Ябълка за безплодието - тема за надеждата, любовта и..още нещо

• 71 182
  • 737
  •   1
Отговори
# 60
Нека ,ако някоя от вас се обажда за 15.08 да напише и тук,да не звъним всички Peace

# 61
 Здравейте, момичета! и ние със съпруга ми ходихме до църквата в Горни Воден и ми вързаха коланче, взехме си ябълка и от година и половина всяка неделя си казваме тази молитва, която ни прочете свещеника.Сега съм решила пак да отидем да преспим в църквата на 14  август вечерта. PraynigОбаждах се до църквата и ми казаха , че вечерта има служба и до 6.00 ч.да сме там. аз мисля да занеса и детска дрешка, защото видях, че имаше дрешки в църквата. Grinning.  а за това , че ако забременееш трябва да се обадищ там , за да ти прочетат молитва за по-лека бременност го помня много добре. и така си нося коланчето и продължавам да вярвам. Успех на всички. Hug и Бог да ни помага.

# 62
  • гр. София
Здравейте, момичета! Съвсем случайно попаднах на тази вълшебна темичка за златната ябълка. Да си призная за пръв път чувам, но като повечето от вас и аз вярвам в чудеса и в силата на вярата и надеждата у човек. С моят приятел бебеправиме от 1 и половина. Незнам дали ще мога да отида до споменатата църква, но в четвъртък съм на гинеколог  да започна изследвания, та смятам да мина през някоя църква и да ми чете попа молитва за забременяване. Дано е на късмет!!!!! Praynig

# 63
искам само да споделя нещо - без коментар съм.
ходих на черква/ в софия/ с молба да ми прочетат молитва за здраве и да имам по скоро така желаното от нас детенце. попа ме попита имам ли брак и съответно ми отказа, с мотива, че нарушавам каноните с прищевки за извънбрачно дете  Shocked
 от години даваме луди пари, само и само да отгледаме детенце и сега изведнъж  #Crazy чувам, че това е причината за неуспеха ми. не знам ако сключа брак, това как ще помогне да се реши проблема ни, но не мисля, че беше редно така да ме отхвърли.
винаги съм вярвала, че молитвите ми ще бъдат чути и в едни прекрасен момент ще се сбъдне мечтата ми, но след този случай  newsm78 започвам доста да се замислям за нещата от живота.
извинявам се за този пост, но............... такава е съдбата.
пожелавам на всички успех и късмет. Hug

# 64
Джули, съжалявам, че така се е получило! Сигурно свещенникът не е бил много тактичен, но според църковните правила наистина първо трябва да има църковен брак, а след това деца,  все пак е трябвало да поговори с теб по този въпрос, не направо да те отпраща, но и аз си мисля, че ако човек се обръща с молба към Господ да го дари с дете е по-добре да има преди това църковен брак.

# 65
зздравеите отдавна бях чувала за тази църква но все си мислех че ще стане. но от почти 2 години опити нищо не се получава и преди два месеца бяхме в църквата сложих си коланчето носяго редовно с изключение когато ходя на плаж и като го прибера пак го слагам  но не съм изгубила надежда ЗНАМ ЧЕ ЩЕ СТАНЕ preggoСКОРО пожелавам успех на всички дано по скоро да имааааааааа EFP

# 66
*джули* мила и мен с моя ни изгониха от  една църква така че знам как точно си се почувствала.Какво ли не ми се е случвало но това го бях приела като капак на всичко отгоре LaughingСя като се сетя и ми е смешно .И аз знам мила че според правилата на църквата първо трябва да има БРАК , и после да се мисли за бебе , но не съм очаквала и така попа да ни се развика все едно сме грешници и то пред всички в църквата, а и дори и да сме такива пак не мисля че трябваше да ни вика по този начин. Blush Blush Blush

# 67
  • Пловдив
Джули ,много съжалявам за това ,което си преживяла.На нас ни се случи същото в Бачковския манастир!Толкова се бях разстроила ,че направо се разплаках като излязохме и един човек ,свидетел на станалото дойде при мен и ми каза следното:"Продължавай да се молиш ,защото това са изпитания,които трябва да преминеш!Нима не знаеш,че майката на Света Богородица също дълго време се е молела за дете и е била гонена и хулена?"  
Не го знаех,но думите му ми дадоха вяра! Praynig Praynig Praynig
Всички момичета писаха за отношението на свещенника и служителите в църквата в Горни Воден!Отиди там - ще излезеш с нова надежда!Пред тази икона за чедо се молят и мюсюлмани,никой не ни пита там какви сме ,защото знаят болката ни.

# 68
Ох....направо се възмутих от написаното...И ние нямаме брак,но според мен няма значение.Дори и да имаш брак и после мислиш за дете,какъв е  смисъла след като нямаш църковен.Значи всички да се юрнем да правим църковен брак ли?Направо нямам думи.

В църквата в Горни Воден ,когато прекрачихме прага ,бабата ме попита -За рожба ли?
Това бяха първите и думи към нас.Прекрачих този праг със страх и леко недоверие.Но си тръгнах с ОГРОМНА надежда и вяра.Никой,никой не ни попита имаме ли брак ,че молим за рожба...нито бабата,нито попа,нито жената която ми върза коланчето.Още с първите думи на тази баба ми стана толкова топло и спокойно,че смея да твърдя - НИКОГА не съм се чувствала така преди.А попа пък още повече,не стига че си свърши работата човека,но и пусна след това един,два майтапа и всяко притеснение се изпари на мига.Това не е прехвалено,не са дори и превземки.Хората просто са такива.Искат да помогнат- И го правят.
Не си губете времето по други църкви.Останалите са търговци...Горни Воден е истината.

# 69
Момичета, не се разстройвате така.
Прекрасно знаете, че хората в църквата са меко казано старомодни.
Има изключения,разбира се, но като цяло са с остарели разбирания.
Аз лично съм омъжена и имам църковен брак, но въобще не смятам, че хора, които нямат такъв, не могат да искат да си имат дечица.

# 70
  • София
Джули, и аз,като дугите момичета да те подкрепя и да ти кажа да не се разстройваш от тази случка,станалото станало,носи си коланчето от Горни Воден и Вярвай,че скоро наближава и твоят миг. Praynig Hug

# 71
 Hug момичета благодаря  Hug
просто на момента реагирах остро, вяра имам и знам, че ще имам детенце скоро. въпроса беше, че не бива такова отношение да имат към хората без брак.
още веднъж ви благодаря и ви пожелавам успех на всички. Praynig

# 72
  • гр. София
Джули аз на 6.08 също бях " отлюспена" от Църквата , случаят ми  е абсолютно идентичен с твоя. Реших да отида и да ми четат молитва за зачеване или нещо подобно, Преображение е та дано се преобърнат на добро нещата...ама на- грешници сме и ние, нямаме брак. Но отчето не ме върна, чете ми за здраве, а аз се молех само за заветните две чертички. Трябва да имаме вярата и надеждата, че нещата ще станат !!! Успех на всички!!

# 73
Дано не повтарям някой,намерих нещо за Църквата и мисля,че ще е интересно Peace
http://cudo.blog.bg/hobi/2009/06/17/i-dnes-se-sluchvat-chudesa-v … orni-voden.349970

# 74
Много ти благодаря, много е хубава и интересна статията!

Общи условия

Активация на акаунт