1001 нощи - приказката се разказа, но в сърцата ни остана - 89

• 53 140
  • 443
  •   1
Отговори
# 390
Това е превода на Севи на статията която поместих преди малко.   bouquet
В статиите които намирате повечето неща се повтарят , но предпочитам да превеждам дословно.

Бергюзар Корел
я познаваме от споровете които се водят за любовния и живот

Другото име на неслизащата от дневен ред с любовния си живот Бергюзар Корел  е  Гьокче.
Дъщеря на известният актьор Танжу Корел и майка и Хюлия Дарджан е завършила отдел театър  на държавната консерватория в университета ''Мимар Синан''.
Първата игра на хубавата звезда е в телевизионния сериал-''Zeytin dali''- ''Маслинова клонка'',на която са продуценти  родителите и ,а в същото време и играят в него.
След това играе в сериала по сценарий на баща си -''Kirik/кърък/ kanatlar''-''Счупени криле''.
След смъртта на баща си участва в ''Kurtlar vadisi Irak ''-''Долината на вълците  Ирак '' и привлича вниманието.
Повратна точка  в кариерата и стана  завършилия наскоро сериал ''1001 нощ''. По сценарий  с ролятата  си  на жена ,която за да спаси живота на детето си, приема  предложението на шефа си срещу 150 хил долара за една нощ ,тя  не слиза от дневен ред.
Тя беше новина с прическата си ,с облеклото си ,с погледите си.Красивата актриса имаше любовна връзка с балетиста Тан Саатюрк.Но черна котка им мина път...Докато двойката не разкриваха причината за раздялата си, всеки ден почти се изнасяха различни такива.
По него време и раздялата на Халит Ергенч със съпругата си също дойде на дневен ред.
Много скоро предположенията се потвърдиха.
Любовта която се изискваше по сценарий в сериала,се пренесе и в реалния им живот.
Корел премина през труден период поради,твърденията които се носеха , че тя е причината за развода на Ергенч.
Но сега двамата живеят с вълнението пред предстоящата им след 2 месеца сватба.
В едно интервю Корел така разказва за себе си :''Много харесвам/обичам ''Таксим''.Там е дома на Шехерезада.Много ми харесва в ''Leb-i Derya''.Не се отказвам лесно от привичките си /навиците си/.Вътрешно съм много жива , енергична,все съм усмихната.Но си имам и мои правила.Имам си едно пространство за удобство.Извън това не искам много да излизам.Живота ми у дома си е много ясен/простичък/.Приготвя се масата за закуска.Вечеря се с майка ми.По празниците се посещават роднините.В специалните дни отивам на гроба на баща си.Разбира се в сравнение с миналото сегашния ми живот е по-различен.''

''Leb-i Derya''
http://www.mimarizm.com/V_Images/2008/Mimarin_Gobegi/lebiderya/DSCF0445.JPG
http://www.mekanist.net/img/places/500w/Leb-i_Derya16012152009.jpg
http://2.bp.blogspot.com/_n2yaJy_6pGg/RwKUeHwhllI/AAAAAAAAAAM/oo … 20/lebiderya2.jpg
http://www.bultenyayin.com/files/images/Leb-i%20derya_Richmond_2.preview.jpg
http://img250.imageshack.us/img250/9943/lebjy0kj0.jpg
и  през нощта   http://image.pegs.com/content/H/H6U/H6UK/H6UKN/Q%20Jazz.JPG

# 391
  • на пистата
едва преди дни започнах да гледам сериала и вече съм до 33 серия на първи сезон,така ме плени,че гледам до 3ч през ноща.обаче не мога да намеря втори сезон,някой да има идея от къде да го изтегля,също да питам първи сезон колко епизода е

# 392
Ние май вместо да се излекуваме постепенно ставаме все по-зле Mr. Green Просто страхотни снимки сте сложили момичета Hug А колкото до коремчето на Берг за съжаление не ми се вярва да е бебче, май при тях не е много прието да си бременна на сватбата, май с Халит са си хапнали повечко и сега е време за -

# 393
Тарду поздравява с усмивка всичките си луди фенки / като мен / - викайте линейка, че съм за лудницата  Mr. Green

# 394
# 395
момичета благодаря ви за чудесните снимки и настроението което създавате с тях  

севи благодаря за превода   bouquet

nameika-31
от 1 еп до 29 еп - първи сезон
от 30 еп до 66 еп - втори сезон
от 67 еп до 90 еп - трети сезон

има ги всички епизоди в lapache, bgshare, vbox ако не искаш да ги теглиш на компа
погледни първи пост на темата за по лесно  Peace

# 396
Леле колко бързо се напълнила темата докато поработя на тръстиката и ме смаяхте Crazy PartyБлагодаря на всички за инфото,прекрасните снимки и страхотното настроение което сте създали във форума  bouquet HugДобре дошли на новодошлите Hug Ани за инфото и снимките   bouquet Цвети за страхотните снимки(Мар Томова,Ари) и на всички останали за страхотното настроение   bouquet Ферина специални благодарности за снимката със диалога на Бенну и Керем,ама съм със слабо сърце и много се развълнувах, приятно разбира се CrazyХиацинт,не е от любезност,много ми е приятно да чета постовете ти Hug

# 397

За снимките ,всички сте чудесни..
Да пием тази вечер!Кой ,каквото иска в тази чаша да си налива!

# 398
  • планетата Земя и по точно до морето
mimata67  - аз не съм видяла до сега лоша снимка на Халит/ Онур. Права си, че на някои е просто неотразим. То ние май от 1 епизод на "1001 нощ" сме перманеннтно без дъх !   Joy
Ето сега давам още материал на журналистки, оперирани от чувство за хумор да ни слагат още диагнози и да си чешат перото с нас !  smile3523  

А като разтилах "чаршафа" със синьо - червените багри, определено си мислих за теб !   Hug  Радвам се, че ти е харесал !    

# 399
Една жена може и да сгреши в преценката си, но един кон - никога !  Joy    

milix добре дошла и от мен в клиниката !   Hug Hug Hug    Значи вируса се разпространява с голяма скорост !  Joy

Ариииииии, да се доверим на коня!

# 400
  • София
Момичета, направо се успокоявам, че не съм само аз лудата. Продължавам да гледам филма с нестихващ интерес и удоволствие. Днес като пълен мазохист гледах от 81 до 85 епизод, като между тях си пусках любимите 39, 42, 4 за да се поуспокоя, но чувството е същото, като че гледам за първи път. Уникален филм, сюжет и артисти. Уникален поглед на Онур. Няма друг такъв поглед! Хиацинт, припомни ми щурото детство! Но тук всички сме на една възраст и ни е събрал един филм.

# 401
# 402
Тарду поздравява с усмивка всичките си луди фенки / като мен / - викайте линейка, че съм за лудницата  Mr. Green

Лелееее няма по готин мъжкар от него   Kissing Heart Heart Eyes

# 403
Попаднах на инфо, че азърбайджанската актриса Мялахят Аббасова в ролята на Мехрибан се е отказала от снимки във филма поради липса на време за работа в театъра и киното. Наложило и се да избира, тя се отказала и затова сценаристите махнали тоя образ от сценария. В момента се снима в азърбайджански филм. Иначе работи като актриса и режисер в театъра в гр.Бейукшехер в Турция, получава много предложения за снимки в сериали, но отказва заради театралната си дейност.

И за фенките на Тарду (ако снимките вече са слагани - извинявам се)

# 404
  • на морето
Здравейте фенове и фенки !
За малко липсвах и виждам ,представена е и поредната най-нова колекция " чаршафи " .....  Цвети , Ари , Ферина , Дафи , Лабрекс .... изпускам ли някой ?  .....  А, да - Ани  - шефката на нашия екип модни дизайнерки на "спално бельо"  за сладки сънища      Нека и аз да благодаря за новото инфо , за преводите ....

Че и една от малкото чудесни  Бг статии относно нашия филм изчетох....  - не жълтинки за този или онзи актьор , а за филма като цяло , като факт , като явление ....

Бравос ! Много умни  и смислени неща започват да се казват.... Явно първоначалното шаштисване вече попреминава .То си беше ясно като бял ден и по -просто от белия боб , дето викат , че на целокупната българска жирналистика й трябваше повече от половин година да се осефери и реши как да реагира на това филмово явление ..... Та , ето на , настрои се вече според вятъра и тръгна масово да словослови филма ....  Вероятно й стана ясно , че ако се осмели да пише по някоя положителна думичка за  сериала , няма на часа да я погнат за евентуални политически пристрастия и т.н.  Аз само така / с евентуалния му страх  / си обяснявам това сръвнително игнориращо отношение към случващото се около "1001 нощи " от декември до сега . Не че нямаше публикации , напротив ,но мисля , че вече дойде на дневен ред и равносметката като цяло  .... И е редно често и открито тези изводи да се направят и осмислят ....Ще изкочат много интересни неща от "храстите".... И ,мисля , ще е редно  и журналисти , и медии,и телевизии да се запитат защо ,аджаба , от години ни третират като "римски тълпи " и ни  "промиват мозъците  " с хляб и зрелища ".  Или , може би , тези 6 месеца им трябваха на тях - да асимилилират , че въпреки промиването на мозъците ни с постоянни "зрелища",  в сърцата и душите ни  е останало все още нещо човешко , хуманно , духовно и одухотворено , което подобно на семенце в пустинята е чакало благодатния дъжд , за да покълне , прорасте , избуи, да разцъфне и да даде плодове .... Е, те това семенце не са успели до сега да унищожат .....

Хиацинт, скъпа , сръвнението ти с онези стари времена е абсолютно верно ! Ама защо намесваш възрастта , не го разбирам . На мене ми стана ясно друго  ,че ти  си запазила онзи си младежки , тинейджърски дух , с който и тогава си горяла ! Ами честито ! Поздравявам те за това ! В случай ,че не го знаеш !

Последна редакция: нд, 28 юни 2009, 23:02 от asha

Общи условия

Активация на акаунт