Муковисцидозата начин на живот

• 37 656
  • 705
  •   1
Отговори
# 465
 Aisha, чакаме новини за Криси. Как е , възстановява ли се?

# 466
  • София
Извинявам се за закъснението.
Криси е в къщи при любимата баба и е съвсем друга. Поддържа темп. 37,2 - 37,5 след обяд.
Иначе има апетит, хапва си всичко, прави инхалациии и гимнастики. Мама и баба са около нея, играчките са там. Изобщо - освести се детето, пие си предписаните лекарства, но не е изнервена като в болницата. Личната лекарка ходи да я види всеки ден - това е при нея борба за стабилизиране. Другата седмица от Америка ще донесат и витамини за муковисцидоза.
Дано всичко е наред - чукам на дърво.

# 467
Да се похваля!
Изкарахме един хубав антибиотичен курс, само с един абокат...идеално!
Хубав антибиотик, супер дози, домашно лечение, страхотен ефект.
Последният курс за детската възраст.
Пожелавам си всички следващи да са такива.
Доктор Петров  мисля, че вече приема по друг начин децата с муковисцидоза, обръща им повече внимание,по-мил е , изслушва и се вслушва.
Аз мисля, че за тези  близо 18 години, успях да променя малко или много отношението на сестрите и лекарите в детското отделение,към децата с муковоисцидоза.Надявам се да постигнем същото с моята прекрасна пораснала дъщеря и в отделението за възрастни. Пътят няма да е лесен, но мисля,че наистина си струва.
Децата ни трябва да живеят, това е мисията на моя живот....

# 468
Браво на Илето това да издържи абоката целия антибиотичен курс си е 6-ца от тотото
Пожелавам Ви успех със понататчните антибиотици дано по рядко да се налага да ги ползвате
  bouquet

# 469
  • Варна
Чудесно, много се радвам за Илияна! Simple Smile Успешно начало на новата учебна година! Тази година ще е  абитуриентка, нали?

# 470
  • София
Браво на Илияна и майка и! дано все по-рядко се налага да влизате в болница
А за абоката - на колко време е необходимода се сменя. Като учих за мед. сестра преди много години - помня - на 48 до 73 ч. Как е прието в болниците?
Криси яде като невидяла  от бабините манджи.  Laughing

# 471
Здр.на вси4ки,от много време нямам минутка да ви пиша дори и да 4ета в форума,за което се извинявам но с тези двама дивака няма как.Ина4е как сте вси4ки?Дано да сте добре,защото ние горе долу сме добре преди един месец ходихме на Плевен да му правят скенер на белия дроб,иследването излезе добре поне това каза доцентката защото много барзаше както винаги.А преди сьм ви разказвала за нашия проблем с изхождането все още продьлжава,след като се изходи много пла4е казва боли ме.Но преди около два месеца и за това ходихме на Плевен останахме в детска хирургия два дена правиха му някво иследване с опойка за половин 4ас беше вси4ко ще ви изльжа то4но как се казва иследването знам 4е през ануса вкарват камерка и гледат корема и така доктора каза 4е нищо не вижда.И така отидохме при нашта доц... и неможахме да разберем от кво пла4е детето може би от креона но тя не каза нищо и аз сама трябва да знам кво да правя увели4их му креона малко пак продалжава някой пат да пла4е,като отиде да ака парво гьрми и запо4ва да ходи рядко,голямо обяснение направих. newsm78и така някой ако знае нещо да ми помогне още креона ли трябва да увели4а сега му давам по 2 и полувина 4 пьти,незнам кво да правя хапва си добре и се 4удя да не би да му е малко креона.за сега 4ао Hug

# 472
Честит рожден на Илиянка  Hug
Пожелавам и много, много здраве, щастие и късмет  Hug
Пожелавам и още много, много пъти по 18 години  Grinning

Весел празник   Heart Eyes

# 473
 Честит рожден ден на това красиво момиче Илианка! Пожелаваме и голяяяяяяяяяяяяяма да порасне и да си народи деца family6. От сърце всичко най- хубаво и сбъдване на мечтите!  happy bd

# 474
Мерси, мерси!
Така се радвам, че сте се сетили за нас.
Обичам ви, и аз и моето порасноло Иле!

# 475
  • София
Честит рожден ден на Илиянка с пожелания за здраве и сбъднати мечти!   bouquet

# 476
ЧРД  bouquet и от нас да жива и здрава  ,пожеланието ни е малко с закьснение но вчера нямахме интерн newsm59

# 477
Благодаря ви Ани и Aisha .
  bouquet

# 478
ani84,
не те разбрах, по 2 креона и половина на хранене ли даваш на детето ?
Много ми се вижда за неговата възраст, въпреки, че знам, че във Франция дават "космически" дози, /по 12 креона на хранене/.
Да не би да има някаква хранителна алергия или дисбактериоза, милото детенце и то много се измъчи с тези болки и газове в коремчето.
Другото, което си мисля Ани.....винаги ли му даваш креон, примерно, когато му даваш чаша мляко или солетки и бисквитки, между храненията,макар и неприятно, пак трябва да се дава по половин креонче.
Знаеш ли как аз разделям креона на половин- взимам 1 цял креон, изсипвам в една хартийка, половината и затварям хапчето, става половин дозичка.Даваш затвореното хапче,дано си ме разбрала.
Другото важно- креона винаги,трябва да се взима с капсулата, затворена, не трябва да се дъвче, тя трябва да се разтвори със стомашния сок, в стомахчето.

Браво на Илияна и майка и! дано все по-рядко се налага да влизате в болница
А за абоката - на колко време е необходимода се сменя. Като учих за мед. сестра преди много години - помня - на 48 до 73 ч. Как е прието в болниците?
Криси яде като невидяла  от бабините манджи.  Laughing
Не знам колко е редно да престои абокат във вената, но на Или вените не издържат и 2 дни, по принцип вените и са слаби, тънки и калцирани. Този път изкара 12 дни, с еднин абокат, сменях само капачката . Както каза Софи, за нас си беше голямо щастие и късмет.

# 479
Здравейте на всички и от мен.Честито на Илиана и от мен на патерици.Пожелавам и всичките и мечти да станат реалност.Имам въпрос за АЦЦ-то,някой знае ли какво стана с него.Ще го получим ли или няма да можем и кога горе долу.Бях уведомила майките от Бургас и ме питат но не съм им отговорила нищо още.Ще съм благодарна ако някой знае нещо да ми каже.Лек ден на всички.

Общи условия

Активация на акаунт