радостта и удовлетворението.

# 406
Здрвейте момичета, отдавна ви чета. Искам да ви попитам нещо - как успявате да "гоните" лошите мисли. Във всички книги , които прочетох напоследък пише, че трябва да мислим добри мисли от които се чувстваме добре. Но какво правите когато мисълта за нещо което ви притеснява  и което не  искате да ви се случва постоянно и натрапчиво се връща пак и пак. Имам такива мисли от които не мога да се отърва, те непрекъснато се връщат. Дайте някъкъв съвет.

# 407
Аз лично  сменям фокуса към нещо, което винаги ми носи радост и топлота. Опитайте  Simple Smile

# 408
  • Добрич
pavlina3, ако имаш дете, племенници или домашен любимец, които обожаваш е много лесно в такива моменти да започнеш да мислиш за тях. Спомни си нещо, което са правили и са били очарователни, изражението на лицата им, неподправения възторг, които струи от тях. Определено ще се почувстваш по-добре.

# 409
За картата разбрах,че се прави при Новолуние,но малко по-назад в темата обсъждате списък с 25 желания,за него има ли определено време за съставяне или просто да послушаме интуицията си? Съжалявам ако има писано и за това,но не съм да прочета всичко още  Embarassed
Благодаря Ви предварително.  bouquet
Красив и успешен ден от мен newsm51

# 410
juliqzh аз не видях да е писано за определено време.
Ако искаш мога да ти копирам, как да го направиш.

# 411
От този линк - http://tranz.it/load.php?id=i65fW0TPIU94hc4b323815 може да се изтегли филма "Излекувай живота си" - Луиз Хей и приятели  Grinning

Филмът е дублиран на български  Hug

Имайте пред вид, че този линк скоро няма да бъде активен, така че се възползвайте  Wink

Информация оттук - http://www.izvorite.com/smf/index.php?topic=2068.msg21297#msg21297

Здравейте  Hug  Линка вече не е активен  Sad
Може ли да ви помоля ,някоя от вас ,която го е свалила , да ми го прати  Praynig

# 412
  • Добрич
Ето, качих в Транзит филма Излекувай живота си с Луиз Хей. Линкът отново ще е активен само 120 часа.

# 413
Здрвейте момичета, отдавна ви чета. Искам да ви попитам нещо - как успявате да "гоните" лошите мисли. Във всички книги , които прочетох напоследък пише, че трябва да мислим добри мисли от които се чувстваме добре. Но какво правите когато мисълта за нещо което ви притеснява  и което не  искате да ви се случва постоянно и натрапчиво се връща пак и пак. Имам такива мисли от които не мога да се отърва, те непрекъснато се връщат. Дайте някъкъв съвет.

Още преди да започна да чета духовна литература, без да знам, съм използвала една от техниките на Кехоу. При мен работи на макс. Винаги когато имам натрапчиви отрицателни мисли, или притеснения ги игнорирам чрез метода на отричането. Понякога е по-важно, не да имаш положителни мисли, а просто да се отървеш от отрицателните. Не мислиш за успеха. Просто не допускаш, че е възможно поражение. Поне при мен е по - благодатно и много по - лесно.. Прост пример от ежедневието : "Закъснявам, как може точно сега да ми се струпат толкова неща?..... О, хайде стига глупости! Спокойно, няма страшно." Последното изречение го използвам абсолютно винаги от няколко години насам, като "добър ден" ми е вече. Веднъж, ден преди сбъдването на едно от желанията ми, страшно се бях вкиснала. По принцип съм спокоен и уравновесен човек в напечени ситуации, но в случая не чувствах достатъчна увереност в себе си. Не бях сигурна дали ще мога да премина някои от изпитанията, за да стигна до "извора". Стоях си в Макдоналдс сутринта, разгръщах си вестника, погледът ми попадна на хороскопа ми. Laughing Там пишеше разни работи и накрая нещо от рода на : "Овни, не бързайте, моментът за действие все още не е настъпил. Дотогава бъдете спокойни, хладнокръвни и невъзмутими." Никога не взимам под внимание дневните хороскопи, но в тези изречения видях успеха си, приех ги абсолютно насериозно. Колкото и несериозно да е това. Laughing Вечерта отидох в църквата и запалих свещичка, отправих молитвата си искрено, но и с гузна съвест, че винаги се сещам да се обръщам към Господ само когато имам нужда от него. Laughing Прибрах се и заспах не по-малко изнервена и притеснена. На сутринта обаче бях пушка. Grinning Всеки път, когато усещах, че напрежението дебне, за да ме "сграбчи" си повтарях : "Спокойствие, хладнокръвие, невъзмутимост." Като последната дума страшно ми допадаше. Цял ден изнервени хора щъкаха напред - назад около мен и по погледите им разбирах, че се питат как е възможно да съм толкова спокойна в такъв момент. Започнах да се забавлявам с това, особено когато виждах колко неблагоприятно влияние има поведението ми върху няколкото ми "конкуренти", така да се каже. Всичко се случи както си го представях. До най - малката подробност. Тотален разгром. Laughing Още бера плодовете от успеха си. Simple Smile Това си остава за мен най - голямото, лично доказателство за силата на подсъзнанието. Оттогава реших да се занимавам с тази материя. Не знам доколко ме разбра, но сега ще се разровя, за да ти извадя точната техника на Кехоу за игнориране на отрицателни мисли.  Wink

Ето още една действаща техника ...  Simple Smile http://vbox7.com/play:55279cdf

Последна редакция: пт, 10 юли 2009, 16:24 от Анн Шърли

# 414
Ето ги и техниките на Кехоу. Аз използвам само първата и втората.  Wink

Първата техника се нарича - отрязване.

Чрез тази техника, в мига, в който осъзнаете, че в мислите ви се е загнездила негативна мисъл, вие я изхвърляте от ума си. Не спорите с нея, не я анализирате, не се съпротивлявате срещу й, просто я отрязвате. В момента, в който усетите негативната мисъл, просто я отрежете и вкарайте в ума си напълно различна мисъл. А ключът е да го направите в мига, в който усетите негативната мисъл. Така че когато осъзнаете, че започвате да мислите негативно, действайте незабавно, отрежете лошата мисъл и я заместете с друга напълно различна мисъл.

Втората техника се нарича - поставяне на етикет.
В момента, в който осъзнаете, че негативна мисъл преминава през ума ви, вместо да я отрязвате, както направихте чрез първата техника, сложете й етикет. Кажете си: „Това, което става вътре в мен е, че съм се поддал на дадена негативна мисъл." Това е всичко и продължете да си го повтаряте. Продължете да си напомняте „Това е просто една негативна мисъл. Просто една негативна мисъл."
Ще споделя с вас една изумителна истина, която ще ви помогне страшно много при отърваването от негативните мисли. Ще я напиша с удебелен шрифт и бих искал да я прочетете поне три пъти преди да продължите, така че да се запечати в съзнанието ви. Ето я: Негативните мисли могат да ви повлияят, само ако реагирате спрямо тях.
Върнете се и прочетете това твърдение още веднъж. Продължете да го четете, докато не осъзнаете, че реакцията ви спрямо негативните мисли всъщност им дава сила. В минутата, в която започнете да се тревожите за това, в минутата, в която започнете да реагирате на тази мисъл, в минутата, в която започнете да се вълнувате, то значи сте попаднали в нейна власт. Но когато осъзнаете, че негативните мисли имат власт над вас, само когато реагирате спрямо тях, то тогава просто избирате да не реагирате. Сложете й етикет. Подсещайте се, че това е само една негативна мисъл. И насочете ума си към нещо друго. Не попадайте в капана й като започнете да я обмисляте. Отхвърлете я. Още веднъж, негативните мисли могат да ви повлияят, само ако реагирате спрямо тях.

И така третата техника за премахване на негативни мисли е преувеличаването им до степен на абсурдност.

Техниката на преувеличаване е страхотна, но трябва да преувеличавате мислълта до абсурдност. Ключовата дума е абсурдност, нелепост. Да кажем, че сте продавач, навън сте и провеждате разговори във връзка с продажби и внезапно мисълта ви връхлита: „О, но какъв е смисълът, няма да направя нито една продажба повече днес." Тогава се улавяте и си казвате: „Чакай малко, това е негативна мисъл." Чрез техниката на преувеличаване, може да си кажете още: „Точно така. Няма да продам нищо повече днес. Даже няма да се изненадам, ако при посещението си в следващата компания, в момента, в който отворя вратата, хората започнат да ме заливат с кофи с вода, а след това ще пуснат питбули и немски овчарки, ще бъда нахапан и мокър, а след това ще изскочи голяма механична боксова ръкавица и ще ме фрасне в лицето. А всички ще наскачат по бюрата си и ще издигнат този огромен банер, на който ще пише: „Глупако, защо дойде тук? Никога няма да направиш още една продажба!" Продължавайте в този дух, преувеличавайте, докато не си кажете: „Е добре, достатъчно, това е абсурдно." Ще започнете да се смеете над мисълта, а когато това стане, вие ще сте отнели цялата й сила.
Нямаше ли да е страхотно, ако негативните мисли идваха с предупредителни табели - „Това е само една негативна мисъл, не е нужно да й вярвате, ако не искате." Но въпросните мисли не идват така. Те се появяват предрешени като истински проблеми или тихомълком се прокрадват, когато не внимаваме. И ако не сме наясно, че умът ни е велик измамник, фокусник, който вади негативни мисли от ръкава, то тогава ще се залавяме за всяка деструктивна мисъл, която ни дойде. Но тези техники ни дават възможни варианти за справяне с  негативните мисли. Затова са толкова ценни.

Четвъртата техника е - противопоставяне на негативната мисъл с точно противоположна на нея.
Каквото и да ви казва негативната мисъл, противопоставете й се като помислите точно противоположното на нея. Когато негативната мисъл дойде в главата ви: „Няма да направя нито една продажба повече днес", противопоставете й се с „Ще направя още няколко продажби днес." Когато негативната мисъл ви застигне „Никога няма да напредна финансово", противопоставете й се с „Ще имам невероятен финансов успех." Когато следната мисъл дойде при вас „Никога няма да имам сериозна връзка", противопоставете й се с точно обратното - „Скоро ще имам прекрасна връзка."
Нали разбирате, че не можете да имате повече от една мисъл наведнъж. Може да ви се струва, че имате много мисли наведнъж, но в действителност вие пораждате мисъл след мисъл, мисъл след мисъл, мисъл и т.н. В даден момент  вие мислите само за едно нещо. А ако премахнете негативната мисъл и поставите на нейно място точно противоположна на нея, вие отнемате силата й. Не подхранвайте звяра.
Често реакцията на хората е точно обратната. Когато има нещо, което не искат да им се случи, повечето хора мислят за него, тревожат се, насочват вниманието си в тази посока и накрая го проявяват.

Петата техника е - използване на утвърждения срещу негативната мисъл.

Ако не знаете какво са утвържденията, това са прости твърдения, които си повтаряте отново и отново, и отново. В книгата „Подсъзнанието може всичко" съм отделил цяла глава за утвържденията. Утвържденията са изключително ефикасни, особено за настоятелно появяващите се негативни мисли, тези, които са ви преследвали с години. Когато отново се появи въпросната негативна мисъл, спокойно й съобщете, че „отсега нататък, всеки път когато се появи, ще я посрещате с двеминутни утвърждения, чиито смисъл е точно обратен на това, което тя твърди." И спазвайте обещанието си. Когато съзнанието ви породи негативна мисъл, например: „Никога няма да напредна в живота", веднага щом тази мисъл се появи, противопоставете й се с двеминутни утвърждения, които имат точно обратния смисъл: „ Ще постигна невероятен успех в живота си. Ще постигна невероятен успех в живота си. Ще постигна невероятен успех в живота си." Повтаряйте си това утвърждение отново и отново в продължение на две минути. Ако негативната мисъл се завърне, отвърнете я с още две минути утвърждения. Ако отвръщате на въпросната мисъл с двеминутни утвърждения всеки път, когато се появява, ви гарантирам, че много бързо, често в рамките на няколко дни, негативната мисъл ще престане да ви преследва.
Това са пет чудесни начина за справяне с негативното мислене. Използвайте тези, които ви се струват най-ползотворни, използвайте ги в комбинации, но най-важно е да ги използвате. Защото вече не е необходимо да се оставяте в ръцете на негативните мисли. Вече не е нужно да позволявате тези мисли да ви повалят. От този момент нататък вие притежавате инструментите и техниките за елиминиране на негативните мисли. Поздравления. Сега те са във ваши ръце, използвайте ги.

# 415
  • Варна
За картата разбрах,че се прави при Новолуние,но малко по-назад в темата обсъждате списък с 25 желания,за него има ли определено време за съставяне или просто да послушаме интуицията си?

И аз това се питам, а начина на подреждане на желанията- от малки към по-големи, или няма значение? А точно 25 ли трябва да бъдат?

# 416
Минимум 25.

# 417
За картата разбрах,че се прави при Новолуние,но малко по-назад в темата обсъждате списък с 25 желания,за него има ли определено време за съставяне или просто да послушаме интуицията си?

И аз това се питам, а начина на подреждане на желанията- от малки към по-големи, или няма значение? А точно 25 ли трябва да бъдат?

Няма строги правила. Добре е желанията да са поне 25, но не е задължително. Няма малки и големи желания, всички са големи Laughing и нека подреждането им бъде според усещанията ви. Всяко време през което се чувствате ентусиазирани от идеята е подходящо за правене на списъка.  Simple Smile

# 418
  • нейде там, където ....
Огромно благодаря!  Hug

Последна редакция: пт, 10 юли 2009, 18:04 от jd

# 419
Много ви благодаря за отговорите, много са полезни . Наистина лошите мисли понякога са  нахални като досадна муха. Само да споделя, че няколко пъти се опитах да прилагам Вселенския град , но винаги заспивам и не успявам да изляза от него. Благодаря още веднъж.

Общи условия

Активация на акаунт