Муковисцидозата начин на живот

• 37 592
  • 705
  •   1
Отговори
# 90
Очаквам Ками да го сканира и да го прати на ел. поща на АМ.
Каквото и отношение да има това писмо, трябва да се отиде на срещата с адвоката в Пловдив и да му покажем и него.

# 91
Исках да ви питам нещо за плаката:
...как мислите детето на него с маска от инхалатор ли да е или да е по позитивно, нищо не казахте по този повод, може ли мнения и за последния,който  публикувах.

# 92
  • Варна
Мисля, че плакатът трябва да привлича вниманието. Дали детето ще е с маска или не, трябва да привлича вниманието. Аз харесах втория, с момиченцето с кученцето.

Само те моля, "Това е муковисцидоза" да е с по-големи букви и на самостоятелен ред.

"Животът не свършва с нея", мисля е излишно. Въобще, не смятате ли, че твърде много ви психясват с тия статистики за продължителност на живота? Всяка майка трепери, когато детето й е с пневмония, ама и да ти натрапват някакви цифри, сякаш си длъжен да живееш според тях...
Затова ти харесвам заглавието на темата, Ани - "Муковисцидозата, начин на живот"

# 93
И аз харесвам този на момиченцето с кученцето, има ли проблем като не е наше дете  newsm78.

# 94
  • Варна
Защо да има проблем? Да не мислиш, че хората в рекламите за лекарства са болни от съответната болест?  Mr. Green
Но е редно да имаш позволение да ползваш снимката на момченцето с кученцето, все пак ще се разпространява на много места.

Не казвате нищо за размера на плаката - А 3 примерно? И колко бройки смятате, че ще са нужни?

# 95
Много ми се иска да коментираме писмото от здравната каса.
Още малко и аз ще повярвам, че всичко ни е наред.
....ако някой иска да прочете отговора, има го в пощата на Асоциацията, ще ви дам паролата.
Чудя се какво сме взели да се оплакваме, та ние си имаме всичко- Лечение, Диспансер, лекарства по наредба 34, Програма за РБ. smile3501

Последна редакция: сб, 27 юни 2009, 10:18 от annette

# 96
Писмата от НЗОК както и от КЗД са срещу нас. Даже и да напрвавят клинична пътека муковисцидоза ако е 1000 лв няма да стигне. Именно заради това че искаме клинична пътека ни казват че имаме достатъчно други да ни лекуват. На пръв поглед е така-има по сто начини да се влиза в болница но как ни лекуват е въпроса. А що се касае за лечението-отговорът е един-от лекарите зависи. Това не са мои отговори !

Последна редакция: сб, 27 юни 2009, 16:11 от kamscho

# 97
Пак ще се върна на темата за адвоката. Моля, пишете кой ще дойде в Пловдив.

Въпреки, че УС на АМ се саморазпадна, трябва заедно да решим нещо много важно, а то е дали да обжалваме решението на КЗД. Това трябва да се реши, чрез гласуване на членовете на УС - Камелия, Мария, Анета, Светлана, Лозинка, Наско и Любчо. За да се вземе това решение, всеки трябва да присъства лично, за да бъде наясно с плюсовете и минусите. Не казвам, че друг няма право да присъства и да даде гласа си, напротив, всеки член на АМ има право на това.
Благодаря на Моза, че уреди тази важна среща и ще дойде.

Пишете кой ще тръгне, за да се знае. Ако няма болшинство, няма как да се вземе някакво решение. Това е личното ми мнение, очаквам да пишете по въпроса, няма време.

# 98
Писмата от НЗОК както и от КЗД са срещу нас. Даже и да напрвавят клинична пътека муковисцидоза ако е 1000 лв няма да стигне. Именно заради това че искаме клинична пътека ни казват че имаме достатъчно други да ни лекуват. На пръв поглед е така-има по сто начини да се влиза в болница но как ни лекуват е въпроса. А що се касае за лечението-отговорът е един-от лекарите зависи. Това не са мои отговори !

Ками нито за миг не съм си помислила, че това са твои отговори, но оставам с убеждението, че ентусиазма ти за промяма и лечение е спаднал. От теб научих как се " лекува" Муковисцидоза, нали не си направила "онези" компромиси.?Исках да знам твоята позиция за нещата ...не се заяждам, аз ценя мнението ти,макар да не ми личи.

# 99
Светла, мисля да дойда. Семейството ми не е съгласно, но ще тръгна.Дано съм в добро здраве, че напоследък не съм много добре.

# 100
Вижте какво ще ви кажа:
Мен не ме интересува коя клинична пътека как ще се казва и колко ще струва, не ме интересува кой каква програма има или няма.
Искам детето ми като се наложи, да постъпи в болница да получи качествено лечение по Европейски стандарти.
Извявлението, "АМА НИЕ СМЕ В БЪЛГАРИЯ"вече не  е никак актулано...
Искам лечение за децата и възрастните с CF, сега.

# 101
Вижте какво ще ви кажа:
Мен не ме интересува коя клинична пътека как ще се казва и колко ще струва, не ме интересува кой каква програма има или няма.
Искам детето ми като се наложи, да постъпи в болница да получи качествено лечение по Европейски стандарти.
Извявлението, "АМА НИЕ СМЕ В БЪЛГАРИЯ"вече не  е никак актулано...
Искам лечение за децата и възрастните с CF, сега.

И аз го искам! Надали има някой, който да не иска качествено лечение. Въпроса е как да го извоюваме?

# 102
За това как ще стане си има парламент, министър, взимат големи заплати за точно тази работа, те да му мислят как ще го сътворят,аз не съм учила нито финанси, нито медицина.
 Нашата грижа е да им го покажем всячески, много писма се изписаха, много срещи, отговорите,като Copy, Paste, едни и същи всеки път, докато ни умръзне да ги четем и се откажем.

# 103
otnosno za sre6ta az kazah 4e nqmam vazmojnost da doida i moito mnenie go doverqvam izcqlo na ani i na lo .izli6no e da se opravdavam za6to nqmam vazmojnost smqtam i 4e nqma nujda !

# 104
Ние ще им даваме списъци( имена , възраст).
Ние ще ги информираме ,че децата ни съществуват , ние ще им обясняваме как се лекува болестта по света.
НИЕ! НИЕ! Дето по цял ден сами се борим за оцеляването на децата си.

"Да бъдат по-активни неправителствените организации, за да им се получат нещата,"
Така лииии, в какво по-напред да сме активни , в ролята си на медицински сестри, в ролята на диетолози, в ролята на психолози, в задължението да бъдем Майки и да даваме обич и утеха въпрки всичко.
Срамота!!!

Последна редакция: нд, 28 юни 2009, 13:44 от annette

Общи условия

Активация на акаунт