Ти какво сготви? Снимай, покажи!? - 42-а тема

• 80 368
  • 666
  •   1
Отговори
# 165
Момичета,  Hug Hug :hug:Tari Tasartir, nel@, She R, Селма, Тутулина, Дидибу, Тинки Уинки, ДесиДж, Кари (Карчита), КрасиМира, Бъни, Бетина 33, Мари_ета, много, много благодаря на всички за страхотните думи. Това е велика тема и на мен ми е много хубаво винаги тук.
Тинки, сакън – на морето ще съм и не мож ма Фана. Wink пък и физическа възможност нямам за торти по поръчка. Правя само за близки и приятели, за подарък и то ако сколасам Embarassed Всъщност, да си призная, за първи път от тук чух, прочетох де, как мамите правят такива торти и първата правих, макар и нескопосана преди 8 месеца. От тогава до сега си пробвам, експериментирам и инвестирам в джаджи и си се кефя.

Лабрекс, кво беше това чудо, дето си го оплела ooooh!. Ходих да разгадавам схемите, ама до 6тата картинка и до там. После хич не ми се светка Wink Може пък да трябва да го пробвам и тогава каквото сабя покаже Laughing Laughing Laughing Много е красив хляба.

Мариета а пък ти срама нямаш ли с тия чушлета с чесънец - любима моя храна и магданозец, мале мале мале Laughing Laughing Laughing

# 166
Крисче, тортата е страшна!Браво, браво, аз такива не се и захващам, знам, къде не мога да се справя EmbarassedСигурно много си изненадала половинката!

Вечерята ни:
Пълнено пилешко филе, Императорски ориз и Зелечукова паста

# 167
  • Brussels
Уауу, момичета колко неща сте натворили  #Crazy. Пускам си отчета и отивам да чета назад.
Днешната вечеря: Пържена риба и картофки ( Fish& Chips)

# 168
Тук отново е много вкусно и красиво!
mari_eta чушките незнам дали ще ме изкушат, но пърженият кефал даже го усещам как мирише през монитора, направо си представям колко е вкусен и точа лиги Laughing
В къщи за вечеря имаше
салатка с домашна ракийка

супа топчета за децата

пълнени чушки с кайма

Хляб от машината

и за десерт пъпеш

Аз докато напиша и вече два нови отговора и то какви #Crazy
Направо ми остават очите във вашите снимки.

# 169
beniii,

я ме светни за мароканските меденки, че знаеш ли колко мед имам..
  Засилих се и аз да те светкам за меденките на Лабрекс,ама тя ме изпревари! Laughing
   Ти да не си пчеларка? Simple Smile

# 170
Лабрекс, кво беше това чудо, дето си го оплела ooooh!. Ходих да разгадавам схемите, ама до 6тата картинка и до там. После хич не ми се светка Wink Може пък да трябва да го пробвам и тогава каквото сабя покаже Laughing Laughing Laughing Много е красив хляба.

Krische, след тая торта (зяпнах, като я видях, даже не можах да реагирам), никоя плетка нимой ти се опре, ще я сплетеш, гаранция!  bouquet Наистина страхотна торта си сътворила, явно Бобето си заслужава.   chef

# 171
   nadeto_sp,каква чудна рибка!Ммм!!! Crazy Grinning
   esy ,отново вкусно и красиво! Heart Eyes
   Blue_eyesмного хубави неща показваш!Особено хлебчето и салатката ме съблазняват! Flutter

# 172
Пак страхотно се представяте всички   bouquet

Аз не съм готвила, ще хапваме каквото има. Днес само замесих една сладка питка, исках да изпробвам рецептата, стана много вкусна:

и понеже тестото се оказа доста за моята тавичка, отделих малко за Кифлички с локум и Сладки гевречета

# 173
Здравейте! Ето нещо и от мен:

- борови връхчета, от които правих сладко
- сладкото от борови връхчета
-  супа от гъби и киселек - незастроена
- супа от гъби и киселек - застроена
- боб с киселек
- пълнени гъбки  Heart Eyes

Веси, виждам, че си писала с мен. Страхотни питки, кифли и гевречета!  Heart Eyes

Желая ви лека вечер!   bouquet

# 174
  • пак на Рив Гош
Изтървах ви за няколко дни, сега имам да наваксвам с четене  Grinning
От последните страници ще сваля шапка на Крисче - тортата е великолепна!  Heart Eyes Да ти е жив и здрав Бобето!
Питката на Лабрекс само я гледах, даже нямам кураж да погледна схемата на заплитане - не са за мен тия неща  Grinning Много ми хареса и шарената плитка на DessiJ, и манастирската изба на Селма, и тиквичките на Felicidad, и фиш-енд-чипса на Nadeto_sp (къде е вчерашният вестник?  Wink), и Императорския ориз на Еси...  Grinning. Абе, изобщо, всички сте върхът!  Heart Eyes
Аз си разстроих програмата с пътуването събота и неделя, затова тази седмица караме на аламинути и почти не готвя (тъй де, и аз съм човек  Laughing ).
Отчитам се само с едни раирани лингуини със скариди и тиквички:

И докато публикувам, още една супер питка и сладко от борови връхчета (dixi, какво е на вкус?)

# 175
сладко от борови връхчета (dixi, какво е на вкус?)

Трудно ми е да опиша вкуса. Нещо като мед, има лек мирис на бор, но не точно. Слага се и доста захар и е полезно за кашлица. Ние с мъжа ми ходихме на планина миналата седмица и хижарят на хижата, в която бяхме ни даде рецептата за това сладко. Много е лесна. Ако те интересува, ще я напиша, мога да ти покажа и от какво точно се бере - имам снимка.

# 176
  • На брега на реката
Роца, разкажи ни що за ..... newsm78 са тези лингуини?  Много екзотично изглеждат  Crazy

# 177
У нас салатки и един вишнев сладкиш.

# 178
Добър вечер на всички!  Grinning
Страхотни неща сте сътворили,направо колкото и пъти да влизам в темата всеки път се уверявам,че тя не еза бременни като мене,защото е изпълнена красоти и вкусотии   chef  Laughing

От мене сам само едни печени пилешки кълки/в плик,с фикс на маги малки тайни за пиле с чесън/
http://www.snimka.bg/photo.php?photo_id=13136818

картофи в плик с подправки
http://www.snimka.bg/photo.php?photo_id=13136821

и накъде без една биричка  Laughing
http://www.snimka.bg/photo.php?photo_id=13136827

dixi ,а бе това мила сладко лие от борови връхета или мед,защото аз за мед съм чувала,ама за слако не съм и ми е интересно какво ли е,вкусно лие  newsm78

# 179
Да, вкусно е. На мен също ми прилича на мед, но медът се прави от пчели, а пчелите не правят мед от бор. Предполагам, че го наричат сладко, защото се прави със захар, но е като мед.

Ето това е дръвчето /или по-скоро храста/, от което се бере:

На 80 борови връхчета се слага 1 л. вода и се варят докато омекнат, като се маха пяната. После се прецежда през тензух, течността се мери и се слага толкова захар, колкото е течността 1:1. На 1 л течност - 1 кг. захар. Аз правих три дози с три кила захар, но не мерих течността и ми се получи доста гъсто, та го разреждах после. Сега е по-редичко, но няма значение. Като за първи път е екстра. На вкус е доста приятно.  Peace

Забравих да кажа: Вари се да се посгъсти леко, но имайте предвид, че като изстине става доста по-гъсто. Не се слага лимонтозу по принцип, но ако сложите, ще стане още по-гъсто. Налива се горещо в сухи буркани, които се обръщат надолу с капачката, докато тя хлътне. Не се стерилизират. Това е Peace

Последна редакция: ср, 24 юни 2009, 23:59 от dixi

Общи условия

Активация на акаунт