Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

 • 23 юни 2009, 12:17 ч.

Отзиви за детски градини - Варна

 • 182 060
 • 1 081
 •   2
Отговори
# 15
 • Мнения: 1 866
Бих искала да ви кажа (не знам дали това може да ви успокои), че лятото детските градини не функционират както през годината - отпуски, заместници, сборни групи са предпоставка за настъпване на недоразумения и създаване на не особено подходящи условия за децата, а новоприетите деца естествено са най-потърпевши. Обикновено от есента нещата се оправят. С една дума, не се отчайвайте, изчакайте малко време преди да си правите изводи за детската градина. Естествено, това не е причина да си замълчите и да трупате негативни емоции месеци наред. Не съм съгласна, че не бива да се реагира при установяване на нередности или притеснителни случки. Не е нужно да се нахвърляте върху персонала или да показвате раздразнението си. Понякога е нужно просто да се поговори с госпожите спокойно, да се обясни какво ви притеснява и нещата се нареждат. Нищо не ви пречи да обясните, че работата ви не ви позволява да излизате по-рано, за да вземете детето си. Може деликатно да се намекне, че записвайки детето си в градина, сте взели предвид работното й време и сте искрено учудени, че трябва да си взимате детето в 16 ч., което е много ранен час за повечето работещи родители.

Иначе аз нямам оплаквания от детската ни градина. В яслата имах някои притеснения в началото и с двете си деца, но постепенно, след разговори с госпожите всичко се нареди. Не се страхувайте да говорите с хората, които гледат децата ви по цял ден. Интересувайте се от всичко, което се случва в групата, споделяйте притесненията си, искайте информация за ежедневието, не е лошо и да питате имат ли нужда от нещо за децата - например щом виждате, че липсват играчки, може да предложите да донесете.

# 16
 • Мнения: 1 046
Темата е интересна, за съжаление е така, някои градини и ясли греят и откъм персонал и обзавеждане.
Питахте за ОДЗ "Славейче". Честно без думи съм. След като съм виждала новите изградени градини или пък дори и едно ЦДГ в Чайка колко са красиви и нови ........... Whistling
Значи не е зле базата, децата имат доста играчки и книжки. Обзавеждането в стаите е според кои родители, колко са дали през годините. Отвън поне игрушките и люлките на децата ги смениха миналата година с пластмасови. Но пък в групата на синът ми компенсират с прекрасен и любящ персонал, което за мен е най-важното.
Наистина в яслата по-рано си взимахме децата и рядко ми се е случвало да ходя към 5 часа и е бил почти последен. Още към 4-4 и нещо вече си го бях прибрала, но факт е че никой нищо не ми е казвал за краен час за взимане или нещо подобно.
Сега в градината хем е първа група и е по-различно към 5 часа са взети едва едно две деца, масовото взимане е към 6-6,10.Което е доста по-нормално за работещи родители.
Абе надявам се да ви хареса   bouquet  bouquet

# 17
 • Варна
 • Мнения: 1 179
На мен също през първия ден в градината ми казаха да си взема детето ако имам възможност към 16-16.30. Госпожата уточни, че това предлагат на всички родители на нови деца, които още не са свикнали. Сега вече ходя към 17-17.30 и няма проблем, никой не е казал и думичка.
Лала е права, сега през лятото персонала излиза в отпуски и ще има да се въртят все нови и нови "госпожи". Отделно и сборните групи, поради излизането в ремонт на някой градини. На есен обаче всичко би трябвало да си дойде на място.
За уточнение - сина ми е в Гълъбче. Материалната база в градината първоначално ме притесни, признавам си. Сравнено със Санаториалната ясла, определено яслата ми се вижда като лукс. Персонала обаче ми изглежда много отзивчив, за сега мога да кажа, че съм много доволна.

# 18
 • Мнения: 2 015
Относно ранното взимане - повдигнете въпроса пред другите родители /на родителската среща, ще е най-удобно/. Сигурна съм, че не сте единствените, кото не могат да си вземат децата толкова рано, но под влияние на госпожите и това, че ще остават сами децата накрая ще се принудите да си ги взимате и вие по-рано. Ако и другите родители са притиснати от госпожите по същия начин, се разберете, че могат и те да си оставят децата до по-късно. А госпожите да не дрънкат глупости - градина на центъра или не знам къде си...

# 19
 • Мнения: 5 178
абсолютно същото ми се случваше в 1ва група на ДЯ Роза; когато идвах в 17:15 да си го взема винаги беше последен и ми правеха забележка, че "и лелите искали вече да си ходят". и до сега не ми е ясно как всички майки успяваха да си вземат децата преди 17:00, след като всеки нормален човек работи поне до 17ч.

Аз с цената на обедната почивка го взимам в 17 без 15 (16:30 се изтрелвам от работа). Оня ден в 17:10 беше последен, но да ти кажа честно не зависи от госпожите, а от родителите .. Всичките са "работещи", още като постъпихме поръчах на 1-2 майки да ми търсят работа в тяхните фирми, дето в 16:20 са вече пред яслата.
Вярвай ми на документи всички се прекършват от работа  Rolling Eyes Shocked

Има си групи, в които децата масово се взимат след 17 ч

В градините по мои наблюдения се взимат децата след 17, колегите не чупят крака като мен

# 20
 • Варна
 • Мнения: 3 367
на родителски срещи не се ли коментират тези проблеми - за взимането на децата?

# 21
 • Варна
 • Мнения: 1 179
И аз съм се чудила как така в 5ч. в яслата за 3-4 деца. Питала съм госпожата дори, какво работят, че свършват токлова рано.

# 22
Аз пък не мога да разбера защо постоянно нищите този въпрос за това кой кога си взима детето. Според вас всички работят в офиси от 9 до 17 часа ли? Не се ли замисляте, че може да има родители с по-различно работно време? Аз ходя да си взимам детето рано защото работя много често и нощно време. Ако отида да го взема по-късно губя от ценното време, което можем да прекараме заедно. През деня когато е на градина аз спя и ходя да го вземам по-рано, защото през нощта съм на работа. Според вас всички , които вземат децата си рано не ходят на работа, така ли ? Ами че то кой тогава работи в тая държава, а?

# 23
 • Мнения: 5 178
работна, извинявай обаче дали всички работят "често нощна смяна", че успяват да си вземат децата ВСЕКИ ден в 16:30 ..
Болна ми е темата и спирам да пиша..

Относно условията в градините.. ще гледаме да ги докараме прилични, а най-важното са учителките.Въобще не ме блазни базата, детето ми не живее у нас в лукс, не държа и там да е в лукс. Определено не може без подобрения, но някои родители направо се вманиачават

# 24
 • Мнения: 264
Хубава темичка! Simple Smile
Някой да има впечатления от ОДЗ Дружба на Дубровник?

# 25
 • Мнения: 379

Аз с цената на обедната почивка го взимам в 17 без 15 (16:30 се изтрелвам от работа). Оня ден в 17:10 беше последен, но да ти кажа честно не зависи от госпожите, а от родителите .. Всичките са "работещи", още като постъпихме поръчах на 1-2 майки да ми търсят работа в тяхните фирми, дето в 16:20 са вече пред яслата.
Вярвай ми на документи всички се прекършват от работа  Rolling Eyes Shocked

Има си групи, в които децата масово се взимат след 17 ч

В градините по мои наблюдения се взимат децата след 17, колегите не чупят крака като мен
smile3521; това имах предвид, но и за мен темата е болна и не искам много да я нищя;

# 26
 • Мнения: 294
Хайде стига с тези работещи и неработещи. Напълнихте и двете теми само с една и съща теза-вече я разбрахме. Отворете си друга тема да си се наговорите. Предлагам ви заглавие "Долу неработещите измамници" и да се приключва. Нищо лично, нямам мнение по въпроса. Доскоро работех, сега съм в неплатена с тенденция към безработна. Трябва ли да се чувствам виновна, че детето ми е прието или трябва да отстъпя мястото му? Ако аз след месец вече официално работя, по-заслужила ли ще съм от тези, които сега ги съкращават/ никак не са малко/? Предлагам да се фокусираме на темата за отзивите...

# 27
 • Варна
 • Мнения: 1 179
Права си, Олиполи! Не това е същността на въпроса...

# 28
 • Варна
 • Мнения: 1 079
Нормално е в началото родителите да правят всичко възможно да си вземат децата по-рано. Излизат от работа, включват се баби, роднини и т.н. За децата по принцип тръгването на ДГ си е стрес и се надяват всяко звънване на звънеца да е за тях. Затова и повечето учителки съветват/но никой не може да ви задължи/първите дни да се вземат към 16.30.

Аз също го правих, излизах по-рано от работа/понякога съм я водила и в офиса/, притеснявах се детето ми да не остане последно и да се почувства изоставено.
До момента, в който тя сама поиска да я вземам по-късно за да се наиграела...

# 29
 • Мнения: 2 631
В "Слънчева дъга" не са ни съветвали в 16.30 ч да си вземаме децата, даже подчертаха да не е толкова рано, защото децата са големи и се научават, че може и така, и ще свикнат на ранно вземане.

Общи условия

Активация на акаунт