1001 нощи - приказката се разказа, но в сърцата ни остана - 89

• 53 143
  • 443
  •   1
Отговори
# 60
  • на морето
Здравейте фенки и фенове !
Още не е много късно за сутрешно кафенце ,нали?
Да е в тон със статията , която преведе Севи , нека този път да е арабско ...
Да ви е сладко !

Скъпа  Севи , знанието  е светлина ; информацията за всяко ново нещо ни стопля душите и сърцата ... Тогава ти си нашето слънчице ....   smile3521
Благодарим ти , че ни радваш с преводите си  newsm51 newsm51 newsm51

Колкото до анкетата , мммдаааа -трудничка е .... newsm12  Ама пък , ако от 9 възможни , 9 - бяха разрешени -щеше да е лесноооо.......
Наистина всички актьори дават прекрасна игра , и е безкрайно трудно да се отсеят най-,най -, най- добрите . Тук вече се стига до лични предпочитания .... Та , в този ред на мисли - На неоспоримото първо място за мене е Халит  . Толкова добри обосновки изчетох до сега за този избор, не само в тази , но и във всичките 88 теми до сега , че смятам да си спестя моите .
Джейда според мен превъзхожда Берг - по -трудна роля , по -сложен характер .... Тарду не е моя тип като персона , но като персонаж заслужава бурни аплодисменти !  smile3501 smile3501  Изгради сложен , многопластов и противоречив  герой !  Ергюн Демир е неотразим в превъплъщението се на абсолютния неудачник ....Йонджа изигра всъщност не една ,а две роли  - /на злобарка и на съкровище /  .Бабка и дядко - нямам думи ! Колкото до  малкия Ефе - .... ами този сладур може да сложи всички в джобчето си ако сравняваме по възраст и професионално образование ...  Самороден талант !  В графа "други" - ами всички останали .......
Като тегля чертата - всъщност отбелязвам - Халит , Джейда , Ефе

# 61
Моите фаворити в анкетата са:
-Халит
-Джейда
-Али Кемал-не е лесно да се правиш на идиот Peace

# 62
Севи, би ли го превела? Мисля, че  е за историята с бившата съпруга на Халит, но не е клюкарско написано. Ако прецениш, че не си струва, не го превеждай.

Halit Ergenç'in paraları suyunu mu çekti?

Bir kadına bu üslupla soru sorulmasından yana değilim. Ama son günlerde çıkış menşei fazlaca belli olan haberler aklıma bu sorudan başkasını getirmedi.
Bugün analiz edeceğimiz ilişkiler zinciri son derece medyatik.
Başrollerde Halit Ergenç, Bergüzar Korel ve Ergenç'in eski eşi Gizem Soysallı var.
Kısaca hatırlayalım; Ergenç ve Soysallı sadece 1 yıl evli kaldı. 1 yıllık evlilik, erkeğin kadına 225 bin TL tazminat ödemesiyle son buldu. Ödenen miktar ve boşanmanın hızı, 'normal' olmayan bir durum yaşandığını gösteriyordu zaten. Boşanmanın haber olmasıyla beraber Ergenç ve Korel aşkı ortaya çıktı. İddia edilene göre zaten evlilik bitmeden başlamış bir aşktı bu, hatta evlilik de bu yüzden bitmişti. Bergüzar Korel ve Halit Ergenç inkar etti. Tazminatı alan eş sessizdi. Nasıl olduysa bir süre sonra Korel ve Ergenç sevgili olmuştu.
Birçok magazin aşkında olduğu gibi yine gazeteler önce yalanlandı sonra 'Gerçekten yoktu, daha çok yeni' açıklamaları yapıldı. Tazminatı alan eski eş hala sessizdi.
Çok net hatırlıyorum, bu durumlar karşısında Gizem Hanım'ın asla konuşmayacağını iddia edenlere 'Bir süre sonra konuşacak' dediğimi. O bir süre 'paranın suyunu çekme' hızına göre belirlenecekti. Elbette yeniden '' payı almak için filan değil. İlk günlerde alınan o yüklü miktar, sıcaklığını ve heyecanını kaybedince eski eş 'aşk tablosu' çizen bu çifte tahammül edememeye başlayacaktı. Aynen tahmin ettiğim gibi de oldu.
Son iki haftadır gazete manşetlerinde 'Çocuğumu aldırttı', 'Bergüzar'la ilişkilerini ilk kez Ceyda Düvenci'nin düğününde hissettim' tadında açıklamalar yayınlanıyor. Öküz ölmüş, ortaklık çoktan bitmiş ama geç kalan intikam çırpınışları gazetelere duyurulmaya yeni başlanmış... Hem de çıkıp kendi anlatmıyor da 'Gizem Soysallı'ya yakın kaynakların anlattığına göre' tadında gizliden gizliye veriyor geç kalan savaşını.
Şimdi nasıl saygı duyalım? Şimdi nasıl ayıplayalım Ergenç'i?
Boşanırken o yüklü tazminat susmanıza sebep olduysa, şimdi nasıl aldatılmanın felaketinden, dayanılmaz haksızlığından bahsedelim? Oysa... Gizem Hanım durumu algıladığı gün tavrını net koysaydı, para aldığı için sessizliği seçmeseydi durumlar böyle olmazdı. Halk, Korel ve Ergenç'i uyumlu bir çift olarak kabul etti artık. Zaten büyük ihtimalle bu kabul durumudur eski eşi delirten de. Ama çok geç kalınmış bir delilik!

# 63
  • София
Добър ден девойки и младежи !
Най-после успях да Ви изчета , само за два почивни дни сте изписали толкова много. Благодарности на всички, които поместват снимки и актуални новини и най-вече на преводачките! Hug  bouquet
А сега по анкетата в настоящата тема.
Трудно ми е да посоча трима, най-добре изпълнили ролята си newsm78
Моето обективно зрителско мнение е, че всички актьори изиграха ролите на своите герои блестящо / и положителните и отрицателните роли/. Затова се получи и този прекрасен филм! Няма актьор от посочените в анкетата, на който да не съм се възхищавала дори и в графата други...../ с много мънички изключения/.
За да няма "обидени" и да не "изневеря" на някой, гласувах единствено и само за Ефе Чинар / Каан/ - това невероятно малко момченце, което едва на 4 год. започва да играе и показа истински професионализъм за неговата крехка възраст! С него започна филма и накрая пак той допринесе за хубавия финал на приказката
1001 нощ. Пожелавам му да стане истински голям мъж, добър и известен актьор!  bouquet

# 64
  • Burgas
На първо място Бену-много я харесвам,много чаровна и усмихната.
после-Онур
и на трето място-Бурхан.

# 65
От този който е писал статията

Пресъхна ли извора от пари дадени от Халит Ергенч ?

Не одобрявам този въпрос да бъде зададен на някоя жена.Но в последните дни излизат много новини на които извора /произхода /им е ясен и затова се породи този въпрос в главата ми.
Връзката която днес ще анализирам е известна от медиите.
В главните роли са Халит,Бергюзар и бившата на Ергенч  Гизем Сойсал.
Да припомня накратко-Ергенч и Сойсал останаха /бяха /женени само една година.
Тази година брак приключи с изплащането на 225 хил. обезщетение от страна на мъжа.
Сумата която се плати и скоростта с която се разведоха,без това показваше че има   нещо ''ненормално''  в тази ситуация.
Според предположенията без това беше една любов ,преди да е преключил брака.Даже и брака поради това бе приключил . /тук нещо не ми стана ясно/
Но Халит и Берг отрекоха тогава.
Тази която получи обезщетението бе тиха /не и се чуваше гласа/
Както и да е станало ,след известно време Халит и Берг бяха станали двойка влюбени.
Както се случва винаги, първо за  журналистите се каза че лъжат,но отпосле се каза''в началото наистина нямаше,все още е много скоро/ново/''.
Бившата която взе обезщетението все още мълчеше.
Много ясно си спомням имаше хора които бяха убедени че  г-жа Гизем никога няма да проговори.
А аз бях казал ''След известно време ще проговори''.
Този период зависеше с каква скорост ще свършат парите от извора.
Разбира се не за да се вземе нова сума,но онези дни в които се взе тази голяма сума,бяха загубили топлината  и вълнението си,бившия сега рисуваше  нова любовна картина .
Тя щеше да започне да не може да търпи тази двойка.
И така както предполагах и стана.
През  последните 2 седмици по вестниците започнаха да излизат  съобщения /заглавия/ като  ''Накара ме да абортирам'' , ''За връзката му с Бергюзар за пръв път почувствах /научих/ на сватбата на Джейда Дювенджи''.
Умрял вола,отдавна е свършило партньорството,но ударите  на закъснялото отмъщение започнаха  да се появяват по вестниците наново.
А  и не излиза сама да го каже,а  според разказите на '' близките на Гизем Сойсал източници'' дава тайно и скришно закъснялата си борба.
И сега как да я уважим ?
Как да порицаем /или осъдим / Халит Ергенч?
Ако при развода онова голямо обезщетение е било за да мълчите,
сега как да разговаряме за ужъсната изневеря,за нетърпимата несправедливост.
А то ако поведението на госпожата тогава бе чисто и ясно,и срещу голямата сума не беше избрала да мълчи, то  положението сега  нямаше да е такова.
Хората приеха двойката Халит и Берг като много хармонична/прилягащи си един на друг/.
То  всъщност точно  това че те се приемат като такава двойка е онова което подлудява бившата.
НО МНОГО ЗАКЪСНЯЛА ЛУДОСТ.

от мен целувка за човека  написал статията

Последна редакция: пн, 22 юни 2009, 14:35 от sevi_nil

# 66

Halit Ergenç bergüzar Korel, на почивка в Cesme.

sevi_nil благодаря за превода.  bouquet

# 67
Много точно го е казал журналиста Peace Всичката помия,която се излива върху Халит е отмъщението на бившата му Crossing Arms

# 68

# 69
  • София
sevi_nil    bouquet за превода на статията!

tsveti97  bouquet  за снимките !

# 70
din filmul "Bir Varmış Bir Yokmuş"- Джейда и Тарду във филма "Никой не е имал"/мисля,че превода е нещо като -Един имал,един нямал/

# 71
Севи благодаря отново за превода  bouquet  bouquet  bouquetЦвети за снимките  bouquet
Пак с глупости ни занимават,но този път журналиста се е изказал много добре,явно всичко е за отмъщение, пък и така да е било това е минало свършено и няма общо с бъдещето на Берг и Халит дано отмине и да са щастливи заедно Praynig Hug

# 72
Цвети
 ''Имало едно време''---както започват приказките ни ,така и при тях започват ''Бир вармъш,бир йокмуш''

# 73
Ох, хич не им е леко на известните, само клюки и сплетни. Даже и така да е всеки избира как да живее и да търси щастието си.
Но има и такива, които подстрекават непрекъснато и може и те да плащат на бившата да пуска от време на време по някоя тъпотия.
По темата - харесвам играта на всички, играят перфекно и завладяващо. Едва ли скоро ще гледам нещо подобно, което ме държи толкома месеци и на ден по 100 пъти да влизам макара без да пиша във форума.
Благодарности пак за Севи

# 74
Привет и от мен Hug Севи, благодаря за превода на интервюто с Тарду и статията smile3525 Цвети и на теб за снимчиците Hug Hug Hug

Общи условия

Активация на акаунт