Муковисцидозата начин на живот

• 37 654
  • 705
  •   1
Отговори
# 480
Айнурче как си мила домъчня ми,как е Акан.Виолка ти как си,надявам се да си добре,Светле как е Саша........

# 481
 АЦЦ - та за Бургас съм го взела аз от Стара Загора. Дори още мъжа ми не ги е докарал дотук - пътуват. Ще се свържа с някой , който да го получи като колет. Засега нямам никакъв телефон или адрес на някого от Бургас. Камито щеше да го дава, но е много изморена и сега няма да я безпокоя. Който е от Бургас да ми пише един телефон на лични и да се разберем как ще го получи.

# 482
Айнурче как си мила домъчня ми,как е Акан.Виолка ти как си,надявам се да си добре,Светле как е Саша........
Благодаря ти миличка  Hug, биваме. Вие как сте? Стефчо кой знае колко е пораснал  Heart Eyes

# 483
 Вече имам адреса на Гери в Бургас, така че е въпрос на време кога ще дойде асс- то дотам.

# 484
 Ние ще пращаме и за Провадия.  LaughingНе знам още как ще е по добре - с ЖП -то на колетна служба  или от пощата. Утре ще звънна да видя има ли разлика.

# 485
Ние ще пращаме и за Провадия.  LaughingНе знам още как ще е по добре - с ЖП -то на колетна служба  или от пощата. Утре ще звънна да видя има ли разлика.
Аз ще чакам  Wink Hug

# 486
Благодаря за информацията.Ще чакаме тогава Peace.Айнурче радвам се че сте добре,все така да чувам.Стефчо порасна болен е в момента но вече е подобре.Пие антибиотик но през устата ЦЕК това му изписаха.Другият месец сме на венозен курс и ще се ориентирам към Варна така че като дойдем ще ти званна може да се видим Hug

# 487
 Пратих ги на Айнур и на Гергина. Пишете ако сте ги получили да се успокоя.

# 488
А до Варна кога ще стигне ?

# 489
АНИ давам му по 2 креона и полувина 4 пьти на ден за основните яденета не му давам между храненията а и незнам дали дозата му е много но изхожданията са му много рядки като разтроиство,то за тях е нормално но от тази сутрин тои ходи вече 3 пати незнам. Whistling

# 490
А за нас АЦЦ ще има ли?Като му сложиха диагнозата муковисцидоза доц.Недкова каза че има алергия кьм проте'на на кравето мляко да не би да е от това че всичко му давам?Аз си мислех че просто така е казала заради муковисцидозата.

# 491
 За АЦЦ- то за Варна - Елена трябва мисля днес да пътува и да ги докара.
Ани 84 , ще има за всички, които са регистрирани в центровете по муковисцидоза- София, Варна , Плевен и Пловдив

# 492
 ANTIBIOTI4NA TERAPIA PRI PACIENTI S MUKOVISCIDOSA

Европейският консенус за лечение на респираторните инфекции при CF изисква ранното включване на антистафилококови антибиотици при пациенти със Staphylococcus aureus (St. aureus)  и антипсевдомонасни антибиотици при пациенти  с Pseudomonas aeruginosa (PSA), или Burkholderia cepacia (B. cepacia).
     Започва се с два антибиотика. Цели се  по-дълга ремисия ,синергично действие на антибиотиците и арезистентност.
     Използват се високи дози, защото антибиотиците не достигат добри терапевтични нива в храчката, пациентите са с променена фармакокинетика и с по-висок антибиотичен клирънс в сравнение със здравите.
      Лечението е от 14 до 21 дни.Успоредно с антибиотиците се прилагат рехидратация(1000-1500ml вливания като 5-10% глюказа, физиологичен разтвор, левулоза при диабет), дренажно положение, дихателна гимнастика, висококалорична  диета, включваща хранителни добавки, витамини и др.

ОРАЛНИ  АНТИБИОТИЦИ                                                              ДНЕВНА ДОЗА

/ mg/kg /          
                                                                                                          ИНТЕРВАЛ
                                                                                                        / в часове/
FLUCLOXACILIN (Stsphylex®)                  100                                        8
CEFADROXIL (Bidocef®)                            50-70                                    8-12
CEFALEXIN (Oracef®)                               50-70                                     6-8
AMOXYCILLIN (Augmentin®)                     50-70                                     6-8
COTRIMOXAZOL (Kepinol®)                         6-10                                     8-12
ERYTHROMYCIN (Erycinum®)                       50                                        8
CLINDAMYCIN (Sobelin®)                          20-30                                     6-8
CIPROFLOXCIN(Ciprobay®)                      15-30                                      8-12
AZITHROMYCIN(Zitbromax®)                      10                                         24

ПАРЕНТЕРАЛНИ АНТИБИОТИЦИ                                         Дневна доза                            

АНТИБИОТИЦИ                                                                          
                                                                   / mg/kg /                                                                                  
                                                                                                       ИНТЕРВАЛ
                                                                                                      / в часове/
 FLUCLOXACILIN (Stsphylex®)                 100                                  6
 AMOXYCILLIN (Augmentin®)              50-100                                   8
VANCOMYCIN (Vancocin®)                      45                                   6-8
 RIFAMPICIN                                         10-20                                    6
TEICOPLANIN                                          10                                       24
AZLOCILIN (Securopen®)                   400-600                                  8
 CEFTAZIDIM (Fortum®)                      200-400                                  8
CEFSULODIN (Pseudocef®)                200-400                                  8
AZATREONAM (Azactam®)                  150-200                                   8
IMIPENEM(Zienam®)                           50-100                                    8
MEROPENEM (Meronem®)                   50-100                                    8
CEFEPIME (Maxipeme®)                  150 max 6 g                                8
PIPERAZILIN (Pipril®)                          300-450                                  8

В КОМБИНАЦИЯ СЪС :

TOBRAMYCIN (Gemebcin®)           10-12                                        8
AMICACIN (Biklin®)                           15-30                                         8
GENTAMYCIN                                      8-12                                            
                                                                                                           8

ИНХАЛАТОРНИ АНТИБИОТИЦИ

Антибиотик                                                              Дневна доза
                                                 / mg/kg /                                                                  
                                                                                      Интервал
                                                                                     / в часове
/

COLOMYCIN (Colistin®)            100Е (ЕДИНИЦИ)                 6

TOBRAMYCIN                            50-100                                12
(Gemebcin®)

TOBI 300                                   300                                    12

GENTAMYCIN                         8-12                                       12

Последна редакция: нд, 13 сеп 2009, 20:24 от Anetta

# 493
  • Варна
АЦЦ-то за Варна вече е във Варна, в офиса ми, близо до Ботевата градинка. Чакам само информация на кого трябва да го предам.

# 494
  • Варна
Здравейте, радвам се че повечето от децата са добре.
На Виолка края на този месец й предстои ТЕЛК и тази седмица ще влиза в болницата да направят изследванията и да си вземе ТОБИ. Почти постоянно е на антибиотик - 1 месец диша ТОБИ, една седмица след като го спре почва пак да кашля и почва през устата и така. Като ходихме при GP-то да вземе направление за болницата, ни каза че им правят редовни проверки от здравната каса за болните от М., дали наистина имат пускани амбулаторни листи и т.н. (защото било много скъпо болничнито им лечение), че нямало проблем че влиза в болница толкова често за венозно лечение, даже било много добре.

Има ли дата за общо събрание?

Общи условия

Активация на акаунт