Ябълка за безплодието - тема за надеждата, любовта и..още нещо

• 71 078
  • 737
  •   1
Отговори
# 525
Mama Da, за твоята малка рожбичка! Praynig Нека премине и това, моля се .., нека Бог бди над нея, и я пази!Прегръщам те..!Вярвай!Всичко ще се нареди. Hug Hug

# 526
Mam4е благодаря ти.
Сега спинка. Сутринта имаме 3 пъти рядко аки и без повръщане, но вдигна температура, 38 ректално. Док каза, че е реакция на организма към обезводняване. До довечера ако продължава така да отиваме. Дано не се наложи! мъж ми донесе светена водичка и я напръсках и беше в черква да прочете свещеникът молитва за оздравяването и. Чакаме.
Не знам дали писах тук, че каато ми сложиха коланчето си обещах три неща като родя, да посадим ябълка, да кръстя бебето на Богородица или на Господ и да занеса подарък златен медальон с четирилистна детелина, каквато намерих после в двора на един манастир в деня преди теста с двете чертички. Всичко е изпълнено и съкровището Божидара Мария е налице. Давам ви идеи  Grinning

# 527
Мама Да  Praynig моля се всичко с малката Божидара да е наред! Аз също си бях обещала да кръстим малкото съкровище на Богородица или на Бог ( м/у Божидар и МАрия , но накрая се спряхме на МАрио  Grinning)
Целувки от нас!

# 528
Момичета, Честита Нова Година, нека съкровените ви мечти станат реалност тази година и да сте живи и здрави да им се радвате!
Ние оздравяваме, благодаря!   bouquet

# 529
Момичета тази вечер е Бъдни вечер по истинският църковен календар! Миналата година започнахме да празнуваме Коледа по стар стил и чудото ме споходи, както и разбира се посещението на манастира "Златната ябълка", утре е Коледа.
Надявам се мнозина от вас да започнат не просто да ходят по манастири, но и да разбират смисъла на Православието, чиято огромна ценност е опазването на традициите, една от най-свещените от които е Светоотеческия църковен календар!
Календарът е тук.
Пожелавам на всички, които още не са станали майки, тази година Бог да ги зарадва с най-прекрасния от всички дарове: детенце! Прегръщам ви и нека всички се помолим една за друга, Пресвета Богородица да бди над нас и да моли Бога за нашите души!

# 530
Искам да попитам може ли по всяко време да се посети храма и да се вземе бяло коланче или има определен ден,в който може да се вземе?Четох,че някаква жена от храма слагала коланчето на кръста на жената.А трябва ли да нося ябълки когато отида.След това какво се прави с тези ябълки?На мен ми казаха,че трябва  едната ябълка да изям аз,а другата съпруга ми.Така ли е? Rolling Eyes

Последна редакция: нд, 09 яну 2011, 22:31 от karamelche

# 531
  • Поморие
Самият празник,на който се прави обреда "златна ябълка" е на петата събота на Великия пост /става въпрос за великденските пости/.Храма може да се посети обаче по всяко време,доколкото знам.Ние отидохме в неделя.Изчакахме литургията и тогава отчето ни чете молитва.Даде ни ябълката.Изяждате я двамата като се приберете у дома и заравяте семенника в пръст.Носихме пита,олио и детска дрешка.Сега си спомних,че се обаждах предварително,защото бях чела тук,че отчето обслужва и храмовете в съседните села и понякога има ангажименти.Записала съм си няколко телефона:033149495,GSM-0885206877 и 0886241288.Отчето се казва Живко Николов,но на мене тогава ми вдигна телефона неговата съпруга.Успех!!!

# 532
Искам да попитам може ли по всяко време да се посети храма и да се вземе бяло коланче или има определен ден,в който може да се вземе?Четох,че някаква жена от храма слагала коланчето на кръста на жената.А трябва ли да нося ябълки когато отида.След това какво се прави с тези ябълки?На мен ми казаха,че трябва  едната ябълка да изям аз,а другата съпруга ми.Така ли е? Rolling Eyes
Тези неща сме ги коментирали поне 100 пъти.
Можеш да прочетеш темата.

# 533
  • Ямбол
И мен ме дразни,че уж заинтересовани се вписват в темата,а така и не правят малко усилия да разлистят 2-3 страници назад преди да питат.

# 534
И мен ме дразни,че уж заинтересовани се вписват в темата,а така и не правят малко усилия да разлистят 2-3 страници назад преди да питат.

Последна редакция: ср, 19 яну 2011, 16:11 от karamelche

# 535
Карамелче Hug
Носят се ябълки, за да има за следващите двойки, които отидат. Аз купих 1 кг. зелени ябълки, защото много ги обичам, и точно такава от псветените ни даде отец Живко Heart Eyes Ябълката се яде на следваща сутрин у дома/задължително у дома!!!/ дели се на 2 и се яде от двама Ви по равно. Останките се заравят в саксия у дома.
Носи се и питка и дар за иконата на Богородица/ кърпа или бебешка дрешка/ аз носих дрешка Simple Smile
Къщата на отеца е отстрани на църкавата. Ако го няма в църквата да знаеш д аго потърсиш, а най-добре звънни предварително и се уговорете Hug
Няма опредлен ден. Ние отидохме на годишнината от сватбата ни Heart Eyes
Желая ти успех! Praynig Hug

# 536
Момичета, знаете ли какво се прави с коланчето, ако една жена не забременее в рамките на тази една година?

# 537
  • Ямбол
Аз мисля,че  се носи докато жената забременее.

# 538
  • София
И аз така мисля. Молитвата, която се чете, не е с давност - 1 година и край. Господ си знае кога.  Hug

# 539
Момичета, знаете ли какво се прави с коланчето, ако една жена не забременее в рамките на тази една година?

Коланчето се носи до КРАЯ на бременността ,като когато се забременее се обаждате на отеца да смени молитвата.Първата е за забременяване,втората за успешно износване и раждане.После коланчето се слага под матрачето на леглото на бебето.

И в този ред да почерпя за 1 рожден ден на моята дъщеря.

Общи условия

Активация на акаунт