Белгийски мами в очакване на лятото - 16

• 17 853
  • 298
  •   1
Отговори
# 135
Тук съм , тук съм  Wink
чета ви най-редовно , но нямам време да пиша.Всеки ден съм на работа , до към 18-19 ч и после грабвам дребния / да си почине таткото от нас / и ходим я в морската градина , я у някоя съседка с деца до 21-22ч .След това къпане , мляко и т.н.Точно това си говорим сега с мъжа ми , че вечер имам време само да си изгладя една риза от униформата за следващия ден.Скапана съм , но още 2 месеца и край.През деня ходя в града се занимавам с други работи / нали зима иде и трябва нещо да се прави / и така.......
Нагърбила съм се със 100 неща , но момента е такъв че всичко мен чака , да не говорим че детето вика на дядо си- мама  Laughing
Понякога ми е доста мъчно за това че не го виждам много през деня , но нали всичко това е и заради него.Спокойна съм че го гледа татко му , а не някой чужд човек , голяма партия са двамата , малкия много го слуша и постоянно го търси.
Рождения ден мина супер , горда съм че съм на 30  Flutter , но нямам нито една снимка  Embarassed
Мъжът ми приготви една голяма купа сангрия и разни други специалитети , аз докато се занимавах със сънародниците му на златните.
Честно казано понякога ми липсва Белгия , не знам какво точно , имам едно такова странно чувство.Най-много ми липсва това че си живеехме отделно.Тук сме с нашите , верно че къщата е голяма , ние сме си отделно , но все пак............
И това е временно , нека да "захапем" някъде да имаме целогодишен доход и ще мислим за преместване в нещо "наше си".
Това което най-много ме дразни тук е това колко са нелюбезни хората и как разсъждават т.е все си мислят че някой за нещо им е длъжен , а сами не се запитват какво те сами могат да направят или променят за да са по-доволни .

# 136
Много ви благодаря момичета, ще прегледам линка.
Имаме и двамата работа - аз съм юрист, той фармацевт. Изкарваме добри заплати за стандарта на София, но знаете започнаха съкръщения, моята заплата отиде с 25% надолу. Имаме ипотека за още 10г, която гълта 1/4 от дохода ни - за 60кв.панелка в неособено добър квартал. Нямаме кой да ни помага , на моята майка се налага ние да помагаме. Сигурно сте чули за проблемите с детските градини, училищата и т.н.
Не сме хора, които с лека ръка ще зарежат всичко, което сами са постигнали, дали сме си 1г време да решим, да посетим Белгия, да проучим.
В България наистина се налага да се бориш за всяко едно нещо. Не си правя илюзии, че при вас е по-лесно и всичко е песен. Но знам как живеят познатите ми в Белгия, и стандартът им е на светлинни години от нашия - дето имаме дипломите и престижните професии.

# 137
Жеже, много се радвам че сте добре  Hug  Hug
Това което най-много ме дразни тук е това колко са нелюбезни хората и как разсъждават т.е все си мислят че някой за нещо им е длъжен , а сами не се запитват какво те сами могат да направят или променят за да са по-доволни .

Някои хора все още живеят в соца, където държавата им е длъжна, да им плаща образованието , да им намира работа, а здравеопазването да им е безплатно...
ИлЮзииии .......

Зиги, на знам с какво се занимават познатите ви в Гент, но ипотеките за жилище тук се изплащат по 30 години, до живот един вид... а и това гълта едно 1/3 от доходите. Това средно статистически...

# 138
  • Overijse, Belgie
Жеже, много ме разсмя с това, че малкият казва на дядо си "мама"  Joy Ти не се връзвай! Малко остана, после пак ще прекарвате повече време заедно, макар, че вие пак сте си заедно вечер.
По отношение на хората в България - главният проблем е, че няма уважение към човека отсреща. Веднага се тръгва с рогата напред. Някой беше казал, че тук се усмихват лицемерно, ама като ми се усмихват, се усмихвам и аз и така денят ми е по-лек, а пък нека ме псуват наум без да се усетя Wink

Зигизаги, добре сте решили първо да посетите Белгия пък после да решите дали да се местите. Понякога западните страни миришат на "Кореком" от едно време, ама не е точно така. Ти би ли се навила да работиш бачкаторска работа при положение, че си юрист? Вие какви езици говорите? По-скоро проучи дали може да започнеш работа по специалността си в международна фирма. Пожелавам ти успех!

# 139
Правото и законодателството, доколкото знам, си е индивидуално за всяка държава и не може да се практикува в друга. Но може и да греша  Thinking

Да ви кажа, супер ми е мило и хубаво тук, приятно, весело, но сблъсквайки се с толкова много неуредици, проблеми и масова простащина се радвам, че не живеем тук  Blush Криво ми е там, доста по-скучно, но... има по-важни неща и други приоритети.

Пари могат да се изкарат, разбира се, не става въпрос за тях. И не става дума някой да ни е длъжен. За мен става въпрос за това, че липсват възпитание и елементарни норми на поведение. Мръсотията е ужасяваща, тотална липса на ред и още куп неща.

Но, разбира се, навсякъде си има плюсове и минуси, всеки преценява според своя си мироглед, нужди и разбирания  Simple Smile

# 140
  • Overijse, Belgie
Законодателството е индивидуално за всяка страна, но може да има специализация по Международно право например. Незнам, само разсъждавам.

В петък си върнах старата кола, защото й изтече лизинговия договор и взех новата. След много мислене избрах VW Jetta. Много ми харесва Simple Smile Вече няма нужда да махам колелата на количката, като я товаря в багажника Simple Smile Определено има "въздух" в тази кола Simple Smile А е само 30 см по-дълга от BMW 118.
Вие докъде стигнахте с избора на коли?

# 141
Ние сме си на BMW 3 /5-ца като си вземем къща с гараж някой ден/, а аз си искам IQ-то, сребристо-бяло   Flutter

# 142
# 143
  • Варненско мишле
Здравейте!
Пиша със следния проблем:
Бременна съм в 7 месец.
Откриха ми Австралийски антиген.
Налага се на бебето да се сложи хепатит Б специфичен имуноглобулин веднага след раждане.
Но...живея в България , а тук няма внос на това лекарство  smile3518

МНОГО МОЛЯ ,
ако някой  знае продава ли се там , как може да се закупи и достави до тук , ще му бъда много благодарна!
А може би във форума има и мед.лица, които могат да дадат инфо по проблема( необходима ли е рецепта, каква е цената , как се процедира там и т.н.)
БЛАГОДАРЯ !

# 144
  • Overijse, Belgie
Галатея, напиши наименованието на латински. Така ще е по-лесно да проверим дали се продава тук.

# 145
Иначе задължително трябва рецепта, но може и сканирана пратена по е-мейл.

# 146
  • Варненско мишле
Няма едно конкретно име за хепатит Б имуноглобулина (HBIG), тъй като той се произвежда от различни производители и съответно се продава под различно име, както е и при доста лекарства, името може да е различно и в различната държава, дори и да става въпрос за един и същ продукт на един и същ производител.
Това са наименованията му в различните страни :
U.S. Brand Names
    * HepaGam B™
    * HyperHEP B™ S/D
    * Nabi-HB®

International Brand Names
    * Aunativ (DK)
    * Euvax-B (KP, TH)
    * Gamma Anty HBs (PL)
    * Hebagam IM (ZA)
    * Hepatect (AT, CZ, DE, EE, HN, PL, TW)
    * Hepatect CP (PL)
    * Hepatitis B Immunoglobulin-VF (AU)
    * HepBQuin (NL)
    * Hepuman (BE)
    * Hepuman Berna (PE)
    * HyperHEP B (IL, NZ, TW)
    * Igantibe (TH)
    * IVheBex (FR)

# 147
  • Overijse, Belgie
Галатея, тъкмо се връщам от аптеката. Питах за имуноглобулин с генеричното му име и с търговското му име за Белгия. Провериха в книгата с лекарствата, но не го намериха. Предложиха ми да занеса рецепта с генеричното име и ще потърсят дали могат да го доставят. Ти имаш ли рецепта?
Все пак съм проверила само в една аптека. Ще проверя и в други. Незнам как стои въпроса със съхраняването му. Ние летим за БГ на 07.08. така че ако го намеря мога да го донеса, но незнам дали има някакви изисквания при транспорта.

Момичета, вие може ли също да проверите?

# 148
  • Варненско мишле
Just a Girl , много ти благодаря , че се отзоваваш  Hug
Аз рецепта мога да намеря, но тук лекарите са толкова "наясно" с това нещо,че ще се наложи може би аз да кажа кое точно наименование да впишат (в зависимост от това от коя държава ще се купува).
Иначе на моя позната в рецептата са й писали
HIPERIMUNUGLOBUL    HEPATITIS   B 
Но като че ли  най-правилно е да се  пита за хепатит B имуноглобулин( HBIG ).

Относно съхраняването - и там има трудности :трябва да се транспортира в хладилна чанта , защото изисква температура от 2 до 8 градуса.Доколкото знам има такива и в аптеките - точно за тази цел .
В някои страни го няма в аптечната мрежа, понеже държавата го осигурява в болниците и на пациента не му е нужно да го закупува.Т.е. държавата се е погрижила за здравето на хората, за разлика от БГ - тук е "спасявай се сам "  Cry
Така, че не знам Белгия с каква точно здравна политика е , надявам се в аптеките да могат да обяснят .
А когато става дума за детето му , човек и света обръща... smile3521
Just a Girl ,ако с нещо можеш да ми помогнеш, ще ти бъда много благодарна!
Полезна би ми била всяка информация !
Благодаря !

# 149
  • Overijse, Belgie
Според мен рецепта с генеричното име на лекарството върши работа! Няма нужда да пишеш търговското име за определената държава. Ако може и рецептата да е на бланка на английски, ще е супер.
Иначе аптекарката точно това ми обясни - че го има в болниците. Но ми каза, че ако имам рецепта, може да пробват да го поръчат.
Извади си рецепта и я сканирай - ще ти дам мейл, на който да ми я пратиш.

Надявам се и другите момичета да попитат в аптеките, защото аз не живея в Брюксел, а в едно малко градче на 20 км.

Извинявай, че ще те питам директно - ако не намериш лекарството, какво може да стане...Аз нямам никаква представа от последствията  Embarassed Докога може да се слоли имуноглобулина? Веднага селд раждането или може да се изчака?

Общи условия

Активация на акаунт