Страхът от раждането - по-силен първия или втория път?

• 15 573
  • 192
  •   1
Отговори
# 75
И двата пъти не ме беше страх

# 76
И мен и двата пъти ме беше страх, въпреки че знаех, че няма да ме боли...

# 77
И двата пъти не ме беше страх. Напротив бях се настроила много позитивно и последните седмици буквално треперех от нетърпение. Единствената разлика вторият път беше, че се чувствах по-уверена в себе си.
Напълно подкрепям  Peace Peace Peace

# 78
  • Oslo
Първият път не ме беше страх - бях подготвена теоретично и не вярвах, че може да има чак такава голяма болка, която ще ми е трудно да понеса....е, когато всичко свърши не мислех така Sad. Беше доста дълго нормално раждане. В края на втората бременност непрекъснато мислех за раждането, умирах от страх и ужас да не е подобно на първото, направо се бях побъркала от шубе.... обаче ми се отлепи плацентата и ме оперираха по спешност.

# 79
преди да родя не се страхувах,сега вече е малко по различно но мисля че и 2дете да родя пак ще е  нормално Peaceтакова щастие по никакъв друг начин не мога да си докарам Hug

# 80
  • Канада
И двата пъти раждах секцио.Първия път бях обезумяла от страх.Още от 7-ми месец,когато се разбра,че трябва да родя секцио не мина нощ,без да я мисля тази операция.Беше такъв нвероятен шок за мен,че много моменти от самото раждане ми се губят.
Втория път отидох напълно подготвена за нещата,които ме очакват.Е,пак имаше малко страх,но то пък без хич не може Mr. Green

# 81
Не съм раждала втори път,но ще кажа,че първия път не изспитвах страх,а по-скоро притеснение дали всичко ще мине добре.

# 82
  • В подножието на планината
  Не ме беше страх от раждането,отидох с мисълта,че болката няма да е нещо,което да не мога да понеса.
  Сега ,след като знам , какво ме очаква , сякаш ме е страх повече. И то не толкова от самото раждане , а от мисълта за голямата епизиотомия и болката след това.

# 83
Споделете как беше или е при вас Hug

Аз бях много голям оптимист при първото ми раждане - отидох с книга, да си чета, за да не ми е скучно. Акушерката като видя книгата и почна да се смее.
Сега за  второто ми раждане живот и здраве честно казано малко ме е страх, но аз и още не знам дали ще раждам нормално или със секцио.

# 84
Аз гласувах за второто раждане, че ме беше повече страх. И двата пъти съм раждала нормално, слава богу без усложнения, но вече като знаех какво да очаквам си бях по-притеснена.  Rolling Eyes

# 85
  • Варна
Не ,не ме беше страх от второто раждане въпреки ,че се наложи секцио.
Трето предстои след някои друг месец, нямам страх, аз съм "смело сърце"  Laughing

# 86
Изпитвах страх от неизвестното, какво ще се случи, дали всичко ще мине нормално. За второто раждане бях спокойна и знаех какво да очаквам, и в интерес на истината ми беше по- лесно и по - бързо в сравнение с първото. Всичко минав аслед като видиш рожбата си, пък може и още едно живот и здраве.

# 87
Много ме беше страх първия път, но когато ми изтекоха водите исках по-бързо да родя за да си видя бебето. Като стигнах в болницата, бях притеснена, но като легнах на операционната ме се искаше да стана и да избягам. Е нямаше как Simple Smile, мълчах и плаках през цялото време. Не можех да спра сълзите си. Всичко мина много добре, нито ме е боляло, нито нищо по-скоро някакво психическо напрежение и страх. Втория път не занам, как ще бъде. Знам, че не боли, че епидуралната не е страшна, дано го преодолея.

# 88
Първия път-никакъв страх и кошмарно раждане  ooooh! -почти 24 часа,с 2 системи и лекарства и много шевове  Sad
Втория път-много голям страх ,направо панически, 12 години след 1-то раждане всичко мина повече от прекрасно-много леко ,без система,шевове.А бе мечта-разхождах се до последно в родилна.Мога още 10 деца да родя така  Party

# 89
Първият път не изпитвах никакъв страх - вярвах, че ще родя лесно и безпроблемно, така и стана.

Вторият път, въпреки че знаех, че няма нищо страшно, такова шубе ме хвана - отказвах да отида в болницата, преживях едно меко казано ужасно раждане...

Общи условия

Активация на акаунт