Ти какво сготви? Снимай, покажи!? - 42-а тема

• 80 361
  • 666
  •   1
Отговори
# 180
   mama Tin,разкошен сладкиш! smile3501С нетърпение чакам рецептата! smile3508

# 181
   mama Tin,разкошен сладкиш! smile3501С нетърпение чакам рецептата! smile3508
Рецептата е на една приятелка Маги, от Велико Търново, за което и благодаря Hug
250 гр бяло брашно
2 яйца
160 гр захар
40 мл олио
40 мл лимонов сок
150 мл прясно мляко/или кисело/
1 бакпулвер
2 ванилии
2 с.л. какао /аз сложих канела че нямах какао/
250 гр череши

Черешите се почистват от костилките и се поръсват с 2-3 с.л. брашно или грис, разбъркват се и се оставят настрана. Разбиват се яйцата със захарта, добавят се олиото, млякото, лимоновия сок. Брашното се пресява с бакпулвера и ванилиите и се добавя по малко към мократа смес . След като се разбърка добре, отделя се малко от сместа и се оцветява с какаото. Намаслява се кексова форма изсипва  се светлата маса , на тънка струйка какаовата маса и отгоре се нареждат черешите. Пече се в предварително загрята до 180 градуса фурна, средна скара, около 40 мин.

# 182

Днес нещо леко - бъркани яйца и салатка от печени червени чушки с моцарела, майонеза и магданоз  Simple Smile

# 183
  • пак на Рив Гош
Dixi, благодаря за обяснението   bouquet. Стана ми интересно, сигурно е доста приятно на вкус, с лек дъх на смола, си представям. Аз тук борови гори нямам наоколо, а планини още по-малко  (на около 50м от надморското равище съм ) Laughing

Роца, разкажи ни що за ..... newsm78 са тези лингуини?  Много екзотично изглеждат  Crazy

Kloi, лингуините са малко като спагетите, но са плоски и широки около 5-6 мм. Тези са уж оцветявани с мастило от октопод (преди няколко месеца на една промоция се запасих с няколко разноцветни вида и сега им намирам приложения  Wink). Рецептата е оттук : http://lucullian.blogspot.com/2007/06/black-spaghetti-nests-with-zucchini.html и е много елементарна.

250 г паста, 1 тиквичка, 250 г скариди (обелени), 2 скилидки чесън, в рецептата имаше пресен джинджифил, ама аз нямах подръка и сложих на прах.
Пастата се сварява в подсолена вода с няколко капки зехтин според указаното на пакето време. Пред тове време, в тиган с малко загрят зехтин се задушават до зачервяване нарязаната на кубчета тиквичка и накълцания наситно чесън. Добавят се джинджифилът (аз ръснах и няколко прашинки лют червен пипер) и скаридите в последния момент за 1-2 минути (моите бяха замразени и размразени, та добавянето им в последния момент не беше най-удачното решение, защото пуснаха доста вода и тиквичката леко се разкашка), сол на вкус и готово. Сварената паста се изцежда, прибавят се скаридите и тиквичките и се сервира веднага.

# 184
   mama Tin,благодаря за рецептата!Мисля да я пробвам с вишни. Simple Smile

# 185
Пък тези чушчици ако можех от монитора поне да ги опитам....мммм Tired

Предупреждавам - с чесън са Mr. Green.

и аз искам пържени чушки  #Cussing out #Cussing out обожавам зелени пържени чушки и с чесън  Praynig ама докато седна сигурно свършиха  newsm78

Ала Бала, апетитни крилца  Peace

Веси, чудесна питка отново   bouquet

Роца, при теб както винаги интересно   Peace

Крисче, да беше свалила снимките та да покажеш, че освен торти и друга храна ядете  Hug

и на всички момичета  smile3501 браво, много сте старателни и чудесни ястия предлагате!

при нас беше вечеря  Гъбена фантазия с пилешки рулета

следват за утре  Пилешки джоб по средиземноморски

и чирпански наденици  Laughing

# 186
Тук както винаги е много, много вкусно!

Мързи ме да снимам в последно време, днес снимах само закуската Бухтите на Жоро

# 187
  • Варна
Tannita, изглеждат невероятно и ако ми бяха под ръка , ммммм, че с пудра захар, ох.....тежко ми е да знаете, май ще спра да гледам сутрин и на гладно Mr. Green
Невероятни сте мои кулинарки, разгледах ви с удоволствие.
Аз направих едно много измислено предястие. Стори ми се, че в едно от турските сериалчета , което гледах поднесоха нещо такова, но кадъра беше доста далечен и не можах да разбера дали това беше всъщност. Както и да е , моето стане супер вкусно Crazy
Пълен пресен домат със спагети
и разрез, след като се охлади:

Последна редакция: чт, 25 юни 2009, 08:29 от She_R

# 188
Добро утро!  Grinning Аз още не съм изчела и разгледала всичко от миналата тема, надявам се, че през почивните дни ще имам тази възможност. Но това, което видях от последните страници, е страхотно!     bouquet

Tannita, Пеп-4о, много вкусно е у вас! А тези бухти колко хубаво изглеждат...  Heart Eyes
Пеп-4о, толкова вкусно изглежда всичко, което си приготвила, че ми идва да хапна от монитора, добре, че закусих вече...  Laughing
Въпреки всичко, не бих отказала 1-2 бухтички...  Mr. Green Ох, тая тема е вредна за талията...  ooooh! Пак ще мина на диета май...  Laughing

# 189
Dixi, благодаря за обяснението   bouquet. Стана ми интересно, сигурно е доста приятно на вкус, с лек дъх на смола, си представям. Аз тук борови гори нямам наоколо, а планини още по-малко  (на около 50м от надморското равище съм ) Laughing

Ами направи си една хубава почивка на балкан, предполагам, че ще ти се отрази много добре.  Wink
Аз тези връхчета ги брах в Берковския балкан, по пътя за връх Ком. Общо взето, съчетах полезното с приятното. Освен връхчетата си набрах киселек и мащерка. Хижарят каза, че след две седмици ще цъфне тинтявата, а в края на август могат да се берат малини, боровинки... Нямаш представа колко вкусно е сладко от горски малини. Компот също.  Heart Eyes Нищо общо с питомните.  Heart Eyes Като бях дете идвахме всяка година на хижата и беряхме малини, боровинки, гъби... Слагахме буркани и имахме за цяла зима.  Laughing Ееех, детство...  Rolling Eyes  Heart Eyes

# 190
  Пеп-4о,гъбената фантазия е много апетитна!И останалото де,но гъбките особено! Grinning
  Таннита,хвърлих око на тези бухтички в една друга тема.Толкова вкусни изглеждат! Flutter

# 191
  • София /Абсурдистан
Деси, може ли да дадеш рецептата на шарената плитка моля Praynig

# 192
  • София
Влизам да ви поздравя  и  почерпя ,че  моето медено - шекерено  детенце  става  днес  на  3  месеца  Heart Eyes ! Четвърт  годинка ,божеее  Heart Eyes  ,кога  порастна  толкова    Heart Eyes !

Ето и  навършилата  ми трета  месечинка малка  зваздичка  Heart Eyes

"Много си харесвам бодитоооооо ,не ми го събличааааай "

"Аз съм  малък  телетъбис  и  хващам  Нова  телевизия  и  Дарик  радио  Laughing "

Ето почерпете се за наше здраве
солени мъфинки

торта  с най-хубавия крем  на света и с готови блатове  Heart Eyes

свинятина с целина ,моркови и дафинов лист
и порция

Лек ден от  нас   Hug !

Последна редакция: чт, 25 юни 2009, 22:53 от Kafenceto

# 193
Kafenceto,да ти е жива и здрава сладурката Heart Eyes

# 194
  • В сърцето на живота!
Не знам за солените мъфини и тортата,но бебка е много сладка...направо да я схруска човек Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт